Kipróbáltuk az iPhone 6s 4K-s videózásra is képes kameráját (képek, videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben az iPhone 6s kameráját szeretnénk bemutatni nektek, néhány teszt fotóval és egy videóval.

IMG_1027

Az iPhone 6s hátoldali kamerájának felbontása 8 megapixelről 12 megapixelesre változott, ami azt jelenti, hogy jelentős frissítést kapott. Az új kamerával már 4K-s videofelvételt is készíthetünk, illetve a 4K mellett 1080p@120/60/30fps és 720p@240fps sebességű videókat vehetünk fel. Mint az korábban is írtam, az iPhone 6 és 6s között nincs nagy különbség, ha a kamerát nézzük, azonban iPhone 5-ről és 5s-ről váltva jelentős javulást tapasztalhatnak majd meg. Nézzétek meg a teszt képeket és a videót.

IMG_2518 IMG_1048

iPhone 5 / iPhone 6s

IMG_2516 IMG_1047

iPhone 5 / iPhone 6s

IMG_2522 IMG_1058

iPhone 5 / iPhone 6s

Elsőre nehéz különbséget találni a fenti képpárok között. Az iPhone 6s egyértelműen színhelyesebb, színesebb képeket készít, bár ez nyilván függ az utólagos szerkesztéstől is (ezekhez a képekhez egyáltalán nem nyúltunk hozzá). A másik fontos különbség a felbontás. Az iPhone 5 esetén ez 2448×3264 pixel, iPhone 6s esetén pedig 3024×4032 pixel. Az iPhone 6s-nél sokszor a képek is élesebbek, és ugyan nem készítettem rossz fényviszonyok közötti összehasonlító képeket, minden bizonnyal ott is az iPhone 6s lenne a jobb.

IMG_1125 IMG_1133

iPhone 6s

IMG_1057

iPhone 6s panoráma fotó

Hasonlóan az előző generációhoz, itt is elérhető a Burst mód, a panoráma fotózás, illetve Time Lapse, ezekben semmi sem változott, csupán a készülék sebességével egyenesen arányosan gyorsabban működnek.

Késztettem nektek egy rövid, másfél perces 4K-s videót, amit feltöltöttünk YouTube-ra is. Sajnos a YouTube ront a minőségen, így aki teljes felbontásban és minőségben szeretné megnézni, az kattitson a videó alatti letöltési linkre.

Letöltés: iPhone-6s-4K.mov (734,1MB)

Az iPhone 6s megjelenése az előző évek alapján októberben várható itthon, de az Apple egyelőre nem közölt pontos megjelenési időpontot. Az iPhone 6 múlt évben, október 31-én 0:01 perctől vált megvásárolhatóvá hazánkban.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Szia az Origón azt írják okt. 9.-től kapható Magyarországon.
  “Ezt állítja az Apple folyamatait kól ismerő forrásunk”
  Index ugye MCS, az Origó meg HA, ha Apple hírek vagy rosszul gondolom?

 2. En meg mindig nem ertem ezt a 4K dolgot. Mire jo? A szenzor merete pici, a felbontas no, de a kepminoseg rossz marad. Ez igy minden gyarto reszerol parasztvakitas nem?

 3. @NYPD: ameddig az Apple nem közli a pontos dátumot, felesleges ezen görcsölni. úgyis időben kiderül, hamarabb meg nem lesz tőle.

  @pergabb: sok értelme nem feltétlen van, de akik eddig azon szomorkodtak, hogy nincs az iPhone-ban 4K-ra opció, azok számára most már van lehetőség használni ezt is, ha megveszik az új készüléket.

 4. @pergabb: Nekem van 4K-s TV-m és direkt megnéztem a feltöltött demó videót és azt kell mondjam baromi jól néz ki. A 30p miatt óvatosan kell svenkelni, de ezt leszámítva baromi jó. Az meg, hogy jelenleg kinek milyen tévéje van otthon teljesen másodlagos, mivel felvenni most fogod a dolgot, most készül vagy FullHD-ben vagy 4K-ban, 5 év múlva már csak visszanézni tudod és akkor nagyon nem lesz mindegy, hogy most hogyan vetted fel.

 5. Azt megnéznétek, hogy ha 1080p-ben vesztek fel és zoomoltok akkor mi történik? Interpolációval, vagy croppolással zommol e az iPhone?
  Ha már rendelkezésre áll a 4K igazán megcsinálhatnák hogy 1080p-ben zoomoláskor ne csökkenjen a képminőség.
  thx

 6. Én gopro-val csak 4K-ban veszek fel, noha nincs visszajátszásra alkalmas készülékem. Viszont a 4K-t visszabutítva 1080p-re sokkal részletgazdagabb, élesebb videót kapunk, mint nativ FHD felvétel esetén.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!