fbpx Skip to content

Az iOS 9 elég sok dologban változott az béták alatt. Számtalan új funkciót kapott és még a “motorháztető” alatt is javítottak rajta, sőt, még most is jöttek újabb frissítések.

Unknown-1

A Fotók alkalmazásban számtalan aprósággal találkozhatunk, ezek közül fogok most bemutatni nektek néhányat. Érdemes az újdonsült iPhone 6s tulajdonosoknak is elolvasni, mivel az élő fotókat tudják így könnyedén menedzselni.

Eseményeink megosztása

Az iOS 8 óta a fotóinkat idő, helyszín szerint csoportosítja a rendszer. Ezen javítottak most az iOS 9-ben, most már ezeket kényelmesen megoszthatjuk, illetve kereshetünk is benne:

Photo 1 1 Photo 3

Amennyiben rámegyünk a pillanat megosztására, rögtön elkészül egy album és azt megoszthatjuk ismerőseinkkel, még azokkal is, akiknek nincs iPhone készülékük. Ekkor csak tegyük publikussá a megosztást és weben keresztül kényelmesen hozzáférhetnek a fotókhoz az eseményről. Amennyiben valamit nem találnánk, a fenti képen középen található egy kereső. Itt beírhatunk időt, illetve helyszínt is. Akkor jöhet jól, ha valakinek több ezer fotója van.

Élő fotók

live_photo.0.0

Amennyiben iPhone 6s készüléked van, úgy készíthetsz már élő fotókat is, az Apple ezt Live Photos-nak hívja. Ezeket a fotókat minimum iOS 9-cel rendelkező készülékeken tudjuk lejátszani, de megnézhetőek az OS X El Capitanon és az Apple Watch-on is beállíthatjuk őket óraszámlapként. Igen, ilyenkor az óraszámlapon is mozog, ha rányomunk. 🙂

Hogyan küldjük el az élő fotóinkat az ismerőseinknek?

Az első és legjobb megoldás az iMessage. Sajnos emailben nem tudjuk elküldeni, így aki nem rendelkezik iPhone-nal, nem tudja megnézni. Az AirDrop segítségével is átküldhetjük a mozgó képet, illetve megoszthatjuk iCloudban is, ahogy a fent leírtam már. Sajnos az iCloud megosztásnál weben sem lesz mozgó a kép, tehát itt is maradtak az iPhone felhasználók.

Hogyan készítsünk élő fotóból rendes fotót?

Élő fotóból egy kattintásra készíthetünk normál fotót. Ehhez legyen előttünk az adott mozgókép, kattintsunk a szerkesztésre, majd pedig bal oldalt a kék kör ikonra:

change-live-photo-still-photo

Ti mennyit fotóztok az iPhone-nal? Hogyan rendezitek a képeiteket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Jó dolog ez a Live photo, de másnak is úgy indul a zárolt képernyőn a lejátszás, hogy homályos a kép?Ez feature vagy a fókuszálást is beleveszi. Van már infó róla, hogy gif-hez hasonló külsős képet is lehet majd beállítani?Ebben azért van fantázia. Ahogy néztem, elkészül az állókép és tesz hozzá egy 3mp-es .mov videót és azt játsza le.

  2. @hohand: Igen homályosan indul sajnos. Gif-et meg lehet már csinálni, de nem egyszerű.

  3. @admin: külsős háttér animról van valami infó? Nem JB telcsin is mehet a mókolás?

  4. @admin: És mi a módja?Tudsz adni infót róla?

  5. Fényképre továbbra sem lehet dátumot rakni ?
    Értem én ezt az élő fotókat,csak azt nem értem mire jó…….hogy villogni tudjak vele ismerősöknek ?…….
    azt hogy ez magától menjen ,hívják GIF-nek?……na az mikor fog működni ?

  6. @admin:
    Hát arra a napra amikor készült a fénykép,tudod régen volt ,nem tudom most van-e jb esetén olyan app ami dátumot nyomott a képre !

  7. @admin: Áááá!! Működik. De mekkora szívás, hogy ha nincs a telcsin egy rendes gyári live fotó, akkor nem tudod megcsinálni. Kaptam egyet 6S-ről az én sima 6-osomra, majd azon felülírtam az eredeti file-okat és simán megy 🙂 Vicces Köszi linket!

  8. @dnp: Jaah hát ez ultra szopás, de elvileg lesz valami App erre hamarosan az App Store-ban. 🙂

  9. @cabrio01: Az olyan 90′-es évek 😀 Bocs, de ez manapság már… 🙂

  10. @admin: viszont tovább küldeni már nem tudom senkinek… feltöltés közben megáll és hibát dob imessage-ben. Másképp meg nem lehet átküldeni, mert csak a JPG részt küldi… fck

  11. A live photos csak 6S-re van? Vegyek új telefont, mert a régiben szoftveresen kihagynak egy funkciót?

  12. @Gabor Szidonya: Lőni csak 6S-el tudsz, megnézni már sima 6-al is, feltéve ha imessageben küldik át neked. Mással nem lehet.


Add a Comment