fbpx Skip to content

Korábban már írtunk róla, hogy a szeptemberben bemutatott új készülékek több memóriával érkeznek.

2GB-of-RAM-iPhone-6s-Plus-1024x576

Az iPhone 6s-nél és az iPhone 6s Plus-nál az előző generációhoz képest plusz 1GB memóriát kaptunk, tehát összesen 2GB RAM-mal rendelkeznek. A 2GB memória több mint elegendő a jelenlegi szoftver mellé, így már azok is boldogok lesznek, akiknek eddig az 1GB kevés volt.

Az eddigi 1GB memóriával a Safarit használóknak volt a legnagyobb problémájuk, mivel több megnyitott oldal után már nem volt képes a készülék a memóriájában tárolni a weboldalakat. Ilyenkor az iPhone újratöltötte a már korábban betöltött oldalakat is. Erről Jeff készített egy videót is:

Egyébként még az oldalak is gyorsabban betöltődnek, ami nyilván nem annyira függ a RAM-tól, de az iPhone 6s-nek DDR4 memóriája van az iPhone 6-nak pedig DDR3, tehát lassabb. A Safarin kívül persze számos előnye van még a 2GB-nak, például a multitaskingnál, a játékoknál és persze navigációnál is érezhető lesz majd a “folyékonyabb” működés. Összességében az Apple éppen időben lépte meg a memória növelését.

Te mit gondolsz erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Nagy csalódás volt, hogy az iPhone 6 Plus-ban még mindig 1GB van, szerintem pont hogy nem időben, már tavaly is szükség lett volna rá! Így érzem nem a memória a legdrágább alkatrész egy iPhoneban, érthetetlen hogy miért ezen spórol az Apple évek óta… Ez a gyenge pontja egy amúgy 280e Ft-os telefonnak

  2. @Andoro: Valamivel el kellett adni a 6S szériát. Nézd meg, nagyon sokat váltanak a sima 6/plus-ró az S változatokra. Szóval szerintem ez egy tudatosan felépített dolog.
    Lehet rajta hőbörögni akár. de nem nagyon érdemes.

  3. nagyon izgul a srác, h így remeg a keze (ujja)… 🙂

  4. A Safari 2 oldal-t nem tud megjegyezni, nálam állandóan újratölti még azt a 2 oldalt is mikor váltogatom. 😀

  5. Nálam sem jegyez meg tobb mint 1 oldalt. Pedig az appokat is koszoktam loni allandoan

  6. Picit off: szerintetek megeri megvenni a 6s plust ha 6 plusom van, illetve aki cserelt, es van tapasztalata le tudna irni? Ugy hallottam a 6s nel a 4K video felvetele is akadozik es nem igazan birja, lehet hogy jobb lenne kivarni a 7-est? Bocsi az offert elore is koszi!

  7. Mi a gond a 6s+ térerejével? No service és 3 között ugrál az egész videó alatt, míg a 6+ stabilan kettesen áll?!

  8. Szerintem is már az i6-ba is kellett volna és az iPad minikbe is..sőt az iPad air2 be nem kettő hanem 3 kellett volna.

  9. @Blyannn:

    Én is pont azt gondolom, hogy valamivel el kell adni az új szériát… Az Apple mesterien “csinálja”, hogy évente emberek milliói adjanak ki 2-300.000 forintnyi összeget az új telefonra.
    Ezek szerint jól csinálják.
    Van egy iPad4-esem, 32 Giga rammal, és fura, hogy a 8.14 alatt tökéletes volt az alkalmazásváltás a két alkalmazás között, simán, szaggatás nélkül ki tudtam lőni a felesleges alkalmazásokat, és gördülékenyen tudtam váltani az alkalmazások között. Erre kiadják a 9.01-et, és érdemben semmi látványbéli különlegességet nem hozott az új OS, mégis, most, a 9.01 esetében ugyanezen hardver már akadozik, az alkalmazásváltás például szaggat, mintha egy régi hardveren menne egy fps játék. Semmi mást nem telepítettem azóta, egyszerűen ÍGY CSINÁLTA MEG AZ APPLE. A régi, vagy régebbi gépeken (szerintem) szándékosan le vannak lassítva egyes funkciók, fokozva ezzel a vásárlói kedvet az új készülékhez.
    Fura, hogy az iPhone 5S készülékemen is a 9.01 óta a böngésző indításakor egy kicsit többet “gondolkodik” a telefon, mire bejön a menü (ez csak tizedmásodpercek kérdése, de mégis észre veszem), szerintem ez is szándékos, a következő évben meg majd ezt is belassítja a cég.
    Vagy csak én gondolok ilyen összeesküvésre? 🙂

  10. @szeko: Ez pontosan így van, de mindjárt jön valami okos aki lehúrrog. 😀
    Tudod, ha már ilyen drága egy készülék jobb nem beszélni erről, mert a végén még rádöbbenünk, hogy ilyen formában nem is ér meg ennyit az eszközünk.

    Amúgy még vissza tehető a 8.4.1 ha jól tudom.

  11. @gabor.:

    Egyébként nem fikázásnak szántam, én nagyon szeretem az 5S-emet, és az iPad4-gyel is meg vagyok elégedve, de fura, hogy pár dolog mintha SZÁNDÉKOSAN le lenne lassítva… a hardver bírná, ez 100%.
    Egyszerűen kijött egy új készülék, kijött egy új OS, és valahogy cserére kell az embereket buzdítani.
    Nyilván nem csak az Apple csinálja így, az Electrolux hűtőm pár éves, és elszakadt a gumitömítése, a kenyérpirítóm sincs fél éves, és megszakadt a fűtőszál… stb.
    Tudomásul vettem, hogy a fogyasztói társadalom része vagyok, és az Apple üzleti stratégiája miatt megveszem az újat, ha nem akarok lemaradni.
    Persze hőböröghetnék, de ezt a 6s-t meg fogom venni. Vagy a 6s Plust? 😀

  12. @szeko: persze, hogy lassít azApple, csak sokaknak nincs mihez hasonlítani. de ha lenne most egy i5s-ed ios 7-el akkor láthatnád, hogy már az ios8-al is lasította az 5s-t.

  13. @aggressor:

    Igen, az iPad4-esem a beszerzésekor még a 6.12-es iOS-szel ment, ha jól emlékszem. Olyan “finom” volt az egész rendszer, hogy öröm volt használni. Most is jó a gép, egyszerűen nem hiszem el, hogy például az alkalmazásváltásnak szaggatnia kell, mint egy régi PC-nek az új FPS játékoknál.
    A hardver bírja, a szoftver pedig nem lett drasztikusan más (legalábbis a 8.41-ről a 9.01-re nem), mégis az utolsó verziófrissítésnél következett be a lassulás. Nincs meg a várt “felhasználói élmény”.
    Ez pont olyan, mintha vennék egy luxusautót, amivel lehet száguldozni, de két és fél év múlva UGYANAZZAL a javasolt üzemanyaggal már csak 60-nal mennék a sztrádán.
    A kocsi bírná, akkor miért nem megy?
    Nem azért szeretném lecserélni az iPad4-et, mert szándékosan belassítják szoftveresen, hanem azért, mert az új készülék hoz annyi újdonságot, hogy inkább szívesen megveszem az újat, mintsem használom a régit.
    Remélem, érthetően írtam le.

  14. @agressor
    Nekem egy 5 es 5s keszulekem van, az 5s-en a 9.1 van fent, en csak pozitivakat tudok mondani, igy lassan 2 het hasznalat utan. Viszont a sima 5-on a 8-as ios volt jobb, vissza is tettem ra. A franc se tudja, de nyilvan van benne valami, mert egy profitorientalt cegnel ez az erdek es pont.

  15. @szeko: De a hűtőd meg a kenyérpirítód nincs úgy bepromózva, hogy 4évig kapsz rá szoftveres támogatást. 😀
    Pedig a valós támogatás csak +1 iOS, utána már csak rosszabb lesz. (még 100 darab tiszta restore után is)

  16. @gabor.: nem, azok úgy vannak bepromózva, hogy kapsz rá 4 év garanciát és 4 év + 1 hónap után szó szerint dobhatod a kukába 😀 sokkal jobb 😀

  17. Tervezem a váltást 5s-ről, de nem amiatt, hogy 32 weblapot tud megjegyezni. Ezt sosem használnám ki.

  18. A feleségemnek 4s-e van ios 6 fut rajta telefonálásra email-ezésre használja . Nekem is van egy 4s ios 8 van rajta . Az enyém gondolkodik minden funkciónál , az öve "brutál" gyors és azonnal reogál , gördülékenyebb sokkal. Van egy 5s-em is (ios8) és annál is gördülékenyebb és gyorsabb . Szerintem az összes típus azzal a legjobb ,amivel kiadták . Szerintem sajnos ez van .

  19. @Bladem: 4s-t iOS 5-tel 5S-t pedig iOS 7-tel adták ki 🙂

  20. @szeko: Ez nyilvánvaló, hogy szándékos lassítás van a rendszerben. Teljesen egyet értek abban amit mondtál, nem hiszem hogy grafikailag olyan változások történtek hogy ennyire megerőltetné a rendszert. De egyébként elképzelésem szerint nem a grafikus vezérlő van túlságosan leterhelve, hanem olyan mintha a processzort lenne 100% ig leterhelve, vagy mintha a ram lenne 100% tele, és a rendszer nem bír magával. Vagy szimplán úgy van programozva a kód, hogy ne fusson jól.
    És szerintem jogos a felháborodás azoknak, akik azt mondják hogy a régi készüléken is legyen gyors! És pontosan azért, mert ha már kiadták rá, és főleg butított rendszerrel akkor nincs rá magyarázat miért lassul be.

    Azon gondolkoztam, hogy talán csak egy két folyamatot kellene kilőni a rendszerből ami a lassulást okozza.
    A devTeam miért nem túrja át a rendszert és lelik meg a lassítás okát? Biztos vagyok benne, hogy rájönnének hol van a “lassító” kód vagy folyamat vagy extra funkció, és készíthetnének egy letölthető csomagot a cydiába ami orvosolja a problémát.

  21. Áááá, ne haggyátok abba, rég röhögtem ennyit konteókon. 😀
    Ha meg nem lenne új iOS a régi készülékekre, akkor az lenne a baj. Nem kötelező felrakni, ez csak egy lehetőség. Az új funkciók bizony eszik a memóriát és az egyéb erőforrásokat. Semmi sincs ingyen. Az aktuális hardvert úgy fejlesztik, hogy akadozásmentesen fusson rajta az aktuálisan a készülékkel debütáló legújabb iOS. Több memóriát vagy erősebb processzormagot teljesen felesleges lenne beletenni, mert csak növelné a gyártási költségeket, viszont emiatt nem adnának el belőle akár egy darabbal többet is. Az új iOS verziókat mindig a legjobb hardverre fejlesztik, és igyekeznek csak azokat a funkciókat letiltani a régi hardvereken, amik már erősen csökkentenék a felhasználói élményt. Így meglesz az a lehetőséged, hogy az új funkciók többségét ki tudod próbálni a régi eszközödön. “Rendesen” futni azonban csak a legújabb vason fognak.
    Ezért az új iOS-ek megjelenésekor a szifonon se azt kellene írni, hogy “aki a jailbreaktől függ, ne frissítsen”, hanem azt, hogy “akinek elég a telefonján/tabletjén jelenleg futó iOS által nyújtott szolgáltatás, az ne frissítsen”.

  22. @osy . Azt írtam le , hogy nekem milyen eszközön milyen ios van és azok hogyan működnek . A végén pedig a véleményemet . Olvasd el figyelmesen.

  23. Szépnek szép, de nem érzem szükségesnek, hogy X weboldal egyszerre nyitva legyen a TELEFONOMON.


Add a Comment