fbpx Skip to content

A rutinos, öreg rókáknak talán kicsit unalmas már az új iPhone-ok megjelenésekor szokásos, szinte kötelező törésteszt. De azok számára, akik az új modellt tervezik megvenni, nagyon is hasznosak tudnak ezek lenni.

6s-droptest-cover

Az iPhone 6s és 6s Plus a tavalyi BendGate miatt az Apple Watch Sportnál is használt 7000-es típusú alumínium-ötvözetből készült készülékházat kapott, ami már önmagában is sokat segít a telefon strapabíróságán. Az Apple nem nagyon szereti közölni, hogy pontosan milyen újításnak köszönhetően lett erősebb a kijelző üvege, de idén is sokat dolgoztak azon, hogy minél kevesebb betört kijelzőjű iPhone legyen a világban.

Amint a fenti két videóban láthatjátok, mindkét telefon jól bírja a különböző magasságokból és irányokból való leejtést, de idén sem lett elpusztíthatatlan az iPhone. A kijelző üvege esetén továbbra is az a véleményem, hogy bármennyire ellenállóra is sikerül, akkor is lehet úgy elejteni, hogy betörjön, és ehhez elég sajnos csak egyetlen rossz pillanat. Az új készülékház látványosan jobban bírja a dobálást, mint az elődei, de azért így is lehet rá csúnya sérüléseket szerezni.

Ezek alapján te mernéd már tok nélkül hordani az iPhone 6s-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Videokat be kene agyanzni nem csak a linket kiírni szerintem … Egyébként így sem merném tok nélkul használni sajnos. Félteném mert ugye egy vagyon

  2. @diario: be vannak ágyazva. valami hiba miatt jelenhetett meg csak a link.

  3. Soha nem volt tokban iPhone-om (3GS, 4S, 5S és most a 6-os sincs), így ha veszek 6S-t az sem lesz… Nem arra “tervezték”, hogy “elrejtsük”, szerintem! 😛

  4. Szerintem meg ahelyett,hogy eltorik meg megnyuzzak ezer tesztbe….küldjék el nekem !!

  5. @PetDrag: Hát ahogy a 6, 6S kinéz, nem kizárt, hogy tokba-zsebbe tervezték 😀

    @popyakiraly: Nagyon szívesen, amennyiben kifizeted a vásárlási ár 3-5-10-szeresét, mert ezekből a videókból kb annyi folyhat be a reklámok által.

  6. Nyilván soha nem lesz egy iPhone elpusztíthatatlan, inkább örülni kellene, hogy mostmár van esély úgy felvenni a telefont a földről, hogy utána nem kell minimum egy előlapcsere… Szerintem.

  7. egyre alacsonyabb az a kerítés…

  8. Azért lehetne egyszer némileg vízálló is. Nem búvárkodáshoz, de az esőben telefonálást jó volna, ha kibírná!

  9. mindig bőrtokban hordom a telefont. de mikor használom akkor nem védi semmi. eddig még nem törtem össze, karcolás sem lett egyiken sem. szilikon műanyag kreálmányokat undorítónak tartom. szegény Apple mérnökök rengeteget dolgoztak azon, hogy egy nagyon szép minőségi telefont alkossanak. kár egy undormánnyal elcsúfítani.

  10. @Trakken: zsebben, headsettel gond nélkül telefonálhatsz esőben is, tehát azt már most is kibírja.

  11. @Jadeye: Mondjuk én az iPhone 5-ömet simán használom szakadó esőben normálisan, headset nélkül és semmi baja. Ráadásul járt is garanciális szervízben a csereprogram miatt és ott sem volt kifogásuk…

  12. @Jadeye:

    Igen, ez így van, de nekem még headsetről nem sikerült tárcsáznom!:(

    Na mindegy is, a lényeget azt gondolom értetted Te is!:) Ha más gyártónak sikerült megoldani, talán az Apple-nek is menne!:)

  13. @Trakken: “nekem még headsetről nem sikerült tárcsáznom”
    – Siri, call X.Y.!

  14. A “Na mindegy is, a lényeget azt gondolom értetted Te is!” mondatomat erre az esetre írtam. Ezt a választ akartam megelőzni vele.

    Száz szónak is egy a vége, a headset nem váltja ki a nem vízállóságot. Ne vedd személyeskedésnek, de, ha hülye volnék, azt gondolnám, hogy nem érted, amiket írnak sokan, mert a válaszaid néha furák. Persze tudom, hogy érted, amit írnak, csak már reflexszerűen beszélsz el a másik mellett. Mint írtam, nem sértésnek szántam! Erre ne válaszolj, nem ez a téma és kérlek ezt se lovagold meg!:)

  15. A vízállóságról egy vidi
    https://www.youtube.com/watch?v=t_HbztTpL08

    Ha ez nem valami fake vid, nyugodtan lehet használni esőben. a 6s szériát.
    Én egyébiránt a 3gst, 4s-t 5s-t használtam esőben is nemegyszer. Nem lett egyiknek sem soha semmi baja. A 5s esetében pedig külön jó hogy a jack csatlakozó alulra került.

    Igaz egyszer megszivatott a hólé. Az éppen szállingózó havat szerettem volna fotózni az 5s-el és kiejtettem a kezemből a telefont. Nem lett látszólag semmi baja, de nem lehetett vele normálisan telefonálni, csak kihangosítva. Azt gondoltam, hogy tönkre ment a fülnél lévő hangszóró. El is határoztam, hogy másnap viszem szervizbe. Ehhez nekiálltam letisztogatni és a csatlakozókat is kitakarítani. Ekkor sikerült egy szöszbogyót kihalászni a jack csatlakozóból ami át volt ázva a hólétől és emiatt azt érzékelte a telefon mintha headset lenne csatlakotatva. Hirtelen meg is javult a készülék és azóta sincs semmi baja! Na azóta rendszeresen takarítom a csatlakozókat a szösztől. 🙂

  16. @Trakken: Nyugodtan hasznald a telefonod esoben, semmi baja nemlesz! Rendszeresen hasznalom plussz iPhone5 ot levesbol kiszedve is tokeletesen mukodott!

  17. @Tomi Balogh:

    Köszi!:))) Leves nem lesz belőle!:) Szoktam használni, sajnos egyiknek régebben foltos lett a kijelzője esőben telefonálás után.

  18. Nekem kb 30-40cm -s gyerekmedencebe potyant bele az 5s. semmi baja nem lett. Kise kapcsolt

  19. A 3Gs-emmel jól megszívtam, sikerült mézes teába pottyantani, na, az nem szárad ki rendesen, szétment a háttérvilágítás, a wifi is megdöglött… A 4s-t másfél órás korában egy kád vízbe ejtettem, de az azóta is hibátlanul működik.
    Persze azért egy kis dedikált biztonság jól esne az ember lelkének… 🙂


Add a Comment