fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n, még júniusban jelentette be az iOS újabb változatát, a ma megjelent 7-es verziót. Ez több újdonságot is hoz a rendszerben, és a design frissítése miatt drasztikus változásokra kell számítani. És hogy mit is hoz az iOS 7 az iOS 6-hoz képest? Ezeket szedtük össze az alábbi cikkben.

ios-7-logo

Az iOS 7 elsősorban a teljesen megújult felület miatt lesz sokaknak szokatlan. Ezeknek a változásoknak a többsége elsőre elég furcsa lesz, de hamar meg lehet szokni, és aztán már a régit látva fogjuk felhúzni a szemöldökünket. A design még a beta verziók folyamán is folyamatosan változott, így érdemes végignézni a korábbi írásainkat ennek kapcsán a cikk végében.

Az iOS 7 több újdonságot is hoz, melyek felsorolására itt most nem lenne elég hely. Ezért most lássuk, mik azok, amik azonnal látszani fognak, amint frissítettünk.

Control Center – Vezérlőközpont

iOS7_control_center_icon

A Vezérlőközpontot a képernyő aljáról felfelé mutató húzással vehetjük elő, és segítségével könnyen elérhetjük a leggyakrabban használt kapcsolókat és funkciókat. Egyetlen gombnyomással kapcsolható például a Repülős mód, a Wi-Fi, a Bluetooth, a Ne zavarjanak mód, vagy az elforgatás zárolása, állítható a fényerő, vezérelhető az iPod, elérhető az AirDrop (erről alább) valamint kompatibilis eszközt érzékelve az AirPlay (a képen nem látszik, az AirDrop mellett, jobbról kap helyet). Az alsó ikonsorban pedig kapcsolható a kamera LED segédfénye zseblámpának, vagy az Óra funkciói stoppernek például, a számológép, és persze a kamera.

photo 4-2

A Vezérlőközpont esetén beállítható, hogy lezárt képernyőn, illetve hogy alkalmazások futása közben felhúzható legyen-e, de a benne megjelenő opciók (jelenleg) nem szabhatóak személyre.

Notification Center – Értesítési központ

iOS7_notification_center_icon

Az Értesítési központ at iOS 5-ben került a rendszerbe, de most alaposan megújul az iOS 7-ben. Egyrészt kap egy napi nézetet, ami az éppen aktuális napra (és adott esetben másnapra) vonatkozó teendőinket sorolja fel az aktuális, szövegesen kiírt helyi időjárással (kivétel, ha elvesszük a GPS-hozzáférést az Időjárás apptól), illetve itt megjeleníthetőek a naptáresemények, a részvényárfolyamok is. Másrészt kapunk egy Összes és Kihagyott nézetet is, ahol az összes alatt a bármi beérkező értesítés kap helyet, a Kihagyott alatt pedig az elmulasztott értesítések, hívások, stb. Az egyes fülek között a felső fülekkel, vagy oldalra lapozva váltogathatunk.

photo 3-2 iOS7_notification_center_02

A megújult Értesítési központ szintén lehúzható akár a lezárt képernyőn is, és egyúttal beállítható az is, hogy ilyenkor mi jelenjen meg benne, vagy eleve letiltható, hogy elérjük a lezárt készüléken. A korábbi részvények és időjárás szalagos megjelenítése és a Facebook/Twitter megosztási lehetőségeknek viszont könnyes búcsút kell intenünk, azokat kivette az Apple.

Megújult multitasking

iOS7_multitasking_icon

Az Apple az iOS 4.0-ban tette elérhetővé az iPhone 3GS-től kezdődően a multitaskingot, de ez az idők során nem nagyon változott meg.  Az iOS 7-ben a multitasking alapjai szintén nem nagyon változnak, az egész dolog kinézete viszont annál inkább. A multitasking listát továbbra is a Home gomb dupla lenyomásával érhetjük el, de az eddigi, a képernyő alját feltoló, és csak az ikonokat mutató csík helyét átveszi az annak idején a Palm Pré-ben bemutatkozó WebOS-ihlette kártyás nézet, ahol az adott appok aktuális vagy korábbi tartalmát is látjuk, nem csak az ikonból kell kisakkozni, mit is keresünk:

iOS7_multitasking_01

Egy-egy app bezárásához azt a WebOS-ből ismert módon csak ki kell lökjük felfelé a képernyőről – ügyesebbek egyszerre akár 3 appot is be tudnak így zárni. Az összes app egyszerre való bezárása továbbra is a Power gomb hosszú lenyomásakor megjelenő kikapcsolós csúszka mellett lenyomva tartott Home gombbal tehető meg (ekkor a futásuk megszakad, de a multitasking listában előzményként továbbra is ott lesznek).

A multitasking “okosabbá” is válik: követve a Mac-ek esetén megjelent PowerNap funkciót, a kártyás előnézetet a rendszer képes folyamatosan frissíteni a háttérben, így egy-egy app tartalma akkor is az aktuális híreket mutathatja, ha azt tegnap óta meg sem nyitottuk. Ezt az iOS 7 úgy csinálja, hogy megtanulja, melyik appokat hogyan és mikor használjuk. Így ha tudja, hogy a kedvenc közösségi alkalmazásunkat minden reggel 7 órakor nyitjuk meg először, a háttérben még ezelőtt frissíti annak tartalmát, így már rögtön a friss információkkal találkozunk. Mindezt ráadásul úgy, hogy feleslegesen nem frissítget a háttérben, így nem fogyaszt feleslegesen akkumulátor-kapacitást, valamint be is állíthatjuk, mely appok esetén engedélyezzük ezt a frissítést.

Frissített Kamera app, szűrőkkel

iOS7_camera_icon

Az iOS 7-ben a Kamera alkalmazás felülete is megújul, és pár új funkciót is kapunk az egyes készülékeken. Az egyes kép- vagy videókészítési módok között a kép oldalra lapozásával tudunk váltani, ha pedig lenyomva tartjuk az exponálás gombját, akár a hangerőszabályzóval vezérelve, akkor míg azt lenyomva tartjuk, a készülék gyors egymásutánban lövi a képeket folyamatosan. Újdonság még a négyzetes képarány is, ami például az Instagram-rajongók számára teszi egyszerűbbé a fotózást.

iOS7_camera_video iOS7_camera_panorama

Ezen felül iPhone 4S-től kezdve élőképes szűrőket is használhatunk: bekapcsolásukkal az adott effekt már magán a kamera előnézeti képén jelenik meg (ez iPhone 4-en csak a kép elkészülte után alkalmazható, élőképen nem).

A Kamera újdonságairól itt írtunk bővebben: A nagy iOS 7 teszt: harmadik rész – kamera, fotók, óra, App Store

Frissített Fotók app, új nézetekkel

iOS7_photos_icon

A megújult Fotók app teljesen átszabja a fotóink rendezését, és alapértelmezetten helyszínekre és dátumokra bontja őket. Itt egészen az elmúlt évekig vissza tudunk menni (már ha ennyi képet tárolunk a készüléken), ahol a képek előnézetét egy jópofa mozaikká zsugorítva dobja össze. Itt rányomva egy képre, és az ujjunkat ott tartva előbukkan a kép egy kicsit nagyobban, így gyorsan böngészhetünk az apró kis mozaikok között, hogy megtaláljuk a kívánt képet.

iOS7_photos_01 iOS7_photos_02

A Fotók újdonságairól itt írtunk bővebben: A nagy iOS 7 teszt: harmadik rész – kamera, fotók, óra, App Store

AirDrop fájlküldés

iOS7_airdrop_icon

Az iOS 7 egyik nagy újdonsága az iPhone 5 és újabb készülékek esetén az AirDrop, aminek segítségével képeket vagy egyéb dokumentumokat küldhetünk egymásnak közvetlenül. Ezt iMessage-ben vagy emailben eddig is megtehettük, de ha a másik fél épp mellettünk ül, teljesen felesleges a mobilinternetünket használni erre. Egyszerűen csak válasszuk ki a megosztás opciót az adott appban vagy dokumentumnál, a lehetőségek közül nyomjunk az AirDrop opcióra, és a többit megoldja az iOS Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével (a Bluetooth küldés itt más készülékekkel nem működik!).

iOS7_airdrop_02 iOS7_airdrop_03

Ráadásul a fájlküldés biztonságos és titkosított, emellett beállítható, hogy bármely közeli iOS 7-es, megfelelő típusú eszköz láthasson minket ilyenkor, vagy csak akik a névjegyzékünkben vannak, vagy egyáltalán senki. Ez csak egy gombnyomás a Vezérlőközpontban. A fájlok küldésekor pedig a címzett választja ki, hogy azt kívánja-e menteni. Az így mentett dokumentumok a számukra megfelelő alkalmazásban válnak elérhetővé: a képek a Fotók alá kerülnek, a passok a PassBookba, a névjegyek a Kontaktok alá, és így tovább.

Frissített Safari

iOS7_safari_icon

A megújult Safari is sokban változott az iOS 6-ban található verzióhoz képest. A címsáv egyesült a keresőmezővel, így rögtön kereshetünk is az interneten, vagy ha elgépeltük a címet, már kapjuk is a találatokat. A vezérlők a képernyő alján is átalakultak, ráadásul ezek az oldal betöltése után eltűnnek, a címsor pedig összemegy, hogy nagyobb helyet adjon a tartalomnak. A címsorra rányomva vagy görgetve ezek bármikor ismét megjelennek. Hasonló újdonság, hogy a képernyőt balról jobbra elhúzva visszafelé tudunk lapozni, jobbról balra pedig előrefelé az előzmények között.

Megváltozott a megnyitott lapok kezelése is, ezek között függőleges, Cover flow-ra hasonlító módon megjelenő kártyákkal tudunk váltani, és egy-egy oldal bezárásához pedig elegendő azt kilökni a képernyő bal oldala felé.

iOS7_safari_01 iOS7_safari_02

Szintén megújult a könyvjelzők kezelése, karöltve az olvasási listákkal, amik mellett még a Twitter fiókunkkal elérhető timeline-ban megjelenő linkek is helyet kaptak (ennek használatához előbb lépjünk be a Beállítások appban a Twitter menüpont alatt). Itt csak olyan tweetek jelennek majd meg, amik bármi linket tartalmaznak – ugyanez a megoldás megtalálható a Safari 6.1-es, jelenleg beta verziójában Mac esetén is:

iOS7_safari_03

iTunes Radio

iOS7_itunes_radio_icon

Az iTunes Radio is egy új funkció az iOS 7-ben. Segítségével létrehozunk akár több virtuális rádióadót is, aminek megadjuk, hogy milyen stílusú zenéket játsszon nekünk, és egymás után jönnek a passzoló zenék. Ez a funkció a Zene (Music) appban foglal helyet, annak legelső fülén.

iOS7_itunes_radio_01 iOS7_itunes_radio_02

Ezen felül válogathatunk a 300, stílusok alapján válogatott csatorna közül is, és a nekünk tetsző zenéket akár egyetlen tappintással meg is vásárolhatjuk. Ez a funkció, ahogyan a korábbi cikkünkben is leírtuk, és ahogyan az Apple oldalán is szerepel, jelenleg csak amerikai ID-val érhető el!

Erről a funkcióról itt írtunk bővebben: Így néz ki működés közben az iTunes Radio (videó)

Siri

iOS7_siri_icon

Siri is kezd végre felnőni, bár magyarul továbbra sem tud még. Az iOS 7-ben nem csak új köntösbe bújtatta az Apple, de egyúttal már férfiként is meg tud szólalni. Ezen felül képes több funkció vezérlésére is, így akár a Wi-Fi-t is kikapcsoltathatjuk vele, és így tovább. A keresésben is történtek változások: az eddigi Google kereső helyett már a Bing az, ahonnan az információit a netes keresésénél beszerzi, de képes keresni célzottan a Wikipedia oldalain, vagy Twitteren is.

iOS7_siri_01 iOS7_siri_02

A design másik változása, hogy most már egy hanghullám is jelzi, ha éppen beszélünk, és Siri hallgat, így láthatjuk, hogy valóban figyel. Természetesen az új lehetőségekről a kis kérdőjelre nyomva többet is megtudhatunk.

Megújult App Store és automatikus alkalmazás-frissítés

iOS7_app_store_icon

Az App Store kapcsán alapos változások történtek. Ezek körül az első nyilván itt is a design, ugyanakkor ami talán fontosabb, hogy lett  egy Apps Near Me (alkalmazások a közelben) nézet, ami az aktuális helyzetünk alapján javasol népszerű alkalmazásokat az alapján, hogy mások milyen appokkal rendelkeznek a közelünkben. A másik a hamarosan megjelenő Kids nézetet takarja, amiben életkor-besorolás alapján lehet válogatni az egyes alkalmazások között: ez kisgyerekesek számára lehet elsősorban hasznos.

iOS7_app_store_near_me iOS7_app_store_kids

Az App Store kapcsán mégis talán a legnagyobb horderejű változás, hogy nem csak, hogy a régebbi készülékeken az Apple elérhetővé tette az adott appok korábbi verzióit, hanem az iOS 7-ben már a frissítéssel sem kell foglalkoznunk: az appokat az App Store képes a háttérben, automatikusan frissíteni, amint egy-egy frissítés megjelenik. Természetesen beállítható, hogy egyáltalán legyen-e automatikus frissítés, és az is, hogy mindez mehessen-e mobilneten, vagy csak Wi-Fi-n. A mobilnetes frissítéseknél továbbra is él majd az 50MB-os korlátozás az appok letöltésére, így egy akaratlan iGO frissítéstől nem kell tartanunk, de 3-4db 40MB-os app is keményen tud fogyasztani a keretünkből, hiába nincs meg egyikük sem egyenként 50MB.

Az App Store egyéb újdonságairól itt írtunk bővebben: A nagy iOS 7 teszt: harmadik rész – kamera, fotók, óra, App Store

Hívás- és Üzenetblokkolás

Sok év után végre az Apple belerakta a hívások és üzenetek esetén a blokkolást is az iOS-be. Jailbreakes lehetőség már eddig is volt a problémára, de így végre van gyári megoldás is. Hátránya viszont, hogy csak azokat lehet blokkolni, akik számkijelzéssel hívnak minket, szám nélküli hívót sajnos nem. A blokkolási listára tett számok esetén a tiltás után semmiféle értesítést nem kapunk a tőlük érkező hívásokról vagy üzenetekről, ezeket nem lehet listázni sem. Így tehát csak azokat tegyük blokkolásba, akik kapcsán már azt sem akarjuk tudni, hogy egyáltalán kerestek volna.

Flickr- és Vimeo-integráció

A Twitter és Facebook után a Flickr és a Vimeo támoatása is a rendszerbe kerül. Ehhez csak jelentkezzünk be a Beállítások (Settings) appban a megfelelő fiókunk adataival, és onnantól a megosztás funkció segítségével a legtöbb alkalmazásból már közvetlenül a kívánt szolgáltatásba is posztolhatunk. Amennyiben pedig nincs még telepítve az adott app, úgy a menüben a telepítés (install) gombra nyomva már fel is teszi az iOS, épp ahogyan azt a Twitternél vagy a Facebooknál már megszokhattuk.

flickr_vimeo

Keresés bárhonnan

Ha a telefonunkon keresni akartunk bármit is, kénytelenek voltunk a nulladik oldalra lapozni, ott található ugyanis a Spotlight. Az iOS 7-ben ez is megváltozik, most már bármelyik oldalon is vagyunk, rögtön tudunk keresni. Elég a képernyőn, az ikonok közt bárhol lefelé húzni az ujjunkat és megjelenik a keresősor.

Adatforgalom mérés és állítás alkalmazásonként

Az iOS egyik nagy hiányossága az volt, hogy nem láthattuk, mégis melyik alkalmazás mennyi internetet fogyaszt, és van-e valahol “adatszivárgás”, felesleges adatforgalom. Az iOS 7-ben ezt már alkalmazásokra bontva ellenőrizhetjük és egyenként is kapcsolgathatjuk az internetelérést, le is tilthatjuk adott appra vonatkozólag.

adatforgalom_meres_tiltas

Lapozható tartalmú mappák

Az iOS 6-ban 16 alkalmazást lehet egy mappába helyezni. Ez az iOS 7-ben megszűnt, ugyanis az ujj vízszintes elhúzásával lapozni lehet egy mappán belül, így tulajdonképpen „végtelen” számú appot lehet így belepakolni. Az így betett appok ikonjai közül viszont csak az első 9 jelenik meg a mappa előnézeti ikonján, így jobb, ha észben tartjuk, melyik mappába mit tettünk, mert ellenkező esetben csak a mappát megnyitva, és abban lapozgatva fogjuk megtalálni az adott appot – vagy persze a SpotLight segítségével.

FaceTime Audio (EarTime?)

A FaceTime jó akkor, ha videóval együtt szeretnénk beszélni valakivel, és noha már mobilinterneten is működik, útközben legtöbbször mégsincs szükségünk a videóra, ami ráadásul az adatforgalmunkat is megdobja. Viszont a videó nem kapcsolható ki. Erre kínál megoldást a FaceTime Audio (amit így inkább nevezhetünk EarTime-nak :P). Ennek használatával nincs videó, csak hang, így gyakorlatilag alternatívája lehet több VoIP szolgáltatásnak, mint például a Skype, Viber, amelyeknél adott esetben még hangminőségben is jobb.

Új, animált Óra ikon

Ez tényleg csak apró változás, és magát az appot funkcióiban nem érinti. Az Óra ikonján mostantól a mutatók az aktuális időt mutatják, és a másodpercmutató is szépen körbejár: ezzel az Apple egy évek óta elérhető jailbreakes kiegészítőt tett alapból elérhetővé.

Az Óra egyéb újdonságairól itt írtunk bővebben: A nagy iOS 7 teszt: harmadik rész – kamera, fotók, óra, App Store

Új csengőhangok

Először is a legszembetűnőbb az, hogy az összes hang “újrakomponálásra” került, egy teljesen felújított hangzást nyújtva, és így megváltozott az alapértelmezett csengőhang is. Az alábbi videón először a bejövő hívást hallhatjátok, majd egy üzenet hangot, végül pedig a töltés jelzésének hangját:

Erről az előbbi cikkben írtunk bővebben: Új csengőhangok és hátterek az iOS 7 GM változatában: próbáld ki őket!

Új háttérképek

A legfőbb újdonság a dinamikus háttérképek lehetősége: itt a készülék mozgását követik a képernyőn megjelenő-eltűnő körök. Érkeztek új, statikus háttérképek is, viszont egyúttal több, az iOS 6-ban megtalálható háttérkép lecserélésre került. Ezekről szintén az előbbi cikkben írtunk bővebben: Új csengőhangok és hátterek az iOS 7 GM változatában: próbáld ki őket!

104@2x~iphone 107@2x~iphone

iWork alkalmazások a felhőben

Az iOS 7 megjelenésével az iCloud új funkciói is elérhetővé válnak. Egyrészt az iWork alkalmazásai is a felhőbe költöztek, így már a webes felületet használva is létrehozhatunk új dokumentumokat, amiket aztán a készüléken is tudunk szerkeszteni, vagy ugyanezt fordítva. Ehhez kapcsolódva a 2013. szeptember 1. után először aktivált készülékek esetén az iWork, valamint az iPhoto és iMovie alkalmazások is ingyenesen elérhetővé váltak.

Aktiválás zárolása

iOS7_find_my_iphone_icon

A lopások ellen maga a Find my iPhone nem sokat véd, hiszen többféle módon is kijátszható (azért nem adnánk tippeket). Korábban már gondolkoztunk azon, hogy hogyan lehetne javítani a biztonságot ilyen téren, és az Apple lépett is. Az iOS 7-ben ha bekapcsoljuk a Find my iPhone, a rendszer kéri az Apple ID-nk jelszavát, és utána sem a visszaállítás funkció, sem a frissítés, sem pedig egy mentés visszaállítása nem fog rajta működni, ameddig ki nem kapcsoljuk a Find my iPhone-t.

iOS7_find_my_iphone_01 iOS7_find_my_iphone_02

Ráadásul ennek köszönhetően még ha egy távoli törlést is küldtünk a készülékre, az elveszett módban az még ezek után is képes kijelezni az üzenetünket, megadva a lehetőséget, hogy a becsületes megtaláló visszajuttassa hozzánk az elkószált készüléket.

Ha pedig DFU-ban nyomtunk rá egy restore-t, az ugyan végigfut (hiszen nem tudhatja, miért nyomtunk a restore-ra), de aktiválni már nem fogja engedni az Apple szervere, csak ha megadjuk a Find my iPhone bekapcsolásához használt Apple ID-nk jelszavát.

Erről a funkcióról itt olvashatsz egy átfogó tesztet, amiben ki is próbáltuk, pontosan hogyan működik: Aktiválás zárolása elveszett móddal: teszteltük az Apple új, lopás elleni védelmét, működik!

Támogatott készülékek

Az iOS 7 által támogatott készülékek kapcsán némi meglepetést okozott az Apple. Az várható volt, hogy az iPhone 3GS már kimarad az iOS 7-ből, de kicsit talán furcsa, hogy az iPod touch 4G is erre a sorsra jutott.

A támogatott készülékek a következőek:

iOS7_tamogatott_eszkozok

 • iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s
 • iPod touch 5G
 • iPad 2, iPad 3, iPad 4
 • iPad mini

Az egyes készülékek által támogatott funkciók azonban már eltérnek, nem csak régiók, de készülékek alapján is, erről az alábbi táblázatból tájékozódhatunk. az itt felsorolt funkciók egyike sem lesz elérhető az iPhone 4-en, illetve nem szerepelnek az ábrán az új készülékek sem, amelyekre viszont értelemszerűen szintén elérhetőek lesznek az új funkciók. Az egyes új funkciókat pedig a következő készülékeken fogjuk tudni használni, vagy épp, hogy nem használni:

iOS-7-Comparison-Chart-definitivo-1

Jól látható, hogy az iOS 7 által legkevésbé támogatott eszköz az iPhone 4 és az iPad 2, ebből tehát sejthető, hogy az iOS 8-at már biztosan nem kapják majd meg ezek a készülékek. A köztes állapot az iPhone 4S, amin egyedül az AirDrop az, ami nem elérhető. A jelenleg az iPhone 5s és iPhone 5c által leváltott iPhone 5 pedig mindent megkap, aminek nincs hardveres követelménye.

Hogyan telepíthető?

Először is, telepítsük az iTunes 11.1-es verzióját, majd bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is az iTunes segítségével, amit aztán “zárolunk”, így nem írja azt felül az új mentésekkel az iTunes. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 6-os verzióban is, hiszen ezeket az iOS 7 frissíti az új verzióra.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük az iTunes segítségével is, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. iTunes-ban ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 7-et, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor az iTunes feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha szoftveresen függetlenített a készülékünk, akkor ne telepítsük az iOS 7-et, mert azzal frissül a baseband, amivel a függetleníthetőség is elvész.

Ha Gevey vagy más, hasonló elven működő megoldással függetlenítünk, akkor egyelőre ne telepítsük az iOS 7-et, mert elképzelhető, hogy a frissülő baseband miatt a Gevey-ünk már nem tudja majd átverni a készüléket, és így nem tudjuk azt a saját kártyánkkal használni.

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 7-et, és nem akarunk semmi szemetet esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ha viszont az adatainkra (például SMS-ek) szükségünk van, akkor használjuk az iBackupBot-ról szóló cikkben leírtakat: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei most eléggé leterheltek. A hivatalosan megjelent iOS 7 buildszáma 11A465, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek az van fent, nincs teendője!

Közvetlen letöltési linkek, ha a készüléken vagy az iTunes-ban továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

A letöltött fájlokat Windows-on a shift, OS X-en az alt lenyomása közben az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Telenor APN-ek

A szokásoktól eltérően ez a frissítés nem törli már Telenor esetén a manuálisan megadott mobilnet, MMS és tethering beállításokat! Mindenesetre ha valakinek szüksége lenne rájuk mégis, az itt találja őket: Gyakori kérdések: magyar szolgáltatók mobilinternet és MMS beállításai

Jailbreak?

Az iOS 7-re egyelőre nincs jailbreak, és aki függ a jailbreaktől, pláne iPhone 4S vagy iPhone 5 készüléke van, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen iOS 7-re, mert noha vannak hírek arról, hogy készülőben van a jailbreak, nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Ha valaki eddig még nem tette volna meg, a 6.1.3/6.1.4-es SHSH-t mindenképp érdemes lementeni a TinyUmbrella segítségével, még akkor is, ha szóba sem kerül a jailbreak, hiszen ártani nem árt, viszont bármikor hasznos lehet később.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Vissza az iOS 6-ra?

ios6-logo

Több helyről is megerősítették, hogy az Apple még mindig aláírja az iOS 6.1.3 és 6.1.4-et. Így akik képtelenek feldolgozni magukban az iOS 7-et, azok vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 6-ot.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni iTunes-ban a megfelelő 6.1.3/6.1.4-es IPSW-t, és megvárni, hogy az iTunes elvégezze a feladatot. Hátrány: mivel ez restore, minden adat elvész, és az iOS 7-ről készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 6-os rendszerre.

DFU-mód lépésenként ebben a cikkben: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek IPSW-k letöltése: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 6.1.3/6.1.4 aláírási ablakát, és akkor mentett SHSH esetén sem lesz lehetőség visszatenni az iOS 6-ot (kivéve az iPhone 4-et). Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Linkgyűjtemény

Az iOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 7 címke alatt, de a fontosabbakat kiválogattuk alább:

Olvasd el a hozzászólásokat is

466 Comments

 1. Hát nálam még nem jelent meg.

 2. huraaa

 3. Mi a hivatalos release build száma? Ugyanaz mint a Gm??

 4. Már nyomom is fel! 🙂

 5. És ha nekem a GM már fenn van? Akkor nekem is megjelenik a frissítés vagy nekem másként kell felvarázsolni a véglegest?

 6. ja, csak iTunesban nem mutatja. Mehet telefonról is, ugyanolyan jó?

 7. Van valami trükk, amivel az iTunesban is be lehet hozni? :/
  Az OTA frissítéshez 3.1 giga hely szükséges.

 8. Safarihoz egy kérdés: nem tudjátok véletlenül, hogy a böngésző motorjában van-e valami változás – vagy csak külcsín? (Sok kedvem nincs frissíteni, de ha van változás, akkor lehet kénytelen leszek, munkából kifolyóan)

 9. lehet nagyon hülye kérdés de ha telefonrol frissitjuk akkor megmaradnak az adatok???

 10. Nagyon érdekelne, hogy iPhone 4s-en hogy merül az akksi ios 7-tel? Valaki tud erről infót? Köszönöm előre is!

 11. Itunes-ban még nem jelzi telefonon pedig a Szoftverfrissítésnél azt írja hogy: Nem ellenőrízhetők a frissítések Egy szoftverfrissítés ellenőrzésekor hiba lépett fel. Ez vanjon a leterheltség miatt leht?

 12. 4S nél se az iTunesban sem szoftverfrissítésnél nem elérhető az új verzió – utolsó béta van most a telefonomon..

 13. Sziasztok nem tudjátok hogy az iTunes 11.1 honnan tölhető? Mert az apple oldalán csak a 11.05 van. nekem sem jelzi az iTunes az iOs7-et de a teló letöltötte már a telepítés megy!

 14. Ha a legutóbbi ios7 beta van fent,nem a gm, akkor szerintetek jelezni fogja nekem a szoftverfrissítést mert eddig se ota se itunes nem mutatja 🙁

 15. nekem azt irja, hogy a 6.1.3 a legujabb verzió

 16. Honnan lehet a frissitest leszedni 4s re?

 17. @Krizso90: a telón nyomjad a szoftver friisítést

 18. Szoftverfrissítés sikertelen.
  Hiba történt az iOS7.0 letöltése közben.
  Szerverek behaltak.

 19. Kicsit legyetek már türelemmel. Több tízmillió iPhone/iPod touch/iPad felhasználó akar frissíteni. Nem fog semmi sem történni, ha holnap teszitek rá.

 20. 4s-ről töltöm, azt irja: 2 óra van hátra. Mindenkinek ezt irja vagy csak nekem?

 21. itunes 11.1 mar fenn apple oldalan 19.05 ota

 22. Csak wifirol engedi. iTunes szerint meg a 6.1.3 a legfrissebb verzio. Most akkor hogy frissitek?

 23. telom mar felajanlotta de itunes meg mindig nem, es en restoreval szeretnek frissiteni

 24. FIGYELEM! HA NEM MOST AZONNAL TESZITEK FEL AZ iOS7-ET, AKKOR AZ APPLE HOLNAP MÁR PÉNZÉRT FOGJA ÁRULNI. HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!!

 25. @draft: én nem látom csak a 11.05-öt tudnál linket küldeni köszi

 26. @balu011: 10 perc alatt szedte le

 27. Azt irja h nem ellenorizhetoek a frissitesek skkor mi van??

 28. A szoftver frissítést nekem se tölti le 🙁

 29. molnarb83: A build szam ugyanaz, aki mar felrakta GM verziot elözöleg annak nem kell ujra felraknia.

 30. @Krizso90: Az van hogy terheltek a szerverek. Menj vacsizni és próbáld meg 1 óra múlva.

 31. Koszi!

 32. @solarenqu, @molnarb83: “A hivatalosan megjelent iOS 7 buildszáma 11A465, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek az van fent, nincs teendője!”

  @Barracuda: igen, a várakozás.

  @kacsas: frissítésnél mindig megmaradnak, de készíts backupot. ez le is van írva a cikkben.

  @Manesz: túlterheltség miatt, egyértelműen.

  @Br4z1L: türelem, túlterheltek a szerverek.

  @kiss76: töröld a böngésződben a cache-t.

  @fgery1988: a beta kivétel. majd manuálisan.

  @balu011: mindenkinek. millióknak.

  @Zsanna: az iTunes-ban még nem lesz elérhető egy ideig.

  @diario: akkor vársz, túlterheltek a szerverek.

  @Krizso90: akkor túlterheltség van.

 33. ahogyan a cikkben írtuk:

  “Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei most eléggé leterheltek.”

 34. Töltés közben mindig hibát jelez! Egyenlőre nem tudom letölteni!

 35. @Jadeye: Nem 11A465 a build szám? Nekem ez….

  Másik:
  Azt írja az itunes hogy nem tudja friisíteni a vivő beéllításokat, mert nincs jogosultsága….

  Ez mi?

  Thnx a választ!

 36. Direkt link mikorra várható kb?Mert én jobbnak látom ha előtte legyalulok mindent…..

 37. Mindig azt írja, hiba történt a letöltés közben!

 38. Nem lehet letölteni!

 39. Eddig elég rossznak mutatkozik!

 40. Nem tudom mit kellene csinálnom már újraindított ám a telefont, mégsem megy!

 41. @Funtana: 11A465, el lett írva. a másik kérdés az carrier bundle, húzd le a gépről, dugd vissza, amikor rákérdez, hogy megbízható-e a gép, akkor mondd neki, hogy igen, úgy jó lesz.

  @romanzidan: amint az iTunes-ban elérhetővé válnak, akkor lesznek linkek is.

  @Johanidesz: türelem frissítést terem, várni kell, milliók frissítenek rajtad kívül világszerte. de ez a cikkben is le van írva!

 42. @molnarb83: Nekem is fent van, jelzett valami frissítést, de csak valami beállítás szerű dolgot írt ki (már nem emlékszem). Nem töltött le semmit, minden ugyan az, de valamit még is csinált (kb 10 sec alatt) az iTunesban.

 43. Eddig egy nagy szar, mert mindig hibát jelez!

 44. tele van a twitter:
  iOS 7.0.1 (Build 11A466) for iPhone 5C and 5S now Available

 45. @Johanidesz: utoljára írom le: világszerte milliók frissítenek, és világszerte milliók futnak bele ebbe, hogy nem bírják a szerverek. ezt a cikkben is előre leírtuk. attól, hogy újra és újra leírod, nem fog menni. másnak sem megy, csak a türelem van.

  @solarenqu: semmiben nem érint még senkit, a készülékek nem kaphatóak péntekig.

 46. @Jadeye: köszi a választ

 47. alternativ letoltesi link?

 48. @Jadeye: ezt már kérdezte, és kattintottam hogy megbízom benne…
  De ennek ellenére sem frissíti a carrier bundle-t! igaz 15.0-ás, lehet az a legfrisebb…

 49. nekem is a GM van fent majd ha talalok egy tescos linket leszedem es felrakom mert az ota es az itunes is nem frissiti a Gm-et

 50. már huzza is a itunes, naaagyon komolyság van 🙂

 51. Elképesztő, hogy mennyi türelmetlen is használ iPhone-t! 🙂

 52. 4 hónapja várjátok, szerintem már egy nap nem oszt nem szoroz……..

 53. Én is kipróbálom,hogy sima i4-em hogy fut.Remélem kicsit gyorsabb mint a 6.1.3.

 54. Valakinek van már tapasztalata iPod touch 5g-n belasul-e vagy sem?

 55. Sziasztok!

  Ha felteszem lehet majd downgradelni 6.1.4-re??

 56. akkor nincs is ertelme hogy frissitsek hisz nekem is 11A465 van:):)

 57. @iGyuri: Nem

 58. 7 óra múlva települ is… 😀

 59. frissítettem a cikket a manuális letöltési linkekkel.

  gyors kérdezz-felelek:
  – igen, sokaknak dob hibát, terheltek a szerverek, próbáld újra később;
  – nem, iPhone 3GS-re tényleg nincs iOS 7, nem is lesz;
  – nem, az iOS 7 beta verzióinál nem jelenik meg frissítésként, töltsd le manuálisan és frissítsd betallózva iTunes-ban;
  – az iOS 7 GM verzió megegyezik a hivatalossal, nincs ott mit frissíteni;
  – ha jailbreakelsz, függetlenítesz: NE FRISSÍTS;
  – minden esetben legyen fent az iTunes 11.1 és készíts backupot előtte!

  részletek fent – olvasd el a cikket, mielőtt kérdezel!

 60. Sziasztok! Nekem frissítés után az időzónát nem találja, csak egyfolytában keres.

 61. iPhone 4 (GSM Rev A)
  iPhone 4 (GSM)

  mi a kulonbseg?

 62. Az OTA frissítéshez 3.1 GB hely kell, eddig oké… de utána mennyi marad belőle? Köszi!

 63. fazsa, itunes se frissül…
  A művelet végrehajtása sikertelen volt. (NSURLErrorDomain hiba -1102.)(102)

 64. GSM AR Rev azok az új 8 Gb-osak! (http://theiphonewiki.com/wiki/Models)
  Nekem azt a hibát dobja hogy nincs megfelelő jogosultsága a kért erőforráshoz való hozzáféréshez. Ez is vajon a túlterhelés miatt van vagy tényleg jogosultság baja van? Win8 rendszergazda futtatással.

 65. OKÉ, már elindult, ez a túlterheltség miatt volt! Köszi

 66. A KUUUURVA ÉLETBE, MÁR NEM ÍRJA ALÁ AZ APPLE A 6.1.4-ET!!!! SZÓLHATTATOK VOLNA HOGY MENTSEN MINDENKI SHSH-T, HA NEM EZT A CSÚFSÁGOT SZERETNÉ LÁTNI A KÖVETKEZŐ RESTORE UTÁN :@ :@

 67. @iGyuri:
  Ezt írták már,de ezt alapból megtehetted volna.

 68. És azt se értem hogy mért nem lehet kipróbálni csak ezt a rendszert, és utána visszarakni a régit :@
  Néztem hogy lassul természetesen a 6.1-hez képest, a szokásos szoftverfrissítés- mesterséges lassításs-vegyél új telót…. És én az Apple fanboyként mondom, mielőtt megköveznétek!

 69. Ha nekem még rajt van a 6.1.4 akkor se tudok shst menteni?

 70. ha nem tudnatok lehuzni a ios7-et diect linkrol sem mert ledob, vagy megall probaljatok meg valamilyen download manageren keresztul. az ujra indul ha veletlen lefagyna a server

 71. @iGyuri:
  Milyen telóra raktad hogy lassul?

 72. @surda35: de te nem olvasol hogy a GM verzió az ugyan az azzal nincs semmi teendő hihetetlen emberek vagytok komolyan.

 73. @iGyuri:
  Ha még rajta van akkor tudsz menteni.

 74. Hogyan?? Nincs rajt JB, TinyUmbrellával nem sikerült.

 75. @Kable:
  Youtubon néztem összehasonlító videót, és ott egy leheletnyivel lassabb

 76. Ez a millióan csüngés relatíve “pár” szerón vicc.

  Miért nem lehet mondjuk hivatalosan P2P-t használni és kb. az első 5-10 percben lenne a leterheltséggel gond…

 77. @iGyuri: ezt akkor kellett volna megtenni amikor kijött a GM és ha nem jó vissza lehetett volna menni 6.1.4-re most akkor szokj hozzá ehhez. Én spec béta 1 óta használom és imádom nekem a régi volt már unalmas fos, de ez az ízlések és pofonok.

 78. Én is néztem,de nem tűnt lassabbnak a 6.1.3-nál.Nekem i4-em van.
  A TinyUmbrella-nak semmi köze a JB-hez,azzal mentettem le én is.Nekem sincs JB.

 79. Simán csak rékattintottál a save shsh-ra? Nekem nem csinált semmit.
  Vagyis most sokadszorra lementette :)))
  Köszi!! Akkor végülis visszatudnám rakni, nem?

 80. Az Advanced fül alatt a” set host to cydia……” NE legyen kipipálva!!!!

 81. Akkor vissza.

 82. A 3G/LTE külön kikapcsolható, függetlenül az EDGE-től 4s-en?

 83. @Kable:
  Akkor attól javult meg, az tényleg kiszedtem előtte :))
  Köszönöm szépen! Ezekszerint mégse igaz hog ios 6 nál és iphone 5 nél már nem működik az shsh?

 84. @iGyuri: szerintem nem működik az shsh visszarakás régebbi ios verzió hiába van meg de keress rá itt a gyakori kérdésekben.

 85. @szorian:
  Igen kacifántos az a leírás, nem tudom a lényeget kiragadni belőle, hogy működik a 7->6 downgrade vagy sem. Mert csak ebben az esetben szeretném felrakni.

 86. @iGyuri: ha az Apple már nem írja alá a 6.x-et, iPhone 4S-től kezve még SHSH-val sem tudod visszatenni azt. sehogy.

  amellett: “SZÓLHATTATOK VOLNA HOGY MENTSEN MINDENKI SHSH-T”

  szóltunk. számtalanszor. és ez nem egy új dolog, ez MINDEN egyes verzió esetén így van már évek óta. ha nem mentetted le, az a saját hibád. akkor kell lementeni, amikor megjelenik az új iOS-verzió, tehát ha most le tudod menteni a 7.0-hoz, akkor már biztosan megvan. helyetted nem tudjuk megtenni.

 87. Jelen pillanatban még nem tudod visszarakni vele ha jól tudom,csak i4-re.Ha jól tudom,akkor 4s-és 5-re nem lehet még.

 88. Valaki tud mondani sima i4 ről tapasztalatot hogy milyen

 89. @vetzl:
  Hát nekem most tölti még,de a direkt linkről is 12 órát ír sajnos.Én is kíváncsi lennék rá,bár videók alapján gyorsnak tűnik.Szerintem majd utána kell résen lenni ha frissül 7.0.1-vagy 7.1-re,akkor szerintem már lesz benne lassulás.

 90. Ez most komolyan 3 óra mire lefrissül?

 91. @Jadeye:
  Akkor hiába sikerült lementenem az shsh-t? A közeljövőben se lesz lehetőség erre? De végülis muszály lesz feltenni az ios7-et, mér csak a programkompatibilitás miatt.

 92. @iGyuri: Lelki szemeimmel látom, hogy az Apple pisztolyt tartott a fejedhez, hogy frissíts!!!!

 93. @iGyuri:
  i5nél nem tudsz downgradelni semmilyen módon.
  Még meglévő shsh esetén sem.:(
  Viszont ez később esetleg változhat ezért nem árt lementeni az shsh-t!

 94. @iGyuri:
  6.1.3/4-ről sem lehetett visszalépni jailbreakelhető(6.1.2) verzióra, akkor most miért lehetne? Aki tényleg ki akarta próbálni annak ott volt a GM. Én is feltettem, bár én beta1 óta használom, de aki igazán akarta kipróbálhatta későbbi fennakadás nélkül, mától ez már nem megy

 95. Kable

  Lehetne egy kérésem feléd ha frissült akkor jelezéd nekem emailben hogy mit tapasztalasz

 96. Engem már inkább izgat, mikor jön Apple tv-re a frissítés. IOS7 már hónapok óta fent van és valóban a 6-os fapados mellette…

 97. Így nem igazán tudod kipróbálni,de az 100%-hogy i5-ön nem lassú az iOS7!!!
  Egyébként 70%-ban Windows phone, 20%-ban Android,és 10% Apple a kinézete alapján.
  Látszik,hogy ebben már nincs benne Jobs,és jövőre már a telefonon is látszani fog az biztos.
  Neked kell eldönteni,hogy frissítesz-e vagy sem.Szerintem nézz meg még egy pár videót egy két nap múlva mikor már tele lesz vele minden,meg a tapasztalatokkal.Akkor könnyebb lesz majd döntened iGyuri.

 98. @vetzl:
  Persze leírom majd,de szerintem holnap lesz belőle valami csak,mert nem igazán jön lefelé.

 99. 7ó49perc / 1.1 Gb…………

 100. Kable

  Előre is köszönöm majd keresem de itt az emailben is csak annyit írsz hogy nem lassú az elég mert az asszonykájé

  [email protected]

 101. @ iGyuri: pont ezért hozták meg azt a lehetőséget, hogy ha nem frissitesz ios7 -re akkor is fel tud tenni azt az app-ot, aminek a legutolsó olyan verzióját fogja feltenni ami az adott fw-hez elérhető

 102. 64 bites jdk-val nem megy a tinyumbrealla? nincs is belole 64 bites verzio?

 103. The environment varriable does not point to a working 32bit jdk or jre.. most ez komoly??

 104. És ez mit jelent pontosan?

 105. Ami elsőre feltűnt, hogy míg beta egynél lehetőség volt dinamikusan panorámaképet berakni zárolt főképernyőnél addig itt nem megy körbe ahogy mozgatom…….

 106. Nalam 40 ora mire letolti az Itunes… 🙂

 107. Szerintem mindenki jobban jár ha még vár egy napot, amíg helyreállnak a szererek. Ha folyamatosan nyúzzák őket senki nem lesz iOS7 -e.

 108. Sziasztok!
  Azt szeretném kérdezni ios7 bétáról vissza húztam 6.1.4 -re (i5) majd az aktiválnám de nem lehetséges’ az iphone készüléke nem aktiválható…..
  Ez a túlterheltség miatt van???
  Köszi előre is

 109. Felment rendesen de nem aktiválja.

  És az Itunes ilyen hibaüzenetet ad:
  Az iTunes alkalmazás nem tudott az iTunes Store áruházhoz kapcsolódni. Győződjön meg róla, hogy a hálózati kapcsolata aktív, majd próbálja újra.

  Már újraindítottam a gépet.

 110. Ipad mini wifi+ cellular-hoz melyik fajtát kell leszednem a direkt linkről???köszi

 111. Es az miért van hogy szépen letölti aztan közli hogy : nem érhető el frissítés. A szoftver frissítés jelenleg nem érhető el, próbálja meg próbálkozását később. Szoval akkor csak várnom kell kicsit? Csak mert mar letöltötte…

 112. Udv!
  Telon nekem a GM van fent (i5) de valami elkepesztoen merul, teljes restore utan szinten, uj telefonkent beallitva… Remeltem, hogy majd felteszem a “hivatalost” de akkor ezek szerint tok felesleges, h ua. a build szam. majd a 7.1… Remek. Fejlesztok nem ezert kapjak meg, hogy teszteljek? Senkinel nem merult minden tokeletes volt, h semmit nem kellett rajta javitani… iPad minin a beta 6rol nem jeez, hogy lenne, itunes 11.1 szinten, szerinte naprakesz.

 113. Usabol tolom, nekem 10 perc alatt felrakta a 7est, semmi gond nem volt.

 114. Tuzfalat ne felejtsetek kikapcsolni, sokszor emiatt nem tudja letolteni

 115. Nekem sikerült 1 h alatt letölteni és frissíteni , nem estem hasra az IOS7 töl. 🙁
  A naptár része az borzalmas. 🙁

 116. i4S-nél letöltés megvolt,telepítésnél gondolkodik egy kicsit és kiirja hogy nincs elérhető szoftverfrissítés,a szoftverfrissités jelenleg nem érhető el…
  a kérdésem,hogy a letöéltés után atelóra,a telepítés még függ a szerverek zsufoltságától?mert akkor azért van neki baja nem?
  választ előre is köszi!
  üdv

 117. Én mikor a legelső bétát feltettem, majdhogy sírva fakadtam. De. Végigkövettem az összes verziót amin lehetett látni a logikát és a csiszolásokat. 2 nap múlva úgy megszokjátok, hogy csak na, főleg jönnek ki a frissitett programok. Ma már úgygondolom soha nem tudnék IOS7 nélkül lenni.

 118. Nekem nincs meg az iTunes rádió.
  A játéklista az első a sorban, hiányzik a rádió

 119. Ne restore-ral frissítsetek mert utána nem aktivál be. Fél órája nyomogatom az újrapróbálkozást de nem aktivál.

 120. @Acs Ferenc: Bejelentkeztél az Itunes Storeba?

 121. Wico en is restore-ral csinaltam es nekem sem aktival

 122. A rég csengőhangok is meg vannak a iOS7 ben ???

 123. @dansz01: Megvannak.

 124. Köszönöm wic0

 125. Hello! Nekem felment az ios7 de nem aktiválható 4S telekom.

 126. Van akinem már fut a iOS7. ? Mi a vélemény ? Én nagyon hezitálok, hogy frissítsek.

 127. @kornel77: várni kell,vagy ujrapróbálkozni,tulterheltek a szerverek :/

 128. @Ádám: thx!

 129. akinek sikerült aktivalni az hogy csinálta?

 130. letöltötte de nem telepíti, ez miért van? nagyon sokszor rányomtam már hogy újból de nem nagyon akarja..segítsetek… 😀

 131. A fenti kepeken van kamera appban slo-mo. Lesz i5re is? Vagy az honnan jott egyaltalan? 7.0.1-ek is repkednek mar a neten, de 5c/5s-re csak. Errol tud valaki valami infot?

 132. Nekem sem aktivál restore-val csináltam és fél órája csak probűlkozik i5 telekom…..

 133. @romanzidan: neked kiírja egyáltalán hogy telekom mert nekem még arra sem hajlandó

 134. Yes, sokadjára sikerult aktiválnom, iPhone4 + iPhone 5

 135. szintén nem aktivál…

 136. Nálam érdekes a probléma… direct linkről szedtem le(nem volt türelmem az Apple szerverekhez) 4S-re, Build szám egyezik az eredetivel majd mikor rámegyek iTunes-ban; Shift+ Frissítés vagy Restore, azt írja, hogy nem kompatibilis… Találkozott valaki ilyennel? Nem nyomtam félre, 4S-re szedtem le, de még is szopat… Mondom f@szomaaaat, ezért vártam?!

 137. Neo78 de sokszor toltad restoret vagy csak simán aktiválást próbáltad?

 138. Gondolom egyszerűbb, ha kivárom azt a 70évet, amíg lehúzza az Apple szerverekről…

 139. @athis1975: a beállításokban azt írja be vagyok jelentkezve.

 140. Itt sem aktival

 141. 19:45 óta baszakszok vele és most jutottam el odáig, hogy telepítse! fasza (Y)

 142. Mekkora menő már h az Apple szerverek befagynak :DDDD

 143. @spariboy: Nem írt ki semmit + szétfagyott az itunes…..kb 1 óra után most aktiválta be úgyhogy türelem akinek még nem sikerült!

 144. @romanzidan: nekem itunessal eddig semmi probléme nem volt csak azt írja hogy no service és nem aktivál de köszi 🙂

 145. Na kíváncsi leszek, hányan késnek el melóból holnap (köztük én is), mert az új iOS 7 nem ébreszt 😀

  Egyébként keressétek torrenten is akár a frissítést… Jó dolgokra is lehet azt használni 😉

 146. Végre aktivált nekem is. Ne adjátok fel!

 147. yoyo beaktivált egy óra próbálkozás utáb

 148. Fuu remelem hogy nekem is sikerul aktivali

 149. 1 aktiválás másfél óra után 🙂 kitartás!

 150. Asszem éjszaka még elbaszakszok vele, de felfigyeltem a kolléga kommentjére, asszem előkaparom a fiók aljáról a 3210-es nokiát, beállítom az ébresztőt, nehogy elkéssek melóból 😛

 151. Miért van 2féle iPhone 5 link? A1428 és A1429? Mi a különbség a kettő között?

 152. 13perc alatt 42,5 mega…Hajrá Hajrá, marad a táppénz, ha már ébreszteni nemfog 😛

 153. sokszor próbáltam aktiválni, iPhone4 OTA – iPhone5 restore

 154. @MateszFly:
  Nekem se ment fel a direkt linkes verzió,valami hibát írt ki ,hogy nem egyezik a firmware.Az iTunesről szedtem le,40 perc volt.Most telepíti a telefonra.

 155. iTunes-on az istenért nem akart lejönni a frissítés. Telefonon 1 óra alatt lejött. Utána iTunesra kapcsolva már aktivál is 🙂

 156. Na, ez szép munka volt, kezdik utolérni az Androidot! Hajrá fiúk!! 🙂

 157. Szerintem ezt ma annyian töltik le egyszerre, mint amennyi Android felhasználó összesen van 🙂

 158. najó, faszkivan……

  4 óra alatt lejött, most meg “frissítés ellenőrzése”,
  5 perc, aztán, “nem áll rendelkezésre szoftverfrissítés”………
  gratulálok!!!!!!!!!

 159. @szorian: ne haragudj de fentebb irtam , hogy nem kell frissitsek, tehat ne idegeskedj 🙂

 160. @pityu: és ha iTunes-ban betallózva frissítenéd inkább?

 161. Sziasztok!iPad mini (wifi+cellular) simán letöltöttem az sw-t, majd kb.10.alkalomra beaktiválta.Minden okés!Jók az új hátterek, jó pofa a 3D hatása a háttérképnek…

 162. Sziasztok!

  2 napja nem tudok belépni az itunes storeba itunes-on keresztül. Másnak is van vele gondja?

 163. i5 OTA letoltotte, majd telepites erre frissiteseket keres majd kozli hogy nem all rendelkezesre frissites. iTunest nem probaltam, letoltes utan is 3Gb++ van szabad helyem. Otlet? Meg mindig impotens az apple szerver parkja vagy en vagyok a noob?!

 164. Arulja mar el valaki hoztaerto ,hogy nem backupbol allitottam vissza a rendszert hanem uj telefonkent allitottam be!

  Hogy lehet ,hogy az idojaras appban az ez elitt rendszer 4 kulonbozo helyszin idojarasa ugyanugy benne van??

 165. Lejött, felraktam. De már az elején azt mondja hogy nem tudja aktiválni az iphone-t. Mit tegyek?

 166. hát a flat designes Facebook appot jól összecsapták a fejlesztők…..Példát vehettek volna a Vimeo vagy Shazam appokról….

 167. U.i.: ipad 4g wifin ugyan ez OTA val

 168. iTunes ki irja hogy az iphone nem szinkronizálható mert az nem található a hálózatban – ilyenkor mit tegyek ?

 169. Az iTunes Radio nem lesz Angliában! Ha nektek van magyarban akkor az tök jó! De sajna valami jogi gond van itt evvel.

 170. kérdés!

  i5-re ha letöltöm az ios 7-et, de valamiért nem jön be, akkor vissza tudom rakni a 6.1.4.-et?

  tyniumbrella-val mentettem shsh-t!

  előre is köszi a választ!

 171. @temes: Nem tudod, mert előrébb írták már nem írja alá az Apple.

 172. köszi…:(

 173. iPhone 5 (A1429)
  iPhone 5 (A1428)

  Melyiket szedjem le?

 174. Na magukhoz tértek a szerverek odaát, száguld lefele most.

 175. Még mindig nem hajlandó felrakni….

 176. @AppleFan: ok megvan a A1429

 177. @Jadeye:
  i4-re pontosan hogyan tudom visszatenni a 6.1.3-at.Van shsh mentésem!

 178. Aktiválni még mindig nem aktivál a szerver..

 179. Szintén nem aktivál. 4S, T.

 180. Béta 6 van fenn és az Istenért sem akarja felajánlani az OTA feissítést.. Ne is várjam?:D

 181. mit csináljak ha letöltöm de mikor rámegyek hogy telepitse azt irja ki: a frissités jelenleg nem elérhető?

 182. …akinek ios 7GM van annak nincs mit tennie? Wow.. Azt hittem azért a billentyüzet problémát kijavítják, plusz meg egy rakas apro dolgot ami bugos… Nekem GM van fent, de kb olyan, mintha a 6ot meg a 7et osszecsaptam volna aztán hadd szóljon… 🙁 Akkor magyarul nincs mit tenni? Várhatjuk a 7.1-et?

 183. mit tegyek ha béta 1-ről szeretném firsíteni de nem enged? konkrétan semmit nem enged

 184. @pinterm: iTunes, manuális frissítés.

  @fiben01: indítsd újra a készüléket, és próbáld újra.

  @martin108: a beta 1 már hetekkel ezelőtt lejárt, annak működni sem kéne. készítesz egy backupot, majd restore-ral teszed fel, és visszaállítod a mentésből az adataidat.

 185. Sziasztok!
  Egy kicsit összetettebb a kérdésem:
  A jailbreak jelenleg elengedhetetlen.
  I4S 5.1.1 jb a 6.1.1, 6.1.2-ről lecsúsztam… 6.1.3 jb hiánya miatt nem frissítettem shsh mentve 5.1.1, 6.1.3 . Reményeim szerint hamarosan kijön 6.1.3 ra is a jailbrake, elvileg simán fel tudom tenni ha már az iTunes nem írja alá csak a 7-et?

 186. Sziasztok.
  i4-re fél óra alatt feljött.
  Nincs lassulás, eddig pöpec.
  Kicsit szokni kell.
  Gyorsba két kérdés:
  1, a dinamikus hátteret hogyan tudom előcsalni?
  2, a fotóknál van-e diabemutató lehetőség? nem találom, ha kimaradna azért kár lenne.
  thx…

 187. Lehúztam az iTunesról és így aktivált…

 188. én szimplán itunes-ban az appstore-ba sem tudok belépni 😀 (authorize-olnom kellene a gépem, új win install, de nem megy)

 189. I5-nél valakinek előfordult a probléma h fotózásnál a vaku és az exponálás nem működik összehangoltan? Vaku villan elalszik majd fotoo a kép sötét marad

 190. 3 ora alatt lejott Ituneson keresztul, frissitett siman I5-on. Haaat kicsit fura az egesz. Az ikonok gyerekesek. Amugy nem lenne rossz, de ez a stilus tul egyszeru es kislanyos…

 191. Vakuproblema nincs nalam.

 192. Uccso beta volt fenn. Restore, aztan kakukk.
  Ha nincs regisztralva a fejlesztoi oldalon a keszulekem, es kiirja, hogy regisztraljam mert nem tudok tovabblepni, azt meg lehet kerulni vhogy?
  Mert a regisztraciorol azt tudom, hogy masfel-2 het. Addig meg nem tudom hasznalni ugye az nem jo. Most hagyjuk, hogy szoltatok, ennek ellenere hule vtam, eddig nem regeltem be ez okes….

 193. @Tartakover: nincs dinamikus háttér i4 -en sorry

 194. @skawa: mivel kint van a végleges nem kell már dev acc. és miért restore miért nem update? de ha nem megy tedd dfu modba ugy hogy rá van dugva a gépre majd az itunes automatikusan leszedi a 7-est mehet rá a backup aztán örül

 195. i4 OTA frissítéssel hibátlanul lejött, feltelepült. Szerintem nem lassabb a 6.1.3-nál. Minden funkció megy.

 196. Na ebresztett 🙂
  Btw erdekes, itt a szifon.com appban a regi billentyuzet ugrott fel… ez az a bill. bug, amit itt mar tobben emlitettek?
  Plusz rettenetesen kicsik a betuk…

 197. Tegnap este még azt írta a készülék, (ha manuálisan rámentem a szoftverfrissítésre), hogy van új, elérhető frissítés. De nem csináltam meg, mert olvastam, hogy minden túlterhelt… ma reggel meg azt írja a 6.1.4-esre, hogy naprakész. 🙂 Ezek szerint nem tudtak felkészülni az almás mérnökök a túlterhelésre? És inkább ezt írják ki…

 198. Nekem a szinkronnál, az iTunes, mindíg azt mondja hogy már nincs feljogosítva a számítógép. Utána hiába jogosítom fel újra csak ezt mondja. iTunes frissítve van.

 199. Oké… lehet, hogy azért volt, mert az akksi nem volt eléggé feltöltve. De rajta volt a töltőn… most már jön le…

 200. Sziasztok!

  IP4 jb-elt de gyárilag független készüléket szeretnék frissíteni. Azt írta a cikk hogy JB-elt készülékek ne frissítsenek. Ez a gyárilag függetlenre is érvényes? Milyen probléma lehet?

 201. i5 készülékem van, 6.1.4-essel … ha felrakom a 7-et, lehetőségem lesz visszarakni a 6-ot?

 202. Sziasztok az lenne a problémám, hogy ott elakad a dolog, hogy szeretném frissíteni az iTunse-t de ezzel a hibával megáll és nem tudok vele mit kezdeni: “A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre. Kattintson az Ok gombra, és próbálja újra, vagy irjon be egy új elérési utat alább, egy másik, a kívánt iTunes.msi telepítőcsomagot tartalmazó mappához.” Szerintetek mit tudok tenni?

 203. Kihangosítás nem megy… T. 4s

 204. @lucky10: nem már nem ezt csak addig tudtad volna megtenni amíg nem jött ki a végleges. pl GM alatt

 205. Szilánkosra röhögtem magam a kommentek jó részén…
  Biztos vannak jó húzások az iOS7-ben, de annyira mocskosul ronda, hogy képtelen vagyok komolyan venni. Komolyan úgy néz ki, mint a szép emlékű “pistike weblapjai ócsóé'” gyűjtemény egyes darabjai. Döbbenetes, hogy ezt komolyan gondolta valaki. 🙁

 206. Az IOS szerintem nagyon ütős lett… Én ajánlom a frissítést! 😉 Viszon valaki nem tud valamit az iTunes Rádióról? I5-öm van be vagyok jelentkezve a store-ba de hűlt helye van a Zene lejátszóban! :-/ Valaki esetleg egy kis help?!?!

 207. @Phasosh: csak ha nem iPhone 4S, hanem iPhone 4. más esetben nem.

  @dmkiraly: ez nem bug, ez azért van, mert ami nem 7.0-ra lett leforgatva az új Xcode-dal, az mind ilyen lesz.

  @resetke: indítsd újra a készüléket és a gépet is, és próbáld újra.

  @206wrc: ha nem kell a jailbreak, akkor frissíts nyugodtan.

  @lucky10: nem, de ez a cikkben is le van írva, iPhone 4S-től kezdve jelenleg nem használhatók az SHSH-k, de ártani nem árt, ha megvannak, ki tudja, mit hoz a jövő.

  @mszatesz: töltsd le újra a telepítőt, próbáld újra. Windows hiba.

  @Chili: hogyhogy nem megy?

  @Macika: leírtuk a cikkben: az iTunes Radio kizárólag amerikai ID-val megy.

 208. Jadeye
  és frissítés vagy visszaállítással?

 209. @Chili:
  Nálam gond nélkül megy a kihangosítás.

 210. @Jadeye: számtalanszor próbáltam már, de sajnos mindig ezt dobja ki

 211. @206wrc: visszaállítás mert ha csak frissítesz a JB miatt lehet probléma ezért javasolt a visszaállítás ami gyalulja a telefont rendesen.

 212. @szorian:

  köszi

 213. Hááááát ! Kezdeti mehézségek után ami leginkább a külcsínre vonatkozik , a sok változtatás meghozta a tetszésem az iOS7 iránt ! Bár kapásból tudnék pár hasznosabb beállítást javasolni de le a kalappal az APPLE elött!

 214. Sziasztok!
  Fájdalmasan érintett, hogy az Apple letiltotta a Parallax effektet a mezei i4-nél, (üzletpolitikai szempontokat előtérbe helyezve).
  Ha jól tudom, a Béta2-ben még benne volt. Valaki meg tudja ezt nekem erősíteni? Valakinek elfekvőben egy ilyen ispw kölcsönbe esetleg?
  Fel tudom ezt tenni egyáltalán, miután kijött a hivatalos?
  Segítő válaszaitokat köszönöm!

 215. @Jadeye: folyamatosan próbálom, de sajnos mindig kidobja a hibát… tudom frisíteni a telelfont régebbi itunse-al is?

 216. @Szorian: olyan fél8 fele mentettem le az shsh-t, akkor azt már nem írja alá az apple?

 217. A magyar szolgáltató logók, pl. Vodafone JB nélkül telepíthetők, mint az előző ios-eknél?

 218. Tegnap feltettem a 7-et az Ipadra és hát… Nem mérges lettem, hanem szomorú. Friss almás vagyok, most készülök 5s-t is venni, de meginogtam. Nem tudom másképp mondani, hogy geci ocsmény… Bocsánat. Ahogy épp hogy elkezdtem használni, érzem, hogy maximálisan funkcionális, gyors és felhasználóbarát, de sajnos nagyon ronda 🙁 Eddig szabályosan volt, hogy gyönyörködtem a felületekben amik a retina display-n baromi jól néztek ki, most viszont a game centert, a jegyzeteket, a naptárat, az órát és még sorolhatnám egyszerűen nincs kedvem megnyitni, mert annyira igénytelen és túlontúl minimalisták. Nem bántok senkit, ha ez mindnekinek tetszik csak nekem nem akkor bennem van a hiba, de valahogy azt érzem, hogy ezt Jobs sosem hagyta volna. A Nokia undorító minimalista menüire emlékeztet az egész. Arra a Nokiára amiről pont ezért hajóztam át másik gyártóra többek között. Szeretem a kütyümet és valószínű meg fogom szokni, mert vannak újjítások amik apróságként is nagyon jók (a giroszkóp a főképernyőn is reagál és csúszkál a háttér pl.), de szomorúnak tartom, hogy eljutottam oda, hogy egy apple cuccot “megszoknom” kell rossz értelemben.

  Egyébbként azt tapasztalta már vki, hogy iPaden folyton bekapcsolja neki a Bluetooth-ot? Mert nekem ezt csinálja. remélem hamarosan jön a 7.0.1 és társaik.

 219. Megjelent az Infinity Blade III is. 🙂

 220. Arról lehet valamit tudni, hogy az Apple meddig írja alá a 4S -ek nél a 6.x -et?

 221. @mszatesz: elvileg tudod, de szinkronizálni csak az újjal engedi.

  @lucky10: honnan mentetted le? az Apple-től? mert elvileg már tegnap óta nem írják alá.

  @twingo16v: ha nem változott a bundle verziója, akkor igen. ha változott, akkor módosítani kell a logós bundle verzióját nagyobbra, ahogy az arról szóló cikkben le van írva, és akkor menni fog.

  @Phasosh: elvileg már nem írja alá, de próbáld meg menteni, és kiderül. az iPhone 4S kapcsán egyelőre egyébként nem tehető vissza az iOS 6 még meglévő SHSH esetén sem.

 222. @Jadeye: köszönöm!

 223. JB-elt 4S-em van, még 5.1el:D Most feltenném a 7est, ha itunes-en keresztül frissítek letöröl mindent? Ez lenne a cél, egy szűz 7es tel