fbpx Skip to content

Ahogy azt az előző cikkben említettem, szépen sorban kitérünk az iOS 7 egyes részeire. Ebben a cikkben a lezárt képernyőt, az értesítési- illetve a vezérlőközpontot, valamint a beállítások app lényegesebb újdonságait nézzük meg közelebbről.

Először is a lezárt képernyőt vettem célba, ahol rengeteg apróságot fedezhetünk fel. Rögtön ugye ott az állapotsor, ami teljes mértékben megváltozott.

fotó 1-2 fotó 2-2 fotó 3-1

Most már csíkok helyett apró pöttyök jelzik a térerőt, ami ha minél gyengébb, annál kevesebb teli pöttyöt kapunk. Ezután a már megszokott ikonokkal találkozhatunk, illetve a végén az akkumulátor kijelzéssel, ahol a dizájnváltáson kívül a töltést már egy villogó villámjel mutatja jobb oldalt. Zárt képernyőnél a középső képen látható módon jelzi a töltődést az új rendszer, illetve egy pillanatra a dátum helyett is mutatja a töltöttségi szintet. Alul is és felül is észrevehetünk 1-1 apró nyilat, melyekkel a megszokott kamera mellett már az értesítési központot is elérhetjük, illetve alulról felhúzva a vezérlő központot.

fotó 2-3

A fentről lehúzható értesítési központ, ami már lezárt képernyő mellett is elérhető, az új rendszerrel több dolgot is képes nekünk mutatni. Egyrészt felül kiválaszthatjuk, hogy az aktuális nap eseményeit mutassa vagy esetleg az összes eddigi eseményt, amit még nem töröltünk, illetve azokat az eseményeket is külön listázhatjuk, amikről valami oknál fogva lemaradtunk volna. Rögtön az elején látjuk a dátumot és hogy milyen nap van ma. Ezután szövegesen kijelzi az aktuális időjárás jelentést – már ha engedélyeztük, hogy az Időjárás app hozzáférjen az aktuális helyzetünkhöz, ellenkező esetben nem írja ki. Majd pedig a naptárat látjuk, hogy mik a teendőink a következő pár órában, illetve holnap. Ezeknek az elemeknek a sorrendje természetesen változtatható.

Alulról felhúzva már egy egészen más menüpontot kapunk. A vezérlőközpont, amire már biztos sokan vágytak, nem más, mint egy gyors menü, ahonnan elérhetjük a legfontosabb funkciókat:

fotó 1-3

Így rögtön felül a repülőmód, WiFi, Bluetooth, ne zavarj mód, és az elforgatás zárása érhető el. Alatta a kijelző fényerejét állíthatjuk, és a zenelejátszás gyors gombjai is ide kerültek.

fotó 1-4 fotó 2-4

A következő menüpont az AirDrop, mellyel már az OS X rendszert használók biztos találkoztak. Ez a funkció arra szolgál, hogy a közelünkben lévő iPhone 5 készülékekkel megosszunk, vagy megosszanak velünk 1-1 képet, de egy jegyzetet, vagy akár egy névjegyet is átküldhetünk vele azonnal. Természetesen ha fájlokat szeretnék küldeni, akkor az alkalmazásnak, amiben jelenlegi tároljuk a dokumentumot vagy bármit, támogatnia kell az AirDrop küldést. Tehát ez kissé talán olyan, mint egy NFC, csak éppen nem kell összeérinteni hozzá a két telefont. 🙂

fotó 1-5

Az AirPlay-t gondolom nem kell senkinek sem bemutatni, azonban az alsó sor már annál inkább fontosabb. 4db ikont találunk lent, az első egy zseblámpa, logikusan a vakut kapcsolhatjuk be vele. A második ikonnal az ébresztőóra appba lépünk be, ezután a számológép és végül a kamera app következik.

fotó 2-5

Tehát a vezérlő központot az iOS minden pontjáról elérjük és ki-be kapcsolhatjuk vele az egyes dolgokat. A vezérlőközpont elemeit nem lehet testre szabni, jelenleg azzal kell gazdálkodnunk, ami van, illetve egyes appok alulról felhúzós opcióinál várhatóan felhúzzuk majd a vezérlőközpontot. Jó példa erre a Twitter appban a Me fülön felfele húzva alapból a DM üzenetekben landolnánk. Ha nem jó helyen kapjuk el a Me fül ikonját, akkor viszont a vezérlőközpontot húzzuk fel.

A zárolt képernyő feloldása egyébként ugyanúgy működik, mint régen, illetve az értesítések sem változtak, csak kinézetre. Ugyanúgy jobbra elhúzva megnyithatjuk a kapott SMS-t.

fotó 1-6 fotó 2-6

A fenti képen bal oldalon látszik a dátum helyetti töltöttség jelzés, illetve a jobb oldalon az értesítésnél az egyelőre csak egyszer megjelenő “válasz” opció. De igazából nem is ez a fontos, hanem hogy a háttér el nem olvasott értesítésnél még kevésbé áttetsző és sötétebb. Így talán jobban kivehető, hogy nem olvasott értesítésünk van. Összességében ennyit vettem eddig észre a lezárt képernyőről, illetve különböző központokról, a további bétákban biztos tovább fejlesztik majd ezeket a funkciókat.

Ráadásul már nem csak az értesítés melletti ikont elhúzva lehet az adott értesítést kapott appot megnyitni, hanem a kiválasztott értesítésen bárhol elhúzhatjuk az ujjunkat. Az értesítések eltüntetéséhez húzzuk le az értesítési központot, majd toljuk vissza.

Ha pedig nem értesítésen húzzuk el az ujjunkat, akkor a felold a lezárt képernyő: tehát mostantól már nem kell a kijelző alján huzigálni, megtehetjük azt a tetején, a közepén, alulról fölfelé, átlósan, ahogy tetszik.

fotó 1 fotó 2

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a zárolt képernyőn eddig is láthattuk, irányíthattuk a zene alkalmazást. Ez most sincsen másképp, de picit vékonyabbak lettek a sávok és ez a rész is megkapta az új betűtípust. Újdonság, hogy most már a zeneszámba is képesek vagyunk belepörgetni a felső sáv segítségével.

Beállítások

A beállítások alatt is változtattak, illetve új funkciókkal is bővültünk. Többek között felülre került a “mobiltelefon” menü, melyen belül állíthatjuk be az APN-t vagy éppen a tetheringet.

fotó 3-3  fotó 4-1

Ezen belül kaptunk új menüpontot is, most már akár 1-1 alkalmazás mobil adatforgalmát is külön nyomon követhetjük vagy letilthatjuk az adott app számára, hogy mobilnetet használhasson. Megnézhetjük tételesen, hogy például mennyit adatforgalmat generált a Skype vagy éppen a Facebook. Itt kaptak helyet a 3G/LTE kapcsolók is.

iOS7_mobil_adatforgalom_korlatozasa fotó 1-8

Új kapcsolókat is felfedezhetünk az értesítési központ alatt, ezekkel a központban lévő értesítéseket tudjuk jobban testre szabni:

fotó-2

Az Adatvédelem alatt pedig most már megtalálható a mikrofonhoz való hozzáférés is:

fotó 2-8

Ha egy külső alkalmazás, mint például a Viber használná a mikrofont, akkor külön felugrik egy ablak, amin engedélyezhetjük az appnak ezt.

Az iCloud alatt megjelent a Kulcskarika menüpont, mely ugyancsak ismerős lehet már azoknak, akik OS X-et használnak:

fotó 3-4

A Kulcskarika funkció nem más, mint egy kódolt adatbázis-fájl, ami tárolja a jelszavainkat, illetve például 1-1 alkalmazás ide rakhatja majd az érzékeny dolgainkat, például bankkártya adatok. Amennyiben bekapcsoljuk ezt a funkciót, külön jelszót kér tőlünk a rendszer. A Kulcskarika szinkronizálódik az iCloud fiókunkkal, tehát minden eltárolt jelszót elérünk más eszközökön is az iCloud segítségével.

Újdonság még a “Letiltott” menüpont, mellyel most már letilthatunk bizonyos telefonszámokat, kontatokat, hogy ne tudjanak hívni vagy üzenetet küldeni:

 fotó 5-2 fotó 4-2

Azt hiszem ez is sokak számára nagyon fontos volt, több éve kérjük az Apple-t, hogy ez működjön. 5 év múlva pedig talán a beszélgetést felvételét is megengedik majd hivatalosan. 🙂 Magántelefonszám blokkolására ugyanakkor nem használható jelenleg.

Végezetül pedig az új alkalmazás-integrációkról. Az iOS mostantól már támogatja a Flickr-t és a Vimeo-t is. Ezek a korábbi Twitter vagy Facebook mintájára kaptak azok alatt saját menüpontot a Beállítások appban, ahol rögtön el is indíthatjuk a letöltésüket:

fotó-1

Hamarosan folytatjuk a teszt harmadik részével, addig is olvassátok el az első részt erre: A nagy iOS 7 teszt: első rész – kipróbáltuk az iOS 7-et, milyen a flat dizájn?

Amennyiben kérdésed van az iOS 7 kapcsán, ezt a cikkünket olvasd el: iOS 7 beta: a leggyakrabban feltett kérdések

Az összes, az iOS 7-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Érddkes hogy az Adatvédelmes képernyő mentésen még a régi Telefonkönyv ikon jelenik meg kicsiben és nem az új. Az vajon véletlen ?

  2. “most már akár 1-1 alkalmazás mobil adatforgalmát is külön nyomon követhetjük vagy letilthatjuk az adott app számára, hogy mobilnetet használhasson. Megnézhetjük tételesen, hogy például mennyit adatforgalmat generált a Skype vagy éppen a Facebook.”

    Ez mióta átnyargaltam Symbian OS-ről iOS-ra hiányzott nekem!

    (Van egyébként erre vmi Cydia tweak?)

  3. @KekszNET: Adatforgalom megnézésére van, de arra sem alkalmazásonként. Alkalmazásonkénti mobilnet letiltásról nem tudok. Bár, elég rég JB-ztem utoljára..

  4. Remélem dobnak mellé majd az új bétákban egy grafikont is, plusz jó lenne ha be lehetne állítani, hogy mondjuk 2gb elérése után ne legyen mobilnet.

  5. Azthittem soha nem fogok elpártolni az iphonetol, de rakenyszeritenek. Eloszor jonnek ezzel a hatalmas lapat iphone 5 el, mostmeg ez a komolytalan kinezet. Vegre van control center, es rendes multitasking, de a lockscreen meg mindig gyenge. Na mind1 biztos tudjak mit csinalnak…

  6. Telefonkönyvben/üzeneteknél még mindig nem lehet bekapcsolni a kontaktok képét?

    Mint pl a Cyntact Cydia tweaknél (show profile pictures in contacts lists)

  7. Ez az egesz control center, igy ebben a formaban baromi elkeserito. Pedig nem kellett volna messzire menni es feltalalni a spanyol viaszt, hiszen ott vannak keszen olyan zsenialis cydia tweak-ek, mint pl.: ncsettings, tap to widgets, jukebox… amik ezeket a funkciokat ennel ezerszer ertelmesebben es izlesesebben adjak… Ki a tokom kapcsolgatja az airplane modot, meg a wifi-t, meg huzogatja a brightness slidert? Ugyanakkor, vpn, tethering, autolock, gps, vibration, silent… aminek ertelme is van es az ember tenyleg hasznalna az sehol nincs… Ez kb. pont olyan, mint azok az ertelmetlen JB tweak-ek, amiket az ember veletlen sem tesz fel… Komolyan mondom egy vilag omlott ossze bennem… ertetlenul allok az egesz bullshit elott…

  8. @lipzol: beta.

    @JEROME: még beta.

    @KekszNET: jelenleg nem lehet.

    @kescar: ez még nem a hivatalosan megjelent iOS 7, hanem az első beta.

  9. @Jadeye: iOS6-ot az elso betatol a kiadasig vegignyomtam… ez alapjan merem allitani, hogy hatalmas valtozasok nem lesznek… 😉

  10. Az lehet tudni mekkora méretüre sikeredett az új IOS? Mennyi hely marad a 16GB-ból.

  11. Én hiányolom a vezérlőközpontból a gps ki/bekapcsolót. Van arra valami jó indok, hogy az miért nem került oda?

  12. Az egeszrol az oly csodas kortars muveszet jut eszembe, amikor mr. performer racsokizik egy feher papirra, majd jol megideologizalja es eldja egycsilliardert…

  13. Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ha be van kapcsolva a jelkódzár, akkor is le lehet húzni az értesítési központot? Vagy csak akkor kéri a kódot, ha meg akarok nyitni egy értesítést?

  14. @kozmax: lehúzhatod jelkódzár mellett is.

  15. Olyan kellene bele, ami számolja a havi adatforgalmat, úgy, hogy be lehet írni, mennyi a havi adatforgalmunk. Az kellene bele! De nagyon!

  16. @kescar: nekem a wifi ki/be kapcsolása, és a fényerő állítása a legfontosabb. a többit felőlem ki is vehetnék, nekem csak ez kell.

  17. @kescar: az ncsettings is az alap kapcsolók miatt használható jól és hatékonyan, a lényege pont az, hogy lezárt telefon mellett is ki-be tudod kapcsolni a wifit, airplane módot, bluetooth-t, stb. Azaz nem kell feloldás _után_ még 2-3 réteg mélyen a settings menüben kotorni, hogy mondjuk este lejelentkezz a gsm hálózatról. A gps kapcsolgatása meg teljesen felesleges, ezt az iOS 5-től a rendszer intelligensen kezeli, csak akkor kapcsolja be, ha egy app kéri, tehát bekapcsolt állapotban sem eszik többet, mint ha kinyomnád (feltéve, hogy előtte a system services-ben kilőtted az olyanokat, mint az időzóna meghatározása gps segítségével).
    Természetesen ez a használati mód, amit vázoltam, megköveteli egy olyan fejlett értesítési központ használatát, mint a LockInfo. Aminél jobbat még nem láttam sehol. (ebben ugyanis ki tudod tenni az ncsettings-t widgetként a lockscreenre, de gondolom, ez nem kínai neked)

  18. @394: Ahány ház annyi szokás… tudom, hogy miért jó az ncsettings, azért említettem pont azt. Amit ki akartam emelni az az, hogy be tudom állítani, hogy mely kapcsolók legyenek és melyek nem… Én speciel sem az airplane-t sem a wifi-t, sem a BT-t nem használom, de még a DND-t sem (csak időzítve). Brightness-re rég kitalálták az auto brightness-t, ami tökéletesen működik, életemben egyszer sem húztam azt a csúszkát se jobbra, se balra… Ami nekem kell, arra ez a cucc nem használható és még randa is. Lockinfo helyett ajánlom figyelmedbe a Bulletin-t, ha nem láttál még jobbat 😉 A gps-t én máshogy értelmezem, mint te ezek szerint. Ha akarom, hogy az appok tudják hol vagyok bekapcsolom, amúgy meg ki… számomra ez a logikus megoldás. De ez már tényleg ízlések és pofonok kérdése… és a lényeg pont ez, hogy tudjak választani, ha már a fícsör megvan…

  19. @KekszNET: Van app is: Onavo count

  20. Sok dolog furcsa nekem is, de alapjában tetszik. Majd a végleges iOS 7 kiadása után kezdek el “rinyálni”, ha akkor is meglesznek még a hibák, mint működésileg mint esztétikailag.. (szerintem ez a dizájn majd iOS 8-ra forrja ki magát, ami a régi iOS-nél 5. 6.-nál sikerült csak)

    DE… lenne egy kérdésem. Hogyan állítok be borítóképet az iTunesba a dalokhoz?Mert az nagyon idegesít hogy csak egy nagy fehér semmiség van azoknál a daloknál amiknek nincs képe, legalább egy hangjegy lenne mint a régiben.. Szóval ez érdekelne.. 😀

  21. Ha ezt a par cydia tweaket beepitenek az ios 7 be es elfelejtenek ezt a csoda kinezetet brutalisan levennenek a labamrol, de sajnos valahogy a fejlesztok nem akarnak jo telefon csinalni. Pedig minden kesz van csak masolni kene. Nekem ezek kellenenek: Sbsettings
    five icon dock, lockinfo, auto close folder, icon renamer , Mapsopener, Blurriedncbackground, Springflash, Browser chooser, cardswitcher, Weekincal++, magyar bill fix 6, Nonewsisgoodnews, NoVoiceMail, Accelerate, Swipeselection. Bar ezekbol par lehetetlen pl a bongeszo es alap terkepprogram valtas, de valoszinuleg az apple soha nem fogja azt sem megengedni hogy attird az ikonjait nevet. A swipeselection meg ipaden mar hasznalhatatlan, mert ha gyorsan gepel az emeber mar hibaz is. A lenyeg ha ezek nagyresze meglenne tobbet nem jb-elnek. Üdv

  22. Ha valakit berakok a tiltott listába és mégis hív, akkor milyen jelzést kap?
    Kicsörög neki, vagy rögtön hangposta, vagy mi?
    SMS pedig nem jön át neki? Vagy kap valami hibajelzést róla?

  23. Kicsit én is ráreagálok, egyelőre a külcsínre. Hát szép, letisztult, de nem tudom. A design nyomokban Windows phone designelemeket taertalmaz, ami persze nem baj. Én amúgy a teljesen minimál, “semmi csicsa, csak az információ” híve vagyok és ezt az eddigi iOS-ek is teljesítették. Számomra olyan faktor sincs, hogy megunni a kinézetet, hiszen ez egy telefon. Sőt ellene vagyok minden olyan változtatásnak, ami miatt akár csak egyetlen funkció is más helyre kerül, de úgy látom itt erről nincs szó, ami nagyon pozitív. Az ikonok viszont nem tetszenek. Túl tech-esek rajtuk az ábrák. Ezekhez az ábrákhoz teljesen sarkos, négyzetes ikonhátterek dukálnának, de úgy sem tetszene 🙂
    Összességében képeken szép, más telefonján látva ráflesselnék, de nem tudom, hogy a saját készülékemen használva el tudnám e viselni.
    Funkcióit tekintve ahogy látom csak 2 dolgot nem tud 4S-en, amiből az egyikről nem tudom, hogy mi, de ha tudnám sem akarnám használni, úgy sejtem, a másik meg a fotózáskori szűrők, amiket pedig azért nem használnék, mert iOS alatt még soha egyetlen app sem tudta ezeket jó minőségben használni, illetve amit igen, az meg pont olyan szűrő, hogy semmilyen képnek nem áll jól. Ergo ez egy olyan funkció, ami számomra eddig sem létezett.
    Én egyetlen esetben raknám fel a véglegest. Ha már lesz rá JB és ha van módszer, amivel 100%-os bizonyosságot kínál a régi rendszer visszarakására.

  24. “Tehát ez kissé talán olyan, mint egy NFC, csak éppen nem kell összeérinteni hozzá a két telefont. ”

    Hurrá de csak iphone 5 re van… Hurrá…. Persze majd a jb megint segìteni fog…szánalom….

  25. Kínai kinézetű olcsó gagyihatású az egész, amit az appletól nem elfogadható, mondom mindezt iphone buziként, kinek a kezdetektől fogva van, de ha minden marad a végső kiadásban, akkor erősen el kell gondolkoznom, hogy maradjak-e iphone-os, vagy váltsak! Jobs után minden csak romlik és ez tény!!!

  26. Én azt szeretném, ha az AirDrop működne MacBookkal is.

  27. Nem ertem, hogy lezart kepernyohoz, alurol felhuzhato menube miert nem raktak be adat (3g/lte) kapcsolot. Tehat azert mindig majd be kell menni a menube, sok ertelme lesz… De a wifi az persze benne van…

  28. @Ed Harley: 1-2 ikonokat leszámítva mi az ami olcsó kína gagyivá teszi? A letisztult felület? A szép tipográfia? Az ízléses elhatárolások?

  29. Jaa és.. hova tűnt a diktafon app vagy hova épült be? Nem lehet már hangfelvételt felvenni?

  30. @ef-dani

    mondjuk az erősen android hatás? a gagyi paintes mappa / dokk? A béna animációk? A gyenge , 12éveseknek szánt színkombinációk? A kidolgozottság és elegancia hiánya?

    Nekem is minidg csak iPhone-m volt , de most erősen gondolkodom a váltáson… Már az iPhone 5-sem tetszett , de ez az utolsó cseppek egyike .

  31. @ngtv: ebben a beta verzióban nincs benne. ezt a release notes írja is.

  32. 3g/Lte kapcsoló sztem azért nincs,mert eddig csak az i5 tudja az Lte-t.
    i4,i4s-en sima 3g kapcsoló kéne,ami Edg-re váltana.i5-re meg sima Lte,mert ott az alap mobilhálózat a 3g.
    Valószínű ez miatt.
    Lehet hülyeség,amúgy nekem is hiányozni fog.Viszont feljebb került a mobiltelefon menüpont a beállításokban.
    Az is vmi.:)

  33. @szikszai11: Android hatás? 😀 Tedd már oda egy Android, vagy egy WP mellé… Kidolgozottság, elegancia ugyenez. Mondom, hogy a fos ikonoktól szakadjunk el, az a GUI kb. 1%-a. Illetve az ezekből adódó szivárványos transzperens elemektől. A mappa nekem monentán tetszik, a dockot pedig ha ezt az irányt követed, akkor 3D-ben nehezen csinálod meg.

  34. Szikszai11 egész jól megfogalmaztad;).
    Ef-Dani: Letisztultságról beszélhetünk, de nem a 7-es verzió esetében, hanem a jelenlegiről! Ha ezt a konkurencia lépi meg akkor megy a gagyiság és a tré jelző, koppintásról már ne is beszéljünk! Egy óvodai gyerekkifestő látszatát keltő ikonok, minden csak nem letisztult, fájó mindezt írnom, mert nálam még mindíg etalon az apple termék, de ha minden változatlan marad, kénytelen leszek váltani, hisz a konkurencia tényleg nagyon alázni fog, ami megengedhetetlen ettől a gyártótól!

  35. @Ed Harley: A GUI =/= ikonok! Az ikonok a részei, elég kis százalékban. Ott van a cikkben a Beállítások panel például. Ez nem letisztult? Jó, a neonzöldön lehetne vitatkozni, de a többi része? Vagy a Share Sheet, Control Panel, és ezek is csak a cikkben vannak…

  36. beallitasok/hatterkepnel a regi ios fokepernyo van? 🙂

  37. ef-dani: akárhogy csűröd csavarod ez ekkor is gagyi, ha így marad én biztos nem frissítek. Semmi különleges nincs ebben a 7-es verzióban, kivéve ezt az állati gyerekes firkálmányú ikonokat leszámítva, pl örültem volna ha egyes oldalakon tárolt videókat meg lehetne nézni ezzel a iOS rendszerrel, mert ugye 2013-at írunk és a konkurensek már régen tudják ezt. Én megértem, hogy appleék nem akarnak “elavult” flasht használni de sajnos így nem teljesértékű a rendszer:(.

  38. @Ed Harley: Még mindig le vagfy ragadva azoknál a kib* ikonoknál 😀 Hagyjuk…

  39. Inkább kutassatok! Ha sokan “rinyálnak”, akkor úgy is változtatnak valamennyit az ikonokon, de az alap úgy is megmarad, kár is vitázni.

    Viszont! Tényleg nyomkodjátok (akinek fent van), egyre több finomságot veszek észre:

    – Ha beállítom egy órára az időzítőt akkor a lockscreenen mutatja a dátum helyén (ez pl nagyon tetszik)

    – Vaagy az értesítési központban ki tudom pipálni (pöttyözni :D) az emlékeztetős dolgokat, nem kell megnyitni se (ez is remek!!)

    – Az üzeneteknél nincs már az a szerkesztés gomb, helyette ha hosszan nyomod (mint másolás előtt) feljön a másolás és továbbiak és ott tudod törölni, kijelölni az üzeneteket + el is tudod küldeni ugyan azt másnak/másoknak is a megosztás gombbal.

    – Kijelölsz egy szót pl: kutya, hosszan nyomod, és van definiálás (bár nem működik még, de olyan lehet mint a os x 10.8-ban a három ujjas dolog)

    – Időjárás app: csípd össze, mint a kifele zoom-nál és egyből egyszerre láthatod több város időjárását kis csíkokban.

    – zene app, elindítasz egy zenét és ha visszamész a játéklistába akkor nem egy kis hangszorót látsz az éppen lejátszott dalnál, hanem egy kis animációt.

    – Az óra app ikon a reál időt mutatja.

    – Tegyetek be háttérképnek a lockscreenhez egy panoráma képet 🙂

    – Fektetett módban is működik a control center és a multitasking.

    – Éjszakai mód + gyalogos navigáció a térkép appban.

    Hirtelen ennyi..

  40. Srácok!

    Van nekem iCloud-ba mentésem a rendszerről, képek, appok, üzenetek, kontaktok, stb…

    Ha update-el felhúzom a 6.1.4-re az iOS7-et, akkor ezek megmaradnak, illetve mikor vissza akarom tenni majd restore-al a 6.1.4-et, meg tudom tenni gond nélkül, ugye?

    i5, 16GB, 6.1.4 🙂

  41. Szerintem az egész felület egy kudarc lett.Itt most nem a “BETA” verzió miatt erzem ezt(kipróbáltam) , hanem egyszerüen el lett lopva minden “gagyi” felület a konkurensektől(főleg a Windows-ra gondolok).Az új funkciók teljesen jók ,igen is lehet új dolgokat kitalálni, lásd, teljesen forradalmi dolgokat találtak ki…Steve nem hiába véste bele az emberek fejébe a gyökerektől kezdve az iPhone dizájn felületet, mivel ettől lett egyedi ,nem beszélve az optimalizáltságról.Persze lehet ezt kicsit finomítani , mint eddig is megtették.A radikális változások nagyon nagy rizikóval járnak,lehet bejön…nekem nem..
    Ha marad ez az irány , egy embert biztos elveszítenek.


Add a Comment