Töltsd le az App Store-ból a Szifon.com app 2.0-s változatát!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több hetes fejlesztést és tesztelést követően az Apple 5 nap alatt elfogadta a Szifon.com alkalmazás 2.0-s változatát, amiben igyekeztünk az igényeiteknek megfelelően fejleszteni az alkalmazást. Bízunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket. :)

szifon_v2_splash

A 2.0-s verziót teljesen az alapoktól írtuk újra, ami új designt, menüt, működést és funkciókat is jelent. Az új verzióba beépítettük a korábbi alkalmazás kapcsán kapott visszajelzésekben kért dolgok többségét. Lássuk, mivel találkozhattok, ha frissítetek a 2.0-ra.

Cikkek listája

A cikkek listáját jelentősen megváltoztattuk, idomulva a rendszer alapértelmezett listanézetéhez, mint amit például a Névjegyzékben is használ az Apple. Itt helyet kapott egy, a Live felület gyors elérését biztosító Live! gomb a jobb felső sarokban, ami akkor jelenik csak meg, ha épp fut az élő közvetítésünk:

szifon_v2_hirek

A cikkek listája korlátlanul görgethető lefelé, és az app folyamatosan tölti be a régebbi írásainkat. Emellett a frissítéshez betettük a lefelé húzós megoldást is. A másik újdonság, hogy egy-egy cikket már megnyitás nélkül is megoszthatunk Facebookon, Twitteren vagy emailben, ha elhúzzuk rajta az ujjunkat jobbról balra, vagy kedvencnek is jelölhetjük offline olvasáshoz:

szifon_v2_megosztas1 szifon_v2_megosztas2

A megosztási opciókat szintén jobbról balra irányuló húzással tudjuk visszacsukni.

Menü

Az app korábbi verziójában a menüpontok alul, “füleken” foglaltak helyet, ezek helyett a mostanában divatos, oldalt megnyíló menüstruktúrát vezettük be, ami a cikkek listájának balról jobbra történő elhúzásával is elérhető, nem csak a menü gombra nyomva:

szifon_v2_menu

A menüben az alábbiakkal találkozhattok:

 • Újdonság, hogy mostantól lehetőség van a cikkek között keresni a Keresés menüpontban.
 • A Hírek alatt értelemszerűen a cikkeink listáját érhetitek el.
 • A Live! alatt az esetleg futó élő közvetítésünket, így az Apple szeptemberi eseményét már akár az appban is tudjátok majd követni.
 • A Gyakran Ismételt Kérdések alá nem meglepő módon a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünk tartalmát fűztük be, hogy könnyen megtalálhatóak legyenek a leggyakoribb kérdések.
 • A Kedvencek alatt az offline megtekintéshez mentett cikkeket találhatjátok.
 • A Szerviz pedig alatt a már megszokott módon jelezhettek felénk hibát.
 • Az Akciók alatt speciálisan az alkalmazásból megvásárolható termékeket találhattok majd idővel.
 • Újdonság, hogy be lehet jelentkezni az alkalmazásba a Szifon.com-on regisztrált felhasználónevetekkel és jelszóval, ami a hozzászóláshoz szükséges.

Újdonságok a cikkekben

A cikkeken belül több újdonsággal is szolgálunk. Egyrészt a cikkekben említett appok könnyedén letölthetőek az App Store letöltés sávban az ikonra nyomva, ami rögtön megnyitja az App Store-t. Másrészt pedig elérhetővé tettük a szavazásokat is, valamint hozzászólási lehetőség is van, ha bejelentkeztetek a menüben. A cikken belüli megosztás és kedvencnek jelölés természetesen továbbra is megmaradt.

szifon_v2_app_szavazas

Live!

Követve azt az igényt, hogy az élő közvetítéseink elérhetőek legyenek az appból is, külön Live! menüpontot hoztunk létre, ahol a live felülethez hasonlóan automatikusan frissül a tartalom, de a jobb felső sarokban lévő gombbal manuálisan is frissíthető:

szifon_v2_live

Push!

Régi kérésnek teszünk eleget azzal, hogy az alkalmazás képes push értesítések fogadására. Így a fontosabb cikkeinkről push üzenetben is értesülhetsz majd, ha engedélyezed az appnak a hozzáférést a push-hoz.

iOS 7 design?

Az app jelenleg még nem tartalmazza az iOS 7 design-elemeit, hiszen az iOS 7 még meg sem jelent, és iOS 6 esetén pedig nagyon elütne a rendszer kinézetétől egy, az új designnal ellátott app. Mi is még barátkozunk ezekkel az új elemekkel. Természetesen egy későbbi frissítésben megkapjátok majd az új, flat designt is.

Támogatott készülékek

Az alkalmazás természetesen továbbra is ingyenes, viszont csak az iPhone és iPod touch készülékeket támogatja, és minimum 5.0 kell a futtatásához. iPadek esetén a webes felület az, ami továbbra is elérhető.

Az alkalmazás tesztelése során igyekeztünk a lehető legabszurdabb problémákat is kiszűrni, de természetesen elképzelhető az is, hogy nem jártunk teljes sikerrel. Ezért kérjük, hogy ha bármi hibát találtok, vagy funkció-javaslatotok lenne, azt jelezzétek felénk a hello@szifon.com címen.

Kérünk titeket, csillagozzátok és értékeljétek az alkalmazást az App Store-ban! :)

Szifon.com
 • Szifon.com
 • Méret: 20.24 MB | Verzió: 3.2.10
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Neked hogy tetszik az új Szifon.com alkalmazás?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ezek még érdekelhetnek:


 1. jó lett végre lehet hozzászólni én azért nem használtam eddig, viszont hogy nem lehet válaszolni egy hozzáoszlásra az azért hiányzik de reméljük el jön az is.

 2. @szorian: igen, a hozzászólásokra való válasz az tervben van, de az még nehezített volna a dolgokon. ezért úgy döntöttünk, hogy mindenképp legyen hozzászólási lehetőség már most, a válasz lehetőségét meg majd hozzáadjuk.

 3. Kifejezetten szép lett, gratula hozzá! :)
  Viszont két gomb még csúnyán jelenik meg iOS 7 alatt, azt majd még csináljátok meg és akkor tökéletes lesz! :)
  kepfeltoltes . hu/130905/photo_www.kepfeltoltes.hu_.png

 4. @timmyke: ha arra gondolsz, hogy iOS 7 beta alatt a jobb felső sarokban a megosztás és kedvencnek jelölés gombok mögött szürke a felület, az az iOS 7 beta miatt van. ugyanez a hiba megvan a dropbox esetén is. a hivatalos iOS 7 verzióban elvileg nem kellene majd ilyen legyen, de ez az Apple-ön múlik.

  @OvErClOcKeR: köszi, javítva! ;)

 5. Remek kis app lett, kivancsian varom, h mukodni fog e a push normalisan.. Ha igen, a safarin torlom is bookmarks bool az oldalt :) amugy, iPad verzi tervben van azért? Mert Safariban nem igazan szeretem en az iPades verziot..:)

 6. Valóbban sokkal jobb lett… De jó lett volna ha nem csak álló mód lenne… Gondolom veszett nehéz lehet megcsinálni, mert a facebok is ugy kezdte, de már annál sem megy.

 7. @Zsanna: az alkalmazás összeomlásáról információkat tartalmazó jelentés, amit az iOS automatikusan elkészít, ha összeomlik egy app.

  ezeket a crashlogokat az iTunes a gépedre másolja szinkronizáláskor, és a beállításoktól függően akár automatikusan továbbítja is az Apple felé, hogy javíthatóak legyenek az összeomlást okozó hibák. külső fejlesztők alkalmazásai esetén pedig a fejlesztőket segítheti a hiba kijavításában.

  a crashlogokat itt találhatod meg egy szinkronizálás után, és a fájlok nevében a Szifont kell keresned, valamint a legfrissebb dátummal rendelkezőt lenne érdemes elküldened:

  OS X
  ~/Library/Logs/CrashReporter/MobileDevice/az-iPhone-od-neve/

  Windows XP
  C:\Documents and Settings\Application Data\Apple computer\Logs\CrashReporter\az-iPhone-od-neve\

  Windows Vista, Windows 7, Windows 8
  C:\Users\AppData\Roaming\Apple Computer\Logs\CrashReporter\MobileDevice\az-iPhone-od-neve\

 8. Nagyon szép lett az új szifon! Végre nem kell a webes felület! Már csak 1 szépséghibája van.. Nem jelzi, h hány hozzászólás van, és a kommentek között sem jelzi, h épp hányadik komentnél vagyok. Ha ezt meglehet oldani akkor minden 100%-os lenne! Mégegyszer gratula az új szifonért!

 9. Sziasztok!
  Nagyon sokat fejlődött az app, így már ezen olvaslak Benneteket!
  1-2 megjegyzés:
  – A statusbar fekete a cikkek listájánál és azokon belül is. Ha elhúzom a menüt, ott látszik, amennyit a felső jobbra húzott rész sötétítve láttatni enged. (iPhone 4, iOS 7.0)
  – Nem volt benne a régiben a szifon store elérhetősége mint funkció? Mintha böngésztem volna rajta keresztül párszor…
  – Az iOS7 cikknél összeomlik nekem is, ezért ide írom az oda vonatkozót is:
  – Nem találom sehol a mobilnet statisztikát! (A beállítások/általános/használat/mobilhasználat alatt volt talán iOS6 alatt)

  Egyebekben gratula hozzá!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!