Elérhető az iOS 7 beta 4

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel az Apple-nek biztonsági problémái voltak a fejlesztői központ rendszereivel, így a várható 2 hét helyett a beta 3 megjelenése után csak 3 héttel érkezett meg az iOS 7 újabb bétája. Ahogy azt már megszokhattuk, OTA frissítéssel is elérhető az új rendszer.

iOS7b4 iOS7b4_i5

A beta 3 már elég sok, a beta 2-ben meglévő hibát javított, mint például a kamera rendszeres összeomlása, bár ez még most is előfordul, vagy a névjegyek időnkénti eltűnése, és a rendszeres fagyások. Az akkumulátorhasználat is ingadozik, szóval ezen még van mit finomítsanak, bár egy elsősorban tesztelésre szánt rendszer esetén talán ezek valamennyire elnézhetőek. Ráadásul a beta 3 alatt már pár olyan alkalmazás is működni kezdett, ami beta 2 esetén még összeomlott, vagy csak hibásan futott. Remélhetőleg a beta 4 ezen csak tovább javít, és nem ront, de ezt majd a tapasztalat mutatja meg.

Hamarosan frissítjük a cikket az újdonságokkal, amint megtekinthető lesz a kiadás részleteiről szóló dokumentum beta 4-ről szóló verziója is. Addig csak azokra támaszkodhatunk, amik egyértelműen látszanak.

Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak továbbra is azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát.

Újdonságok

A kiadás részleteiről szóló fájl szerint ismét sok hibát javítottak a beta 3-hoz képest, de azért maradt még benne ismert hibaként több is. Hamarosan megnézzük, mik azok a UI-t érintő változások, amik szembetűnőek.

Elsőként a frissült lockscreen feloldása, mostantól egyértelműbb, merre is kell húzni a feloldáshoz:

iOS7b4_feloldas

Frissült a Spotlight kinézete is:

iOS7b4_spotlight

A Hívás gomb kicsit magasabb lett, és a széle már nem ér ki a kijelző széléig, hanem lekerekített, gomb formájú ismét:

iOS7b4_tarcsazo

Frissült a Kamera app is. Egyrészt a HDR gomb visszakerült a kameranézet felső részébe:

iOS7b4_kamera_HDR

Másrészt az élőképes filterek már az iPhone 4S esetén elérhetőek lettek:

iOS7b4_kamera_filterek_4S

Most pedig jöjjön még több kép és újdonság a 9to5mac jóvoltából.

Frissültek a bejövő hívás esetén elérhető opciók gombjai is, itt a nem lezárt képernyős esetben elérhető látható, hasonlóan lekerekítettek lettek, mint a Hívás gomb fentebb:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.34.15 AM

Mostantól elhúzással is válthatunk az Értesítési Központ fülei között.

A Mail-ben frissült a csatolmányok letöltésének folyamatjelzője:

Screen Shot 2013-07-29 at 11.17.40 AM

Apróbb grafikus frissítések a Safariban:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.43.22 AM

Frissített keresősáv az Emlékeztetők appban:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.45.43 AM

Javított Vissza gomb a konfigurációs alkalmazásban:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.49.47 AM

Új AirPlay ikonok:

Screen Shot 2013-07-29 at 11.40.22 AM

Apróbb UI frissítés az Újságos esetén iPaden:

image

Visszatért az összes zene véletlenszerű lejátszása gomb:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.51.56 AM

Frissített animációk és áttetszőség a mappák esetén.

Új 2X gomb iPad esetén, ha csak iPhone-ra optimalizált appot futtatnánk:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.53.33 AM

Külön értesítés a háttérben folytatott feltöltések befejeződéséről:

Screen Shot 2013-07-29 at 10.56.47 AM

Siri esetén kaptunk egy Q&A részt pár mintakérdéssel:

IMG_3518

Hangválasztási lehetőség az AirDrop értesítéseihez:

Screen Shot 2013-07-29 at 11.42.05 AM

Gyorsabb iránytű-kalibráció.

Telenor APN-ek

A szokásoktól eltérően ez a frissítés sem törli már Telenor esetén a manuálisan megadott mobilnet, MMS és tethering beállításokat! Mindenesetre ha valakinek szüksége lenne rájuk mégis, az itt találja őket: Gyakori kérdések: magyar szolgáltatók mobilinternet és MMS beállításai

iOS 7 beta 4 letöltési linkek

iTunes 11.1 beta 1

A negyedik iOS 7 beta egyúttal egy új iTunes-t is hozott a fejlesztőknek, ami szintén a fejlesztői központból tölthető le. Ez már támogatja az iTunes Radio-t a Mac-ek esetén.

iTunes_11.1b1_mac

Kérdésem van!

Amennyiben kérdésed van az iOS 7 kapcsán, ezt a cikkünket olvasd el: iOS 7 beta: a leggyakrabban feltett kérdések

Az összes, az iOS 7-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül!

spinning-wheel

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok!
  iPad minimen az összes betára eddig azt írta ota frissítésnél, hogy: Egy szoftverfrissítés ellenőrzésekor hiba lépett fel. Ezzel az a bajom mindig, hogy várnom kell 2-3 napot amíg valahol megjelenik és le tudom letölteni az .ipsw-t, Eddig amíg nem volt frissítés azt írta, hogy ios 7 napra kész. Valaki tud segíteni mi lehet? Mert nem akarok várni megint 2-3 napot.

 2. Végre a pinch effekttel összecsukott böngésző nem a hupipiros “zene” app kinagyított képéből zsugorodik össze. (ipad3) Első ajándék :)

 3. nem tudom mit csináltak de valami mód folytán ott ahol lakom a 3G kb 1 pötty max 3 de az ritka és most bárhol próbálom 5 pötty köszi ios 7

 4. Nekem megint felment simán a netről leszopott ipsw-vel frissítésként…
  Eddig tényleg ez a leghasználhatóbb, legstabilabb!
  Még pár napig gyűröm, hátha megkedvelem…egy darabig…

 5. Ja, és független Telenorod készülék (4s), de a mobil adathálózat érintetlen maradt a frankó apn-ekkel…!? Nem kellett beírnom újra

 6. Beszarok, már egy beta verzió változásai is csalódást okozhatnak :-D
  Szerintem pereljük be az Apple-t, hogy a beta 3 és a beta 4 között túl kevés különbség van :-D

 7. @BananaDeath: Elsőnek ha be is szeretnéd aktiválni a készüléket akkor be kell regisztrálni a készüléked UDID számát egy developer fiókban. Ha ez megvan akkor letöltesz egy IPSW-t ami a te készülékedhez jó. iTunes-ból shift+restore, majd betallózod a letöltött fáljt és szépen felmegy.

 8. @nagyB: ez le van írva a cikkben, már a beta 3 sem törölte: “A szokásoktól eltérően ez a frissítés sem törli már Telenor esetén a manuálisan megadott ”

  @BananaDeath: már miért kellene hozzá jailbreak? sosem kellett, így ez lényegtelen. jól is néznénk ki, ha kéne. annyiban számíthat, hogy jailbreakelt készüléket pláne beta iOS verzióra nem igazán javasolt frissíteni, de mivel a tiéd nem jailbreakelt, így ez mindegy.

 9. Az éjszaka folyamán fel akartam rakni beta 3-t mert gondoltam 4 még nincs és OTA-val frissítek… a viharnak hála elment a net frissítés közben így csak reggel tudtam megcsinálni a frissítést (egy androidos telefonnal nyomattam netet a gépre :DD) örültem neki, hogy felment, melóhelyen lefrissítem beta 4-re… iOS 7.0 az ön szoftvere napra kész… nincs OTA…

 10. @Patrik: a multitasking része, ha egy app épp küld valamit, mondjuk a YouTube Capture még tölti fel a videót, akkor ha ki is lépsz az appból, az folytatja a feltöltést.

  erre már az iOS 4-ben bemutatkozott multitasking óta lehetőség van, itt a 6. API: https://szifon.com/2011/10/18/gyakori-kerdesek-hogyan-mukodik-ios-en-a-multitasking/

  @Ginfo: ha beta 3 van, és nem talál frissítést, annak valami szoftveres oka lesz. hálózati beállítások törlése az első lépés, ha úgy sem, akkor összes adat és beállítás törlése után tuti menni fog, de ez esetben nem érdemes visszaállítani a backupból sem, mert abban el van mentve a hiba is.

 11. valakinek működik a control centerben a zenelejátszó? elvileg ha épp nem megy, a playre kattintva folytatja az aktuálisat, vagy ha nincs megnyitva, megnyitja, és shuffle. ez nem megy egyáltalán, plusz a lejátszás alatt sem aktív se a play/pause, se a next/prev, tekerés és hangerőszabályozás megy, és rákattintva behozza a music appot.

 12. 6.1.3-s rendszerem van,szeretném a 7re frissíteni,de se OTA-n keresztül nem látja..se az itunes-on keresztül,ráadásul a developer.apple.com ezt írja :
  (Így le sem tudom tölteni,hogy felrakjam) iphone 4

  Apple Developer Update

  We appreciate your patience as we work to bring our developer services back online. Certificates, Identifiers & Profiles, software downloads, and other developer services are now available. If you would like to know the availability of a particular system, visit our status page. …..stb

  Valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a gond?

 13. @p@pp3r: az a gond, hogy az iOS 7 nem jelent meg még hivatalosan. így sem a készüléked menüjéből nem fogod tudni frissíteni a beta verzióra, sem iTunes segítségével. beta verziót korábban sem lehetett így feltenni, az első beta mindig manuális telepítésű, iOS 5 óta pedig már OTA jöhetnek hozzá a frissítések.

  a developer centerből probléma nélkül le lehet tölteni, de csak akkor, ha fizetős fejlesztői fiókod van.

 14. @Jadeye: igen, tudom, kiírta szép nagy betűkkel, mikor telepítettem. a gondom az, hogy beta3ban is megvolt már az elejétől ez a bug, és érdekel, egyedi eset, vagy több embernél is előfordult-e

 15. @hbalu: kipróbáltam, ezek a tapasztalataim:

  “elvileg ha épp nem megy, a playre kattintva folytatja az aktuálisat, vagy ha nincs megnyitva, megnyitja”
  nekem elindította a korábban lejátszott, de megállított zenét.

  “lejátszás alatt sem aktív se a play/pause, se a next/prev”
  gond nélkül megy, és aktív mindegyik.

  “rákattintva behozza a music appot”
  nekem egyikre nyomva sem jött be a Music app, a hangerő és a tekerés csúszkája is úgy működik, ahogy kell.

  ezek alapján szerintem nálad lesz valami szoftveres gond. érdemes megpróbálni egy tiszta restore-t, ha akkor is csinálja, akkor elképzelhető, hogy a készüléktípuson van valami hiba. nekem iPhone 4S esetén nincs ilyen gondom, pedig csak frissítettem a beta 3-ról, tehát nem tiszta restore volt.

 16. Póka János-nak nem tudok válaszolni… (Mail Delivery System – Undelivered Mail Returned to Sender) ha tud akkor másik email címről küldjön levelet
  köszönöm

 17. Sziasztok. Én i5-ről használom a megjelenés napjától az IOS7 bétákat. Nem értem a sok elégedetlen ügyfelet!!! Mindennapos használatra nem ajánlják??? Én nekem 100%-osan fut, minden működik, az egyetlen amivel gondom van az a skype… Minden okés de az üzeneteket nem nyitja meg… Ha belépek az üzikbe egyből kilép. De gondolom majd egyszer csak jön egy frissítés… A másik: én gond nélkül beregeltem, természetesen fizettem 6€-t érte de szerintem ennyit megért… Csak gondoltam megosztom ezt veletek mert alig látok pozitív visszajelzést az új rendszerről!!! Szerintek nagyon jó! Minden pillanatok alatt betölt!!! Köszi Apple!!!!!:-)

 18. Hali. Sztem is egyre stabilabb a rendszer bár még itt ott van pár bug.
  Nekem pl. iPhone 5-ön ha nyomok vmi zenét és a gyári Apple fülessel váltanék zenét egyszerűen nem reagál rá … csak a hangerőt tudom vele szabályozni, pause,vagy zeneváltás az halott … beta 3-ban is előfordult egy egy számnál de beta 4-ben teljesen elszállt … Vki tapasztalta ezt már ?
  UI.: a fülesem teljesen rendben van iOS 6-on tesztelve!!!

 19. @Arzensan: iPhone 5 esetén ez úgy tűnik, ismert hiba. ez egy beta, ami nem napi használatra van, úgyhogy előfordulnak benne ilyenek. jelentheted az Apple felé, vagy maximum vársz, míg talán a beta 5-ben javítják. szóval csak szoftveres dolog, a telefonodnak vagy a headsetnek szerencsére nincs baja.

 20. Persze,tiszta sor h még csak béta és hogy még akadnak bug-ok csak érdekelt h ez előfordult e másnál is,de megkaptam a választ,köszönöm :)
  Azért szívesen jelenteném, hol tudom megtenni ?

 21. Hot spot funkcio is javult. Eddig egy fel kepernyovel lefele eltolta a beallitasok menu, a status bar es repulogep mod kapcsolo kozt fel kepernyonyi szurke sav volt, ez a multe hal’istennek. Valamint zarolt kepernyon ahelyett hogy az ora alatt lenne egy kek csik hogy 1 hotspot konnekson, a status bar kek szinu. Nekem tetszik az irany amerre az ios7 halad. Miota megjelent az elso beta vissza nem tettem a 6-ot.

 22. @Jadeye: full restore után sem működik nálam, iphone5 esetén lehet, hogy általános dolog a zenelejátszóban a sok bug. de már a második béta óta jelen van, ez bosszantó. van esetleg valaki, aki be tudná nekem is regisztrálni a telefonom? ha van jelentkező, szívesen írok mail címet

 23. Sziasztok!
  Le szeretném tölteni az iPad-emre az iOS7-et (UDID be van regelve) innen:

  https://developer.apple.com/devcenter/download.action?path=/ios/ios_7_beta_4/ios_7_beta_4__ipad_wifi_3rd_generation__11a4435d.dmg

  de sajna ezt a hibaüzit kapom:

  Access Denied

  If you need assistance, please contact the ADC Support Team.

  If you feel you received this message in error, please reference this code when contacting the ADC Support Team: P1

  Mi lehet a baj?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!