Gyakori kérdések: magyar szolgáltatók mobilinternet és MMS beállításai

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha Apple-partner szolgáltatót használunk, akkor az iOS tartalmazza a szolgáltató beállításait a megfelelő Carrier Bundle-ben, és legtöbbször még az adatok módosítása is le van tiltva, mert felesleges belenyúlni. Referenciaként álljanak itt a magyar mobilszolgáltatók beállításai.

Ez legfőképp a Telenort használók számára volt fontos, mert a Telekom beállításait az iOS 2.0, a Vodafone-ét pedig nagyjából az iOS 4.2 óta tartalmazza az iOS, de ez utóbbi esetben csak iPhone 3GS vagy újabb készülékeken; illetve hasznos lehet még a Gevey SIM-et használók számára is, bármely magyar szolgáltatóval.

A beállításokat iPhone esetén a Beállítások (Settings) appban az Általános (General), Mobiltelefon (Cellular) opció alatti Mobil adathálózat (Cellular Data Network) menüpontban találjuk. 3G-s iPaden ugyanakkor a Beállítások (Settings) appban a Mobil adatok (Cellular Data) menüpontban az APN Beállítások (APN Settings) alatt kell nézelődnünk. Ha eleve nincs ilyen menüpont, akkor a szolgáltató letiltotta, hogy a beállításokat módosíthassuk. Ez például a T-Mobile esetén van így.

HT2283-iphone_os_313-cellular_settings--en HT2283-iPad-ios_4-apn_settings-001-en

Telenor

A Telenor időközben már Apple-partner szolgáltató lett, de korábban noha 2012. szeptember 18. óta náluk is kapható volt a készülék, az nem Telenor-függő, hanem gyári független volt.

Viszont amióta már a Telenor is Apple-partner, azóta az iOS már tartalmazza a szolgáltató beállításait. Itt tehát minden esetben, amikor töröljük a hálózati beállításokat, már nem kell ezeket újból megadni.

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: online
minden más üres

MMS
APN: mms
user és password üresen marad
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1:8080
Üzenetméret: 307200

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: online
minden más üres

Egyes esetekben elképzelhető, hogy az “online” APN helyett a “net” lesz szükséges, de a Telenor már jó ideje megváltoztatta a “net” APN-t, és azóta az “online” a hivatalos. Ha a hivatalossal valami oknál fogva nem akar menni, érdemes megpróbálni a “net” beállításával.

Telekom

A Telekom az első hazai Apple-partner szolgáltató. Az első készülék, amiben már benne volt a beállításaikat tartalmazó bundle, az iPhone 3G volt, iOS 2.0-val, amit 2008. augusztus 21-én indítottak útjára. Itt a szolgáltató később letiltotta az APN-ek szerkeszthetőségét, de erre nincs is szükség, mert azok egyes speciális esetektől eltekintve megfelelőek, így nem is kell őket módosítani.

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: internet.telekom
minden más üresen marad

MMS
APN: mms
username: mms
password: mms
MMSC: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS proxy: 212.51.126.10:8080

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: internet.telekom
minden más üresen marad

Vodafone

A Vodafone a másodikként csatlakozott Apple-partnerként 2010. november 29-ével, amikor az iPhone 4 mellett az iPhone 3GS-eket is elkezdte forgalmazni. Itt szerkeszthetőek az adatok, de legtöbb esetben itt sincs rá szükség.

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: internet.vodafone.net
minden más üresen marad

MMS
APN: mms.vodafone.net
user és password üresen marad
MMSC: http://mms.vodafone.hu/servlets/mms
MMS proxy: 080.244.097.002:8080

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: internet.vodafone.net
minden más üresen marad

Általános tipp

Ha nem működne a mobilinternetünk, először mindig töröljük a hálózati beállításokat, aztán ellenőrizzük, hogy az APN megjelent-e a beállításokban, majd ha így sem megy, akkor kérdezzük meg a szolgáltatót, hogy minden rendben van-e, és az előfizetésünkön egyébként valóban elérhető-e a szolgáltatás.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Nálam szinte minden ki-bekapcsolásnál, de néha még csak úgy önkényesen eltűnnek az internet beállítások.
  Valaki tudja a választ, hogy ez miért lehet, vagy hogyan lehet a hibát orvosolni?
  Köszönet!

 2. @ge0426: melyik szolgáltató? Telenor esetleg? mert nekem pont ugyanez van Telenorral, tök váratlanul maguktól eltűnnek az APN-ek, ugyanakkor az MMS-nél a proxy, MMSC és az üzenetméret meg ottmarad, tehát mindenhonnan csak az APN-t szedi ki… most nyitottam róla nekik a hibajegyet.

 3. A független i4 nem volt mobilnet Peddig minden be volt állítva es előtte ment mikor nem ment ujra beírták mindent amit a szolgáltató elküldött email Ben nem ment amúgy telenor van szó feltettem azóta megy
  A másik geveynel nem mutatja a menüben ahol megtudom nézni es beállítani a mobil netet ez 4s nel es evvel adtam meg es megy úgy hogy t mobilos a készülék telenoros kártyával ja 6.0.1 van mindegyiken

 4. Elnézést, de helyesen a T-mobile az alábbi, mert már én szívtam…Jó mondjuk az LTE miatt…

  Mobil adatok (Cellular Data)
  APN: internet.telekom
  minden más üresen marad

 5. Csak erdekesseg keppen, nekem szifon 5-on kiirta, hogy nincs szolgaltatas(voda), bementem mondtak, hogy sim csere. Utana nem volt mobilnetem, varialtam a beallitasokba telefonalgattam, semmi javulas. A vegen bementem szemelyesen es egy ismetelt sim kartya csere oldotta meg a dolgot.

 6. @iricsi93: Nekem is iPhone 5-öm van, vodás, és már mindenféle beállítást kipróbáltam, de nem megy a mobilnet. Az Apple-nél azt mondták, hogy majd a 6.1 orvosolni fogja a problémám.
  Viszont lehet, hogy egy sim-kártya csere megoldaná? Ez érdekes.

 7. @hohocali:
  Vodafone-nál, működik, Telenornál még nem sikerült még az internet tethering AP beállításokat sem előcsalogatni egy iPad Minin. Valakinek esetleg ötlet? Előre is köszönöm

 8. Sziasztok!

  Adott egy iphone 4s t-mobil függő 5.1.1 szoftverrel , raktunk bele egy gevey simet tökéletesen megy a telenoros kártyával , DE intenet nincs mivel nincs mobil adathálozat rész ahová az apn beállitásokat be lehetne irni , hálozati bállitások visszaállítása megvolt de mégse jött elő !!!! Esetleg valakinek ötlete?

 9. @Manoo: üdvözlet a gevey világában, ez sajnos sokszor ilyen. mivel a gevey azt hiteti el a készülékkel, hogy olyan kártya van benne, amilyen függő, így a készülék nem fogja tudni, hogy neki most más beállításokat kellene betöltenie.

  ellenőrizd, hogy mi szerepel szolgáltató verziójaként a Beállítások / Általános / Infó alatt.

 10. @Manoo: esetleg megpróbálhatod a szifon source-ról a 4.1-es carrier reset csomagot, az kiveszi a T-Mobile-t onnan, de hogy aztán hajlandó lesz-e betölteni a Carrier 13.0-t, ahol szerkesztheted az APN-eket, az jó kérdés. minden esetben legyen mentés az adataidról, és biztosan legyen meg az SHSH is az 5.1.1-hez.

 11. @Jadeye: Jövöhét hétvégén maximum ,mert a telefon Magyarországon van én meg Németországban , egyébként itt hibátlan az LTE (egy másik cikk kapcsán emliten)!! Köszönöm a segítséget!!!

 12. Sziasztok!
  T-mobile függő iphone 4s-t gevey simmel és vodafone kártyával kezdtem el használni. A hívás, SMS küldés hibátlanul működik, viszont az internetbeállításokat nem tudom módosítani mert a T-mobile letiltotta a hozzáférést. 6.1.3 szoftvernél létezik valamilyen megoldás a működésre bírásra?
  Válaszokat előre is köszi.

 13. @kkonrad88: ez a Gevey hátránya, mert átveri ugyan a telefont valamennyire, tehát használható lesz benne a kártyád, de a szolgáltató beállításait nem tudja betölteni, mert a készülék végülis pont azt hiszi, hogy T-Mobile-os kártya van benne, mert ezt hiteti el vele a Gevey, hiszen ilyen függő.

  megpróbálhatsz egy hálózati beállítások törlése opciót, de nincs garancia arra, hogy attól majd betölti a Vodafone beállításait. egy próbát megér. (a készülék magától újra fog indulni, amikor rányomsz a megerősítésre)

  ha nem jártál sikerrel, érdemes lenne a hivatalos függetlenítést elintézni, ha lehetséges. a függetlenítési lehetőségekről itt írtunk részletesen: https://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  ha nem lehetséges a hivatalos függetlenítés, akkor cserélj készüléket valakivel, aki meg vodáról váltott t-re.

 14. @Jadeye: köszi a gyors választ. A hálózati beáll. törlése nem hozott sikert, a hivatalos megoldás pedig kötbér fizetése (200e) miatt nem “ésszerű”. Viszont a http://unlockit.co.nz/ oldallal sikerült megoldani a problémát, most már működik.

 15. Sziasztok!
  Tegnap felettem végre a szűz iOS 7-et iPhone 5 (kártyafüggetlen) készülékemre, mely nem is jailbreak-elt.
  Előtte iOS6 volt, melyen gyönyörűen küldtem és fogadtam az MMS-eket, de most már nem egyáltalán nem működik.
  APN beállítási lehetőség nincs a beállításokban, így eképp sem tudom módosítani, az iOS6 backup-ot pedig nem akarom visszatenni, mert egy friss, új iOS7-et akartam (ezért sajnos töröltem is az iOS6 backup-ot).
  Mit tehetnék? Tud valaki ebben segíteni, mert már oly sokmindent kipróbáltam.
  Pl. iBackupBot-tal megszerkesztettem a com.apple.mms_override.plist file-t, de restore után ez teljesen visszaáll az eredeti (korábbi) tartalmára, jóformán üres lesz.
  Kérlek segítsetek!!!!!

 16. @pawliktamas: teljesen felesleges az override fájlokkal vacakolni. egyáltalán milyen szolgáltató? mert Apple-partner szolgáltatók esetén hálózati beállítások törlése. ha nem Apple-partner a szolgáltató, akkor az Unkown bundle-t tölti be, aminél pedig szerkeszthetőek a beállítások.

 17. @Jadeye: Telekom-os vagyok (T-Mobile), de a szűz rendszer felrakása után (amikor abszolút új készülék készül, semmilyen backup, semmilyen visszaállítás nélkül – mert ezt direkt próbáltam) akkor sem működik az MMS.
  Tegnap még felhívtam a Telekomot és ott közölték, hogy csináljak egy hálózati beállítások törlését. Elkövettem, és semmi sem változott. Erre mondták, hogy ha WiFi-n van a készülék, akkor ők bele tudnak a központból nyúlni, és beállítják az APN és társait 1780 Ft-ért. Ezek után szerintem már az sem segíthet.
  Mi lehet hát így a gond, mikor ezen a készüléken már vagy millió MMS forgalmat bonyolítottam idáig, és szűz, új iOS7 óta nem megy (merthogy amikor iCloud-ból backup-oltam iOS6-ról iOS7-nél legelőször a készüléket, akkor mentek az MMS-ek. Amiből az látszik, hogy csak az MMS beállítás hiányzik). De én most egy új, üres iOS7-et raktam fel, és szépen kézzel (jailbreak nélkül) tettem fel ami kell.
  Így ez mi lehet?

 18. @pawliktamas: “ha WiFi-n van a készülék, akkor ők bele tudnak a központból nyúlni, és beállítják az APN és társait 1780 Ft-ért”
  na erre kíváncsi lennék, hogy mégis hogyan…

  akkor azt mondod, hogy amikor az iOS 6-os backupot visszatetted, akkor ment az MMS, de egyrészt azt a backupot azóta törölted, másrészt akkor az iOS 7-tel csak ekkor ment, tiszta restore után még a hálózati beállítások törlése után sem?

  nézd meg, hogy a Beállítások / Általános / Infó alatt mit ír a szolgáltató verziója mellett.

 19. Én is megdöbbentem, mikor ezt mondták, hogy ha WiFi-n vagyok, bele tudnak nézni, és írni a telefonba (rögzített beszélgetés közben), csak ez már fizetős szolgáltatás.

  Bizony, a 6-os backup-ból visszatett iOS7-en ment az MMS (csakhát azóta sajnos azt a backup-ot már töröltem) és a tiszta rendszeren már nem, és hálózati beállítások törlése után (persze mindig újraindítva) sem.

  Megnéztem a Beállítások / Általános / Infó alatt a szolgáltató verzióját, mely a következő: Telekom HU 15.5

 20. Igen, pontosan így történt a hálózati beállítások törlése, amikor is természetesen újraindult magától szépen a készülék (csak az olyan esetekre írtam, ahol én próbálkoztam más-más lehetőséggel, biztosra menvén).
  Tehát minden szépen, szabályosan működik, de az MMS az valami titok itt, hogy mi lehet a baja.
  Ezért is próbáltam már elkeseredésemben iBackupBot-tal megszerkesztetteni a com.apple.mms_override.plist file-t, de az meg visszaállt gyári eredetiére.
  Egy tiszta új rendszeren nem is tudom mi lehet ez a hiba.
  És még mindig, ha MMS-t küldök, ott a kis piros felkiáltójel és a “nincs kézbesítve” üzenettel, és nem is kapok.
  Szóval 0 backup-pal (is) miért lehet ilyen?

 21. @Jadeye: Ezt még nem próbáltam. Azt meg tudom próbálni, hogy az én kártyám átrakom egy másik telóba, de sajnos a szifonomba nem tudok másikat betenni, mert azok nem nano SIM-ek (meghát ami van, az Telenor-os).

  Amint erről tudok mondani valamit, jelentkezem.

  Ha a másik telóban sem lesz MMS, akkor legalább tudom, hogy a Telekom-nál van a hiba, de ha egy másikat tudnék tenni a szifonomba, akkor lenne egyértelmű.

 22. @Jadeye: Na megtörtént a kártyacsere az MMS probléma felderítésére, és bizony megérkezett az MMS az LG készülékbe (és még a küldés is sikerült).
  Visszatéve az iPhone-ba ugyanúgy nem működik :disappointed:
  Ismét visszaállítottam a készüléket, semmi beállítás, semmi restore, és kipróbáltam a küldést, de csak a hibaüzenetet kapom, piros felkiáltójel és nem lett kézbesítve hiba.
  Nem lehet, hogy az a gond, hogy CDMA-s a készülék esetleg?
  Már mindent megpróbáltam és semmi megoldás.
  Mit tehetek, milyen lehetőségeim vannak???

 23. @pawliktamas: a CDMA-s készülék esetén maximum akkor lehetne gond, ha a restore után kártya nélkül, CDMA-módban aktiválod. de ha gyári független, tehát eredetileg is független volt, és nem mondjuk Verizonosként kezdte, akkor ez nem fordulhat elő. benne volt a kártyád, amikor aktiváltad? ha igen, akkor ez elég fura helyzet, mindenesetre akkor a készüléken lesz valami szoftveres gond, de csak erre tudok gondolni, hogy maximum ha kártya nélkül aktiváltad, az okozhat ilyet.

 24. @Jadeye: Ezt a készüléket én bontottam ki, és a jelenlegi kártyámmal aktiváltam (de nem tudom mit jelent a CDMA módu aktiválás).
  Nem tudom, hogy verizonos-e, de egy London-i Apple store-ból lett vásárolva.
  Megtudható valamilyen programmal olyan információ a készülékről, mely segíthet lerántani a leplet a problémáról?

 25. @pawliktamas: ha londoni Apple Store-ból van, akkor nem lehet CDMA-s semmiképp, az csak amerikai forrású készülék esetén fordul elő.

  amit még próbálj meg: tegyél bele egy más szolgáltatós kártyát, mondjuk Telenor, és nézd meg, hogy azzal átáll-e az Infó alatt a szolgáltató Carrier 15.x-re, majd utána tedd vissza bele a Telekom kártyádat, és nézd meg, visszaáll-e Telekomra. eközben szolgáltatónévként Telekom HU van, ugye?

 26. @Jadeye: Ahol vásároltam, ott mondták, hogy onnan van. De a “Lirum Device Info” appstore-os program a general alatt azt írja, hogy iPhone 5 CDMA, a Hardware Machine: iPhone5,2.
  Sjnaos nincs nano SIM méretű (csak mikro méretű) Telenor-os kártyám, így ezt nem tudom megpróbálni.
  A szolgáltató név Telekom HU.

 27. @Jadeye: És akkor most itt vége a dolognak? Búcsút kell vennem az MMS képességtől ezen a készüléken (melyen eddig, és még az iOS7 alatt is működött, csak az üres rendszer óta már nem funkcionál)?
  Nagyon szomorúvá tesz ez a dolog. Azt hittem, van egy korszerű készülékem, de így csak egy részlegesem funkcionáló divatos kütyü, annak ellenére, hogy nem bántottam, sem fizikálisan, sem szoftveresen, aztán gondol egyet, és nincs tovább MMS. :disappointed:

 28. @pawliktamas: látatlanban passz, én még azt nézném meg, amit fentebb írtam. illetve nemsoká itt a 7.1 is, aztán elképzelhető, hogy abban megjavul, bármiért is nem megy most. valami szoftveres hibának kell lennie, de én megnézném másik ugyanilyen típusú iPhone-nal a kártyádat, biztos, ami biztos.

 29. @Jadeye: Hát azért nagyon köszönöm a segítséget és a sok rám fordított időt, és ha lesz lehetőségem, akkor ezt még kipróbálom (másik SIM-mel).
  Az Apple szervizben ezzel a dologgal van értelme próbálkozni? Azthiszem 1-2 hónappal több mint egyéves a készülék.

 30. Sziasztok! i5 és 7.1.1 esetén kérném a segítségetek, hogy hogyan tudom átírni az APN-t? A kártya T-s, de speciális netünk van és az APN egyedi amit át kellene írnom. Droidnál kollégáknak két perc volt, de az enyémet nem tudták. Tud valaki segíteni?
  Köszi!

 31. Vasaroltam egy iPhone 5C-t Angliaban (fuggetlen) beletettem egy t-mobilos nanot telefonalni sms-t irni,fogadni tudok,de a “mobil adatforgalom” opcio nem jelent meg (iOS 7.1.2) es nem tudok netet allitani rajta! Mit tudok tenni? A T tud kuldeni linket amivel general egy profilt az internet beallitasokhoz?

 32. Sziasztok! Van egy iPad 4 készülékem amihez vetem egy Telenoros net kártyát amivel tökéletesen megy a net. Viszont a hotspot nem megy rajta ill. a lehetőség sincs hogy be lehessen kapcsolni. Viszont ha tcomos kártyát teszek bele akkor megjelenik a lehetőség és működik. Szerintetek van valami lehetőség hogy működésre bírjam?

 33. Sziasztok!

  5S készülékem, és Telenor-os vagyok. Szerettem volna térképet letölteni az iGO-hoz, viszont a letöltéskor kiírja, hogy az elem mérete meghaladja a mobilhálózatokhoz beállított letöltési korlátot. Hol lehet ezt a korlátot módosítani?

  Köszi!

 34. Sziasztok. Az lenne az észrevételem, hogy ha a Telekom 4G hang aktiválva van a kártyámon,, vagy is a Volte szolgáltatás, akkor bizonytalan a hívás fogadás. Nem minden hívás érkezik meg, van mikor csak felvillan a kijelző és csak egy nem fogadott hívásról jön értesítés. Ekkor a hívó vagy foglalt jelzést hall, vagy kicseng hármat és át megy foglaltba. Kikapcsoltattam a volte szolgáltatást a kártyán és minden megszűnt. Tökéletesen bejön minden hívás. Jó lenne ez, mert azt mondják, kevesebbet fogyaszt az akkumulátorból a 4G hang de így ez nem működik jól. A Telekom, nem ismeri el a hibát, hiába bizonyítottam be nekik, hogy ha kikapcsolják a volte hívást akkor tökéletes. Van valakinek tapasztalata, és szerintetek mit lehetne tenni, hogy meggyőzzük a Telekomot? IPhone SE.

 35. Sziasztok!
  Rég frissült az oldal. Digi beállításokat, mint legfrissebb szolgáltató, meg tudnátok adni? Esetleg, hogy melyik a legrégebbi támogatott készülék?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!