fbpx Skip to content

Szerintem az átlag magyar iPhone felhasználó addig a pontig használja az eredeti Apple kábelt, ameddig tönkre nem megy az, amit a telefonhoz kapott. Ezután nyilván utánanéz, hogy mennyibe kerül egy ilyen kábel, és döbbenten konstatálja, hogy az bizony nem olcsó.

Természetesen rengeteg alternatívát lehet már vásárolni nagyon sok helyen, ezek általában jól működnek, és nem is tesznek kárt a készülékben, főleg nem jellemző ez egy kábelre. A fali töltőkkel már más a helyzet, velük kapcsolatban érdemes elolvasni ezt a cikket: Csak óvatosan az olcsóbbnál is olcsóbb töltőkkel!

Visszatérve a kábelekre, a minap rádugtam az egyik kedvenc kábelemet és az iOS 7 már figyelmeztetett is, hogy ezzel vigyázzak, mert nem Apple gyártmány:

fotó

Valójában remekül működött a kábel és a töltés is, de ez a figyelmeztetés minden esetben megjelenik. Nekem egyelőre nem úgy tűnik, hogy az Apple tiltani szeretné ezeket a kábeleket vagy kiegészítőket, azonban tájékoztat téged, hogy előfordulhatnak vele problémák. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Lehet velem van a baj, de hogy nekem 3-4 évet simán kibír egy kábel… Azon az időn belül meg úgyis veszek új almát, így megint van új eredeti kábelem. Ha vendégségbe megyek és nincs eredeti töltő, inkább merüljön le és ne érjenek el, de nem csak hallottam, láttam is már, hogy a gagyi töltők mire képesek.

  2. és milyen szépen van a “bezárás” elhelyezve

  3. 😀

  4. Nekem pl megvan az i5 október óta, és ha most nem kerül a kezeim közzé egy iPad Retina akkor nem tudtam volna tölteni a szifont, mert meghalt a kábel. Mit mondjak…az eddigi legvacakabb kábel amit adhattak iCucchoz….szvsz.

  5. Honnan a francbóé veszi észre, hogy nem apple a kábel?

  6. Pedig komolyan kellene venni a figyelmeztetest, szervizeskent rengeteg olyan iphone-al talalkozom ami a zarlatos utangyartott kabel miatt kerult szemetdombra. Tonkrevaghatja a toltocsatit, alaplapot, es az akksit is.

  7. ez mi? XD
    nehogy azt mondjatok hogy eloszor latjatok ezt a feliratot!

  8. @Bughi: ha eddig kiírt *hasonlót*, akkor utána az iOS nem engedte használni az adott kábelt vagy dokkolót, csak maximum lassú töltésre. mostantól pedig csak figyelmeztet, hogy ez nem eredeti, de használható marad.

    legutóbb valamelyik 6.x-es frissítés tett használhatatlanná pár utángyártott kábelt. a változás itt az, hogy mostantól használhatóak maradnak. nagy különbség a korábbiakhoz képest, és a figyelmeztető üzenet sem ugyanaz.

  9. lol

  10. @Bughi: mi “lol”? teljesen más dologról van szó.


Add a Comment