fbpx Skip to content

Hétfőn a WWDC-n bemutatták az iOS 7 rendszert, és ahogy az Apple-től már megszokhattuk, nem minden funkció támogatja az összes készüléket, és az iPhone 3GS-t egyúttal nyugdíjazzák is.

A támogatott készülékek a következőek:

can-my-iphone-run-ios-7

Az egyes új funkciókat pedig a következő készülékeken fogjuk tudni használni, vagy épp, hogy nem használni:

iOS-7-Comparison-Chart-definitivo-1

Az iPad 2-re az újdonságok közül csak az iTunes Radio érhető el (a jelenlegiek alapján az is egyelőre csak az USA-ban), utána jön az iPhone 4, amin már jóformán most is akad az iOS 6. A 4-et követi a 4S és az iPad 3, iPad 4, iPad mini melyek már tulajdonképpen mindent megkaptak, kivéve a fotózás közbeni filtereket, illetve az iPad-ekre továbbra sem elérhető a Panoráma fotózás, amit nem értek meg, miért. Az iPhone 5 és legfrissebb iPod touch esetén pedig az iOS 7 teljes funkcionalitása élvezhető.

Egymás mellett az iOS 6 és az iOS 7

Az alábbi képeken összehasonlíthatjátok az iOS 6 és iOS 7 rendszer különböző részeit:

iOS-6-vs-7

lock-screen-notification

Banner-and-dialer

Folders

Maps

Compass

Notes

Calculator

Calendar

Sharing-pane

Mail

App-Store

Notification-Center

Multitasking

Music-app

Camera

Siri

Messages

mail-ios-6-vs-7

multitasking-ios-6-vs-ios-7

weather-ios-6-vs-ios-7

ios-7-vs-ios-6-homescreen

ios-7-icons-vs-ios-6-icons

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Vagyis a touch 4-et is kukázták? Nem tartott sokáig a támogatás (legalábbis én azt hittem a 7-est még megkapja)

  2. Még elkövettem az iphone 3G-men azt a hibát, hogy frissítettem új verzióra, és nagyon megbántam, azt hiszem ezt a hibát még egyszer nem játszom el a 4S-emmel 🙂 Szépek az új ikonok, de több felület nem tetszik, kb mintha a Letterpress dizájnját 1:1-ben felhasználták volna minden gyári apphoz. A dizájn mellett semmi komoly újdonság nincs, azon kívül hogy lett gyári sbs settings, amit szerintem már eddig is minden komolyabb tulajdonos használt. Talán majd ha jailbreak nélkül is be lehet állítani default programokat (google maps, chrome, hello!), és témákat telepíteni, akkor majd megéri frissíteni nekem is.

  3. Nem tudom ki mennyire ismeri androidon a miui-t, engem ezzel a kifehérített témával kicsit arra emlékeztet.

  4. @Solmenir: “A dizájn mellett semmi komoly újdonság nincs” Go home, you are drunk.

  5. Megmondom őszintén így részleteiben látva egyre kevésbé van bajom vele…

  6. Engem igazából az érdekel, h a betaból hova tűnt a hangjegyzet.

  7. nekem még mindig nem jön be…
    és szerintem sincs lényeges új funckió… SBSetting WOHA , instagramm filters AZTA! és mellé egy borzasztó design…

    (i4-em van tehát airdrop meg ilyesmi nem igazán érint…)

    Amúgy a multitask csak szerintem lett nagyon windowsphone koppintás?

  8. na meg a zenelejátszó….
    kicsit “olcsó androidos” érzésem van a rendszerrel kapcsolatban

  9. jó volna fülberágósan leírnotok, hogyan lehet, mit kell ahoz tenni, hogy vissza tudja tenni valaki az élöző ios-t majd, mert ez most sokban változott és biztos sok mindenkinek nem fog bejönni.

  10. Az utolsó kép fel lett cserélve 🙂
    Többnyire tetszik…a tárcsázó az nem túl szép
    A vékonyított betük nagy napfényben ilyen világos hátterekkel hogy fog látszani…kíváncsi leszek.
    De a Lockscreen nagyon szép! Egyszerű nincs szétszabdalva. tetszik.

  11. @Spider: sajnos a home screen-es kép az eleve ilyen, az nem két külön kép, hanem egy képen van mindkét home screen. aztán photoshoppal már nem mentünk neki.

  12. @Jadeye: értem 😉

  13. Valaki meg tudja mondani, hogy mi az, ami hiányzik a 4S-ből ahhoz, hogy pár kép szűrőt meg tudjon jeleníteni? Ez nagyon gáz…

  14. Valaki be tudná regisztrálni a telefonomat? Kellene az iOS7 nagyon. Viszont nem merem reg nélkül feltenni. Természetesen fizetem a díját.

  15. Tudom hülye kérdés de nekem iPad 3 van , akkor az most melyik kategóriába tartozik?

  16. @drdandy: Vagy nem elég gyors a grafikus mag hozzá, hogy realtime rátegye a filtert ( 😀 ) vagy pedig a “vegyélújat” mechanizmus dolgozik. Inkább utóbbi, mert hogy utólag miért nem tudja a 4 rátenni sem… 😀

    @Manoo: retina kijelzős, AirDropon kívül kapsz mindent.

  17. @ef-dani: boccs, utólag van filter a 4-en panoráma nincs, elnéztem a piros pöttyöt.

  18. Panoráma lehetne az ipad 4-ben na mindegy ki bírom nélküle 🙂

  19. gyerekek bocsanat a negativ hangvetelert, de el vagyok keseredve. ilyen nyilvanvalo lenyulasok csak vegnelkuli pereskedeseket fognak szulni, amit mint tudjuk az apple hozott divatba. de maga alatt vagta a fat. mert hogy mindenki szanaszet perli majd, a nyilvanvalo lopasok miatt az tuti. nagyon-nagyon nagy a baj. ezt mint apple fan irom.

  20. 3 nap kellett, hogy megszokjam az új design a telón, de ma már nincs vele gondom… sőt, kezd tecceni…

  21. persze. nezegeted, es rajosz, hogy vannak benne jo reszek, es rosszak. a jo reszek mind designban, mind funkciokban – mino megdobbenes – lopottak. vagy androidbol, vagy mashonnan, akar a cydiabol. amiket meg nagy vertizzadva maguk terveztek: ugymint vergagyi tulitarka ikonok, metrosexualis feher design…. azok meg khmmmm…. megszokast igenyelnek.
    rakd ossze a kockakat! :(((((
    nincs mar zseni a csapatban. ezek csak szakmunkasok, evi 80 millio dollaros fizetessel. ez a helyzet.

  22. Hmm… Hát nem erőltették meg magukat. Alig burkolt módon lopkodták össze más rendszerekből az ikonokat na de amitől egyenest okádok az ez a rikító fehér szín. Szal szépen összeszarták ezt az iost. Én iOS 5-ön vagyok még a touch 4g-mmel, már az ios 6-ot is elég gyengének itéltem, ezt meg hagyjuk.

  23. @Solmenir: ha buta vagy legalább ne reklámozd.
    Az iPhone 3G nek volt 20 mega szabad ramja és 420 Mhz-ment, az iPhone 4s peidg majdnem 400mega szabadd rammal rendellkezik + magonként 800Mhz….
    Nem ugyan az

  24. @hSn0wQ:

    Nekem se jön be,nem is akarok frissíteni.A tárcsázó képernyő a legcsúnyább szerintem,például,ha elrontom a számot,akkor mivel törlök????
    Egyébként a iphone 4-emen tényleg néha akadozik a 6os rendszer,akkor mi lenne a 7essel???Mint a 3g-n a 4.2.1?Elég idegesítő lenne.
    hSn0wQ már nagyon sokat segítettél nekem,most is kérnék egy kis segítséget.
    Hogyan tudnám a telefonomról lementeni az shsh-t,hogy bármikor visszatehessem a 6.1.3-as iOS-t?Nincs most Jailbreak-elve,és mikor megvettem már ez volt rajta.Nem is volt soha JB-ve.Mit és hogyan csináljak?

  25. @Jadeye:
    Azzal próbáltam de nem menti le valamiért.?Kell hogy jb-s legyen a készülék?
    A 6.14.00-ás verzióval próbáltam.

  26. Sikerült,csak ki volt pipálva a cydia-s opció is,az volt a baj.

  27. Azt írja a redsnow,hogy még sajnos nem tud custom ipsw-t készíteni a 6.x verziójú ios-hoz,de frissíteni fogják.Gondolom még nincs frissítés?

  28. @Kable: Én is úgy tudom, hogy nincs még frissítés a redsn0w-ból. A dev teammel is jó lenne tudni mi van mert a redsn0w-ból nem adtak ki az ios 6.0 óta frissítést. Tudom dolgoztak az evasi0non, de azóta se adtak ki frissítést belőle. Kicsit olyan ez az egész mintha minden megállt volna ami apple-el kapcsolatos. 🙁

  29. Jól látom, hogy az eddigi 4 helyett 3 ikon fér el egymás mellett mappába rendezéskor?

  30. Jól látod.Egyébként nekem sem tetszik ez a fehér-rózsaszin-neonzöld-szivárvány vattacukor kompozíció.És az alsó 4 ikonsor is egy teli szines háttéren,na az meg aztán végkép nem jön be.Sok minden van benne ami jó ötlet de a kinézete az borzalom.Win8 és Android ötvözete szerintem.Ezért perelhetik is őket rendesen……..

  31. egyik szemem sír, a másikra nem látok 😀
    van, ami nagyon tetszik, és van, amitől rosszul vagyok. pl a tárcsázó a telefon appban, a maps a régihez képest, és még néhány dolog. igaz, ad sok szépet az ios7, de sokat el is vesz. egyelőre nem tudok kibékülni vele. igazából ha 4S-t tudnám ios5-re downgrade-elni 6-ról, az lenne az igazi…

  32. ennyi az ios 7? ezt bírták összehozni mint újdonság?
    ennél azért többet vártam volna
    szoftverfrissítés helyett elég ha van winterboard a telón és még szebb is lesz mint ez a rondaság

  33. Nekem olyan érzésem van, mint amikor leül a tervezőasztalhoz a paraszt, visszalapoz a tervezőfüzetében kettőt, majd azt adja le. De komolyan. Ha van olyan ember a földön aki még nem látott ios-t és elérakod a két képet, majd megkérdezed tőle, hogy miből lett a kész ikon, akkor tuti azt fogja mondani, hogy a 7-es ikonokból csinálták a 6-os rendszer ikonjait. A probléma a “meg lehet szokni” mondatban van. Eddig nem kellett soha megszokni az almában semmit. Ránéztél és esztétikumot sugallt. Akartad használni, vagy szinte “meg akarom nyalni” érzés fogott el. Őszintén. Jobs bele ment volna ebbe a gagyiba? Ezt szerintem elég sokan láthatják így, amire a részvények is zuhanással válaszoltak. Elveszni látszik a vezető szerep. Sajnos. 🙁

  34. @bughunter: ez az iOS 7 előzetes, fejlesztőknek szánt verziója. ez nem a nagyközönség számára, hivatalosan kiadott változat. az csak ősszel érkezik.

    @Tibusz: ennél árnyaltabb a történet, de erről hamarosan bővebben egy másik cikkben.

  35. Így egymás mellé téve még kevésbé tetszik az új design… Olyan mintha kivették volna az eleganciát, az egyéniséget, a felső kategóriás készülék érzetet belőle… Olyan bazári gagyinak néz ki… Csilli villi színes minden ami meg háttér vagy keret az fehér vagy fekete… Egyrészt zavarja a szemem másrészt gusztustalannak tartom harmadrészt szerintem marhára csökkenti a készülék használhatóságát. Kíváncsi leszek a vékony halványszürke betűk amik beleolvadnak a háttérbe, hogy lesznek olvashatóak napfényben… A flat designal nem lenne bajom, de szerintem elszaladt velük a ló. Értem én, hogy kellett a változás és ezért egy teljes új designt hoztak létre ami merőben más… De hiányzik belőle az igazi apple féle elegancia, precizitás. Mivel 4S felhasználó vagyok így az “új feature-ök” sem győztek meg… Gyakorlatilag semmi használhatót nem kaptunk… Amit kaptunk az meg megvan app vagy jb tweak formájában már most a készülékemen… Addig biztosan nem váltok erre a “buta designra” amíg ki nem jön a 7.x.x-re a Jailbreak és akkor is csak abban az esetben ha lesz olyan jb tweak ami egy az egyben visszaralja az iOS 6 designt ( bele értve az új feature-ök designját is ). Nagyon szeretem az iPhonet és minden apple terméket, de most először 5 év iPhone használat után elgondolkoztam rajta, hogy készüléket váltok… És ahogy elnéztem a reakciókat több helyen… Szerintem nem én vagyok az egyetlen.

  36. Hát csak gratulálok ehhez a szép iOS7-hez. Pfejj! Steve forog a sírjában!
    Ha még élne tuti nem merték volna ezt megcsinálni. De hát így kell lerombolni egy szépen felépített dolgot pillanat alatt. Ha így halad a dolog akkor én is droid leszek, mert ez a windows és droid combo nem tetszik. No meg az sem, hogy dolgokat kivesznek belőle, hogy vegyél új készüléket. Mivel erősebb kérdezem én az ipad mini az ipad 3-nál, hogy az utóbbi ne kapjon meg funkciókat? És mivel tud kevesebbet az iphone 4s a mininél?

  37. @Lexio: Majdnem 2 éves a 4S-em és még minimum 4 évig ezt szeretném használni. iOS 5.0.1 fut rajta, már a 6-ost sem szedtem le. Az a baj, hogy nem tudsz készüléket váltani. Ez az egyetlen olyan készülék, ami úgy működik, ahogy kell és ez (lehet, hogy csak volt) az egyetlen stabil, kényelmes mobil oprendszer a világon. Android szóba sem jöhet. Én annak nem is jósolok túl nagy jövőt, ha alapjaiban meg nem változtatják a fejlesztés menetét, meg egyáltalán az egész hozzáállásukat. A Windows phone eddig jónak tűnik, bár már hallottam cifra történeteket, de az meg a túlegyszerűsítése miatt nem kényelmes. ÉN úgy vagyok vele, hogy aki csak egy szimpla telefont akar és semmi multimédia, annak én 3GS-t ajánlanék, akit meg beszippantott a sok használhatatlan hülyeség (mint engem is), annak a 4S több, mint sok. Fura, hogy a készülékváltás gondolata merül fel emberekben és nem az egyetlen normális opció, hogy használom a meglévőt, a meglévő rendszerrel, ami eddig 100%-osan kiszolgált 🙂

  38. Én is használom tovább a i4-em a 6.1.3-al,és csinálok is egy customfw-t ha majd lehet,hogy vissza is tudjam rá tenni ha szükséges.
    De sokan majd vakon befrissítik a telót,semmit sem sejtve(mert bizony sok ilyen ember van),és azok majd milyen képet fognak vágni ha meglátják mi lett a telefonnal?!!!Lesz pánik rendesen.

  39. Csatlakozom én is azok táborához akik nem tetszésüket fejezték ki az iOS 7-el kapcsolatban.
    Remélem, hogy ez a borzasztó design csak valami marketing fogás, amivel kicsit megbotránkoztatták a jó népet és a végleges verzióig átdolgozzák, mert ha nem így lesz maradok 6.1.3-on amíg csak lehet. 5 éve csak iPhone-om van és szóba se jöhetett más készülék. 3-sal kezdtem azóta volt már 4-esem és jelenleg 5-öst használok, tehát elég márkahű vagyok és maximálisan elégedett is voltam, de ha ez az új Apple irányvonal akkor elég gáz. Kíváncsi leszek mi fog ebből kisülni…

  40. @JeLo azért nem százas ha maradsz a régi rendszernél, mert vannak programok amik egy-egy frissítés után már nem támogatják a régi rendszert. Lsd. szutykos Facebook.

  41. Azért a 6.1.3 még nem olyan régi hogy ne támogatna bármit is.


Add a Comment