fbpx Skip to content

Úgy tűnik, az Apple tartja a menetrendet, és így ismét percre pontosan 19 órakor megjelent az iOS 7 újabb bétája. Ahogy azt már megszokhattuk, OTA frissítéssel is elérhető az új rendszer.

iOS7beta3_i5

A beta 3 remélhetőleg elég sok, a beta 2-ben meglévő hibát javít, mert a kamera rendszeres összeomlása, vagy a névjegyek időnkénti eltűnése, és a rendszeres fagyások vagy a SpringBoard összeomlása még a tesztelésre használt eszközök esetén is alaposan megnehezítették a használatot.

Egyébként a rendszer gyorsabb lett, de hamarosan frissítjük a cikket a további újdonságokkal, amint a fejlesztői központban elérhetővé válik a kiadás részleteiről szóló dokumentum beta 3-ról szóló verziója.

Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak továbbra is azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát.

Akinek a beta 3 telepítését követően a PIN kód kérésével van problémája, az a készülék újraindítása után rögtön húzza el a zárolt képernyőt, akkor fel kell dobja a PIN kód kérését a rendszer.

Újdonságok

A kiadás részleteiről szóló fájl szerint elég sok hibát javítottak a beta 2-höz képest, de azért maradt még benne ismert hibaként több is. Nézzük, mik azok a UI-t érintő változások, amik szembetűnőek.

Nagyobb lett az állapotsor a lezárt képernyőn:

Screen Shot 2013-07-08 at 10.28.41 AM

A mappák háttere áttetszőbbé vált:

Screen Shot 2013-07-08 at 10.29.05 AM

A Notification Centerben apróbb grafikai és betűtípusbeli változások történtek:

IMG_8515

A Naptár mostantól egy-egy pöttyel jelzi, hogy mely napokon van bármi esemény – sajnos ez még messze van a havi nézetű naptár alatt látszódó napi összesítő listanézettől:

Screen Shot 2013-07-08 at 10.30.53 AM

Új betűtípus az Időjárás appban:

Screen Shot 2013-07-08 at 10.31.35 AM

Módosított Óra ikon a Control Centerben:

Screen Shot 2013-07-08 at 10.33.56 AM

Megváltozott ikonok a Zene appban:

photo

Új animáció appok letöltésekor:

Screen Shot 2013-07-08 at 10.48.04 AM

Animációval:

Új ikonok az App Store-on belül (iPad):

Screen Shot 2013-07-08 at 10.56.46 AM

Végül pedig kép nélkül pár egyéb apróság:

 • Frissített keresési sáv, és frissítési animáció a Mailben.
 • Időkijelzés zenelejátszás közben a lezárt képernyőn.
 • A Számológépben finomítottak a lenyomott billentyűkön.
 • Apróbb frissítések a Game Center felületén.
 • Új betűtípus a Beállítások (Settings) app esetén is, amitől a szöveg vastagabb és így sötétebb hatású.
 • Apróbb finomítások a háttérképválasztó menüpontban.
 • iPad esetén új némításkezelő a Control Centerben.

Telenor APN-ek

A szokásoktól eltérően ez a frissítés végre nem törli Telenor esetén a manuálisan megadott mobilnet, MMS és tethering beállításokat! Mindenesetre ezek a következőek, ha valakinek szüksége lenne rájuk mégis:

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: online
minden más üres

MMS
APN: mms
user és password üresen marad
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1:8080
Üzenetméret: 307200

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: online
minden más üres

iOS 7 beta 3 letöltési linkek

Kérdésem van!

Amennyiben kérdésed van az iOS 7 kapcsán, ezt a cikkünket olvasd el: iOS 7 beta: a leggyakrabban feltett kérdések

Az összes, az iOS 7-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

73 Comments

 1. iPhone 4en akinek esetleg azt írja, hogy valami hiba miatt nem tudja megnézni hogy van e újabb szoftver, nekem ezt a problémát egy hard reset megoldotta…

 2. i5-ön miért írja ki h hiba a szoftverfrissítés ellenőrzésekor.

 3. i4S OTA frissítés sikeres volt!

 4. Vastagabb a font, olvashatóbb, de kevésbé szebb.

 5. @RafaTzara: az azért van mert az icloud-ban nincsen készítve biztonsági mentés 🙂 nekem is hasonló problémám volt és az megoldotta 🙂

 6. somfacsonk: sztem csak nagyobb, én a betű méretet lehúztam a legkisebbre, így nekem jó. Egyébként én még nem vettem észre nagy változásokat a dizájnon..

 7. beta 1ről nem lehet frissíteni? nekem nem talál frissítést

 8. @Ricsi9 Pedig van biztonsági mentésem és az előzőnél működött az OTA

 9. iphone 4-re instant get, lényegesen gyorsabb tőle a teló

 10. Aki mókolva tette fel az iOS 7 -et (tehát nincs a telefonja UDID -je hozzárendelve developer accounthoz), az szerintem ne akarjon OTA frissíteni. Majd ha lesz letölthető ipsw külső (nem Apple -ös) linkről, akkor próbáljon iTunes -ból nyomni egy update -et.

 11. @infy: ota frissítettem másodjára mókolt ios7et, problémamentesen mindkétszer 🙂

 12. i4-en gps problémát megoldották-e? nekem csak ez enne a kérdésem, mert már a beta 1 is jól működött (mármint nekem, igaz néha egy kicsi laggolt)

 13. imessage nálam még mindig nem jó

 14. Az első nekem is mókolt volt, de a beta 2 OTA tettem fel, most akkor miért nem műkzik?

 15. Nekem olyan problemam lenene, hogy telepites utan nem lehet feloldani a sim-et, tobbszori ujrainditas ellenere sem! valakinel hasonlo?

 16. @makiman

  Nekem beta1 óta ilyen, változó számú ujraindítás után bedobja végül az ablakot

  (tapasztalatom szerint a lockscreent ne a notificaton-el old fel, hanem rendesen)

 17. @makiman: iPhone 4S, lehetetlen feloldani ki-be kapcsolgatás, újraindítás és airplane után is!! Na mikor jön már a béta 4 -.-

 18. akinek nem megy a Sim feloldás, az nyissa ki a sim trayt és tolja vissza, utána fel fogja ajánlani

  nekem többszöri újraindításra sem ment másképpen

 19. @Somfacsonk

  A módszereddel bevált! 1000 kösz! 🙂

 20. iPad minin a Notification Center teljesen fekete lett, de azon kívűl gyorsabb lett.

 21. nem regisztrált beta2-ről frissítve OTA, i5, nem ment rendesen a szoftverfrissítés…végén nem kapcsolt be, bekapcsolásra meg itunest követelt, az meg csak restoreolni tudja…kár..

 22. SIM problémára: control center fel, airplane mode on, off, on, off, és feldobja 😉

 23. Végre olyan app is elindul, ami az eddigi béták alatt nem 🙂

 24. @infy: SIM probléma: bekapcsolás gyorsan unlockoljátok a telefont, mielőtt a lockscreent megjelenik az értesítés. Persze a többi tipp is működik, ez csak egy újabb a sok közé.

 25. amúgy a sim problémát én már korábban is észleltem beta 1-2-nél. és rájöttem, hogy amikor bekapcsolod a telefont, és ugye kiírja értesítésben, hogy SIM Zárolva, akkor azt a részt húzd el(úgy mint régen is, az értesítést kellett elhúzni, és akkor megnyitotta). És akkor nem kell az Airplane mode on/off

 26. felraktam hiba nélkül de nem találom a beállításokba a parallax-et ami eddig ott volt az accessibility-ben… másnak megvan?

 27. semmi megvan hülye voltam :DD

 28. Az óra ikon mit változott a contról centerben?

 29. Sokkal gyorsabb lett i4-en, de a simpin még mindig sz…ás. alakul ez szépen lassan 🙂

 30. nem tud valaki valami jó megoldást az én gomndomra? 😀

 31. @iPoti: ota-n simán felment?

 32. hbalu: neme szintén i5 OTA és simán ment minden, iCloud backupod volt?

 33. i4S -en még mindig borzalmas a lockscreen zenehallgatás közben. Most már legalább a statusbaron lehet látni az órát, de a slide to unlock felirat a borító eléggé béna. Ezen faraghatna még az Apple. Például a hangerő csúszka nem kell szerintem a lockscreenre, valamint a kezelő szervek és a borító is lehet egy kicsivel kisebb. Így alul elférne a slide to unlock felirat.

 34. @imot886: Hol van? Mert én nem találom.

 35. @imot886: én ezt nem találom sehol hol van pontosan?

 36. @industriestitus: újra telt lett, mint a beta1-ben. beta2-ben kivették a fekete kitöltést belőle…szerintem az jobban nézett ki…remélem véglegesen megint visszarakják azt…:D ez így eléggé ronda.

 37. nekem fent van a beta 2 de nem dobja fel a frissítést .. 🙁

 38. I4S tulajok ezt most hogy kell érteni? : – Some transparencies removed from iPhone 4S (particularly in Siri)

 39. @norbiv6: nem, gépre másoltam, icloudban még az ios6-os backupom volt, direkt elővigyázatosságból. de végül rákerült most egy 6.1.4, az full üres, feltöltöm az adatokkal, aztán ráeresztek egy shift+update kombót, ha lesz ipsw a harmadik bétához

 40. Ki tud nekem UDID-et regelni? 🙂

 41. @dave0033: én bementem settings-be, general -> erase all content and settings. Ez nekem visszahozta az átlátszó noticentert és control centert (persze mindent letöröl az iPadről). Szerintem ez egy OTA bug lehet, nem hinném, hogy direkt vették volna ki a blur meg transparency effekteket a Miniből és 4S-ből, mert sebesség különbséget nem veszek észre a kettő “téma” között, beta 3-on hasít mind a kettő.

  @Patrik: az szerintem a fentebb leírt bug miatt lehet, mert a 4S-emen nekem is pl. fekete volt a Notif. center és a blur effekt is eltűnt pár helyről az OTA update után. De az Erase all content and settings visszahozta ezeket. Úgyhogy szerintem semmi változás nem történt, csak behoztak egy bugot.

 42. Hali! Az iMessage miért nem működik nálam? Beta 2-n még jó volt? Hasonló próbléma valakinek?

 43. @falkus: ez egy fejlesztőknek szánt verzió, ami nem napi használatra van. így nem csoda, ha valami nem működik megfelelően. esetleg kapcsold ki majd vissza az iMessage-et.

 44. @dave0033: az Accessibility menüben, ha az Increase Contrast on-ra van állítva, akkor i5-ön is fekete lesz a notification center, ha az ki van kapcsolva meg olyan, mint volt a beta 2-ben. csak egy tipp. 🙂

 45. @gregor.zolii: Köszi, tényleg ez volt a problem =)

 46. Sziasztok!
  OTA próbáltam ma reggel frissíteni, de sajna behalt a rendszer a frissítés közben és kérte hogy iTunes hoz csatlakozzak. Itt restore-t követelt. 🙁
  Így most cuccolhatok vissza mindent a telóra. Elmegy rá egy csomó időm. Viszont iPhone 4-n sokkal gyorsabb lett rendszer.

  Javasolt OTA frissítés előtt is biztonsági mentést csinálni!!! Ne járjatok úgy mint én. 🙂

 47. i4S-re megéri megint feltenni? Sebesség oltárán történt vmi változás? Beta1-nél forrt a teló és baromi lassú volt. Beta 2-nél már a sebesség alakult, de inkább csak lasssbbak lettek az animok, ezzel sunnyogva el a lassúságot… Bughalmaz volt az egész, naponta kellett restartolni. Ez megoldódott valamelyest? Szívesen visszatenném kipróbálni, de annyit nem ér, hogy megint szívni kelljen. Eddigi legbétább béta evör.

 48. @medogazda2: nagyon jó lett ilyennek kellene lennie már egy ideje 🙂 sztem tedd csak fel 😉

 49. Az átlátszó rétegek eltűntek…

 50. sziasztok!

  ha i4 6.1.3-ra szeretném felhúzni ezt a betat az lehetséges úgy, hogy az adataimat ne tűnjenek el? illetve ha fel akarom huzni rá a betat udid registration nélkül kell restorolni előtte ? előre is köszi

 51. @ngtv: gregor.zolii írja a megoldást: incrase contrast-ot kapcsold ki és máris transparent lesz a notification center is

 52. Miért adnak ki olyan bétákat amik tele vannak hibával?? Ezt úgy szokás, hogy a fejlesztők tesztelik ezerrel, és ha hibamentesnek tűnik, kiadják bétában a fejlesztőknek, hátha találnak ők is valamit. Az említett hibák viszont elég durvák… Csak nehogy olyan legyen az egész iOS 7, mint az új Maps, hogy egyből mehet a kukába… :-/

 53. @szajlensz: Elsiklott a szemem felette, köszönöm :))

 54. @Bencissimo: “Miért adnak ki olyan bétákat amik tele vannak hibával?”
  ez egy beta, amit fejlesztőknek adnak ki, hogy a saját alkalmazásaikat tudják élőben tesztelni. egy beta sem napi használatra van, ez külön ki is van emelve, ahogyan az is, hogy aki nem fejlesztő, az sem nem jogosult feltenni, sem nem is való neki.

  a fejlesztők pedig jelenthetik az Apple felé a hibákat. ez minden más beta esetén is így van, minden esetben fel van tüntetve ilyenkor, hogy saját felelősségedre használod, és hogy nem napi használatra való. az Apple mindössze hivatalosan félig zárt módon teszteli a szoftvert fejlesztés közben. ha nem vagy fejlesztő, nem neked szól a beta. ha mégis felteszed, és gondjaid vannak, az a saját felelősséged, elvégre nem kötelező még fejlesztőként sem feltenni.

 55. Sztem a legfontosabb újítás, hogy ipaden az iphone alkalmazások minőségibbek lettek.

 56. Sziasztok!

  Szórakoztam ma vagy egy órát de a sim kódot sehogy sem akarta kérni 4S van, azt is megcsináltam, amit ti írtatok de nem dobott fel sim kártya kód kérést így kénytelen voltam újratenni a telót, ott kioldottam a simet majd a beállításokban kikapcsoltam. Ha be van kapcsolva a simkód újraindításnál nem tudom kioldani indíthatom akárhányszor, de beállítottam jelkódzárat, hogy azért legyen rajta vmi.

 57. @mszatesz: dolgozott vele egy 10 percet legalább de minden gond nélkül fel ment 🙂

 58. Valami linket nem tudtok adni? olyat ahonnan le is tudom tölteni. köszi

 59. iPad 4 LTE iOS 7 beta 3-al folyamatosan dobalja a tererot :(((

 60. iPad 4 LTE iOS 7 beta 3-al folyamatosan dobalja a tererot 🙁

 61. na es ilyen aprosagok, hogy beragad pl. ha posztolok 🙂

 62. Nekem eddig mindegyik verzioval megvan az a hiba hogy bizonyos ido utan a control centerben beszurkul a zseblampa kapcsolo, egy ujrainditassal/hard resettel megoldodik.
  Masnak nincs ilyen problem? Kibirom, nem kell a fejlesztoi verzio, nem hetkoznapra van … Csak erdeklodom hogy ez nalam jon elo kizarolag, vagy 3 betan keresztul nem tudtak javitani?

 63. Sziasztok!
  Feltettem i5-re 6.1.4-re mókolós frissítéssel a 7.0b3-at és jó is volt, azonban 1 nap használat után az app store-ból nem tudok telepíteni vagy frissíteni. Miután rányomok a gombra, eltelik pár másodperc és ugyanazt a gombot kapom vissza.
  Próbálkoztam már az appstore-ból ki-be jelentkezéssel, hardresettel, és a gomb többszöri nyomkodásával is, illetve Wi-Fi-n és 3G-n is. (előtte kíválóan működött 7esen is a telepítés, frissítés) Változásra nem emlékszem, éjjel töltőre rakás után reggel nem ment a telepítés már.
  Találkoztatok már hasonlóval? Úgy láttam a macrumours-on volt róla fórumthread, de rajtam nem segített sokat:
  http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1607718

  Köszönöm!

 64. @Sogi: Lehet hogy én vagyok tudatlan, de mit értesz az alatt, hogy “instant get”?

  Előre is köszi!

 65. @makiman:

  Az is megoldás a mikor újra indítás után egyszerre feloldás,akkor megjelenik a sim feloldás lehetőség.

 66. Sziasztok!

  Sajnos sokat csalódok a Beta 3-ban is. Csak azért nem teszem vissza a 6ost még, mert várok, hátha a Beta 4 már jobb lesz és nem kell adatveszteséget szenvednem.
  Amiket én tapasztalok:

  -Sokszor nekem nem változik a töltöttség jelző, kiakad egy számon mondjuk 57% és amikor már fél napja is annyi, akkor tudom, hogy ez fake adat és persze úgy merül le, hogy nem is tudok rá készülni. Ha nyomok egy restartot, akkor megjavul, de akkor meg elindul egy 5percenként újraindulok folyamat, amikor konkrétan bármit csinálok 5percenként restart van. Ez nagyon idegesítő. Megoldás szokott lenni, ha kimegyek DFU módba, és majd restart. És ekkor újra előjöhet, hogy nem megy a akkutöltöttség jelző. Megint ezt csinálja, a bejegyzésem írása óta már 2szer. Másnál volt ilyen? Vagy csak én szívok ezzel? Több haveromnak is fent van a Beta 3, de ők ezt nem tapasztalták.

  -Ahogyan másnál is olvastam, nekem is a zsebem beírja a jelkódot persze szarul és van hogy letílt a telefon 15percre. Ilyenkor lehet pislogni, hogy most mi fog történni. Megoldás az, ha valaki felhív. Ekkor feloldja a dolgot. Ja és már telefonált is a zsebem…

  Tudtam, hogy Beta, de ennyire vacak még sosem volt, több éve mindig mindent elsőként tettem fel és nem hátráltam meg, de most jobb lesz a sima 6.14.

 67. Illetve más, de erre hátha valaki tudja a választ.
  Itunes 11 óta nekem nem szinkronizálja az app-okat a telefonom össze a géppel.
  Miért lehet ez?

 68. Sziasztok!

  i4 ios7 beta 3-om volt fenn, amikor is egyszer csak semmire nem reagált a telefonom. fekete képernyő és se ki se be. DFU-ba raktam és mire helyreállt a rendszer, kaptam egy 6.1.3-at rá. Ezzel még nem is lenne gond, de mindenem elveszett. Próbáltam visszaállítani, de azt mondta ahhoz ios 7 kell, hogy az akkori mentést vissza tudja pakolni. Tudtok segíteni, hogyan szerezzem vissza legalább a kontakjaimat? Kb. 200 fontos telószám volt benne, többsége céges, ami fontos volna! Köszönöm előre is! 🙁

 69. @iPoti: ha be volt kapcsolva az iCloud a névjegyekre, akkor azokat ilyenkor is le kell töltse a készülék, ha visszakapcsolod az iCloud-ot.

  iOS7-es backup nem állítható vissza iOS7 előtti rendszerre.

 70. @Jadeye: és ha esetleg nem volt bekapcsolva mert így is elég agyhalott volt sebesség és akksimerítés ügyileg béta 2-ig? :$ most megpróbáltam felrakni rá megint a 7-est, de valamit kíírt kezdő lépéseknél, hogy nincs regisztrálva developerként, az iTunes meg kéri, hogy unlockoljam a SIM-et :@

 71. @iPoti: akkor regisztráltasd, az a legegyszerűbb.


Add a Comment