fbpx Skip to content

Az iDownloadBlog összeszedett nekünk 10db jailbreak által elérhető kiegészítő, amit az Apple beépített az iOS 7-be.

ios-7-logo

Ezek a következők:

  • LiveClock
  • The App Switcher
  • Control Center
  • Folders
  • Dynamic Wallpaper
  • Tabs
  • Blurred Notification Center
  • Notification Center on Lock screen
  • Swipe Gestures
  • Safari search box

Ti mit gondoltok erről? Ha ezek a kiegészítők inspirálták az Apple-t, akkor miért nem kaptunk meg például a gyors kapcsolók közé az LTE/3G kapcsolót? 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Plusz a 3D Board

  2. “Ti mit gondoltok erről? Ha ezek a kiegészítők inspirálták az Apple-t, akkor miért nem kaptunk meg például a gyors kapcsolók közé az LTE/3G kapcsolót? ”

    Szerintem egy akkora cégnek mint az apple, égés másoktól osszevadászni a cuccokat….nem is egyet 10 et… és azt mondani hogy az apple innovativ… vicc

    Nem hogy az LTE/3G kapcsolot nem tette bele hanem az airdrop funkciót sem…vagyis csak az iphone 5 be…

  3. Szerintem azért, mert az Applet már nem érdekli a felhasználó, csak a saját (néhol beteges) elképzelései. Gondolom azért részletekben csöpögtetik, hogy mindig legyen valami mézesmadzag az újabb termékeken, vagy egyszerűen azért, hogy sokáig el tudják terelni a figyelmünket arról, hogy az okostelefon, mint olyan, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket és a jelen állapotában nem igazán lehetne létjogosultsága.

  4. szerintem ez még változni fog és konfigurálható lesz a kontroll center mivel most max annyi állítható, hogy zárolt képernyőn megjelenik vagy nem.

  5. A Blacklist kimaradt, ami miatt eddig JB -eltem. VÉGRE! Erre vártam már mióta, hogy alapfunkció legyen. Meg végre Control Center, mert ha már JB -eltem az SBSettings -et csak feltettem. Úgyhogy most jóság van. Egyelőre úgy néz ki, hogy számomra végre vége a JB időszaknak.

  6. Jo lett volna ha a hivas blokkolast is normalisan megcsinaljak olyanra mint az iblacklist. Vagy az egesz notification olyan lenne mint az intelliscreen… na abbol sokat lehetett volna tanulniuk de nem. Csak mennek a sajat fejuk utan es tenyleg nem erdekli oket mi kell a parasztnak…

  7. Infy: ez a blacklist rohadtul de nem az mint az iblacklist. Hasznalhatatlan szar. Meg sem tudod nezni ki lett blacklist-elve. Nyoma sincs sehol ennek. Egy hangjelzes sincs vagy egy jel hogy blokkolt hivas vagy sms jott..

    En meg ezert tovabbra is jb-elek…

  8. @zsozsobasa:
    “Meg sem tudod nezni ki lett blacklist-elve. Nyoma sincs sehol ennek.”
    Tényleg ilyen rohadt néhez a telefon beállításáig elmenni?
    Az intelliscreen meg kusza és gányolt, naná hogy nem foglalkoztak vele…

  9. Ha még az iOS 7-ben sem lesz SMS kézbesítési jelentés, akkor nagyot fogok röhögni. A világ legfejlettebb mobil operációs rendszere…. muhaha. 🙂

  10. @Bencissimo: Kit érdekel 2013ban az sms kézbesítési értesítés.. Egyáltalán ki használ még sms-t? 😀 iMessage, Viber, Facebook, Skype… soroljam még? Egyébként egyetlen parancskódot írva az üzenet elejére bármikor kérhetsz kézbesítési jelentést..

  11. @flashman: nem arra gondoltam hogu en kit allitottam be hogy blacklistelve legyen!!!!

    Hanem ha egy blacklistelt embertol jon uzi vagy hivas azt nem latod sehol. Igy meg nem sok ertelme van..
    Egyebkent az iblacklist nagyon letisztult es jol mukodo progi.

    Ezek utan azt gondolom jogy nem lehet h Te nem tudod hasznalni rendesen?!

  12. @Bencissimo: jelenleg nincs benne. de az Apple számára felesleges is. az emberek többsége már nem küld SMS-t, hanem az alternatívákat használja, ahogy @Jecy írja, elvégre miért fizetnél azért, amit a havi adatforgalmad segítségével külön költség nélkül is elküldhetsz?

    a kézbesítési jelentés pedig, ha ennyire fontos, már az iPhone megjelenése óta megoldható külön mókolás nélkül egy 1-3 karakteres kóddal, szolgáltatótól függően: http://szifon.com/2011/12/13/gyorstipp-sms-kezbesitesi-jelentes-kerese-ios-en/

    @zsozsobasa: jelen állapotban ennek a blacklistnek a lényege az, hogy teljesen blokkolod a hívását vagy az üzenetét. ha az érdekel, hogy amúgy egyébként írkált vagy hívott-e, akkor nem is akartad valójában feketelistázni. erre a listára azokat teszed, akiktől semmiféle értesítést nem akarsz kapni. hogy ez változik-e majd a hivatalos kiadásig, az jó kérdés.

  13. @Jadeye: Ezt azert nem mondanam hogy nem akartam teljesen blacklistelni, ugyanis van olyan szitu, ha eppen egy baratnod ir egy uzit, azt nem biztos hogy masnak is latnia kellene otthon, ha pl pl. kint van az asztalon a szifon:))) Erre valo az iblacklist. Semmibol nem allt volna a szerencsetlen Apple-nek ezt is beletenni. Igy akkor mar hasznalhato lenne…

    Az a baj hogy mindenbol kicsit tesznek bele es meg veletlen sem csinaljak meg ugy hogy mindenki szamara hasznalhato legyen…

    Na kerem szepen ezekert kell a JB!!! Es ameddig igy csinalnak addig nagyon nagyon sok ember fel fogja nyomni a telojat!!

  14. @zsozsobasa: nem értem a problémát. be lehet állítani, hogy az üzenet szövege ne jelenjen meg a zárolt képernyőn.

    a blacklist lényege, hogy blokkoljon mindent, nem pedig az, hogy beengedje, de ne értesítsen. ez utóbbira a ne zavarjanak mód van. akkor semmi értesítést nem ad a készülék, és mégis megkapod az üzenetet, és felébresztve a készüléket már írja is őket (nyilván ha beállítod, akkor a szöveget ilyenkor sem mutatja).

  15. @Jadeye: igen az uzenetet igen, de a hivast nem… Az iblacklist progi meg nyilvan sokkal tobbet tud. Ha az uzenet nem jelenik meg, marmint a szoveg resze, attol meg az latszodik hogy jott uzenet.. Es az sok esetben “nem egeszseges”…

  16. @zsozsobasa: mondom, a hívás elrejtésére ott a ne zavarjanak mód. akkor a hívás bejön, a hívó félnél egy kicsengéshang után a készülék kinyomja, és nálad semmit nem jelez. ugyanez igaz az üzenetre, ne zavarjanak módban az sem jelez. ha nem jelez, akkor amíg senki nem nyúl hozzá, akkor nem is tudni, hogy bárki keresett. vagy nem teszed ki a telefont az asztalra.

    vagy ha ez ekkora probléma, akkor átnevezed a titkos barátnőt Kovács Lajosra, aki a munkatársad, vagy Jólelkű Jolánkára, aki a főnöknőd, és így a feleség nem fog gyanút, ha ők keresnek, az üzenet szövege meg ugye már eleve rejtettre van állítva.

  17. @Jadeye: Nem, ebben az egyben igaza van, hogy a hívás elrejtésére nem alkalmas a ne zavarjanak mód. Éppen ez a felemás része a Do Not Disturb-nek, mert a hívásokkal csak annyit csinálhatsz, hogy vagy bejönnek (és csörögnek) is, vagy teljesen “kinyomja” őket a teló. Tehát gyakorlatilag feketelistaként funkcionál ne zavarjanak mód is, ami elég inkonzisztens.

    Nincs (és a jelek szerint nem is lesz) arra megoldás, hogy a hívások befussanak, de a telefon ne csörögjön, és a kijelző se villanjon fel. Pedig erre számtalan helyzetet el tudok képzelni (az üzleti életben is), ahol hasznos lehet.

    Az nagyon rendben van, hogy a Do Not Disturb-ből kiemelték, és bővítették a hívásblokkolás lehetőségét, de a következő lépés az lenne, hogy a Do Not Disturb ne blokkolja a hívást, hanem funkciójához híven, egyszerűen ne jelezze ki (legalább) lezárt képernyő mellett.

    Ezen kívül a Do Not Disturb-ön belül lehetne egy olyan beállítás is, hogy NE csak lezárt képernyő mellett működjön, hanem mondjuk feloldott képernyő mellett is legalább a hangot némítsa le az értesítésekről/hívásokról (jelenleg ezt is csak JB tweak tudja megoldani). Utóbbi nem annyira lényeges, mert a némítógombbal meg tudod oldani félig-meddig, de előbbi viszont nagyon kéne.

  18. @mrbyu: nem értem, miért jó az, hogy a telefon a hívó fél számára percekig csörög, de senki nem veszi fel. csak frusztrációhoz vezet. ha úgysem tudja felvenni, akkor ne csörögjön ki, vagy ha 1 csörgés után kinyomja, akkor a hívó fél legalább tudja, hogy most nem jó. de ha csak ott csörög szabadon, akkor jön a sértődősködés, hogy miért képtelen valaki felvenni a telefont, minek van, ha úgyse veszi fel, vagy jön a kombinálás, hogy biztos ezért vagy azért.

    “Ezen kívül a Do Not Disturb-ön belül lehetne egy olyan beállítás is, hogy NE csak lezárt képernyő mellett működjön”
    iOS 7-ben már pont ez van.

    persze nyilván nem lesz sosem olyan funkció, ami mindenkinek megfelelő, de akkor ott a jailbreakes opció, ha valaki eddig használta, akkor majd használja tovább, iOS 7-re nem kötelező frissíteni, csak ne jusson el a restore-ig.

  19. @Jadeye: Igen, haaat ugye ezert varjuk majd a JB-et a 7-re is:)))))

  20. Na, most már csak egy 3G és location service kapcsolót kell beletenni, és még a végén el is éri a funkcionalitását egy legalább 3 éves, nem hivatalos tweaknek. Nem kicsit Windows feeling, kb Paint vs Gimp, csak azzal a különbséggel, hogy a Windowsban nem akarják a Paintet rád erőltetni… 🙂

  21. “iOS 7-re nem kötelező frissíteni, csak ne jusson el a restore-ig”…

    Hurrrrráááá 😀

  22. @AppleFan: és azt is érted, hogy miért?

  23. @JeLo: “Szerintem azért, mert az Applet már nem érdekli a felhasználó, csak a saját (néhol beteges) elképzelései.”
    A kezdetek óta ezt csinálják, mindig is szartak a fejünkre…

  24. Ja igen èrtem Mester. Nem csak te lehetsz okoska 😀 ha restore -t csinálsz akkor a drága apple csakis a legujabb rendszert engedi feltenni… Wow 2008 ota van iphone om ember… 🙂

  25. @AppleFan: semmi szükség a személyeskedésre, nem tudhatom, hogy tudod-e.

    ha nem jailbreakelsz, akkor viszont mindaddig nyomhatod az összes tartalom és beállítás törlése opciót, ameddig tetszik, még 2.0-val lévő 3G-t is aktivál az Apple. az egész vacakolás csak a jailbreak miatt van. azt viszont te magad választod.

    a legújabb rendszerre való kényszerülés csak iPhone 4S-től kezdve van bármely esetben, korábbi eszközön pedig csak akkor, ha nincs SHSH-d a megfelelő verzióhoz. az SHSH-k mentése a saját feladatod, ha jailbreakelsz. ha valaki nem menti le őket, az magára vessen.

    amellett 3.1.3-mal bezáróan sem az első generációs iPhone, sem az iPhone 3G esetén nincs SHSH követelmény. az első készülék, amit SHSH nélkül nem lehetett korábbi verzióra visszatenni, az az iPhone 3GS, és az iPhone 3G-n is csak 4.0-val lett SHSH követelmény. a 3.1.3-tól egészen a 2.0-ig most is vissza lehet rá tenni bármit.

  26. @zsozsobasa: Az intelliscreen egy minősíthetetlen hulladék a LockInfo-hoz képest. Azt kellett volna az epplnek “lemásolnia”, akkor végre használni is lehetne rendesen a telefont, nem kellene minden aprósághoz feloldani.
    Bár ha a megjelenésig kiforrják magukat ezek a kezdeményezések, akkor meggondolom az upgrade-et. Most viszont még 511-en vagyok egy darabig…

  27. @Jecy: igen, mindig ez a sablonválasz, már lassan 6 éve. Persze jailbreak-hez már régóta van delivery report… Ha meg az Apple szerint senki nem használ SMS-t, miért nem veszi ki teljesen ezt a funkciót? Ja, hogy akkor mi lenne azzal a többmillió felhasználóval, aki naponta több tízmillió SMS-t küld? Mondjuk ők már így is anyáznak… Egyszerűen szánalmas az Apple, amiért ennyire szarik a felhasználók igényeire. Szégyen gyalázat…..

  28. @Bencissimo: “Ha meg az Apple szerint senki nem használ SMS-t, miért nem veszi ki teljesen ezt a funkciót?”
    gondoltál már arra, amikor mondjuk a banktól kapsz SMS-ben kódot, vagy nem iPhone-os ismerősöddel üzengetsz, aki nem használ mobilnetet, vagy eleve nem okostelefonja van? nem az van, hogy senki nem használ SMS-t, hanem hogy az SMS megérkezik. tényleg beletehetnék, nem egy nagy dolog, de most komolyan ezen kell ennyit feszengeni, mikor probléma nélkül megoldható a megfelelő kódot beütve? ha nem menne kóddal sem, akkor érteném ezt a felháborodást.

    egyébként meg vegyél fel róla feature requestet. attól, hogy itt forrong kommentben bárki, semmi nem fog változni. ha mindenki felvenné feature requestként, és így kapna hirtelen az Apple vagy 1000 ilyet ugyanerről, az már lehet, hogy célra vezetne. de attól, hogy csak hozzászólásban megy ezen az acsarkodás, annak nem lesz ilyen eredménye. http://www.apple.com/feedback/iphone.html


Add a Comment