fbpx Skip to content

Szerdán itt az év vége, ezért most tekintsünk vissza, és nézzük meg, mit adott nekünk ebben az évben az Apple. Milyen új termékekkel találkoztunk, megvan-e még az innováció?

Screen Shot 2014-11-29 at 10.38.10

Idén az Apple rengeteg terméket, szoftvert és frissítést adott nekünk. Ezek közül választottunk ki nektek néhány kiemelkedő mozzanatot, amire érdemes emlékezni.

Azt hiszem az év egyik legnagyobb durranása az Apple Watch bejelentése volt. Az Apple bemutatta a saját okos óráját, amit már évek óta vártunk, és most végre megtudtuk, milyen lesz. Bámulatos, több mint 30 féle óra-változat, gyönyörű kivitelezés, és professzionális szoftver munka.

apple-watch-hands-on

Az Apple Watch egyelőre még nem jelent meg, de én biztosan állíthatom, hogy több millióan fognak vásárolni belőle 2015 első negyedévében, és merem állítani, hogy megreformálja majd a piacot, hogy azt az iPhone is tette. Az iPhone 2G volt az első komoly érintőkijelzős készülék, elhagyva szinte minden hardveres gombot. Ezt teszik most az órával is, reméljük Steve nélkül is sikerül akkora áttörést elérni, mint anno.

Itt írtunk az Apple Watch-ról:

iPhone 6 és iPhone 6 Plus

IMG_7321

Az iPhone 6 várható volt, ugye minden évben megjelenik az új készülék. Amennyire nem tetszett a dizájn a pletykák alapján, úgy megszoktuk már manapság és valóban egy remek készülék lett. Gyors, szép, kiváló technikai megoldásokkal. Amire azonban kevesen számítottunk, az az iPhone 6 Plus.

IMG_6623

Az Apple tényleg meglépte, tényleg elénk rakott egy hatalmas készüléket. Akiknek erre van vagy volt szükségük, végre megkapták. Az eladások jóval többet hoztak, mint múlt évben az 5c-nél, tehát valószínűleg a nagyobb méretű iPhone 6 Plus marad jövőre is a termékpalettán.

Többször írtunk az iPhone 6 Plus-ról, ezeket érdemes elolvasni:

iPad Air 2

IMG_7474

Az iPad Air 2 valójában egy ráncfelvarrás, de nem szabad elmenni csak úgy mellette. Az új készülék hihetetlenül vékony és könnyebb, mint az előző generáció, amit tulajdonképpen én 2013 legjobb Apple termékének neveztem.

Kipróbáltuk az iPad Air 2-t is, ha még nem tettétek meg, olvassátok el ezeket a cikkeinket:

Retina 5K iMac

imackezdo

Mérnöki szenzáció. Erre konkrétan nem számítottam, ugyan a rMBP mellett engem nem nyűgözött le annyira, viszont technikai szempontból az 5K felbontás hihetetlen. Ha valakinek brutális asztali Mac-re van szüksége, ezt kell választania. Az összehasonlító videókban sokszor veri az 5K iMac a Mac Pro-t, így valójában jobb választás sokszor az iMac.

Erről is írtunk korábban:

iOS 8 és OS X Yosemite

IMG_7204

Boldogan írnám, hogy az új rendszerek megváltást hoztak a felhasználók számára, azonban sajnos ez nem igaz. Az iOS 8-nál konkrétan egy olyan frissítést adott ki az Apple, ami egy időre használhatatlanná tette az új iPhone 6 és iPhone 6 Plus-t.

A Yosemite pedig sokszor önmagában katasztrófa, sokkal jobban laggol, akad a rendszer, mint a Mavericks. Ettől függetlenül az Apple próbálja megoldani ezeket a problémákat, de olykor nagyon lassan, vagy egyáltalán nem sikerül neki, szoftveres fronton jelenleg katasztrófa a cég sajnos.

Az iOS 8-ról szóló cikkeinket itt olvashatjátok el:

Apple Pay

IMG_0788

Számomra az Apple Pay akkora újdonság, mint maga az Apple Watch. Van annyira durva innováció, mivel kiválthatjuk vele a bankkártyánkat és még biztonságosabbá tehetjük a fizetést vele. Sajnos egyelőre semmi hír nincs arról, hogy hazánkba mikor fog megérkezni, de minden bizonnyal az Apple terve az, hogy az egész világon az ő hardver eszközeiket használják a biztonságos fizetéshez.

Bővebben az Apple Pay-ről is írtunk már itt:

Beats, Swift

beats_music_iphone_ipad_hero

2014-ben az Apple felvásárolta a Beats-et, aminek köszönhetően remélem még jobb termékeket kapunk majd, vagy esetleg jöhet az iTunes Streaming szolgáltatása, ami évekkel le van maradva. Míg 2 éve még zenéket vásároltam az iTunes-ból, addig egy ideje már Spotify előfizetésem van, ez is úgymond az Apple szoftveres lemaradását jellemzi. Ettől függetlenül a fejlesztők megkapták az új Swift programnyelvet, amivel még könyebben tudnak alkalmazásokat készíteni.

Összességében szerintem nem panaszkodhatunk, továbbra is innovatív az Apple, nincs ezzel semmi probléma. Remélem 2015-ben az Apple Watch megeszi az óra piacot, és 2-3 év alatt teljesen megreformálja azt.

Ti mit gondoltok erről az évről? Nektek hogy tetszett?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Azt gondolom, h kiadhaták volna az új iPod-ot a 6g-t

  2. Szerintem 3 igazán fontos dolog volt idén:

    – Az Apple Pay, amivel a kétkedőknek is be tudták bizonyítani, hogy van még bennük innováció bőven, még ha ez nem is egy új termék, hanem egy szolgáltatás, ami teljesen új alapokra helyezheti a kártyás fizetést.
    – Az Apple Watch, mert mindenki várta, hogy végre bemutassák. Ezt kipipálták, hogy mi lesz belőle még a jövő zenéje, de mivel képes lesz futtatni külső alkalmazásokat is és nem csak értesítések megjelenítésére lesz képes valószínűséthető a siker.
    – Végül a Continuity. Még ha bugos is mind a mai napig, akkor is megmutatták vele, hogy mi az az irány, amit szoftveresen elképzeltek és ez nem az, hogy az összes eszközt zsúfoljuk össze egybe. Megmarad minden termék és az adott feladatra alkalmasabbra váltást gyorsítják meg.

  3. Na de mit vett el? Elvette a 12 days of gifts alkalmazást! Többet fizethetünk a vásárolandó termékekért!! (No nem mindegyikért ez igaz, mert az apple tv olcsóbb lett)

  4. @trigmegistos: jusson eszedbe, hogy múlt évben meg sokak részéről csak a fanyalgás ment azon, hogy milyen tartalmak voltak ingyen a 12 days kapcsán.

  5. @trigmegistos: Azért ne az Applet ekézd, mert olyan elképesztő a gazdasági növekedésünk, hogy a dollár meg az euró a másik irányba indult el a forinthoz képest 😀

  6. … Én nem vagyok elégedetlen ezzel az évvel

  7. Az iOS 8 és az iPhone 6, 6 Plus megjelenése inkább hátrány, mint előny. 😀 Egyedül a Continuity lenne benne hasznos, semmi más, de az sem működik tökéletesen. Az új telefonok mérete pedig elfogadhatatlan, na meg az egyéb hibáit meg se említeném…
    Az iOS 8-as tapasztalatok alapján az OS X Yosemite-et nem is merem felrakni a gépemre.

    Az Apple Watch szimplán a konkurencia majmolása, semmi szükség rá. Mi lesz még? Mikrohullámos sütőt is gyártani fog az Apple meg hűtőt csak mert a Samsungnak is van????? Szégyen.

    Sajnos nem a régi már az Apple…

  8. Csoda történt! Eladtam a 6 hónapos i5s telómat! Vettem Pesten 1 kártyafüggetlen i5s új készüléket és csoda történt , iOS 711 szoftver van rajta! Ez igazi csoda! Soha nem fogom frissíteni!

  9. No az igaz hogy nem volt olyan jó a tartalom! De volt olyan dolog amit azért máig tudok használni! De én angliában vagyok és itt sincs már ez és a font 2x olyan jó mint a dolcsi!

  10. @gabor.: Erdekesebb lenne az egesz okosora tema, ha nem 3 evvel ezelott roppennek fel a pletykak, hogy az Apple dolgozik egy ilyenen. Ha ez nincs, akkor a tobbiek sem ulnek fel erre a hajora, ezt elhiheted.
    Majmolasnak pedig mar csak azert sem lehet nevezni, mivel az Apple Watch mogott van koncepcio, hogy ok orat akartak csinalni. A konkurencianal mi a koncepcio? Fogtak a telefont es raszijaztak a karra.

  11. … Látom sok. – sok okosdás és vélemény született 🙁 … Mindenki arról beszél, hogy “innováció” 🙂 …de azt kell mondjam, hogy formatervezőként az első szabály amit a fogyasztókkal szemben megtanultunk, az az, hogy “úgy hozz újat, hogy a lehető legkevesebbet változtass a régin” … És ennek nagyon is megfelel az Apple elmúlt egy – két évtizedes munkássága … Azok akik “iP2G” szintű válltozást várnak, nagyon el vannak tévelyedve …. Valószínű hogy nagyon sokára jön hasonló ilyen, ehhez hasonló méretű váltás 🙁 … Az Apple Watch lehet, hogy nem tűnik nagy dolognak, de amit eddig infót megtudtunk róla, rendesen ki van taláva, mint designban, mint funkciókban … Ehhez képest a konkurenciák elég viccesnek és átgondolatlan termékeknek tűnnek 🙂 … De igazán az idei évben az 5K iMac a kedvencem 🙂 ha az árát nem nézem akkor az elmúlt évek legtökéletesebb “ráncfelvarrása” … Szenzációs kép és ehhez nem kellettek tesztek, elég élőben látni … Az iPad Air2 a 2-es után brutális … Én játékra nem, csak munkára használom, de teljesítmény és képminősége felér egy notebook-éval 🙂 … Az iPhone6 és a nagyobbik 🙂 nagyon vártam, már a képekből látszott, hogy sokkal szebb és újszerűbb lesz, mint az 5-ös széria unalmas megjelenése 🙂 … De végül is nem vettem magamnak 🙁 … Csak a feleségemnek 🙂 nekem túl nagyok … Baromi macerás futni vele 🙁 … 4s méret az lenne nekem az igazi 🙂 …


Add a Comment