fbpx Skip to content

Érdekes dolog, hogy az Apple pont a 32GB-os iPhone-t szüntette meg. Ez egyébként tuti marketingfogás, mert eddig a 16GB is elég volt, most gondoltam váltok 32GB-ra, de nem voltam benne biztos, hogy kell. Miután már nincs 32GB-os, rögtön arra gondoltam, hogy a 16GB milyen kevés és kéne a 64GB… 🙂

iPhone-6-and-iPhone-6-Plus

Érdekes módon az ismerősök körében is ugyanígy gondolkoznak, szinte alig vásárolnak majd 16GB-os készüléket, inkább a 64GB felé indultak el ők is. Az iOS 7 óta minden készülékre ingyenesen megkapjuk az Apple saját alkalmazásait, azonban most ezen is változtathatnak.

Természetesen továbbra is ingyen kapjuk meg ezeket az új készülékek esetén, azonban a 64GB-os és 128GB-os változatokra már előre telepítik is nekünk, legalábbis ez áll egy belső, kiszivárgott dokumentumban.

screen-shot-2014-09-15-at-11-17-23-am

Felmerülhet még, hogy vajon akkor a nem szükséges alkalmazásokat a felhasználó le tudja-e majd törölni, de ez nyilván lehetséges lesz, ahogyan frissíthetjük is majd őket, ha új verziójuk jelenik meg az App Store-ban. A frissítést letörölhetetlen, tehát beépített appok esetén nem lehetne megtenni, ez meg nem érdeke az Apple-nek.

apple-ios-apps-ilife-iwork-free-iphone-6

Érdekes még, hogy az iPhoto sincs feltüntetve a listában. Ez azért van így, mert az iPhoto app megszűnik és helyette a beépített Fotók lesz, illetve megkapjuk az iCloud Drive-ot. Idővel azonban elérhetővé válik majd az új Photos alkalmazás, ami a jelenlegi iPhoto-t és Aperture-t váltja majd fel.

Ti mit gondoltok erről? Használjátok az Apple alkalmazásait?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. En az iWork-ot, azon belul a Pages-t hasznalom legtobbszor az iPademen. Nap mint nap azon jegyzetelek 😀 A legkenyelmesebb irodai alkalmazas. Az iLife-ot nem igazan. Az iPhoto reszet is csak nagyon ritkan. A Zene alkalmazast minden nap hasznalom. Ugy nagyjabol mindegyikkel meg vagyok elegedve.

  2. Jol latom, hogy az App Store logoja megvaltozik…?

  3. @danieloravecz: Nem mert az az Apple Store logója, nem pedig az App Store-é

  4. Sokkal jobb, szebb és használhatóbb az iWork bármely más hasonló irodai csomagnál. A legnagyszerűbb előrelépések közé sorolnám ezeknek az alkalmazásoknak az ingyenes elérhetőségét. Rengeteget használom a Pages-t és a Numbers-t is, pedig csak iPhoneom és iPadem van. Sajnálom, hogy windowsos notebookon nem tudom ugyanúgy használni. iMovie egész kellemes, de keveset használom, a lányaim viszont egyszerűen imádják a Garagebandet 🙂

  5. En is ugy voltam vele valtok 32-re erre megszuntettek. A 16-ot pont kinottem nekem olyan 20-25-re van szuksegem.igazan hagyhattak volna a 32 GB-at a 16-os helyett.

  6. Szinten 32gb volt tervben nekem is bejelentés előtt , azt kell h mondjam jól kotalalták! Mert hgy en is 64-et fogok venni . Ami viszont korrekt dzerintem hogy a szokásos árazásos rendszerben a 32gb-os arat kapta meg a 64 !

  7. Bocs az offert de nem tudom hova írjam : ingyenes az 1passworld

  8. Szerintem is a 16ost kellett volna megszüntetni.
    A 8GB-os korábbi modelleket nem is tudom minek eröltetik.
    Már a 16 is karcos néha, ha fent van pár album, mert sokat fotózok…

  9. Nekem a 64 is karcsu!


Add a Comment