fbpx Skip to content

Nagyon sok emailt és üzenetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy az iOS 7 esetén még működő Bluetooth-os kiegészítők, főleg az autós kihangosítók nem működnek megfelelően iOS 8 alatt.

IMG_7204

A probléma nem újkeletű, sajnos iOS 6 és iOS 7 közti váltásnál is komoly problémák akadtak amiatt, hogy az Apple picit is megváltoztatott valamit a Bluetooth-os eszközök kezelésében. Ezt persze az Apple nem direkt csinálja, azonban jobban is odafigyelhetne ilyenkor, mivel sok bosszúságot okoz az autósoknak vele. Nézzük meg, milyen megoldások vannak ezekre a hibákra.

Az egyik legegyszerűbb megoldást, hogy a párosítást töröljük, mint az iPhone mind a másik Bluetooth kapcsolattal rendelkező eszközön. iPhone-on a Beállítások alatt találjuk a Bluetooth menüpontot, azon belül pedig ha a kapcsoló el van húzva, akkor láthatjuk a már párosított eszközöket. Ezeket a kis (i) betűre nyomva nyomva törölhetjük “Az eszköz elfelejtése” opcióra kattintva. Amennyiben nem tudjuk a másik készüléken, például az autó kihangosítónál törölni az iPhone-t, csupán nevezzük át az iPhone-t és ezzel újra párosíthatjuk őket. Ezt egyébként a készüléken a Beállítások / Általános / Infó alatt tehetjük meg.

resetallsettings

Ha ezek nem oldanák meg a problémáinkat, akkor kell drasztikusabb megoldáshoz folyamodni. Ahogy a fenti kép is mutatja, az Összes beállítás törlése megoldást nyújthat minden problémára, ezt pedig a Beállítások / Általános / Visszaállítás menüpont alatt találjuk meg, de ott érdemes először a Hálózati beállítások visszaállítását megnyomni, és ha ez nem segít, akkor pedig az elsőt, az Összes beállítás törlését.

Photo 471

Mindkét menüpont csak a beállításainkat törli, az adatainkhoz vagy az alkalmazások beállításaihoz nem nyúl! Ha ezek sem oldják meg a problémát, akkor sajnos nincs több opció meg kell várni, hogy vagy az Apple vagy pedig a kihangosító frissül szoftveresen, vagy pedig egyáltalán nem fognak már kommunikálni. Esetleg meg lehet próbálni egy tiszta restore-t, ami után a készülék adatait semmiféle biztonsági mentésből nem állítjuk vissza.

A hozzászólások között megvitathatjátok, hogy ki milyen megoldást talált arra, ha nem működött a Bluetooth kapcsolat iOS 8 alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Nekem a Plantronics Voyager Legend headsetem nem Működött rendesen de a 8.0.2 frissites megoldotta a problémámat.

  2. Nekem Sony mw600 működik rendesen!

  3. 2,5 éves (nem legújabb) gyári opel kihangosítónál 5C,, 5s, IOS 8.02 vel semmi gond nincs névjegy szinkroinizálás kihangosítás térerő kijelzés hibátlanul megy

  4. Nekem a Platronics Voyagerem is és a Blaunkpunkt rádióm is kifogástalanul kapcsolódik a telefonhoz. iOS7-nél, és 8-nál is. Nincs változás.

  5. Iphone 5 nem hajlik bár gagyibb mint a 4 sorozat de erről legalább csak a festék megy le meg a keret szar rajt de nem hajlik el. IOS 6.1.2 Wifi, 3G, Bluetooth,GSM, kijelző, nappali láthatóság jó. Kényelmesen használható egy kézzel. Menü igényes. JB-vel az apple által elb***ott kényelmi funkciók javíthatóak. Akku időt minden okostelefonnál keveslem. Lighting csatlakozó kényelmesen használható. Szóval mire is jó ez a sok fejlesztés? Addig terhelik a telefont új szoftverrel míg le nem lassul… azt akkor rá tudnak sózni az emberre egy újabb telefont. Lassan már szarabb telefonokat állítanak elő mint egy gagyi kínai gyártó…

  6. @brudav85:
    ööööö… Mivan? Ez most mi volt?

  7. Sajnos nálam a két készülék ( i5, Air ) nem látja egymás 🙁 már a visszaállítás megtörtént, de semmi változás. Valami ötlet? (8.0.2)

  8. Nekem nokia kihangositoval mind a ketto telefon csatlakozott elsore. Az egyiken 8.0 a masikon 8.0.2 van. Semmi ilyesmit nem tapasztaltam……

  9. Nekem nem a kihangosítóval, viszont lett egy nagy problémám az IOS 8 óta. iPhone 5s-en a Touch ID csak nagyon ritkán működik, a legtöbbször a kódot kell beírnom. IOS 7 alatt szinte mindig ment. Letöröltem az összes ujjlenyomatot, majd újra raktam őket,de most sem sikerül, csak mondjuk 20 esetből egyszer. Mit ajánlotok, esetleg vigyem vissza a készüléket kicserélni, vagy mivel oldhatnám meg a problémát?

  10. @Lackó Bárdkai: Hát ez jó kérdés, érdemes még egyszer hozzá adnod az ujjlenyomatokat, de ha végkép nem megy akkor valóban garancia.

  11. Én nem tudom a Macbook Air-emet csatlakoztatni a iPhone 5S-emmel. Párosíttás után azt dobja ki a gép, h kapcsolódva, de egyből átvált “nem kapcsolódik”-ra. A laptop azt dobja ki, h: a hálózat nem érhető el. Győződjön meg róla, h a hálózatelérés engedélyezve van…. De például ugyanezt csinálja anyum Sony Z1-esével is. De a CANYON bluetooth fejhalgatómmal gond nélkül megy.

  12. Nekem a Sony MDR-10RBT fejhallgató nem működött elsőre, de a törlés és az újrapárosítás megoldotta a problémát.

  13. Sziasztok!
    Nekem kihangosítóval van gondom. iOs 8.0.2 telefont látja a kihangosító, a kihangosító a telefont, ha hívás érkezik csörög is az autó hangszóróin, de már a fejegységen felvenni nem tudom (RNS510 érintőkijelző, VW Sharan), ha a telefonon fogadom a hívást akkor a kihangosítón és a telefonban sem lehet hallani semmit, illetve pár másodperc után a kihangosító úgy érzékeli, hogy a hívásnak vége, pedig a telefonon nem szakad meg a hívás. Már reseteltem az RNS510-et, restoroltam az i5s-t, átneveztem a telefont, csináltam minden beállítás törlését, sajnos nem segített. Ugyanez a probléma Audi Q7 MMi 2G -hez tartozó kihangosítóval is.

    Valakinek valami ötlet?

    Sziasztok
    Q

  14. Nekem egy Nokia kihangosítóm van, és működik vele.

  15. Nekem az Apple TV szarakodik 8 alatt álandóan szét kapcsol csak újra inditással lehet újra létre hozni a kapcsolatott azt is csak úgy ha kapcsolom az AirPlayt!

  16. Sziasztok!
    Nekem 5s, IOS 8.0.2. és nem találja a SE MW600-at ;(

  17. @Juhi990: és kipróbáltad a cikkben leírtakat? párosítási módban van a másik eszköz?

  18. @Jadeye:

    Nem rég vettem az 5s-t. Nem volt korábban párosítva az eszközzel.
    Így szerintem beállítás törlés nem nagyon segítene. Max egy hálózati beállítások visszaállítása. De azt is majd csak hétfőn… 🙂

  19. @Juhi990: @Juhi990:

    Ja és igen, párosítási módban próbáltam. 🙂

  20. Nekem volt ez a problema, jeleztem is, de a fent leírt módszer segített, azaz a hálózati beállítások at kellet csak resetelnem, utána jó lett.

  21. Nálam az autóban,Kenwood DDX4023BT fejegységen továbbra is minden rendben!
    Kihangosítás és iPod vezérlés is működik frankón! 😀 😀 😀

  22. Sziasztok!

    Leírnám, hogy nekem, hogy sikerült végül, remélem segítek vele másnak. Amit eddig próbáltam azt kicsivel fentebb olvashatjátok. Persze lehetséges, hogy csak szerencsém volt, és persze nem biztos, hogy másnak minden lépést meg kell csinálnia, hogy neki is működjön:

    • Autó hifi reset
    • Autó kihangosítóból minden párosított eszköz kitörlés
    • „tiszta” restore a telefonon (.ipw file feltöltés, alapokról kezdve visszarakni az adatokat, nem backupból!)
    • Összes hálózati beállítás törlése iOs-alatt
    • Összes beállítás törlése iOs-alatt (igen, mind a kettő kellett…)
    • Telefon átnevezése

    Láss csodát párosítás működik, kihangosító működik :), iMessage nem működik 🙁 , kis idő múlva ez is magához tért, de nem tudom mitől.

    Most minden OK, ezeket a lépéseket követve.

    Sziasztok
    Q


Add a Comment