fbpx Skip to content

Az egyik legnevesebb magyar szerviz, az APPSolute idén elsőként szedte szét a magyarok közül az iPhone 6-ot, amiről egy nagyon komoly cikket is lehoztak. Mindenképp érdemes rá időt szakítani és elolvasni, mert ez nem csak egy, amolyan “szétszedtem, de semmit nem mondok róla” típusú írás vagy videó, hanem elég részletesen belenézhetünk a segítségével a készülék lelkivilágába. De át is adnánk a szót nekik.

iPhone-6-and-iPhone-6-Plus

Hosszas felkészülést követően idén is kijutott lelkes csapatunk Németországba, hogy az újonnan bemutatott iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeket szemügyre vegye és a készülékek szétszedését lencsevégre kaphassa.

Számunkra nem azért különleges ez az út időről időre, mert a saját készülékeink helyett szeretnénk újakat vásárolni és nem égünk a lázban, hogy mindig az újabbnál is újabb Apple termékeket nyomkodhassuk. Célunk más: szeretnénk megismerni a készülékeket úgy, ahogy egy átlagos felhasználó soha nem fogja megismerni: a készülék belső felépítésére, alkatrészeire vagyunk kíváncsiak. Az érdekel minket, hogy milyen a készülék belső kialakítása, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az alkatrészek, mennyire észszerű a készülék felépítése, lehet-e egyáltalán javítani, mely alkatrészek cserélhetőek és úgy általában mindig csodálkozással tölt el minket, amikor egy érdekes “mikro-belsőépítészeti” megoldással találjuk szembe magunkat.

A két készülék gömbölyded formái igen hasonlóak
A két készülék gömbölyded formái igen hasonlóak

Az antennák miatt mindkét készülék hátlapja osztott kivitelű
Az antennák miatt mindkét készülék hátlapja osztott kivitelű

Idén sem történt másképp: a lehető legkorábban kiutaztunk, hátrahagyva szervizünkben egy helyettünk is helytálló kisebb különítményt. Azt hallottuk, hogy Augsburgban és a Münchenben a főtéri Apple Store előtt már többszáz méter hosszú sorok kígyóznak, ezért mindent feltéve egy lapra a másik, idén megnyílt müncheni Apple Store felé vettük az irányt az Olimpia Bevásárlóközpontba. Ideérkezve mintegy 30-40 fős kisebb sorban álló csoport látványa fogadott miket, meg is örültünk a szerencsénknek, hogy majd hamar iPhone-hoz juthatunk. Körülbelül 7-8 órai várakozás után, reggel hatkor, amikor az üzletközpont a kapuit nyitotta volna, az addig fegyelmezett sort felbomlasztotta egy tolakodó csoport és a kialakult pánikhangulatban mindenki a kapuk elé tömörült. Így lettünk szinte elsőkből, szinte utolsók, de komoly küzdelmek árán csapatunk egy részének sikerült visszafoglalnia helyét a “sorban”. Az áruház kapuinak megnyitása után már bent várakozhattunk, de így is nagyon lassan haladt a sor, következett az előregisztráció, és elég gyorsan kiderült, hogy az iPhone készletek meglehetősen végesek, a mögöttünk álló sorból több száz vásárlót nem is tudtak kiszolgálni. Nekünk azonban sikerült 12 órai sorban állás árán szert tenni pár darab iPhone 6-ra (iPhone 6 Plus-ból nem is jutott, mert mind elkelt egy perc alatt).

Miután megszereztük a telefonokat és pár kiegészítőt, egy nyugodtabb hely felé vettük az irányt, nevezetesen az Olimpiai Parkba. Itt a szabad ég alatt felállítottuk mini-mobil-fotóstúdiónkat, előkészítettük Apple-sebész szerszámainkat, és nekiálltunk a várva-várt iPhone 6 szétszedésnek. Egyikünk szerelt, másikunk fotózott, valaki a derítőlapot tartotta, valaki segédkezett és kéz alá dolgozott, valaki kommentált és volt aki az időközben elkészült fényképeket utómunkázta, jegyzetelt, cikket írt a tapasztaltakról.

Tovább olvasom 

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. “Utolsó szó jogán még megemlítenénk a doboz fantáziátlanságát, szó szerint nem juthatott eszébe Jonny Ive-nak semmi ötletes az idei modellhez.”

    Ez a minimalista dizájn már egy jó ideje az agyamra megy, de ezzel a dobozolással elérték a “nem csinálok semmit sem” szintet.

  2. Jonny Ive jól látható, hogy teljesen a Watch projektre volt rápörögve, szerintem az iPhone 6-ot le se…

  3. “Utolsó szó jogán még megemlítenénk a doboz fantáziátlanságát, szó szerint nem juthatott eszébe Jonny Ive-nak semmi ötletes az idei modellhez.”

    Ja, mert a másik dobozra középre rakott készüléken sokat agyalhattak 😀

  4. Ellenben ezzel a dobozzal elérték hogy beszéljünk róla. És kitűnik a többi közül. Másrészt sokan a dobozt kidobják a kukába. Saját véleményem az, hogy semmi gond a dobozzal. Nekem kifejezetten tetszik.

  5. Mégis, ki az a gyökér aki kukába dobja a dobozt? Doboz nélkül eladni már majdnem a lopott kategóriát sejteti …

  6. Egyetértek taky1974

  7. Tegye fel a kezét, akinek iPhone-ja van és kidobta a dobozát a kukába?

  8. Tuti a tema ! Xd meg jo , hogy a lenyeget vitatjuk meg 🙂 ha mar itt tartunk minden mac cuccom doboza megvan 🙂

  9. Kedves Moderátor! Mennyi értelme van bármihez hozzá szólni ha a 17.02 es bejegyzésem még 21.04 kor is moderálásra vár?

  10. @hunwolf: A moderátor 17:02 óta a belvárosban volt és nem tudta felügyelni a hozzászólásokat, hamarosan hazaér és kirakja. 🙂

  11. @hunwolf: engedélyezve. a moderációs rendszer automatikus, és kulcsszavakra is szűr, így előfordul, hogy olyat is megfog, amit nem kéne. mivel egyéb elfoglaltság miatt nem néztünk rá, így a megfogott hozzászólásodat sem tudtuk idáig engedélyezni.

  12. Gratulálok a cikkhez! Új szemszögből ismerhettük meg a készülékeket. Köszönöm! 🙂

  13. Grat a cikkhez az APPsolute-nak. De ezek az emberek besz@rok rajtatok. Ki a tokomet erdekli a doboz? Berakod a szekrenybe ugy sem latod. Vagy ti azt nezegetitek?? Nem ertem eskuszom 😀

  14. Egy fenét. Az ide írogatók házi oltárt csinálnak minden apple cuccból. Más problémájuk nincs is az embereknek…


Add a Comment