fbpx Skip to content

A DisplayMate csapata szokásukhoz híven idén is elvégezte az új iPhone készülékekben található Retina HD kijelzők rendkívül részletes és alapos tesztjét.

ip6handson2_678x452

Bár a DisplayMate vezérigazgatója, Ray Soneira előszeretettel kritizálja az Apple néhány korábbi készülékének kijelzőjét, az iPhone 6 Plus tesztelése után kijelentette, hogy “ez a világ legjobban teljesítő, okostelefonokban található LCD-je, amit valaha próbáltam.” Természetesen az iPhone 6 készülék is hozta a tőle elvárt színvonalat.

A “legjobb” jelzőt szigorúan csak az LCD típusú kijelzők között használták, mivel a DisplayMate véleménye szerint a Samsung Galaxy Note 4 OLED kijelzője a legjobb, okostelefonokban található kijelző, abban az esetben, ha az összes szempontot figyelembe vesszük.

“A jelenlegi tesztjeink és méréseink alapján az iPhone 6 Plus kijelzője a legjobban teljesítő LCD, amelyet valaha próbáltuk. Teljes mértékig egyenletes és állandó teljesítményt nyújt, sőt, az iPhone 6 Plus a második készülék az eddigi tesztjeink során, melynek a kijelzője az összes értékelési szempontnál zöld színt, azaz kiváló minősítést kapott. Mióta 2006-ban elkezdtük az aktuális készülékek kijelzőjének rangsorolását, rengeteget fejlődött a piac, amelyben az iPhone 6 Plus most még egy szinttel feljebb emelte az eddig is magas lécet.”

198733

Gyakorlatilag az összes létező rekordot megdöntött az LCD kijelzők között az iPhone 6 Plus panele. Itt mérték a legjobb fényerő értéket, a legkisebb tükröződést, valamint a legjobb kontraszt és színhelyességi értékeket.

198779-1280

Az iPhone 6 esetén is hasonló adatokat mértek, mint a nagyobbik modellnél, azonban a kisebb felbontás és ezáltal az alacsonyabb képpontsűrűség rontott az összképen.

“A legtöbb átméretezett kép észrevehetően szebb az iPhone 6 Plus 2.1 megapixeles kijelzőjén szemben az iPhone 6 1.0 megpixeles panelén. Ráadásul még a natív felbontáson is jobban néztek ki a szövegek és a grafikai elemek a nagyobbik iPhone kijelzőjén abban az esetben, ha megfelelően közelről néztük.

Félreértés ne essék, az iPhone 6 kijelzője még mindig a legjobbak közé tartozik és a legtöbb vásárló rendkívül elégedett lesz vele, de egy kicsit csalódás számunkra, hogy az Apple megelégedett az eddig is nyújtott színvonallal és nem törekedett a legjobb megoldásra.”

67840

Ugyanakkor a nagyobb felbontás és a magasabb képpontsűrűség hátrányt is jelenthet az iPhone 6 Plus esetén, mert az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy a készülékben található GPU nem képes olyan teljesítményre, mint amit a kijelző megkövetelne. Ezért fordulhat elő, hogy a GFXBench 3.0 Manhattan tesztben a 6 Plus gyengébb eredményt ért el, mint a korábbi iPhone 5s és iPhone 6 készülékek. Bár az is igaz, hogy ez a különbség főként a játékok során lehetne tapasztalható, ugyanakkor mivel a játékok optimalizálva vannak az új készülékekre, ezért érezhető különbség gyakorlatilag nincsen a hétköznapi használat során.

67838

Te már össze tudtad hasonítani az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus kijelzőjét? Melyik volt számodra a szimpatikusabb?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ma bementem egyik bécsi Mediamarkt-ba,hogy kiváncsiságból élőben megnézzem,és kipróbálhassam a két új készüléket.A békesség kedvéért a véleményemet róluk inkább nem írom le, javaslom aki teheti és olyan helyen jár,ahol élöben van lehetősége szemügyre venni őket, ne szalassza el:)

  2. Mostmár érdekel a véleményed , írd le légyszi

  3. Megfogdostam mind a kettőt. A plusz nekem túl nagy. A kijelzője meg mind a kettőnek marha jó. Abból a távolságból amiből én “telefonálok” az ég világon semmi különbséget nem látni, mivel egyébként a színviláguk ugyanolyan. 5S-em van


Add a Comment