Megjelent az iOS 8.1!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még az október 16-i keynote-on jelentette be, hogy ma megérkezik az iOS 8.1, amihez tartotta is magát, így immár letölthető az iOS legújabb verziója.

iOS8.1_01

Az iOS 8.1 néhány újdonság mellett elsősorban inkább az egyes, korábban már bevezetett funkciók további finomítását hozza. De nézzük részletesebben.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

iOS8.1_02 iOS8.1_03

Ez a kiadás többek közt a következő funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmazza:

 • A Fotók új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz
  • Tartalmazza az iCloud-fotókönyvtárt bétaszolgáltatásként
  • Tartalmazza a Filmtekercs albumot a Fotók alkalmazásban és a Saját fotóstream albumot, ha az iCloud-fotókönyvtár nincs engedélyezve
  • Jelzéseket biztosít, ha kevés a tárolóhely a Time Lapse videók rögzítése előtt
 • Az Üzenetek új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz
  • Az iPhone-felhasználók SMS- és MMS-üzeneteket küldhetnek az iPadjükről és Mac gépükről
  • Megold egy problémát, amely miatt a keresés néha nem jeleníti meg az eredményeket
  • Kijavít egy hibát, amely miatt az olvasott üzenetek nincsenek megjelölve olvasottként
  • Kijavít a csoportos üzenetkezeléssel kapcsolatos problémákat
 • Megold egy Wi-Fi-teljesítménnyel kapcsolatos problémát, amely bizonyos bázisállomásokhoz csatlakozva jelentkezhet
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja a csatlakozást Bluetooth-on keresztül a kéz nélküli eszközökhöz
 • Kijavít egy hibát, amely miatt leállhat a képernyő elforgatása
 • Lehetőséget ad a 2G-, 3G- vagy LTE-hálózatok közti váltásra mobiladatok használatakor
 • Megold egy problémát a Safariban, amely miatt a videókat néha nem lehetett lejátszani
 • Passbook-jegyek AirDroppal való támogatása
 • A Diktálás a Siritől függetlenül engedélyezhető a billentyűzetek beállításainak Diktálás részében
 • A HealthKit hozzáférhet az adatokhoz a háttérben
 • A kisegítő lehetőségek fejlesztései és javításai
  • Kijavít egy olyan problémát, amely megakadályozza az Irányított hozzáférés megfelelő működését
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a VoiceOver nem működik más gyártók billentyűzeteivel
  • Javítja a stabilitást és a hangminőséget az MFi-hallókészülékek iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékkel való használatakor
  • Kijavít egy olyan problémát, amely miatt a VoiceOver-hangtárcsázás megállt egy hangon a következő szám tárcsázásáig
  • Javítja a megbízhatóságot kézírás, Bluetooth-billentyűzetek és Braille-kijelzők VoiceOverral történő használatakor
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta az OS X Caching Server iOS-frissítésekhez történő használatát

Előfordulhat, hogy néhány funkció nem érhető el minden országban vagy régióban. Ennek a frissítésnek a biztonsági tartalmával kapcsolatos tudnivalókért, kérjük, látogasson el a következő webhelyre: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=hu_HU

Mostantól az SMS üzenetek is elérhetőek az OS X Yosemite-re frissített gépünkön, ha engedélyeztük, hogy a készülékünket a Mac-ünk SMS Relay-ként használja: ezzel nem csak az iPhone-ra érkezett SMS-ek jelennek meg a Mac Messages appjában, de az iPhone-on keresztül a Mac-ről is küldhetünk majd SMS-t (vagy MMS-t), és nem csak iMessage-et.

A diktálás opció most már külön be- és kikapcsolható a billentyűzetek beállításai alatt – a magyar nyelvű diktáláshoz így már nem kell külön bekapcsolni a Sirit sem, anélkül is megy:

iOS8.1b1_Diktalas_01 iOS8.1b1_Diktalas_02

A Fotók alatt ismét elérhető a Filmtekercs menüpont, így akiket a Legutóbb hozzáadott nevű menüpont megzavart, és összekavarta a képeket, azok itt már meg kell találják a képeiket:

iOS8.1b1_Fotok

Az egyes alkalmazások esetén bővült a beállítási lehetőségek száma és típusa, így például az Alkalmazásfrissítés a háttérben vagy a mobilinternethez való hozzáférés már nem csak az adott menüpontokban, hanem az alkalmazások beállításai esetén is állítható (jelen esetben az Alkalmazásfrissítés a háttérben opció eleve ki van kapcsolva a rendszerben):

iOS8.1b1_App_beallitasok

Az iBooks ikonja frissült, hogy ezzel is passzoljon az Apple által használt képeken lévőhöz – balról a 8.0.2, jobbról a 8.1:

iBooks_8.0.2 iBooks_8.1b1

Új beállítási lehetőségek a használt mobilhálózat kapcsán: iPhone 5 és újabb készülékek esetén az eddigi LTE kapcsoló helyett lett egy külön menüpont, ahol állítható, hogy milyen hálózati technológiát használjon a készülék – megváltást hozva azok számára, akiknél a 3G is csak szórványosan érhető el, ellenben a szolgáltatójuknál már van LTE, viszont így nem tudták a 3G-t is kikapcsolni:

iOS8.1b1_cellular_01 iOS8.1b1_cellular_02

Érdekes módon ezt a menüpontot viszont a Telekom hálózatán használt iPhone 6 Plus illetve iPhone 4s készülékek esetén nem találtuk meg.

Új, bankkártya-hozzáadási képernyők az Apple Pay-t támogató eszközökön a Passbookban – ugyanakkor az Apple Pay egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok esetén érhető el:

iOS8.1b2_ApplePay_01

iOS8.1b2_ApplePay_02 iOS8.1b2_ApplePay_03

Új háttérkép az iPad Air 2 és az iPad mini 3 esetén, amit a promó képeken is láthatunk.

Jailbreak?

Az iOS 8 egyik megjelent verziója esetén sincs egyelőre jailbreak, és aki függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen iOS 8-ra, mert noha vannak hírek arról, hogy készülőben van a jailbreak, nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg. Egy módosított Pangu már szóba került még szeptember elején, de az még nem jelent sokat.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

A jailbreaket készítő csapatok oldalait is összeszedtük már korábban, így ha ezeken az oldalakon kívülről érkezik valami jailbreakkel kapcsolatos hír, azt szinte minden esetben figyelmen kívül lehet hagyni – ha meg egy állítólagos jailbreak letöltéséhez előbb valami survey-t kell kitölteni, vagy végrehajtani valami ajánlatot, akkor az minden esetben átverés. Mielőtt tehát beugrana bárki is ezeknek, ezt a cikkünket érdemes elolvasni: Gyakori kérdések: melyek a jailbreaket fejlesztő csapatok hivatalos oldalai?

SHSH

Mivel az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, így a TinyUmbrella már nem is tölti le azokat az ilyen készülékekhez. Hogy erre egyáltalán lesz-e később lehetőség, azt jelenleg nem lehet tudni. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 8.1 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Elég idegesítő hogy egy 64mb frisitéshez, kőkeményen 6,1gb szabad helyet kér. Nekem egy 4s 8gb-om van és csak üzleti felhasználókent használom a telefont. De így sincs elég szabad hely a telefonon. Ha van jó megoldás, azt szívesen elfogadom.

 2. @blueatom: ismerős, nálunk is 8gb-os 4s-eket kaptak az emberek, ha jól tudom akkor az üresen is csak 5.9gb a szabad ugye? nekem 16gb-os van, érdekelne engem is (telekom kártya de független) ,hogy akkor csak 3G-n lehet használni a telefont?

 3. nekem még 7.1.2 van a 4s-en, bevállaljam a 8.1-et? gondolom olyan mértékű lassulás mint anno a 4 esetén volt itt nincs. Mikor kijött felraktam rá a 8-at, de volt valami hívás esetén későn bekapcsoló mikrofon probléma ami miatt végül visszatettem a 7et, ez javult azóta?

 4. @paparazzi: mint írtam, a gond csak az LTE-képes készülékek esetén volt. az iPhone 4s nem LTE-képes, az új opcióval meg még az LTE-képes eszközökön is kapcsolgatható lesz tetszés szerint. az iPhone 4s esetén ez nem hoz semmiféle változást.

 5. Azokon a képeken ahol az iBook-os ikonokat mutatjátok be, a könyvtár fölött egy Apple logó van, nem szöveg.
  Azt, hogy lehet megcsinálni?

 6. Esetleg valaki tud megoldást az iPhone hívásra? Az iMac-ről szeretnék hívást kezdeményezni, de nem sikerül. SMS az megy fogadás is, de a kezdeményezés nem.
  Minden beállítás stimmel az iPhone-nal az összes iCloud beállítást leellenőriztem minden ugyanaz, nincs lan kábel a gépbe, ugyanaz a wifi, és mégsem megy a dolog nekem.
  Esetleg valakinek megy ez a funkció???

 7. @Jadeye: azért kérdezik mert ez van a cikkben a 2g/3g/LTE kapcsolós kép alatt: “Érdekes módon ezt a menüpontot viszont a Telekom hálózatán használt iPhone 6 Plus illetve iPhone 4s készülékek esetén nem találtuk meg.”

 8. Nekem i5s független iOS 8.0.2-nél 110 MB-ot töltött le OTA feissítéssel. iPod Touch 5 OTA frissítéssel 68 MB-or töltött le, és az iPad Airnek sem kellett 200 MB-nál nagyobb frissítés, szintén OTA-n. Mindegyiken 8.0.2 volt eddig. Nekem van 2G/3G/LTE kapcsoló is. Eddig minden működik. 🙂

 9. A Handoff már megy, de csak mac irányába. Viszont az iphone hívások-at nem tudom bekapcsolni, mert nem engedi. Azt írja, hogy ugyanaz az Apple ID kell a face time-hoz és az icloud hoz is. Ugyan az a jelszóm, és nem engedi bekapcsolni. Ötlet?

 10. Apple iPhone 5 fuggetlen Telenor kártyával telepites után volt 2G 3 G LTE kapcsolo lehetoség de hirtelen eltunt es csak LTE kapcsolo van es nem értem mi van

 11. Hoppá! Telenor HU hálózaton "szolgáltatói beállítások" érkeztek! 😀 Eltűnt az MMS paraméterbeállítási lehetőség, vagyis most már tényleg Apple partner lett a Telenor is… 🙂

 12. Nagyot csalódtam az Apple-be. Az egész iOS8 egy bughalmaz, 8.1be a Safari ahelyett,hogy megjavult volna,sokkal lassabb lett,és sok helyen még mindig nem tölti be a videókat..

 13. Na, 1000 x re be tudtam jelentkezni a Face Time szolgáltatásba. Egy kicsit csalódott vagyok, mert minden újabb frissítésnél órákat kell szívni, mire beállítasz mindent. Már 5 éve vagyok alma használó, és régen ez nem így volt. Sajna.

 14. Telenor HU hálozaton nekem nem akar át allni LTE
  es ami elsonek volt 2G 3G LTE választási opcio eltunt
  All in L tarifa van ami ugye LTE rendszeru

 15. A Telenor szolgáltatói beállítások "fejbe verték" a 2G/3G/LTE kapcsolót. Most már nekem is csak LTE engedélyezése kapcsoló van. Ezek szerint a szolgáltatói csomagok letiltják (vagy nem engedélyezik) a 2G-t… Ez gáz.

 16. @farkas63: Aha, Matek szakos vagy? Honnan tudod, hogy egyébként hogyan van optimalizálva rendszer és összességében mennyi lesz az üzemidő? De te biztos ezt is tudod. Amúgy meg ne telepítsd egyből a frissítéseket és akkor nem kell hisztizni!

 17. @robit: OK. De itt is adott a kérdés, hogy töltőn volt e amíg frissített vagy nem? Vagy pont ugyan az volt a e használat mint általában. Szerintem feleslege ilyen kijelentéseket tenni egyből.

 18. Helló!
  Valaki lenne olyan kedves és megpróbálná 4s-en, hogy a 8.1 nél is olyan szar e a hívásfogadás, hogy ha felveszem akkor a telefon még csörög és rezeg tovább egy picit!? Mert emmiatt vagyok még a 7.1.2 nél.
  Előre is köszönöm.

 19. @robit: sokat használom. 4S és 5S illetve ipod. A 4 S-ben évent volt csere. Ezt leszámítva hibátlan. Nem vagyok szakértő, sem fanatikus 🙂 Csak egy user aki tényleg sokat nyúzza ezeket.

 20. Sziasztok, nekem 4s van és az első közel 1 órás tipi-tapi után azt mondanám a 8.1-ről, hogy sebességben jobbnak tűnik nálam a teló, mint a 8.0.2, az akkuról holnap tudnék infót mondani. Én a 8.1 telepítés előtt mindent töröltem a telefonról és visszaállítottam a gyári beállítást.

 21. Az a kapcsoló tényleg ennyire fontos ?! Mit nyersz vele mondjuk egy hét használat alatt ?! De most komolyan ? Az mer jó hogy amikor meg szeretnél megnézni valamit a neten akkor meg mászkálsz a menüben hogy engedélyezd, az nem sokkal macerásabb mint amit nyersz vele ?!

 22. Nekem ez a harmadik iPhone -om, tehát volt pár frissítésben részem de szerintem ez a 8 az eddigi legrosszabb minden tekintetben, ezek az újdonságok is számomra sok örömöt nem okoztak … Egy dolog ami tetszik, hogy zárolt képernyőn lehet SMS-t írni .

 23. @DiamondKigma: nekem kell a net a push miatt (mail, viber, skype, akármi), de a 3G sebessége viszont szinte soha nem kell. A 3G saját tapasztalatom alapján lefelezi az üzemidőt az Edge-hez képest. 1 nap vagy 2 nap. Nekem nem mindegy.

 24. @robit: Igen… Bár a napokban figtem egy i4-et ios 6-al fura volt…. Én még 7.1.2-vel nyomulok az i5S-en is. De rákényszerülök, hogy frissítsek, mert vannak olyan ppok, vagy azok frissítései amik csak ios 8-tól elérhetőek. Az apple megoldja , hogy eddig nem terjedt az új rendszer. Alapvetően bosszantó, de nekem még mindig jobban tetszik mint az android. Nem mintha bele akarnék menni, hogy melyik a jobb, vagy ilyenek.

 25. @iBali4s: Szia, én azt tapasztalom, hogy javult a hívásfogadás, most hamarabb létrejön a kapcsolat, mint a 8.0.2-nél. De kérlek, várj meg mástól is infót, hogy hátha tud más is meggyőző infóval szolgálni. Üdv.

 26. Nálatok 4s-en működik, hogy ha egy fotó van hozzárendelve egy telefonszámhoz, akkor hívásnál a fotó nagyban jelenik meg? Nálam ez sehogy sem akar úgy lenni.

 27. IPHONE 5 TELENOR HU nállam be van kapcsolta az LTE DE még nem nagyon ált át
  Valami otlet minden be van irva APN és még semmi tarifa csomag is LTE képes és a SIM IS az

 28. Amikor megvettem az 5s t egyből icloud-al akartam az adatokat rátenni de nem sikerült , … Viszont meg a régi készülékkel csináltam egy uj id azonosítót , uj mail címmel stb .lehet, hogy az Apple oldalán torolni kellene a régi id -t?
  Ja az alplle íz iTunes -os promóciókat meg mindig arra a mail címre küldi es most néztem , hogy a az icloud beállításokban van olyan, hogy biztonsági e-mail cím , itt is a régi mail van megadva…

 29. Helló! Azt be lehet valahol állítani, hogy ha a telefonról törlöm a kèpeket, akkor az icloudból ne törölje? Így nem sok èrtelmèt látom….

 30. @robit: akkor a kérdés eldőlt 🙂 Nemvolt gond azzal, hogy az előző id-val vásárolt/letöltött appokat újra használd? Űgy értem amit már egyszer kifizettél így újra meg kellett vásárolni nem? Amúgy fura nekem nem volt ilyen gond a készülékváltásnál.

 31. Es mi van a biztonsági mail címmel ., azt hagyjam a regin vagy atirjam az ujra?
  Addig nekem sem volt vele probléma de most kicsit tartok tőle …

 32. Az az okos, aki az aksiidő miatt sír, az ugye ezt nem bekapcsolt fotókönytár (béta) mellett teszi?
  Ugyanis akkor épp tölti fel az iOS a képeit a felhőbe és ez ugye meríti ezerrel a telefont…

  Amint felér mind, visszaáll a régi rend.

 33. Akkor lesz megint teljes a kép hiváskor a legalább egyszer szerjeszted a kontakthoz tartozó fotót. Elég megnyitni a képet majd bezárni és menteni a kontaktot

 34. Most akkor mi a helyzet ezzel a 2G kapcsoloval? Valakinel van valakinél nincs? Mitől függ ez? Szolgaltatótol vagy az apple baszott el valamit? Vagy országfüggő? Konkrétan ezt az egy dolgot vártam nagyon az update-től viszont most csalódott vagyok. 2G választásával nagyot lehetne dobni az üzemidőn.csevegő alkalmazások hasznàlatához meg emailezesre bőven elég a 2G is.

 35. Azt nem tudja-e valaki, hogy iPad air cellular készüléken hogy jelenik meg a hot spot funkció ios 8.1alatt? Telenor LTE funkció az mükszik… Ha béteszek egy másik sim-et akkor előugrik, Telenorral sehogy sem…

 36. @taylortish:
  vagyis mostmár 2giga, eddig 5,3-at használtam, most 3 gigát ír. És icloud photo könyvtárnál az van hogy tartsa meg az eredetit, ez rejtélyes. Légyszi erről valamit írjatok

 37. Meg tudja valaki mondani, azt hogyan kell beallitani, hogy az sms-ek menjenek a Mac-re is? Mert ez mintha nem lett volna leirva a cikkben…vagy csak nem ertek hozza…

 38. @atombug: Az iPhone-on a beállításokban ki kell választani az üzenetek menüpontot, azon belül pedig a szöveges üzenet továbbítását. Itt ki kell választani a Mac-et amin használni szeretnéd, ekkor a Mac-en megjelenik egy kód amit be kell ütni a telefonba és kész.

 39. atombug nálam sincs az üzenetek alatt de Bem vagyok otthon gép elott lehet hogy csak akkor jön Eli ha a Mac mellett van az ember ugyan azon a wifin.

 40. @nagyB: Ez azért volt mert az iPad-hez van carrier bundle (és ebben tiltva van a hotspot) iPhone-hoz viszont eddig nem volt, így az általános verziót használta a telefon, amiben pedig nem volt tiltva.

 41. Nálam se handoff se az üzenet megosztása bekapcsolásokor semmilyen kódot nem kapok! Az idegeim meg már fogynak nagyon gyorsan.

 42. sziasztok! frissítettem yosemitera, meg a 8.1-re. gondok vannak! A 8.0.xxx el működött a hand-off, de a 8.1-el nem. Az OSX-en elindítom az iMessage-et, erre nem jelenik meg a kezelőfelület, csak a fejlécen pörög a ratyi labda folyton! A bluetooth-on nem látja egymást a macbook air-em, és az 5S-em. Össze vissza ír ki mindent a telóm, hogy nem lehet párosítani a két eszközt, mer a macair nem engedélyezett eszköz, aztán azt írja, hogy nem lehet csatlakozni a mac-hez,ellenőrizzem, hogy be van-e kapcsolva a kékfog, stb stb. Nem értem mi van ezekkel! Segítenétek? valami öttlet? Megint frisítettem az OSX-et, de nem változott semmi!!

 43. @turkishun: Én úgy oldottam meg, hogy kijelentkeztem minden fiókból. Apple ID, Icloud,FaceTime. Majd újra vissza. Utána újraindítások az eszközökön, és jó lett!

 44. Thx Apple ezt a remek frissítést!
  Este aksi 100%—> reggelre 72%.
  Wifi,bt minden kikapcsolva.Zárolt képernyő.
  Szerintetek újrarakjam új iPhoneként?
  i5 T-mobile

 45. Èn kivárom a dolgok alakulását! Ugy tünik hogy jól teszem! Mint mindig mostanában nem ugy mennek a frissitések! Nem ipfonhoz mérten!Nekem idáig az iphone volt az álmaim telefonja! Mostmár kezdek kiábrándulni belőlle! I5s van!

 46. Nekem ugyanúgy csörög hívásfogadás után, ugyanannyi ideig i5s-en. Ezen mit nem tudnak kijavítani? Csupa csalódás az iOS8. Ja és csak LTE kapcsoló van, pedig nagyon számítottam a 2G-re is.

 47. @steve195614: Én is hasonlóan érzek.
  Nem véletlenül maradok 7.1.2-n amíg csak lehet.
  Egy hónapja vettem az i5S-t, de ezzel az IOS8-al lassabb, akadozik, kilépked programokból, lefagy, gyengébb a térerő, és kétszer annyit fogyaszt mint előtte.
  Ez nem az Appletől megszokott minőség!
  Még jó, hogy volt lehetőség egy ideig visszatenni a 7.1.2-t

 48. 7kor vettem le a töltőről használat 30p készenlét 2ó27perc és 95% gyakorlatilag az adatvédelem/helymegh./rendszerszolg menűben minden kikapcsolva ,bt kikapcsolva.
  tegnap igaz még 8.0.2-vel 45perc beszélgetés az apple supportal és 55%-ot eset a töltötség szerintetek ez normális vagy vigyem be a szervizbe az 5s-t???
  8.0.2–nél új készüléknek volt beállítva

 49. Sziasztok!

  Valaki jó, igényesen válaszolja meg az alábbi kérdéseimet, kérem.

  – A 8.02-nél “megszokott” késés a bejövő hívások fogadásakor még mindíg jelen van?
  – A rendszer sebességéről milyen releváns tapasztalatokat sikerült levonni az eddigi használat során?
  – Egyéb bug-okkal találkoztál-e, kedves user?
  – 7.1.2-ről vajon meg éri a váltás? ( nem találok olyan kézzel fogható okot a feature-ok között ami erre késztetne, de hátha valaki meg tud győzni.

  Leginkább olyan véleménye érdekel aki tiszta restore után telepítette az új rendszert.
  A 8-as frissítésbe én is belevágtam, de 2 nap után downgrade lett…

  Röviden: Jó lett a 8.1?

  Köszönöm előre is,
  b_alazs

 50. Sziasztok.

  Elég sok problémát olvasok itt. Ezek nekem is mind megvoltak. Nagyon gyorsan merült, nem adta át a hívást macbook-ra,…stb.
  Restore állapotba kell rakni a telót, újra húzni, beállítani új készüléknek, majd vissza rakni mindent.
  Nekem az összes gondot megoldotta. I5s akksi másfél nap erős használat mellett, és minden tökéletesen megy.
  ( Ios8 beta 1-től használom, béta 2 már nekem tökéletes, hiba mentes volt)
  Ráadásul iszonyat gyors lett. Ha valakinek ezek a problémák fent állnak, ajánlom tegye amit én.

 51. Zsargó Erika, köszi, megpróbáltam, de semmi változás! A kék fogon nem tudok csatlakozni az telóról a macairhez, az imessage meg ugyan úgy elindul, de nem látni a kezelő felületet, a ratyiball meg csak pörög. Nem lehet újrarakni valahogy az imessaget? Illetve mit lehet csinálni a kékfoggal?

 52. @Jadeye:
  megcsináltam a “hogyan teszteljük az akkut ” és meglepő eredményem született 🙂
  1 teszt használat 3percel nőt és a készenlét 6percel ( 6perc sikeredet az 5 helyet ,de szerintem ez nem gond)
  bőven több mint 1percel nőt a használat készenléti állapotban.

  kikapcsoltam a PUSH begyűjtést és átállítottam mindent FETCH-re (30perce) és újra teszt.
  használat 0percel a készenlét 5percel nőt.
  viszont eddig is használtam a push-t a korábbi rendszereknél ,de nem merült ennyire mint most.

 53. Igor, igen csináltam. De most meg kapcsolódott magától a bluetooth. Nem értem. Tegnap éjfél körül frissítettem, azóta most tudott csatlakozni egymáshoz a két készülékem! De az imessage-et még mindíg nem tudom kezelni, mert nem látszik a kezelőfelülete a mac-en!

 54. Agent nem a kérdezôk a f@szok hanem aki kiadja ezt a sok idióta frissitéseket! Nem mindenki informatikus! Mi lenne ha kiadnának 1 frissitést és az adott telókpn minden kérdés nélkűl simán működne? Elérhető lesz ez valaha??!!

 55. Most mi van ezzel a 3g-el? Tegnap mikor frissítettem akkor ki lehetet kapcsolni. Ma 2-3 óra elteltével eltűnt a kikapcsolási lehetőség és visszakerült a 3g. Persze az akku rohamosan merülni kezdet.

 56. Nekem teljesen meghalt, csak az alma logó van a sötét képernyőn miután elindítom a telepítést meg néha beugrik egy kék háttér és bejön újra a logó, valaki valamit?! Itunes se látja 5s-ről van szó.
  Köszi előre is

 57. Írta valaki,hogy restore–> új készülékként beállítani.
  Megoldotta a problémákat.
  Az a kérdésem,hogy ez mindent töröl?
  De gondolom a telszámokat azokat visszatölti az iCloudból,ugye?És még miket?Ill miket töröl?
  (Még nem csináltam ilyet)

 58. Helló! Azt be lehet valahol állítani, hogy ha a telefonról törlöm a kèpeket, akkor az icloud fotótárból ne törölje? Így nem sok èrtelmèt látom….

 59. Ha jól olvasom, akkor a 3Ga szolgáltatótól függ. Akkor ha a szolgáltató rááll a ios 8.1-re akkor elérhető lesz a 3G kikapcsolása? Vagy ez hülyeség?

 60. A kérdezőknek.
  Tetmészetesen bejelentkezel az apple id-val és jelszóval, minden vásárlást le tudsz újra tölteni.
  Icloud bejelentkezéssel telefonszámokat és filmtekercset vissza tölti, de semmi mást nem!!!
  Kézzel kell visszarakni mindent.

 61. Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Nekem nincsen olyan, a fotók között, hogy filmtekercs, mint itt a mellékelt ábrán van, se olyan mint régen, hogy fotó stream. Illetve videó mappa. Mit csinálok rosszul?
  Csak összes fotó, és nemrég törölt mappa van az iPhone-on es az iPad-on is. :((

 62. Hello all! Lehet , hogy eddig is ott volt de en csak most vettem eszre a bealkitasok / kepek videok/ kamera / video felvetel 60 fps -sel . Ez mire jo ? Jobb minosegu felvetelt keszit?

 63. A kezdetek kezdetén feltettem énis a 8as rendszert, nem tetszett, visszatettem a 7.1.2öt és azóta nemtudok icloudra biztonsági mentést csinálni. Hogy tudom megoldani?

 64. Helló! Azt be lehet valahol állítani, hogy ha a telefonról törlöm a kèpeket, akkor az icloudból ne törölje? Így nem sok èrtelmèt látom….

 65. @szanyizoli: ezt már negyedjére kérdezed meg, háromszor csak ennél a cikknél, de nyilván azért nem válaszol rá senki, mert nem tudja. némi keresgélés után az iCloud Photo Library (beta) FAQ adja meg a választ:

  Deleting a photo or video from your Photos app will also remove the item from iCloud Photo Library and from your iCloud storage allocation. Photos and videos you remove can be recovered from the Recently Deleted album for 30 days. After 30 days, your content will be removed from the Recently Deleted album. Photos are backed up on our servers for up to 30 days after they’re deleted from the Photos app. If you need to recover these photos during that time, contact Apple Support.

  tehát nem lehet kikapcsolni, hogy az iCloudból is törölje – hiszen ha törölted, azt azért törölted, mert nem kell. ha azt akarod, hogy ne foglaljon annyi helyet a készülékeden, akkor azt kell bekapcsolni, hogy azon csak a készülékre optimalizált verziót tárolja. más lehetőséged jelenleg erre nincs.

 66. Mióta feltettem 5s-re az iOS 8.1-et tök jó ha valakivel beszélek telefonon és közben van VIBER hívásom simán kicsörög a fülembe. Elég idegesítő és zavaró. Tud erre valaki valami megoldást? Előre is köszi.

 67. Sziasztok. Frissíteni szeretném az ituneson keresztül a iphone 5sem.
  Ezt kell tennem ugye?
  1. Biztonsági mentés
  2. iOS 8.1 frissítés
  3. Iphone törlés, új iphone beállítás
  4. Backup visszaállítás iphoneból
  Vagy tévednék?

 68. Én a DFU módos frissítést választottam. Először hibát írt ki, de másodszorra megcsinálta. A 8.0.2-höz képest javult a helyzet. Híváskor és hívás fogadáskor hamarabb létrejön a kapcsolat. Ugyanolyan, mint 7.1.2-vel. De mintha egy picit hamarabb merülne, mint a 8.0.2-vel. Azzal mintha lassabban merült volna. De azt tudni kell, hogy én semmi extrát nem használok a telefonon. Én csak telefonálásra használom, egy-két játékra és zenehallgatásra. Ja, meg néha egy-két fotó. És nem annyira észrevehető az appok szaggatása, mint a 8.0.2-vel. Néha előfordul, de nem annyira gáz. Ja és nekem volt egy olyan problémám is a 8.0.2-vel, hogy ha nagy méretű fotókat töltöttem a telóra és nézegettem, akkor a suhintásra nem azonnal váltott a következő fotóra, hanem várt egy kicsit. Most, a 8.1-gyel ez megjavult.

 69. Mással volt már ilyen, hogy nem fordult el normálisan a kijelző iPaden?
  http://imagerz.com/QBVEWktvAwMMVlkbRQVR
  Véletlenszerűen történik, de néha mintha az hozná elő hogy megjelenik a 10% hátralévő töltöttséget jelző üzenet.
  https://www.youtube.com/watch?v=gUtF_rjqTpU
  Nagyjából megpróbáltam levideózni, de pont ilyenkor felejtett el normálisan működni a multitasking gesture is.
  Ja, iOS 7-nél soha nem történt ilyen.
  Restore megoldaná?

 70. Nekem is lenne egy kérdesem! iPhone 6-osom van, feltettem rá a 8.1-et! Minden megy szépen, egy dolog kivételével. A WIFI-nél vettem észre azt, higy ha olyan hálózathoz szeretnék csatlakozni, ami nem jelszót, hanem bejelentkezést igényel (tudjátok: McDonalds, vagy pl. Burger King, ahol ingyenes a WIFI, de a csatlakozásnál bedob egy weblapot, ahol el kell fogadni a használati feltételeket és csak utána mehetsz tovább) akkor azt mutatja, hogy csatlakozott, de nem dobja fel a bejelentkezési weblapot és így persze a net-sem megy! Más esetleg tapasztalt-e ilyet?

 71. @Doxxy: Ha előtte rendesen működött akkor valószínűleg igen. Ha csak frissítünk, akkor is jó lehet de vannak esetek amikor nem jól írja felül a frissítendő fájlokat és ez kisebb nagyobb problémákat okoz . Főleg ha sok appunk van. Pillanatnyi internet megszakadás vagy bármi okozhatja frissítés közben. Ha tisztán rárakjuk az új 8.1 akkor valószínűleg jól fog működni.

 72. @mravi: Oké, köszi, akkor reset lesz, de már szerintem iPhone 5-ön is, mert ott ha power gomb 2x lenyomásával utasítok el egy hívást, a képernyő nem érzékeli az érintést, csak akkor ha lenyomom a home gombot.

 73. Készítettem frissen Pc-re egy backupot majd DFU módba feltettem a 8.1-et utána pedig restore de nem rakta vissza az összes programot hanem kb egy héttel azelőtti állapotot hozta vissza és a healkitből is hiányzik egy heti adat valaki nem tudja miért van ez?

 74. Valaki mondana legalább egyetlen egy érvet, hogy miért kellene frissítenem 8.1-re.
  Győzzetek meg légyszíves. 5S készülékre ami jelenleg kifogástalan a 7.1.2 szoftverrel.
  Mert ahogy olvasom csak a szenvedéshegyek mennek mindenkinél.

 75. @Burgesz: Én nem látok nagy változást de ez a 3G-nek köszönhető szerintem. Míg ki tudtam kapcsolni addig nagyon jó volt az aksi idő. De az a 3G egy rejtély számomra hogy mit vacakolnak még ezzel.

 76. @Tamás Kardos: Szerintem nem kell meggyőzni. Ha akarsz frissíteni, frissítesz, ha nem akkor nem. Nekem és még sok embernek minden jó. Általában akiknél probléma van azok jelzik ezért tűnik úgy hogy csak szenvedés van. Ami a 7 és a 8 között negatívum számomra továbbra is a sokszor leirt 3G. Minden más nálam ok. A 3G-t lehet hogy csak én vagy kevesen tartjuk problémának. Van akinek ez is jó így. Te döntesz.

 77. Kardos Tamás! Jó a kérdés! Nekem is a 7.1.2 van ami kifogástalan! Hogy frissitsek- e nem tudom, de nem igen fogok! Mert a biztosat a bizonytalanért nem
  kellene feladni! Olyan változások nincsenek ami miatt megérné frissiteni!

 78. i5s-en van 2014.06, 8.1 fut rajta. Kifogástalanul működik, nem zabálja az akksit. Szeretem a 8-as verzió újdonságait, nem mennék vissza 7.1.2-re. Pedig egyszer sem restore-tam. 8.0.1-be én is beleszaladtam, de ez most jó.
  Mindig OTA frissítek wifin.

 79. Tamas Kardos! Ha még is frissités melett döntesz akkor légyszi 1 elfogulatlan véleményt mondani az eredményről!?És hogy milyen modot választottál a frissitéshez? A gyorsaság a megmaradt-e? Előre is köszönöm!

 80. Sziasztok!
  iphone 5s-em van és az lenne a kérdésem, hogy érdemes felrakni a 8.1-et? Telón OTA vagy restore minden és új iphoneként?
  Valamit 4s-en tapasztalatok?:) ha jó felrakom barátnőm telójára is:)

 81. Sziasztok!
  Pár kommentben olvastam, hogy nincs 2g/3g kapcsoló. Valószínüleg szolgáltató miatt. Ami miatt erre következtetek az a következő.
  Iphone 5s- használok, gyárilag független. Telenor előfizetéssel. Pár percel ezelőttig nekem volt 2g/3g kapcsoló. Azonban jött egy értesítés hogy szolgáltatói beállítás érkezett, telepítem e?!
  Telepítettem, és most csak lte kapcsolóm van.
  Szóval ez nem oprendszer hiba.

 82. @fecooo19: Hogy érdemes-e azt neked kell eldöntened. Szerintem, ha visszaolvasgatsz, akkor van bőven infó. Az hogy mindez nálad hogyan fog működni azt senki nem fogja tudni neked megmondani, mert az a te felhasználói szokásaidtól nagyban függ. Ezt pedig csak te tudod.

 83. @bangoheifetz, @mravi: ha zavar a 2G/3G/LTE közötti váltás hiánya, és Telenor előfizető vagy, akkor nyomj egy restore-t 8.1-re, és ne állíts vissza backupból semmit, mert akkor a frissített bundle-t is visszateszi, és így csak LTE-kapcsolód lesz. ezután ha felajánlja a beállítások frissítését, azt utasítsd el.

 84. Felrakni fel szeretném!:) lehet nem fogalmaztam megfelelően a kérdésem, arra irányult, hogy melyik eljárási módszer jobb a 8.1 felrakásához. Telón OTA frissítés vagy restore és beállítani új iphoneként:)

 85. imádlak apple, soha nem volt még ilyen gyors a 5s em. amennyit szivtam az ezelotti ios verziokkal most annyira brutal jo meg gyors lett. elosszor csak frissitettem nagyon laggolt de restore utan hasít mint meleg kés a vajba

 86. nekem sokkal jobb lett ios 7 hez kepest. volt hogy par oraig nem nyultam a telefonomhoz es esett 20%, most max párat. pedig LTE bluetooth mindig bekapcsolva. sokat netezek napi 20-30 perc hívás whatsupp meg akármik és probléma nelkul kibír egész napot. estenkent ilyen 20-30 szazolek kozott dugom toltore. ezt mar batran ajanlom mindenkinek, de csak restore utan

 87. Iphone 5S OTA frissítés után teljesen jól működik a rendszer és érezhetően gyorsabb mint 8.0.2-n volt vagy bármelyik 8-as rendszeren 🙂 bátran ajánlom minden 5S tulajnak! Viszont iPad Mini még mindig nem az igazi sebesség terén 🙁

 88. Burgesz: igazából 1 hétig használtam az ios 7-et, ugyhogy az én telefon használati szokásaim mellett 24 óra után most állok 20%-on. Amibe volt telefonálás, GPS, játék, zene hallgatás és facebokkolás is. Szerintem így elég jó, de számomra teljesen megfelelő 🙂

 89. @Jadeye: A 3g nem zavar annyira hogy újratelepítsek mindent. Viszont az eszi nagyon az aksit. A telenor remélhetőleg megoldja majd a beállításainál. Amúgy a rendszer jól működik. De ez a kis „hiba” a telenornál vagy még a többi szolgáltatónál (utóbit nem tudom) jelen van. Még.

 90. Az én akkuidőm így néz ki, 4S:
  Most október 23-a van, 18:00.
  A töltőt 21-én 22:00-kor húztam le a telefonról.
  Jelenleg 44 órája megy a telefon és még 45%-ot mutat az akku.
  Az én telefonhasználati szokásaimnak ez tökéletesen megfelel.

 91. Tegnap frissítettem i5s en 8.1 re. Akkumlátor idő mint 7.1.2 nél van LTE/3g/2g kapcsolón(gyári független a telefon valamint vodafone szolgaltatónál vagyok) de a hivás fogadásnál a késedelem valamiért megmaradt mitől lehet? Gépről itunesról csináltam a frissítést új készülékként beállitva!

 92. Felraktam a 8.1-et ota-val. Ma hazamentem magyarországra és nem kapott térerőt egy szolgáltatótól sem, kézi kereséssel látta a hálózatokat de nem csatlakozott egyikhez sem. Eddig semmi ilyen probléma nem volt. Van ennek valami megoldása?
  Köszi

 93. @Jadeye: egy hete még volt (ios 8.0.2)… azóta csak 3g (ios 8.1)… Azóta annyi változott még hogy 2 gb-ra növeltem a csomagot ugyan ott. Nem hiszem, hogy ez lenne a gáz, de a utána járok.

 94. Másnál is crashel a facebook és ebay app ios 8.1 i5s alatt ?
  Ma vettem észre , tegnap még kifogástalnul működött.
  Faceboook betölt de ha “belegörgetsz” egyből kilép , ujra install után sincs javulás.
  ipad mini 8.1 szintén ue. a helyzet.

 95. Péter Kemény! 3 napja raktam fel az i5-re a 8.1-et, restore új telefonként beállítva! Kellemesen csalódtam! Gyorsabb lett egy kicsit a telefonom az akku idő egy picit nőt, vagy kb. ugyanolyan. Szerintem nyugodtan rakd fel én nem bántam meg. Te se fogod. Üdv!

 96. Sziasztok! Sok a hozza szólás lehet itt mar említette valaki.. A shortcutjaim mindig eltűnnek update-ek után.. Elég bosszantó mert mindig össze gyűlik 250-300 szó.. Valaki tudna erre megoldást?

 97. Az iCloud-fotókönyvtár jó arra (vagy később, jó lesz, ha most még csak béta?), hogy ha új készülékként állítom be a készüléket (tehát nem rakok vissza backup-ot), akkor iCloud-ból már nem csak a calendar, a contacts, és a notes jön vissza, hanem a Photos tartalma is?

 98. @Jadeye nem tudod mi a teendo, ha billentyu leutesnel nem villan fel az aktualis gomb? Tapicskolom a betuket es ha leutom merev marad, semmi olyan, mint ha benyomtam volna effekt. Ipad air-nel csinalja ezt nekem.

 99. AIRDROP hiba: ios8.1 5s és MBA2012 nem látja egymást. A telefonrol nem tudok küldeni pl. fényképet
  Meg sem jelenik a választható opciok között.

  Valaki ?

 100. Na hogy egysegbe zárjam a dolgot a szolgáltató volt s hibás az lte problémánál. Csomagváltáskor nem pipálták be a beállítást. De természetesen nem térítik vissza…

 101. @Jadeye: Ha azt mondod, hogy alkalmas arra amit leírtam (azaz hogy ha egy restore után új készülékként állítom be az iPhone-omat, és az iCloud-fotókönyvtárba korábban feltöltöttem a képeimet/videóimat, és azok a contacts-hoz, notes-hoz és calendar-hoz hasonlóan visszakerülnek a készülékemre), akkor kisebb meló lenne iBackupBot-tal csinálnom egy csak az SMS-eket tartalmazó backup-ot, hiszen a számomra ugyancsak fontos “Photos” tartalma visszakerülne a készülékre az iCloud-fotókönyvtárból ?!

 102. @zs2994:

  ha már senki -válaszolok magamnak 🙂 ez a baj amugy ezzel csak azok a postok aktivak amik frissek … hogyha meg beirsz más témában egyből töröl az admin :):) …. na tehát ahogy irtam ios8.1 alol nem tudsz file-t küldeni mac-ra -airdrop- az ASC-külön topic fut.. AirDrop Problems in iOS 8.1 – tehát nem működik .. ( csemegezve még a bugokat -egy halom van , lehet szemezgetni) …..

 103. @zs2994: nekem gond nélkül megy az AirDrop iOS 8.1 (iPhone 5s) és Yosemite (rMBP) között. a Mac-en be kell kapcsolva legyen hozzá a BlueTooth (erre figyelmeztet is), illetve nekem az az iPhone-on is be van. azonnal látta, és át is küldte a képet.

 104. Hello Mindenki!
  Volna egy észrevételem 8.1-ben, a Zene app-pal kapcsolatban.
  Ha olyan album van feltöltve a telefonra, amelyik nem rendelkezik album fotóval, az Albumokban átlósan a fotó helyén az album előadója és az album címe jelenik meg szövegesen.
  Amikor egy ilyen fotó nélküli albumnál rátapizok az albumba, akkor megjelennek az albumban lévő zeneszámok, viszont az album képénél átlósan SEMMI SEM JELENIK MEG. SZÖVEGESEN SEM.
  7.1.2-nél mintha ez jó lett volna.
  Megnézné más is, hogy nála is ugyanez a helyzet?
  Köszi előre is.

 105. Nekem sincs airdrop 8.1-en (5s). Teljesen eltűnt, sehol nem ajánlja fel, a vezérlő központban sincs.
  Ez az iOS 8 egyre jobb…
  Lehet, hogy a következő frissítésnél majd a wifi tűnik el?

 106. @igerywhite: elég sokat használom az iPad-et, mert ezen jegyzetelek, nagyjából 10 óra folyamatos nyüstölést bír wifi/3G, Bluetooth es közepes vagy annál erősebb fenyero mellett, játékkal együtt, ezt tudta a 7.1.2 mellett is, talán egy nagyon picit rosszabb, de nem számottevően, amit akar még javíthatnak is a frissítések, nekem abszolút bevált a 8-as.

 107. Jadeye! Ellenőriztem, az a baj, hogy egyáltalán nem jelenik meg az airdrop csík a vezérlöközpontban.
  Teljesen eltűnt. Ismerősömnek i5 van, rajta 8.1 és ott az airdrop. Nem mintha nem tudnék élni nélküle, csak legyen, ha már lennie kell. 🙂

 108. zs2994! Megvan a megoldas az airdrop problemara. Menj a beallitasok-altalanos-korlatozasok menuponthoz es allitsd at az airdropnal a kapcsolot. Azonnal megjelenik a vezerlokozpontban. 🙂

 109. iphone 6 Plusom van és 8.1 verzio facetime probléma 3G és LTE nem megy! Tmobile elofizetőm move M és netplus L LTE. se meg!!! mi a gond? Elotte jo volt idáig Tmobile Ikon 200 csomag volt.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!