fbpx Skip to content

Tegnap este először mindenki örömmel fogadta az iOS 8.0.1 megjelenését, mert az elég sok hibát javított. A problémák viszont akkor kezdődtek, amikor a frissítés végeztével a készülék újraindult, mert az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékek esetén ezzel a lendülettel lehetett búcsút inteni a mobilhálózatnak és a Touch ID-nak. Noha vannak, akik nem telefonálásra szeretik használni a készüléküket, a többség ettől függetlenül megdöbbenéssel fogadta mindezt.

noservice

Az Apple végül visszavonta a frissítést, és aki addig nem frissített, azt már nem veszélyezteti ez a gond. De mi van akkor, ha valaki már feltette a készülékére a 8.0.1-et, és így nem hajlandó kapcsolódni a készüléke a hálózathoz? Ezt már a tegnapi cikkünkben is leírt módon lehetett megoldani: restore 8.0-ra. Mostanra viszont az Apple is kiadott egy támogatási dokumentumot erről.

Normál esetben az iTunes hibaüzenetet kell dobjon, ha az aktuális verziónál korábbit próbálunk feltenni, így elég furcsa, hogy a leírásukban egyszerűen csak betallózós frissítést írnak DFU-s restore helyett. Mindenesetre akinek iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus készüléke van, és sem a mobilhálózatra nem kapcsolódik a készüléke, sem a Touch ID nem működik, annak a következőket kell tennie az Apple dokumentuma alapján:

  1. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a legfrissebb iTunes van a számítógépünkön.
  2. Csatlakoztassuk a készülékünket a számítógéphez.
  3. Készítsünk egy biztonsági mentést a készülékünk adatairól az iTunes-ban. Az iCloud backup nem állítható vissza korábbi verzióra, így a 8.0-ra sem.
  4. Töltsük le a készülékünknek megfelelő iOS 8.0-s IPSW-fájlt:
    iPhone 6
    iPhone 6 Plus
  5. Tallózzuk be a letöltött fájlt az iTunes-ban, ehhez a következőket kell tennünk:
    – Mac esetén: nyomjuk le az alt/option gombot, és azt lenyomva tartva kattintsunk a frissítés keresése gombra;
    – Windows esetén: nyomjuk le a shift gombot, és azt lenyomva tartva kattintsunk a frissítés keresése gombra.
  6. Nyomjunk a Frissítés gombra, hogy az iOS 8 visszakerülhessen a készülékünkre.

Fontos megjegyezni, hogy nem csak a hiba, hanem a megoldása is példa nélküli, mert noha az Apple így most továbbra is aláírja az iOS 8.0-t, eléggé szokatlan, hogy egy sima betallózós frissítés vissza tudja most tenni a magasabb verziós rendszert az alacsonyabbra ilyen egyszerűen. A hiba által érintett készülékek az iPhone 6 és iPhone 6 Plus, így akinek más típusú az iPhone-ja, annak nem szükséges ezt meglépnie, hacsak nem tapasztal valami hibát. Ebben az esetben az eljárás ugyanez, az iOS 8-as fájlokat pedig az iOS 8-ról szóló részletes cikkünkben található linkekről tudja letölteni. Ha nem tapasztalunk hibát a 8.0.1-re frissített készülékünkkel, akkor felesleges downgrade-elni 8.0-ra.

Az Apple a 8.0.1-es frissítést az összes készüléktípusról visszavonta, így noha a támogatási dokumentumban csak az iPhone 6 és iPhone 6 Plus esetén említi a problémát, jelenleg például egy iPhone 4s sem fogja már feldobni a 8.0.1-et.

Ha valakinek a készüléke letöltötte már a frissítést, az egyszerűen törölhető, ha bemegyünk a Beállítások (Settings) appban az Általános (General), Használat (Usage) alatt a Tárolóhely (Storage) résznél kiválasztjuk a Tárhely kezelése (Manage Storage) opciót, megkeressük a frissítést, kiválasztjuk, és kitöröljük – telepíteni ugyanis nem fogjuk tudni, mert a frissítés ellenőrzésekor hibát fogunk kapni, hiszen az Apple már nem írja alá a 8.0.1-et, így azt nyugodtan törölhetjük:

8.0.1_unable_to_verify 8.0.1_torlese

Az Apple időközben már nekilátott a 8.0.2-nek is, ennek megjelenési idejére pedig a lehető leghamarabbi időpontot, az elkövetkezendő néhány napot tűzte ki célul.

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Minden új kezdet nehéz.

  2. Akkor nincs más teendő várunk 🙂 remélem javítják a fagyásokat meg hirtelen megszakadásokat.

  3. Vicces!
    Nekem a 8.0 sem volt az igazi 5S-en.
    Térerő 1-es lett ott ahol korábban 3-4-es, az akkuidő meg a fele.
    Gyorsan ki is cseréltettem garban., és mondtam, hogy ha a cseredarabon 7.1.2 van akkor eszük ágába ne jusson frissíteni rajta OS-t

  4. Akkor mi van,hogyha az adott menüpontban noncs a letöltött frissítés?5S készülék

  5. Az valóban lehetséges hogy sima Iphone 5 tulajdonosként semmit sem vettem észre ezekből a hibákból amiért visszavonták a 8.0.1 -et?

    Azonnal ráfeküdtem és fel is raktam a 8.0.1 et és teljesen ugyan úgy működik mint a sima 8.0

  6. @Lajhar: nyilván akkor van csak ott, ha letöltötte, de még nem telepítette. ha nincs, akkor nincs is mit törölni.

  7. Ja ja:))
    Nagyon köszi a választ:))

  8. @Király Olivér: a hiba az iPhone 6 típusokat érinti. egy-egy esetben hallottunk olyat, hogy iPhone 4s is megnyekkent tőle, de sem az iPhone 5, sem az iPhone 5s esetén nem tapasztaltunk mi sem hibákat.

  9. Törőltem a frissítést,de még mindig ott a beállításoknál az értedítés (1) ha pedig rámegyek ,azt írja “naprakész” de az értesítés ott marad. (5S)

  10. Egyébként olyan mintha javúlt volna az akku időm.

  11. Nekem i5-ön a 7.1.2 is simán betallózással vissza ment a 8.0-ról! Csodálkoztam is, de működött!

  12. @Rigó Attila: nálunk is ez a helyzet, majd megoldja a 8.0.2, addig ott lesz az (1), és nem lehet eltüntetni.

    @itanczos: mert az Apple a jelek szerint még mindig aláírja a 7.1.2-t. másképp nem ment volna.

  13. @Jadeye:

    Akkor ez számunkra remek hír ! Köszönöm! 🙂

  14. Szerencsere nekem a i6 az iOS8 tokeletes es errol a frissitesrol le is karadtam a tegnap esti iszogatas miatt 😀

  15. @Jadeye: Csodálom a türelmedet.

  16. @mremil: 😉

    Jadeye barátunk nem ma kezdte… még hozzám is van türelme, na nem mindig… 🙂

  17. Óriási, hiba ismét… aggaszt, nagyon aggaszt..és csak ennyi bocsi tévedtünk….

  18. @kroky: Mért mi legyen, canossa-járás, vagy kárpótlásul kapjon mindenki ingyen egy új iPhone-t? Persze nem várná az ember hogy egy ilyen készüléknél és cégnél hiba legyen, de azért nem a világ vége

  19. canossa-járás 😀

  20. emberek dolgoznak ottis, és (nem mindenki) az emberek tévednek… na de akkorát ?!

  21. A 8.0.1-ről visszajönni a 8.0.0.-ra kb. cseberből vederbe.
    Jadeye, az miért van, hogy bizonyos honlapokon a képek helyén egy fehér folt van csak?!
    Pl. Az Index.hu-n is ilyen volt egy párszor, most meg egy Vizovickivel kapcsolatos cikket akartam megynyitni a Pestisrácok.hu-n az meg be sem jön Ipadon, csak egy nagy fehér háttér az egész.
    Az hogy az appok némelyike még nem kompatibilis azt értem, de egy honlapot nem meg nyitni, illetve hiányosan visszaadni az elég fura.

  22. Sziasztok, nálam megjelent a 8.0.2.

  23. Itt is 🙂 eszem ágában nincs frissíteni

  24. én már fel is raktam a 8.0.2 azota nem akadt be nem dobodt ki a készulék semilyen progibol…. hurá


Add a Comment