fbpx Skip to content

Frissítés 4: így tedd vissza a 8.0-t!

Frissítés 3: az Apple közleménye

Az Apple az alábbi közleményt tette közzé a 8.0.1 kapcsán:

We have received reports of an issue with the iOS 8.0.1 update. We are actively investigating these reports and will provide information as quickly as we can. In the meantime we have pulled back the iOS 8.0.1 update.

Több visszajelzést kaptunk az iOS 8.0.1-es frissítés hibája kapcsán. Jelenleg ezeket a visszajelzéseket vizsgáljuk ki, és további információval szolgálunk majd a lehető leghamarabb. Eközben visszavontuk az iOS 8.0.1-es frissítést.

Frissítés 2: 8.0.1 visszavonva

A jelek szerint az Apple visszavonta a 8.0.1-et, így aki még nem frissített, annak már elvileg nem fog megjelenni ez a verzió. Most várunk.

Frissítés 1: iPhone 6 esetén még NE tedd fel!

Ugyan itthon még nem sokan rendelkeznek iPhone 6 készülékkel, de közülük többen is azt tapasztalták, hogy a frissítés után nincs térerő még a hálózati beállítások visszaállítása esetén sem, valamint a Touch ID sem működik. Ezt mi is meg tudjuk erősíteni, OTA frissített iPhone 6 Plus készülékeinken pontosan ez a helyzet.

***

Pár perce megjelent az iOS 8.0.1, ami a korábban már említett, HealthKitet támogató alkalmazásokat érintő hiba mellett több más, az iOS 8 megjelenése óta felfedezett hibát javít.

iOS801_01 iOS801_02

Akiknek gondjuk volt azzal, hogy egyes alkalmazásokban nem tudtak korábbi fotókat betallózni, az is várhatóan javításra került, illetve akik már olyan szerencsések, hogy iPhone 6 van a tulajdonukban, számukra az Elérhetőség (Reachability) funkció esetén is érkezett javítás. De nézzük részletesebben.

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

  • Kijavít egy hibát, így a HealthKit-alkalmazások már elérhetővé tehetők az App Store-ban
  • Megold egy problémát amely miatt más gyártók billentyűzeteinek kiválasztása törlődhet, amikor a felhasználó megadja a jelkódot
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta, hogy néhány alkalmazás hozzáférjen a Fotókönyvtárban lévő fotókhoz
  • Javítja az Elérhetőség funkció megbízhatóságát iPhone 6-on és iPhone 6 Pluson
  • Kijavít egy problémát, amely nem várt mobiladat-forgalmat okozott SMS-/MMS-üzenetek fogadásakor és küldésekor
  • A Családi megosztás Rákérdezés a vásárlásra funkciójának jobb támogatása alkalmazáson belüli vásárlásoknál
  • Kijavít egy problémát, amely miatt a csengőhangok néha nem voltak visszaállítva az iCloud biztonsági mentésekből
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozta a fotók és videók Safariból való feltöltését

Jailbreak?

Az iOS 8-ra egyelőre nincs jailbreak, és aki függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen iOS 8-ra, mert noha vannak hírek arról, hogy készülőben van a jailbreak, nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg. Egy módosított Pangu már szóba került még szeptember elején, de az még nem jelent sokat.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Mivel az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, így a TinyUmbrella már nem is tölti le azokat az ilyen készülékekhez. Hogy erre egyáltalán lesz-e később lehetőség, azt jelenleg nem lehet tudni. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 8.0.1 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

84 Comments

  1. a cikk megjelenése 2014. július 01. 15:59,
    Jó kapcsolatotok van az Applenél, hogy ílyen távlatokban szivárogtat…. 😀

    b_alazs

  2. @b_alazs: Közben már jó lett.: )
    *ílyen helyett ilyen.

  3. Az iDownloadblog folyamatban arra hívja fel a figyelmünket hogy ne frissitsünk,mert térerő gondok lépnek fel hogy folyamatban maradnak a bugok
    Van aki az anyját szidja már az Apple-nek

  4. Én visszatettem az ios 7.1.2-őt a 4s-emre!
    Még gond nélkül vissza tudtam, nem tudom, hogy az Apple meddig engedi?…

  5. Egy csomó egyéb hibát tapasztaltam 4s-en a 8-as rendszer alatt…ezért ment vissza az előző oprendszer.
    Az akku időről nem is beszélve, hogy mennyire szívja…

  6. Azt nem értem hogy a Családi megosztás beállításánál (telefon)miért nem engedi berakni azt a fizetési módot amit már évek óta használok , jelen esetben Click andBuy eddig sokmindent vásároltam és nem volt probléma.
    iTunes-ban is néztem ott rendesen megjelenik a fizetési eszközöknél telefonon tableten nem engedi berakni .

  7. Itt alig írta valaki, pedig a saját és a párom telóján, illetve az ismeretségi köröm telefonjain is visszatérő hiba az iOS8-nál, hogy összeomlanak az appok, váratlanul kilépnek. Kilép a beállításokból, a naptárból, a videolejátszóból, a facebookból, stb, kollégámék Bécsben navigáltak GPS-szel és igencsak megkereserítette az életüket, hogy a teló állandóan kilépett a navigációs progiból. Történt mindez 4S-en, 5-ön és 5S-en egyaránt.

    Nálatok nincs ilyen tünet? Ezt kellene megoldani először, nem a családi megosztást, meg a 3rd party billentyűzetet… :/

  8. Sziasztok!
    Elég új vagyok, szeretnék segítséget kérni!
    Tényleg nem vagyok megelégedve az új iOS8-al, szeretném visszatenni a 7.1.2-őt!
    Ha nem túl nagy kérés, részletesen leírná valaki, amíg aláírja apple?!
    Előre is köszönöm!

  9. Néha nem tudom bontani a vonalat a hívás végen ,nem reagál a kijelző

  10. @emkorec1: Nekem még nem lépett ki semmi, csak amiről írták, hogy még nem kompatibilis az iOS 8-cal. Ha a beállítások, illetve a naptár lép ki, ott szerintem valami más probléma van, mivel ezek a rendszer részei, nem tudják kihagyni a kompatibilitási listából (eleve iOS 8-ra vannak írva). 🙂

  11. De nekem is van iOS 8-as kérdésem. Telenorosként aktiváltam az LTE-t, de egyelőre akárhova megyek, nem látom az LTE jelet a státuszsorban, pedig van kompatibilis netcsomagom, és a térkép szerint lefedett helyen kószálok. Másnak is hasonlóak a tapasztalatai?

  12. Engem iOS 8-on az zavar a legjobban, hogy 5S-en bejövő hívás esetén, lassabban kapcsol össze a telefon. Van egy kb. 1-1,5 másodperces üresjárat amikor elhúzom a “csúszkát” és elég zavaró, hogy ezalatt az ember már 3x hallózik 🙂

  13. Ez az SMS – adatforgalom bug eléggé bosszantó.

    Felraktam a fiam iPhone 5C-jére az iOS8-at (megjelenés után 1-2 nappal) és a FaceTime aktiváló SMS után kb 5-10 perc alatt teljesen lepucolta a dominó kártyát. Csak úgy jöttek az SMS-ek, hogy egyenlege … Ft alá csökkent. Mire elolvastam, már jött a következő, majd a végső, hogy egyenlege 0 Ft. Pedig egyértelműen ki volt kapcsoltva a mobil adatforgalom és a telefon Wifi-n volt. :-(((

  14. Én felraktam az ipad-re és az iphoneomra is, szerintetek ebből lesz problémám ha az apple kiadja újra ezt a frissítést? Vagy tudom majd frissíteni újra az eszközöket?:)

  15. @Olivér Cservenyák: Nekem is ugyanez van. Én már egy ideje használom a Béta iOS8-at. Addig azt gonoltam, hogy ez csak a béta szoftver hibája. De sajnos az éles rendszerben is maradt a hiba. Valóban égő, hogy elhúzom, bemutatkozom és csak a végét hallják vagy néha semmit.

  16. @Olivér Cservenyák:

    ez szerintem azért van (direkt), hogy amikor a zsebedből kiveszed a csörgő telefont és elhúzod akkor legyen időd odarakni a fejed mellé, ne az legyen hogy a másik oldalon levő már beszél te neked meg még a fejed közelében sincs a telefon.

  17. Egy elöző cikkben írtam,hogy megjelent a 8.0.1.
    Megkérdezhetem,hogy miért lett törölve?

  18. Nekem az ios8-nál össze omlanak az appok magátol kilép mindenhonnan a videót nem játsza le mindet csak egyet kettőt

  19. @djsad00:

    Hidd el, hogy ez még így is nagyon sok késés… Ismerősökkel alaposan le teszteltük, i5-ön nincs ilyen hiba :/

  20. Sziasztok, én is felraktam 6-osra. Nincs hálózat. 🙁
    Vissza lehet váltani iOS 8.0-ra, vagy csak az Apple-re várhatunk?

  21. @Lajhar: azért, mert a moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk, ráadásul közben már kint volt ez a cikk.

  22. @brakker:

    szerintem ha itunesban most restoreolod akkor 8ra fogja vissza rakni, hiszen jelenleg már nincs kinnt az ios 8.0.1..

  23. nekem miután felvettem, még csenget egy “felet”…
    de egyébként is elcsesztek sajnos pár dolgot, meg sajnos lassabb (i5)
    🙁

  24. @brakker: töltsd le a 8.0-t az iOS 8-as cikkünkből, és DFU-ban tedd fel betallózva. illetve elképzelhető, hogy most, hogy elvben az Apple nem írja már alá a 8.0.1-et, egy sima restore a 8.0-s firmware-t fogja letölteni, de ez csak elmélet. a betallózósnak viszont mennie kell.

  25. én iphone 4S-en semmilyen lassulást nem tapasztalok. tisztán telepítettem az ios 8-at egyedül azon izgulok most hogy mivel én felraktam már a 8.0.1et nem lesz e valami gáz a dolgokkal…

    mellesleg barátnőm is 4S-t használ, arra is tisztán telepítettem az ios 8-at , ott is gond nélkül üzemel, annyi hogy néhány app még nem úgy üzemelt rajta ahogy kellett volna, de gondolom azokhoz majd jön update, ahogy a facebookon sem üzemelt a helymeghatározás egyből.

  26. Oksa nem fogok vitatkozni.
    Iphone-omrol írtam az adott cikkbe,mert még "régesrég"nem volt kint a cikk!

  27. Egyszerű a megoldás minden problémára! Vissza kell állitani a jól bevált 7.1.2 -es op. Rendszert mig lehet és megszünnek a panaszok! Nekem 5s van! Szerintem a 8 op. Rendszertt már eleve az iphone 6-ra fejlesztették ki!

  28. Én wifin keresztül tettem fel a 8-at tudja valaki hogy leglhet vissza tenni a 7-est wifin keresztül?

  29. @geza0117: SEHOGY. Wi-Fi-n keresztül sosem lehetett downgrade-elni.

  30. Remélem azok a hibák is megoldodnak amelyek miatt a telekom alkalmazást használva egyszerűen csak le fagy és kilép az app. Meg azok a hibák amikor nem tudok videot letölteni a VDownload appal ha elindítom a youtube videot. Aztán találkoztam olyan hibákkal is épp tegnap hogy amikor elindítottam a szifon appot csak a logó jött ki és nem töltött be lefagyot. Tehát több alkalmazásoknál legagyás vagy egyszerűen magától kilépés történik az iPhone 5S-emnél.

  31. Azért elég vicces ez az egész mizéria az iOS 8 körül. iOS 7.1.2-ről még cak nem is frissítettem, hanem restore volt mentés visszaállítás, gondoltam ezzel megkímélem magam sok kellemetlenségtől, és amúgy sem szetetem még az alverziókat sem update-el felrakni. Nagy meglepetésemre ettől még akad néhány érdekesség: meglepően gyors merülés, random nem működik a multitasking (iPad Air). Nem néztem a changelogot, remélem a javíásban erre is lesz megoldás.

  32. Köszi akkor várunk hátha jobb lesz!

  33. george514 nekem ugyan ezek a hibák vannak 5s-en

  34. Hát én értetlenül állok a kommentek előtt…
    iPhone 5s, iPad 2 és iPad Air eszközökre raktam fel az iOS 8-at.
    Nem volt semmi problémám.
    iPad 2-n tényleg kicsit lassú, de nem használhatatlan. Mozgást kikapcsolva jó.

    Egy dologba kellett belenyúlnom:
    A heymeghatározást az időjárás appok (Yahoo időjárás, Időkép és a beépített Időjárás)
    folyamatosan bekapcsolták a háttérben és ezért szívták az akksit. Letiltottam nekik a helymeghatározást “oszt jóvan”.

    Ezen kívül fagyás, lassulás, akku gyors merülés, stb. anomália nem volt. Egyik rendszer sem clean install. Simán OTA-n húztam rájuk a 8-at.

    Csak én vagyok ilyen szerencsés?

  35. Én rögtön rá kaptam az iOS 8.0.1-re le is töltötte a készülés most, hogy vissza lett vonva hogyan tudom eltávolítani? mert csak foglalja a helyet:/

  36. Nekem is 5c n ugyanezek a problémák vannak. App kilépések folyamatosan, az egyik kontakt fotó folyamatosan “elcsúszik”, a waze használata közben meg néha kikapcsol a képernyő navigáció közben, néha nem. Pár napja raktam fel a 8 at, és szerintem gyorsabban is merül. Valamint az ipad airrel sem mindig megy az airdrop.

  37. @Jadeye: Köszönöm Szépen!

  38. Èn frissítettem i5s és minden ok eddig. Semmi lassulás vagy hasonló probléma nincs.

  39. @earny:

    Új készülék ként tettem fel a 8.0-át tényleg bosszantó,hogy mikor hívnak csak lassan áll össze a kapcsolat és kétszer kell bemutatkozni,hogy 1x hallják ha nem figyelek oda és baromi bosszantó az is,hogy nem mindig reagál a kis piros gombra a kijelzőn és nem tudom letenni a telefont.
    reggel le veszem 100%-on úgyan annyit használom mint eddig és 4-5óra használat 11-12óra készenlét és már 20%-on is vagyok majd a maradék 20% itthon éjfélig el is szivárog.
    a 7.1.1en simán volt még 30-50% estig az i5s-en.

  40. @Olivér Cservenyák: Nekem ez 7.1.2-nél is így volt.
    Nagyon idegesítő

  41. Érdekes, hogy itt többen írják, hogy híváskor lassan kapcsol a teló. Nekem az i5 ezt már az iOS7-tel is csinálta már jó ideje. Mára megszoktam, hogy felveszem a telefon, várok egy fél-egy másodpercet és úgy szólok bele. Ami ennél sokkal bosszantóbb, hogy rendszeresen megszakad a beszélgetés. De ezt már a régi Samu S2-m is csinálta és csinálja az iPhone is. ios7-tel és 8-cal is egyaránt. Van hogy napokig nem csinálja, van hogy gyakrabban. Mivel amióta ez a tünet van azóta cseréltem telefont és kártyát is, ezért én szolgáltatói hibára gondolnék, de ez már OFF (hacsak nem kezdenek el tömegesen írni hogy náluk is ez a helyzet :D)

  42. Összeszedhetné már magát a cég.

  43. @Olivér Cservenyák: jelenem i5-ön is van ilyen hiba, régi oprendszerrel is. Ld kommentem fentebb.

  44. @mremil:

    7.1.2-nél nekem nem volt ezzel probléma. Az iOS 8 megjelenése előtt vettem 1 héttel a telefont újonan, és nagyon tetszett, hogy ilyen gyorsan összekapcsol (3GS-hez képest). Ezért is zavar nagyon ez a bug…

  45. Sziasztok!

    I5s-en, 8.0-bal engem is a telefonálós bug idegesít. Bár nekem más nem is jön elő…
    De az valóban zavaró, hogy kiveszem a zsebemből a csörgő telefont, felveszem és csörög tovább még pár másodpercig…

  46. Sziasztok!

    Ha mar szobajott a JB. 7.1.2-re van untethered jb? A pangusrol nem sok jot olvastam.

  47. Na ez a szégyen egy updatet nem tesztelnek le ???? hihetetlen ilyen hibára még az MS vagy az agyon köpködött koreaiak sem képesek. Nem szivesen lennék az apple helpdesk en.

    5S bugot én is tapasztaltam, bár én egy rövid csengőhangot választottam és akkor nem zavaró, de hiba ( pl presto)

  48. @kowacs: Az updatet visszahívták, valószínűleg véletlenül került ki vagy rossz verzió került ki. Ilyen bárkivel előfordulhat és elő is fordul. Az MS-nél is, a Googlenél is, Oraclenél is, mindenkinél. Ezért nem szabad semmit azonnal telepíteni.

  49. Skacok hibak amiket eszleltem 5s : lassan kapcsol mikor felveszem a telefont, kilep allandoan az appokb, es csak ugy jelez valamit a harom szolamu jelzessel de nem mutat semmit, az uzenetek em hiaba valaszolok es kapom meg az irasokat megis olvasatlankent ott van piros szammal mennyi uzit nem olvastam pedig pont olvasom ! Appok megoldva : toroltem es ujra telepitettem es ez nekem bevalt ! A tobbi megoldasert kialt ! Azt erzem , hogy arany araert egy rakas kakit tartok a kezemben ! Ezt szerintem egy ilyen ceg nem engethetne meg maganak !

  50. @ef-dani: az a gond hogy itt gyakorlatilag téglát csinál egy negyed milliós telefonból, ez nem egy “apró bug” a frissitést telepitésével kire kell várni??? Én megbiztam eddig az apple be azért vannak a béták QA stb. “Véletenül nem kerülhet ki egy apple nél ilyen update.
    Az iphone NEM azért prémium termék. mert csúcs a hardware, hanem a support a megbizhatóság, knowhow miatt. A mai napon az egyik bukott nálam.A support tapasztalatom szerint kiváló. Még Magyarországon is.
    Egy ilyen hiba miatt az MS et Samsungot, LG. HTC darabokra szendék. Apple nél pedig egy pici hiba. Egy tény A bizalom megingott bennem……

  51. @vattesz: milyen nem jót olvastál? Ez az egy JB van rá és tökéletesen működik

  52. Nekem semmi problémám az iOS8-cal, minden tökéletes. Iphone4s, 5 és ipad4 van itthon, mind hibátlanul müködik. Vannak appok amik nem lettek frissitve, a 4s kicsit lassabb de nem vészes. Nem hiszem, hogy az uj szoftver okozza a gondot minden második iphone tulajnál…
    Napi 2x töltöm a telómat, de ez sajnos ilyen ha az ember tényleg használja a telefont, gps, spotify, játék stb. Kell egy hordozhatò akksi, vagy egy extra kábel. Aki nem tud ezzel együttélni az vegyen egy nokia 3110-est, vagy ne használja a telefonját semmire.

  53. Na akkor én is !5i és tökéletessen fut nem késve veszi fel a hívást és ami nagyon tetszik hogy amikor hivnak teljes fénykép jelenik meg és nem az a kis fos buborék a jobb oldalon!Ennyi!

  54. Nekem 8.0.1 van i 5 ön, és hibátlanul működik minden! Se fagyás, se kilépés, se késés, telefonálni is tudok!

  55. Direkt késleltetik a hívás felvételt, azért az app-k még akadoznak kicsit.

  56. @kowacs: Ez egy baromság, már ne haragudj. A francokat nem kerülhet ki véletlenül. Az Oracle 10 millió dolláros Exadatájából pillanatok alatt csinál egy fémszobrot, egy-egy elrontott update. Aztán az IT napokat szívhat a helyreállítással. Persze az IT-t utána ki is rúgják, ha azonnal telepít egy frissítést. És nem főverzióra kell gondolni, ilyen szintű .0.1 frissítésekre, vagy még alacsonyabbakra. Három évvel ezelőtt volt olyan W7 update, ami kb. 1 éven keresztül elérhető volt a Windows Updateben, amit ha feltettél garantáltan lehetett újratelepíteni az egészet.
    Nem apró bug, hogy kikerül egy hibás frissítést, de ilyen marhaságokat, hogy “azért prémium, mert nem kerülhet ki és másnál ez nem fordulhatna elő”…
    Aki annyira használja a telefonját, hogy nem tud tőle elszakadni és azonnal telepít mindent, az előbb-utóbb bele fog szaladni egy ilyenbe.

  57. @DeTam: A Waze problémánál kapcsold ki, majd újra be a " Képernyőzár megakadályozása" gombot, nálam ez megoldotta.

  58. A családban van iPhone 4, 4s, 5, 5s és iPad Air. iOS 8 tapasztalatok: 4s-nél, az akku gond előjött, OTA frissítés volt, minden állítgatás nélkül. Brutálisan merül most. Az egyik fő “merítő” a beépített részvény app. Mióta kilőttem, fél napot spórolok akku időben. Az 5 (amit én használok) különös módon javított az akku időn, mondjuk, ki van kapcsolva az animáció meg a dinamikus háttérkép. Szintén állítgatás nélkül, OTA frissítés volt. A Safari zabál a legtöbbet a rendszerben, így ha spórolni akarok az akkuval Chrome fut mint böngésző (sajnos). Hiba nem volt vele, csak a facebook és pár app, amit azóta frissítettek és gond nélkül mennek. Nem fagy, nem akad, nem indul újra. Az 5s-el sincs baj, pár app nem indul el rajta, de ha frissítik sztem. menni fognak, merül, kicsit gyorsabban mint eddig, de nem túlságosan zavaró. A Safari az durvább mint 5-nél. Air-nél teljes visszaállítás után OTA frissítés volt, nincs semmi kikapcsolva rajta, minden alapon van (közös használat) a játékok és a Safari brutálisan merítik jobban (jóval gyorsabban) mint előtte, itt is kénytelen voltam a Chrome böngészőt bevetni…

  59. Akinek a Telekom appal van baja, az a cég új rendszere miatt van mert vettek vmi sz@rt, pc-n sem megy rendesen! Sőt az üzletekben sem tudnak sok esetben belépni, én többször is megszivtam mióta az újat használják! Sorban állok majd semmi! Szégyen egy ekkora cégnél!

  60. másnál is lenullázta a lépés, gyaloglás számlálót a frissités. ? az elmult napokban bőszen figyeltem hogy ingadozik a diagram mostmeg egy 0-as csikom van 🙂 .. mi ez már ??.. hihetetlen …. az is hogy nincs “készleten” egy 6-osuk hogy teszteljek kiadas elott a 801-et:) nagy almás vagyok , de már nevetek sokszor amiket művelnek 🙂

  61. @ef-dani: Vélenényem szerint az Oracle proffesional product, ( ami eleve IT és aon belül is célirányos oktatést feltételez). Sokkal kissebb a felhasználói réteg. Mivel én is multniál dolgozom nagyjából ismerem a belső működést. Itt fejek fognak hullani az is biztos. Az is tény hogy nálunk amig az IT nem teszteli az IOS frissitéseket nem lehet telepíteni. De én az átlag fogyasztóról beszélek akinek megjelenik az upgrade aviable és jóhiszeműen azt feltételezi ezzel a terméke jobb lessz. Gondolj bele a nagy átlag ilyenkor teljesen tehetetlen szóval ilyen szempontból az Apple felelőssége ilyen értelemben sokkal nagyobb. pl Ha vásárolsz egy Mercedest és kapsz egy üzenetet hogy visszahivják a kocsit a szervizbe. Akkor azonnal viszed. Elvégzik a hiba korrigálását, utánna beülsz az autóba és az meg 100 km után megáll a pusztán akkor mit csinálsz. Fórumokat olvasgatsz ? Ott állsz kiszolgáltatottan. Én erre gondolok. Lehet hogy nem túl jó a példa de érzékelteti hogy mire gondolok. Amúgy köszönöm a kultúrált gondolataidat ( komolyan ).

  62. i5 restore majd beállítva új iphone-ként semmi probléma!(akadásmentes,fagyásmentes)
    ipad2 elég darabos volt szal vissza is raktam a 7.1.2-öt.Bízom benne,hogy itt is lesz egy nagyobb optimalizálás a régebbi eszközökre,mint a 7.1 volt!

    Szvsz ios verzió váltásnál érdemes full restore és új készülékként beállítani!
    Ha kellenek a régi mentésből cuccok akkor ott az ibackupbot…Jadeye párszor már leírta,hogyan is működik a dolog!
    Üdv

  63. Sziasztok. Érdeklődnék hogy aláírja még az apple a 7.1.2-t? mert már kb 1 órája próbálkozok vissza tenni de sehogy sem megy, se dfu sem sehogy. i5-ről van szó és macbook late 2006-on próbálgatom a dolgot!

  64. Mindig azt irja h a firmware nem kompatibilis a telefonnal.

  65. @ef-dani:

    “Az updatet visszahívták, valószínűleg véletlenül került ki vagy rossz verzió került ki.”

    “Több visszajelzést kaptunk az iOS 8.0.1-es frissítés hibája kapcsán. Jelenleg ezeket a visszajelzéseket vizsgáljuk ki, és további információval szolgálunk majd a lehető leghamarabb. Eközben visszavontuk az iOS 8.0.1-es frissítést.”

    Te azt olvasod hogy azt mondja az Apple hogy véletlenul adták ki?
    Apple véletlenul nem ad ki frissítést…

  66. @kowacs: Az Oracle is szoftvert csinál és az Apple is, ebben semmi különbség nincs. Ez a hibás iOS frissítés megszivatott mondjuk 2 millió felhasználót. Egy hibás Oracle frissítés tönkreteszi mondjuk az OTP belső hálózatát és a fél ország bankszámláját… Melyik a nagyobb tragédia? És az Oracletől “rendszeresen” kerülnek ki hibás frissítések, pedig a termékek, szolgáltatások ára köszönőviszonyban sincs a “prémium” Appleével. Vagy adnak el úgy licencet, hogy “tessék itt van, ennyibe kerül, de R2-ig ne telepítsétek, ha nem akartok bajt”.
    Ez egyszerűen benne van és mindig is benne volt. Ha kijön a frissítés, akkor akinek fontos az eszköze vár. Céges környezetben tesztelés, otthoni környezetben meg kb. 1 órát kell kibírni és megnézni egy-két fórumot, mert aki azonnal telepít, tuti, hogy olvassa ezeket az oldalakat… Aki early-adopter akar lenni, annak meg ez a kockázata.

  67. iOS8, iPhone 5S kérdés: amióta restore-t csináltam a telón, újraindításkor mindig bejön középre egy hibaüzenet: “Az elem nem tölthető le – Kérjük próbálja újra később.” Ez mitől van? Valamit nem tud telepíteni az AppStore-ból?Pedig minden fent van, amit újra telepítettem.

  68. “Céges környezetben tesztelés, otthoni környezetben meg kb. 1 órát kell kibírni…” és nem kell tesztelni gondolom 😀

    Igen? Szerinted az Apple-nél mit csinálnak mielott kiadnak egy szoftver frissítést (Jó esetben)… a mostani kivételével…

    Mondjuk azt hozzátenném hogy valamit nagyon benézett valaki aki programozta a 8.0.1 et. Emberek vagyunk, hibázunk, persze ezt majd magyarázzák meg a felelosok az Apple vezetoségének…

  69. @Jeep D: Köszi a tippet, kipróbálom ma.

  70. Már megoldódott 😀 iphone 5,2 szoftver kell a global verzió. ha valakinek ilyen problémája lenne!

  71. A problémaát ugy szüntettem meg hogy visszaállitottam a 7.1.2 verziót azóta semmi problema! I5 iphone !

  72. I5s

  73. @AppleFan: Egyetlen egy ember kell az utolsó stádiumban, aki rossz buildet állít be a frissítésnek. Egy darab! Az, amit kiadtak biztos nem az, amit ki akartak, meggyőződésem, hogy nem is akartak kiadni tegnap semmit.

  74. @sirelancelot:
    Elég elolvasni a pangus cikket itt szifonon. Nekem nem tűnik megbízhatónak, bár az evasion oldalán is ezt “hirdetik”.

  75. @Jadeye:

    ” Egyetlen egy ember kell az utolsó stádiumban, aki rossz buildet állít be a frissítésnek. Egy darab!”

    Ez igaz?

  76. @AppleFan: ezt én mégis honnan tudnám? ezeket az Apple-ön kívül elég kevesen tudhatják, pontosan hogyan működik. én nem dolgozom az Apple-nél, de ha ott is dolgoznék, sem feltétlen tudnék erről, ha meg tudnék, akkor meg nyilván titoktartás kötne. felesleges szerintem ezen rugózni. valaki elkövetett egy hibát, kínáltak rá egy megoldást, aztán most majd biztos a fejét veszik azoknak, akik miatt ez így alakult, és jön majd a 8.0.2, amiben már nem lesz ez (remélhetőleg).

  77. @Jadeye: Ehhez nem kell ott dolgozni az Applenél, ez mindenhol így működik, ahol szoftvert fejlesztenek. Végül egy ember kezében “készül el”, írja ki lemezre, adathordozóra, vagy állítja be a szerveren.

  78. Ef-Dani.: csak neked,csak most…:)

    “As per a report over at Bloomberg, the very same Apple quality assurance manager that oversaw iOS 6 and its Maps app leads a 100-strong team that checks for major issues in iOS before it hits the public channels.”

    Tehát igen,egy ember nézi át végul, de 100 ellenőrzi le mielott kiadák…

  79. @AppleFan: “As per a report”: na ez körülbelül annyira megbízható forrás, mintha a sarki újságosban mondta volna valaki. érdekes módon anno mégsem ezt a bizonyos managert küldték el a cégtől a Maps kapcsán, hanem Forstallt. hogy is van ez akkor? elküldenek egy sokkal magasabb szinten álló személyt, aki adott esetben nem is tehetett ezek alapján az egészről, de azt, aki valójában elkövette a hibát, meghagyják a pozíciójában. nekem ez nem áll össze.

  80. Hmm… Ja érdekes, lehet benyalta magát már szépen… 🙂


Add a Comment