fbpx Skip to content

Az Apple mindig nagy hangsúlyt fektetett a különböző egészségmegőrzést elősegítő fitnesz funkciók és alkalmazások megtervezésébe. Ennek egyfajta következményeként került bele például az M7 koprocesszor az iPhone 5s-be, ami a különböző szenzorok adatait hivatott önállóan feldolgozni.

HealthKit

A cég júniusban, a fejlesztői konferencián mutatta be egészségügyi fejlesztését, a Health (Egészség) alkalmazást és az ehhez kapcsolódó HealthKitet, amin keresztül külső fejlesztők csatlakozhatnak az apphoz. A Health alkalmazásban például szívritmus, elhasznált kalóriák, vércukorszint, koleszterinszint adatokat monitorozhatunk. A HealthKit segítségével a fejlesztők olyan appokat tudnak készíteni, amelyek tudnak kommunikálni a Health alkalmazással. Így például lehetséges lesz majd, hogy megosszuk a vérnyomásunkat az orvosunkkal automatikusan anélkül, hogy külön minden alkalommal el kellene azt küldenünk manuálisan.

A platform fontosságát jelzi, hogy a múlt héten bemutatott Apple Watch is nagyban épít az egészségügyi adatok gyűjtésére és felhasználásra. A szoftver élesítését a szeptember 17-re tervezték, de hát ember tervez, Isten (és a számítástechnika) végez.

Az utolsó pillanatban ugyanis lefújták a HealthKit megjelenését, mivel hibákat találtak a rendszerben, így most még egyetlen egy HealthKitet támogató alkalmazást sem lehet az App Store-ból letölteni. Az Apple a Mashable-nek kiadott közleményében írta, hogy bugot találtak a platformban, a kit még nem alkalmas a kiadásra, az összes ilyen alkalmazást ideiglenesen visszavonják az App Store-ból. A javítással előreláthatólag a hónap végére készülnek el.

A fejlesztők pedig nagyon készültek a megjelenésre. Brian Muellert, a Carrot Fit fejlesztőjét személyesen hívták fel a cégtől és közölték vele, hogy alkalmazása a HealthKitben talált hiba miatt még nem lesz letölthető. A fejlesztőknek két választási lehetőségük van: kiveszik a HealthKitet támogató részt az alkalmazásból és így küldik be jóváhagyásra, vagy várnak a hibák javítására és csak ezután továbbítják őket. Tehát a fejlesztő dönthet, melyik ujjába harap…

Healthkit2

Azért ez az utolsó pillanatban talált bug meglepő az Apple-től, ilyen hibákat nem szoktak elkövetni. De még mindig jobb, mintha hibásan adták volna ki a szoftvert és a fejlesztők, valamint a felhasználók bosszankodnának miatta. Várjuk a javítást.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. nekem se csinél semmit

  2. Korrekt…

  3. iPhone 4 Antenna Gate….
    Még hogy ilyen hibát nem követtek el eddig! Nagyobbat is elkövettek, most legalább nem adják ki hibásan!

  4. az iphone 6-ban nem is működik a lépést sem számolja pedig az még az 5S-ben is működött


Add a Comment