fbpx Skip to content

Nagyon sok ember körülöttem a 4.7-es készüléket választja. De én mégis az 5.5 mellett teszem le a voksom egyelőre és kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Valójában az ideális a 4.5 és 5 lenne szerintem, de menjünk is bele, hogy miért választom mégis az 5.5-öt

Screen Shot 2014-09-09 at 22.19.19

Körülbelül 1 éve már azon dolgozom, hogy visszaszorítsam hívásaimat, ne telefonáljam el az egész napomat, inkább üzenetben vagy emailben szeretek válaszolni, mikor kényelmesen van időm. Így számomra nem fontos az, hogy éppen hogyan néz ki a készülék, mikor a fülemhez emelem, telefonálok és így tovább. Természetesen, ha sokat telefonálnék sem érdekelne, ki mit gondol, mindenki saját maga dönti el, hogy neki mire van szüksége.

Ettől függetlenül nálam mégis nagyban befolyásolta a választást az, hogy mennyit telefonálok. A másik komolyabb döntő érv az akkumulátor idő, mely a készülék nagysága miatt hosszabb is a 6 Plus-ban. Ez a jelenlegi 5s-hez képest 20%-kal több, de pontosabban ez a táblázat segít:

Screen Shot 2014-09-09 at 23.22.21

Naponta én körülbelül 3-4 órát internetezem a telefonról, olykor persze többet. Ebbe beletartozik a Facebook és egyéb alkalmazások használata is, ami miatt a hivatalosan 8-10 órát bíró iPhone 5s alig 4-5 órára képes. Tehát ha reggel 9-10 fele elkezdem a napot, akkor olyan 2-3 óra fele már csak 20% körül van a készülék töltöttsége és akkor már nem szívesen internetezik az ember, hogy kihúzza estig. Ezzel szemben az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is többet tud, sőt ugye a nagyobb készülék plusz 2 órával bír többet. Ez már számomra több, mint elegendő, mivel nem az 1 éves akkumulátort húzom már, hanem egy új készüléket, új akkumulátorral. Ez persze igaz a sima iPhone 6-ra is, ott is már jobb akkumulátor időt fogunk kapni.

Screen Shot 2014-09-12 at 12.20.31

(Az iPhone 5s akkumulátor ideje számokban)

Érdemes még megjegyezni, hogy a sokat telefonálóknak sokkal jobb a Plus, mert a jelenlegi iPhone 5s 8 órára képes, az iPhone 6 14 órára, az iPhone 6 Plus pedig akár 24 órán keresztül is képes kiszolgálni bennünket – ha csak telefonálásra használjuk. Számomra ez azt jelenti, hogy ha sokat telefonálok, nem biztos, hogy éjjel rá kell tennem töltőre a készüléket, sőt akár 2-3 napig is kibírhatja egy töltéssel.

iPhone-6-2

Kamera. Nem értek egyet az Apple döntésével, nem értem igazából, hogy miért kellett az, hogy csak az iPhone 6 Plus kapja meg az optikai képstabilizátort. Lehet, hogy kellett a hely, de igazából ezt marketingnek érzem. Ettől függetlenül nekem ez is egy érv, mert noha van DSLR gépem, azt nem viszem el minden nap mindenhova, főleg nem lehet vele kényelmesen videózni. Az iPhone 6 Plus nagyobb kijelzője miatt kényelmesebb lesz a fotózás, videózás is, plusz ugye az optikai stabilizátor miatt még jobb lesz a videó, illetve kevés fényben a fotó élesebb lesz.

iPhone-6-Plus-landscape-messages

Utolsó szempont a landscape mód, avagy a fektetett nézet. Őszintén szólva én sosem használom fektetett nézetben a készüléket, kivéve nyilván, ha fotózom. Ez szerintem az iPhone 6 Plus esetén megváltozik majd, sokkal kényelmesebben látom majd  a leveleimet, a naptárt, ami számomra nagyon fontos, az üzeneteket, és persze úgy összességében, ha az alkalmazások támogatják a fektetett nézetet, akkor azokat is kényelmesebben tudom használni.

iPhone-6-Plus-calendars-landscape

Vajon átérem-e majd a készüléket?

Ez is megfordult a fejemben, hogy mennyire tudom majd egy kézzel használni. Ajánlom mindenkinek, hogy menjen el egy MediaMarktba vagy bármi más boltba és tapogassa meg a többi gyártó 4.7-es és 5-5-ös készülékeit. Azonban azt is vegye figyelembe, hogy ezek nem olyan vékonyak és nem ugyanaz a fogásuk, mint az iPhone 6-oknak. Nekem az volt fontos, hogy az 5.5-ös méreten átérjem a készüléket, meg tudjam nyomni a másik szélén lévő ikonokat is egy kézzel.

iPhone-6-reachability-709x1024

Konklúzió

Összességében ezek a különbségek az iPhone 6 és iPhone 6 Plus között. Továbbra is igaz az, hogy mindenki saját maga dönti el, mire fogja használni, és melyik készülék számára a legjobban megfelelő. Többen kérdezték tőlem, hogy mennyire lesz gáz, vagy mennyire fogok hülyén kinézni egy ekkora telefonnal, őszintén pont nem érdekel, ki mit gondol és szerintem az is gáz, ha egy ember lenézi a másikat emiatt, vagy máshogy gondol rá, ez őt minősíti. 🙂 Ettől függetlenül szerintem is a 4.7 az ideális készülék jelenleg, ha már nagyobbat kell venni, sokkal jobban elfér a kezünkben, csak éppen a Plus többet tud.

Szavazz, hogy Te melyik készüléket vásárolnád meg, melyik lenne számodra a megfelelő:

[poll id=”160″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

70 Comments

  1. Nagy valószínűséggel a 6 plus mellett teszem majd le a voksom, mert így lesz egy tabletem is egyben :). Az üveg lekerekítése nagyon bejön, kifejezetten tetszik, a hátoldala lehetett volna üveg, így kíváncsian várom, hogy élőben milyen érzést vált majd ki belőlem, addig nem nyilatkozom róla.

  2. Én 5.5-ö telefont soha nem fogok venni szerintem. Egyszerűen ez túl nagy. Az az érv, hogy jobban bírja az aksi, szerintem jórészt marketing duma. Aktív használat mellett, nem hiszem, hogy sokkal több kihozható belőle, már csak a nagy kijelző miatt sem. Ennek megoldása inkább egy jobbféle PowerBank-ben keresendő.

    Nekem nagy csalódás amúgy a két telefon. Sokkal jobb lett volna egy 5″-os FullHD készülék. De legalább a kisebbiknek is meg kellett volna kapnia ezt a felbontást.

  3. @exCat: hát persze hogy jobb az akkumulátor ,egyszerűen a hely miatt erősebbet vagy akár nagyobbat is bele tudnak rakni. Persze ezt majd akkor tudjuk meg, ha már szétszedtek egyet.

  4. Én, hacsak be nem döglik, egyelőre maradok a 32 gigás iPhone 5s-nél, inkább várok a 6s-re, de a sima 6 és a 6 Plus nekem egyelőre "felesleges", az 5s-hez képest nincs meg az a lépcsőfok, ami a 6/6plus megvásárlására ösztönözne. Ha az 5s-em javíthatatlanul elromolna, vagy véletlenül kimosódna a mosógépben, akkor a mérete miatt a kisebb modellt venném, akku miatt pedig a nagyobbat. (Egyébként szerintem pár nap használat után simán megszoknám a nagyobb készúléket, egész más vele a felhasználói élmény, és néhány hónap után azt mondanám, hogy hogy lehettem ilyen hülye, hogy egy 4colos készüléket használtam korábban csak.)
    Amit viszont nagyon, de tényleg nagyon szeretnék, az egy A/4-es méretű iPad készülék, az Air súlyával. Így 40 felett egyre jobban bejön a nagy kijelző, minden pdf-et, ebookot sokkal könnyebben és szívesebben olvasnék egy magazin méretű (13colos?) iPaden. Ha egy ilyet kihoznának, az nálam instant get lenne, már futnék is megvenni 🙂

  5. Én egy éve elhagytam a szifonosok táborát. Note 3-at vettem 5s helyett. Megvagyok vele elégedve, kellet idő mire átszoktam itt mi, hogy van stb., de éreztem, hogy kell a változás ad1 ahogy a cikkíró is írta akkumlátor (meguntam, hogy naponta többször kellet tölteni az i5öt) van tabletem “úgymond” de gyakorlatban anyukám használja könyvolvasásra, szóval kellet egy “phablet”. Nem szeretnék lovagolni megboldogult Steve Jobsunk gondolatán, hogy 3.5 zoll és kész szevasz, de akkor most mivan?Én amikor bejelentették, az iPhone 4-et konkrétan azt modntam, hogy ezt lehetetlen felülmúlni, és a legjobb telefon. Tavaly sem éreztem már ezt az applenél ezért volt az átpártolás az “igénytelen gány” Samsunghoz. Igen, igénytelen (bár nekem kinézetre még mindig a htc one viszi a prímet) és gány az android de ott már olyan “erőművek” vannak, hogy ezt a os beli balhereséget úgy érzem tudja kárpótolni, a hw nyers ereje (hozzátenném ez laikus consumer féle nézet). És akkor itt vagyunk, most drága szeretett Appleünk(mert még mindig szeretem őket illetve minőség jelző egybeforrt velük mégha egy része ezeknek is Samsung) elkezdi koppintani a Samsungot. Értem én , hogy megváltoztak a szokások stb. A lényegen nem változtat számomra, hogy innentől én úgy vettem észre, NEM az Apple diktálja a divatot/trendet hanem (financiálisan tökéletesen felismerve) követi és beáll a sorba. A legkomolyabb Ieszköz rajongók (pl Handrás) most mi a francért nem péklapátoznak meg pingpong ütőznek mint anno az S3-nál???Bocs ha hosszúra sikeredett az elmefuttatás.Ettől függetlenül, én idén megnézem a nagyobb iPhone-t előben (mert addig nem mondunk verdiktet)ha nem tetszik akkor csere Edge-re.

  6. Ma épp a Media-ba mentem emiatt 🙂 én átérem és stabilan is tudom fogni az 5,5″-os “mobilt”. Plus-t fogok venni, mert iPad vásárlás így feleslegessé válik, amúgy sem használtam a régebbit intenzíven. Volt Note 2-őm is, szóval van hasonlítási alapom. Csak jelenjen már meg Magyarországon…

    Ezzel pedig 100%-ban egyetértek… “őszintén pont nem érdekel, ki mit gondol és szerintem az is gáz, ha egy ember lenézi a másikat emiatt, vagy máshogy gondol rá, ez őt minősíti.”

  7. Én a zsebemben, autóban hordom a telefonom. Emiatt a mostani 5s mérete pont megfelelő. De mivel én is kütyümániás vagyok és rohadtul izgatnak az újdonságok, ezért váltani fogok, az tuti, kérdés hogy mikor. Lehet várok pár hónapot, meg gyártási szériát a kezdeti gyermekbetegségek miatt, aztán a kisebbik 4,7-es mellett voksolok. Az elején említettek miatt. Túl nagy az 5,5. Kicsi a zseb 🙂 Szépek lettek a telefonok, bár ami igaz, váltottak a dizájnnal. Ez a lekerekített forma követi a trendet, amit a Sami is, de szerencsére azért maradt pár, az iphone-ra jellemző külső jegy is.

  8. Én HTC One X 4.7″-ról váltottam 5s-re mert nekem a 4.7 már nagy volt, egy kézzel kezelhetetlen. Zsebben hordom a telefont a HTC kijelzője besárgult, mert mindig feszült a gatyában és nem egyszer ki is kapcsolt emiatt.
    Én tutira nem váltok! Az iOS bénaságait meg már megszoktam az Androidhoz képest. 🙂

    Annyira szívesen visszakeresném a régi cikkeket, mikor itt minden almás egyhangúan követve Jobs vezért: kántálta (és hitte) hogy ettől nagyobb telefon nem kell!

    muhahhaahahhaaa!

  9. Ha az emberek az iPhone 6 Plus miatt nem fognak iPadet venni akkor ez nagy öngól lesz.

  10. @BoRRoNeo:

    Igen, öngól lenne. Én épp ezért írtam pár hozzászólással korábban, hogy szerintem jó ötlet lenne egy 13 colos, vagy “magazin” méretű iPad.
    A 9,7″-os “standard” nyugdíjba vonulhatna, a mini pedig kicsivel lehetne nagyobb.
    Én akkor esély sem lenne az öngólra.
    4 colos iPhone 5/c/s
    4,7 colos iPhone6,
    5,5 colos iPhone 6 Plus
    8 colos iPad mini
    13 colos iPad Plus
    Megoldom én az Apple jövőjét, nem is értem, miért nem fordulnak hozzám tanácsért.
    🙂

  11. @BoRRoNeo:

    Részemről pont ez a szitu!
    i5 és RetinaMini megy a háztól,és a két készülék helyett veszek egy i6 Plus-t nagyobb tárhellyel… 😀 😀 😀

  12. @logengab: Ugyanez a helyzet nálam is, jelenleg Note 3-at használok, de egyértelmű a “visszatérésem”. A Note 4 jónak ígérkezik, de már hiányzik az iOS. Főleg miután a telefon első műsora egy program letöltése után (Playből) minden program kilépésnél megkérdezte, hogy az egyszerű TouchWizz felületet, vagy a normál felületet választom-e, majd miután újratelepítettem az oprendszert 2-szer (2 hónap különbséggel) az összes kamera képem kitörölte. Jelenleg azt játsza, hogy a 2 hónapnál régebbi sms-eket törli, mert neki így tetszik.

  13. Nem tudom ki hogy van vele, de ugy latom a mai vilagban az emberek kerulik a klasszikus "fulhoz tartos" hosszas telefonalast. Minden perc beosztva, rohanas, tenykedes… Az instant, rovidre szabott kerdes-valasz a jellemzo. Ha szukseges hosszasan telefonalni, akkor pedig sokan hasznossa teszik kozben magukat es bluetooth-al a fulben szoszmotolnek. Sztem van letjogosultsaga a 6 plusnak, mert egyszeruen valtozoban vannak a szokasaink… En a nagy kijelzore szavazok.

  14. @Szilagyi Robert: Ehhez nem tudok, érdemben hozzászólni, mert touchwiz 2p után ment a kukába illetve a gyári sms app. Amúgy nekem is nagyon kérdéses a visszatérés mert “megmondtam én már 4colos tallára vissza nem térek” erre most ez a “kis” készülék be lett mutatva hát meggondolandó…persze hiányozna pár dolog, de elvállik ha meglátom előben. 🙂

  15. Nálunk asszony annó elkunyizta az iPad2-t, utána fiam elkunyizta az iPad Mini-t, most gondolkodtam egy saját iPad-en (bár a 13 Air mellett nem sok értelme van), de most berendeltem a 128GB 6 Plus-t, pénteken meglátjuk szeretnék-e még iPad-et 😀

  16. Hát nekem biztos nem fog kelleni egyik sem… Galaxy S4-ről váltottam i5-re, legfőképp a mérete miatt, nekem feljebb csak az 5s van. 🙂

  17. Szerintem ezzel a méretváltással az apple sokkal célzottab közönséget talált. Igaz ti vagytok (ők vannak) többen akik facebook-oztok vagy játszotok, videót néztek a telefonotokkal.
    Számomra az iphone így elvesztette a használhatóságát, mivel legtöbbet a munkámban használom.
    Nagyon sok ember vagy cég lesz még így akik ezekután egy kisebb készülékre fognak váltani, mert ezek a méretek már nem igazán férnek el zsebben rendesen, és egy kézzel is bonyolult használni.
    Én az iPhone-t főként telefonálásra, jegyzetelésre, naptári bejegyzésekre, emlékeztetők kezelésére, pár szemléltető fotó elkészítésére használom (fényeképezésre van DSLR-em). Az autóban dokkolóban van, arról szól a zene és ezzel navigálok.
    A munkát internetezést MacBookon végzem, ami szinkronban van a telefonnal. A telefonon csak sürgős esetben írok emailt, általában ott csak elolvasom.
    A feleségem aki iPad-et használ sem tudná elképzelni, hogy nagyobb telefonja legyen mint az iPhone 4. IPad-et használja netezésre a iPhone-t főként csak telefonként használja, de szintén szikronban van a Pad-del.
    Az ismerősi körömben mindeki hasonlóképpen gondolkodik.
    Tehát bizton állíthatom ez nem a mi telefonunk…egyik sem.
    Miért van iPhone-unk akkor? Mert egy megbízható, jó készülék és az icloud segítségével könnyen szinkronban tartható a többi eszközzel is.
    Az apple watch-ra már régóta vártam, mert nekem fontos, hogy a hívásokat értesítéseket könnyen észrevegyem (az óra rezgő funkciója által), és ha még a telefont sem kell elővennem hozzá (pl. egy megbeszélés közben), hogy lássam ki az és mit akar, az nagy előny. Egyenlőre képen nem annyira tetszik az óra, de majd csuklón kell tesztelni….ja a másik gond, hogy nem kommunikál az iphone 4s el.

  18. Az péklapát android és a pinpongütő iPhone összehasonéításánal szerintem azt az aproságot nem szabad elfelejteni hogy nincs back gomb iPhone-on. Én a 4.7-es colos telefonomon vért hugyoznék ha nem lenne back gomb mert egyszerűen enm érem el még a bal oldalt szélét sem kényelmesen nem hogy a felső sarkot. Pl az google alkalmazások legtöbje (play, Google+)ugy működik hogy a bal oldallról kell huzni egyet és bár nekem nincs nagy kezem de nagyon kényelmetlen tulságosan át kell helyeznem a telefont a kezemben (és már párszor majdenm elejtettem). Szoval az iPhone bal oldalról való swipolása egy 4.7-es telon sem lesz egyszerű.

    Számomra teljesen érthetetlen hogy tavalyi ujradesignolt iOS7-en hogy nem vették ezt figyelembe és miért raktak mindent back funkciot a bal felső arokba.

    Mindezek ellenére én sem vennék már 5 alatti telefont, hajlandó vagyok feláldozni a kényelemből az extrákért, de pl a feleségemnek most kell telót vennem és hát inkább egy 5 colos Nexus5 mint egy 4.7-es iPhone és csak is a bakc gomb miatt. Szoval mindenképpen probáljátok ki az 5.5-öst üzletben különböző appokkal és ne egy note 3 alapján döntesetek…

  19. Lenne egy kérdésem : hol hordjátok a telefonotokat ? A 6 sem hiszem , hogy kényelmes és biztonságos a zsebben pláne a 6 plus ! Én csak azért veszem meg a pliust mert itt az 5s em es vagy ingyen lesz a 6 vagy nagyon olcsón ! De ha nem lesz nálam táska tuti nem rakom a zsebembe ! És senki ne mondja , hogy ez nem fontos szempont !

  20. Na nekem az egy ujjas hasznalat viszont nem szempont . Azért van két kezem , hogy hasznaljam . Vannak helyzetek mikor egy kezzel hasznalom de tenyleg ez szamit?

  21. Írjátok be a keresőbe / aquatop kijelző / ez a jövő ! Xd

  22. @pbando: A back gombra ráéreztél valóban nehéz elérni, de azért van ugye az új funkció hozzá, amivel le lehet ereszteni a kijelző feléig a felső részt így elérve azt. De nem hiszem, hogy ez a tökéletes megoldás, szerintem a gesture-ök. Például a Safariban a vissza az csak egy suhintás, a legjobb, ha a fejlesztő okosan ezeket a felső menüpontra helyezett funkciókat gesture-ként is belerakja az alkalmazásba és felhívja rá a figyelmünket.

    @mrisz32: Jó kérdés, azért a férfiaknak elég nagy zsebük van, így szerintem el fog férni, bár ülve még nem próbáltam a zsebemben ekkora telefont. Max kiveszem 😀

  23. @Jerome: Szerintem a 4,7 nem olyan nagy, sőt. Eddig 4 volt most 4,7 ez nem akkora váltás, hogy emiatt valaki ne vegyen iPhone-t. Úgy látszik a trend erre halad. Az 5,5 már célzott közönség főleg Android-osok, bár én 5,5-ön próbáltam Android rendszer nyomogatni, és az bizony nem ment 1 kézzel.

    Szerintem itt sokat fog számítani az iOS is, mennyire lesz majd kényelmes kezelni ezt a rendszert mennyire frissíti majd az Apple úgy hogy az 5,5-ös felhasználóknak még jobban kedvezzen.

  24. Azért ha valaki azt nekem elmagyarázná, hogy hogyan tudja kiváltani egy akkora telefon az iPadet, ami a minibe is alsó hangon kétszer elfér…

  25. Az összes nadrágomban (levis, retro,stb ) feszül az iPhone5S ! Egyedül a nelegítőimnek olyan nagy és rugalmas a zsebe , hogy akár az iPhone6plus is jól érzi magát majd xd !

  26. Lemaradt : amikor leülök akkor feszül . Kocsiba meg plane mivel fentebb van a láb! Javítás: melegítő

  27. az akku idohoz egy eszrevetel:
    nekem meg az oskori 4S em van, tervezek valtani 5S re csak rengeteg penzem el ment most a lakasra, laptopokra, ugyan is azokkal dolgozok, igy kettot kellett vennem.

    a 4s em aksija jobb esetben fel napot birt.. talaltam a neten egy gyatot aki tobb retegu aksit gyart iphonehoz, jo minosegut. emellett 3800mahost. ez jelentettem szamomra a megoldast.

    en magam csereltem az aksit, a velemenyem az hogy ha nem gyotrom akkor 3napot kibir ugy hogy netezek, telefonalok. ez hihetetlenul jo…

    az aksi kicsit vekonyabb mint a rendes es a hatlap es az aksi koze eg vekony femlap is jar, ez egy ho elvezetes.

    az aksi egyedul a tolteskor melegedik, de ez sem nagy dolog kb 5 – 8 ora alatt feltoltodik.

    ha oda jutok hogy megtudom venni az 5St abban is cserelni fogom az akkut, ez a ceg 4tol 5S ig gyart jelenleg ilyen aksit.

  28. @admin: Nem értünk egyet. Csak azért mert valaminek a méretét lépésről lépésre növelünk, attól még nagy váltás. Számomra a tökéletes méret a 3,5″ a 4 is sok, a 4,7 meg hatalmas, a másikról meg nem is beszélek. Számomra kizárt dolog hogy ekkora telefonom legyen, már az 5s is megalkuvás. Még mindig 4s-t használok, mert tökéletesen elég, nincs olyan újítás egyik újabb iPhoneban sem amiért valtanom kellene. Sajnos az apple watch-al viszont már rá leszek kényszerítve hogy váltsak 5s-re.

  29. En talan az iphone 6ot vennem meg a 2 kozul, lehet elobb utobb me is teszem, de jodarabig biztos marad az 5s. Szerintem nagyon gaz, hogy mar az apple fut a tobbi gyarto utan es koppintja a termekeit!
    Ami legjobban kiakasztott, az a kamera pereme. Kilog a telefonbol? Hagyjuk mar. Kinai bucsus sz*r… Egyszeruen undorito.

  30. @Jerome: Értelek, amúgy engem is zavar, hogy az Apple gondol egyet és akkor a felhasználóknak olyat ad, amit vagy elfogadnak vagy nem. És ha meg nem fogadom el, akkor meg nem kapok X idő után támogatást tőlük, tehát vagy haladsz velük, vagy nem és akkor itt vége.

  31. Pár éve még jottek a cikkek , hogy miert a 3,5" vagy a 4" az idealis meret…. Most meg elkezdtuk az apple f.sz.t nyalni?

  32. @boki1981: feltűnt, hogy a cikk kategóriája vélemény, és elolvastad egyáltalán a miértet? mert nekem nem úgy tűnik.

  33. Elolvastam. Pár éve az volt a téma miért a kis méret az ideális. Most eg probálnak minket átnevelni a péklapátra 😉

  34. @boki1981: akkor meg nem értem, milyen nyalogatásról beszélsz. a cikk meg azzal nem azonosul, hogy az Apple ezt meglépte. a fikázóknak meg egyébként nagyjából mindegy, mi lett, mert ameddig nem volt péklapát méretű iPhone, addig azon élcelődtek, hogy bezzeg nekik egy teljes pékség kínálata elfér a telefonjuk kijelzőjén, most meg, hogy itt az iPhone 6 Plus, azon megy a fikázás, hogy üdv 2012-ben, nekünk már akkor is péklapát volt. ha nem lett volna nagyobb kijelzős iPhone idén, akkor meg azon menne a fikázás.

  35. Mese nincs, itt már a farmergyártó cégeknek is változtatni kell, haladniuk kell a trenddel:)

  36. egyébként szerintem az a vicc az egészben, hogyha megnézel egy 4s-sel utazó embert, pl. vonaton, es gepelni kezd, azt 2(KETTŐ) kézzel teszi. i5-nél ugyan ez a helyzet, magamból is kiindulva, plusz a bevásárlóközpontokban nézelődve. ha már mindenképp két kézzel gépel valaki, akkor nem mindegy, hogy nagyobb-e a kijelző?

  37. @kisai: 😀 így van, lehet jövőre a LEVIS bevezeti az ALMA farmert. 🙂

  38. @Frodozsolt: Egyszóval: NEM! De itt van még pár mondtad is: Ezért jó a kis méret, ha akarod egy kézzel használod, ha akarod elfordítod és két kézzel gépelsz. Ez a lehetőség mér nem áll fennt. Tehát számomra az új telefon kevesebb mint több, ugyanakkor gond a tárolása is, mert zsebben nagy.

  39. mér = már

  40. @szeko: Na nem belekötni akarok, de az ipad mini most is 7,9″-os, nem hiszem hogy az 0,1″ hiányzik vkinek! 🙂

  41. @Frodozsolt: Minek kézzel gépelni ha diktálhatod is?

  42. @djsad00: Melyik is ez a cég?

  43. @djsad00: Igen, igen ez engem is érdekelne ! Melyik is ez a cég ???

  44. kinai ceg, az ebay-rol mar en is rendeltem toluk akkut, csak aztan nem mertem berakni, eleg gyatra fosbarna szine van. reszben igaz, tudsz diktalni is, de en szemely szerint egy vonaton, buszon, vagy orvosi varoteremben nem allnek neki tarsalogni a telefonommal 😀

  45. @Jadeye: Ez igy van. Jadeye ahogy látom neked (sem), nyerte el a tetszésedet az Apple lépése. Mi véleményed pontosan a témával kapcsolatosan?

  46. iphone 6Plus akku idő miatt.
    amúgy tömegbutítás az egész, senkinek sincs szüksége ekkora méretre. Megkönnyíti a munkát? Ja, beszopott a világ mindenkit, ahol a személyes kapcsolatok emailekre korlátozódnak. Igen, én is ezt csinálom, de tisztában is vagyok vele, hogy nem jó 😀 Kár, hogy ennyire bezsongatnak a technikai kütyük és képtelen vagyok ellenállni a népbutításnak. Nem gond, lesz itt még egyre gyorsabban kihaló embertömeg, új pszichés betegségek és minden egyéb, és pár rossz ötlet mint egy ekkora méretű mobiltelefon. 100 éve nem volt pánikbetegség, érdekelt a haverod átlovagoltál hozzá, véresre dolgoztad a 2 kezed akkor pedig hi-tech játékok helyett foglalkoztál a családoddal. Őszintén szólva ha nem kebelezett volna be engem is ez az egész, akkor lehet még boldogabb lenne az életem.
    A lényegre visszatérve a rohadt akku időt kéne helyrehozni és nem méretet és barométert tenni egy készülékbe.

  47. ami kellemes méret számomra az a samsung galaxi s4 mini, csak ne adroid lenne rajta. de az iphone-nál már nem biztos, hogy jó lenne az a méret a home gomb sok helyet foglal, szimetria miatt meg felül is nagy helyet kell hagyni.

  48. @pergabb:
    Minden szavaddal egyetértek!

  49. Az 5.5″ egyáltalán nem 7.9″, aki azt gondolja, hogy ezzel a zseniális húzással megússza a telefon/iPad kombót, az többségben téved. Akinek eddig se volt szüksége a tabletre, csak volt neki, mert menő, annak jó lesz az 5.5″, de én kitartok amellett, hogy az 5.5″ telefonnak rossz, tabletnek meg szar.
    A 4.7″-t valószínű ki fogom próbálni, de csak azért, mert 1-2 év múlva úgyis le fogom cserélni az 5S-em és a 4″ körüli androidok fabatkát se érnek. Nem véletlenül találták ki a nagyképernyős őrületet. A csúcsgépeket soha nem tudják beletenni egy 4″-os vékony házba úgy mint az Apple. Így elkezdték beleverni az emberekbe, hogy a nagyobb képernyő jó. Aztán látom mit szenvednek az tepsikkel.

  50. Lemértem a nadrágzsebem, iphone 6 lesz.

  51. @AppleFan: Köszi de a link nem jön be, hibát dob!

  52. Jarodfree:

    “Így elkezdték beleverni az emberekbe, hogy a nagyobb képernyő jó. ”

    Ez igy is van, de ne felejtsük el hogy apple mondta kb 3 éve(amivel most a samsung dobálja, hozzáteszem jogosan), hogy “az emberek nem fognak nagy telefonokat venni”

    Idézem: Steve Jobs:

    Steve took the opportunity to rip on bigger rivals, saying that making a phone so big “you can’t get your hand around it” helps, but that “no one’s going to buy that.” We’re assuming he’s likely talking about the latest crop of 4-, 4.3- and 5-inch phones that include the Galaxy S series.

    http://www.engadget.com/2010/07/16/jobs-no-ones-going-to-buy-a-big-phone/

    Tehát amit a piac kiván az Apple már ugy csóválja a farkát.

  53. Gunar:

    Persze hogy nem, a link csak poén 😉

  54. @AppleFan: És akkor mi van? Ez most a trend, az Apple találjon fel egy kihajtható telefont vagy mire számítasz komolyan? Az ilyentől a falnak tudok menni, nem az Apple készített most 5 reklámot azzal kapcsolatban hogy szar volt stream hogy bezzeg nagy képernyő stb… mikor a CES-en kirohant Bay azt az Apple nem emlegeti és nem is hánytorgatja fel sehol.

    Mégis mit vártok az Apple-től, olyan elvárásaitok vannak, amiket nem tud, nem is akar teljesíteni és ezzel nincs is semmi gond, ha más milyen telefont szeretnél vedd meg, de akkor meg ne szenvedj itt.

  55. @admin: Huha, admin úr kiakadt. Megmutatja bunkó oldalát. Egy cikket linkeltem és ídéztem belole. Hozzád nem szóltam. Ez most a trend??? 3 éve ez a trend. Errol beszélunk itt nem?

    És akkor azzal mivan hogy felhasználói élmény amirol Jobs beszélt, hogyha nem éred át a telefont akkor kuka??

    Ja az már mindegy mert ez most a trend. Na itt változott az Apple sokat. Az emberek nem azért veszek már iphone -t mert wow miket tud, hanem mert iphone, és új. 3 óra alatt fogytak el a rendelések USA ban, úgy hogy az emberek látták a telefont egyszer egy videóban. Félelmetes nem? Ugy kiadnak milliók, 700-800 fontot vagy dollárt hogy azt sem tudják hogy kényelmes lesz-e vagy sem. Birkák. Ebbol él az Apple már nem a high tech telefonokból.

    “Mégis mit vártok az Apple-től, olyan elvárásaitok vannak, amiket nem tud, nem is akar teljesíteni és ezzel nincs is semmi gond” LOL

    Ok ,de ha a konkurencia megtudja simán csinálni, akkor az már gond nem? Ezen kellene elgondolkodni.

    “ha más milyen telefont szeretnél vedd meg, de akkor meg ne szenvedj itt.”

    Nem szenvedek, Te szenvedsz itt, én csak leírtam a véleményemet. Te meg vakarod magad miatta, és a falnak tudnál menni. Mehetsz is , de toltsd fel Youtube ra hátha még egyszer majd híres leszel….

    Mi a fenének van ez a blog , ha véleményt nem lehet normálisan megvitatni?

    Miért kell rogvest ilyen hangnemben írni? Szégyeld magad, Te mint admin, példát kellene mutatnod itt, és nem bunkó módjára írkálni. Ti is tobbre számítottatok ismerd el. Mindenki azt vesz amit akar, ezt már írtam. Senki sem kenyszerít senkit, amíg hype van addig megy a dolog.

  56. @jarodfree: +1!
    Kitörölhetem a seggem a nagyobb telefonnal, semmit nem tudok csinálni vele, csak kényelmetlenebb zsebben hordani. Utálom már az iPhone 5-t is, hogy bizonyos nadrágomból ki kell tennem az asztalra, mert feszül. Tudom, hogy ma már ez egy teljesen normális dolog, én viszont idiótának érzem magam tőle, hogy egy megbeszélésen az iPad vagy a MacBook mellé még oda kell tennem a telefonomat is…
    Azért vettem iPad Airt, mert az iPad mini kicsi. Innentől nem értem, hogy az 5,5″ milyen új távlatokat nyithat bárki életében. Területileg az a kijelző legalább kétszer belefér a minibe.

  57. @AppleFan: He? Kisértődött meg? 🙂 Válaszoltam normális hangnemben, nem anyáztam nem fikáztam, elmondtam hogy feleslegesen szoltál hozzá, még egy csúnya szót sem használtam nem tudom miről beszélsz, lehet már az Apple iránti gyűlöleted is azt sugallja hogy én bunkó vagyok 🙂 Az elmúlt 1 évben a hozzászólásaid azt tükrözik hogy utálod az Apple-t és emellett képtelen vagy elfogadni azt, amit ad.

    Amúgy én átérem a telefont, úgy ahogy én gondolom szélességben. A magasság pont nem érdekel és ezt le is írtam a cikkbe, szóval megint nem értem miről beszélsz.

    Az emberek nem vehetek azért telefont, mert új, mert Apple, mert szeretik a márkát, vagy szeretik az iOS-t mert működik vagy akármiért? Miért bánt téged az hogy az Apple nem csinál olyan eget rengető dolgot?

    Konkurencia? Kit érdekel? Láttad Te ebben a cikkben azt hogy én konkurenciáról beszélek? Pont az Apple-re mondtam azt, hogy miért nem rakta bele az optikai képstabilizátort a sima iPhone 6-ba, de nem beszéltem a konkurenciáról, mert pont nem érdekel mit tud, ha azt akarom amit a konkurencia tud ÁTMEGYEK oda. Pont. Szerintem ez a normális, nem hibákat keresni az Apple termékekben.

  58. @AppleFan: akkor most olvasd vissza a saját hozzászólásodat: személyeskedő megjegyzések nélkül is tudni kellene érvelni, máskülönben ez minden, csak nem megvitatás.

    az, hogy véleményed szerint ezek az emberek “birkák”, az a te véleményed, de az, hogy folyamatosan itt ócsárolod az Apple termékek felhasználóit, egy idő után a leginkább birkatürelműeknél is kiveri a biztosítékot (csak hogy a birkáknál maradjunk).

    ha nem tetszik az iPhone egyik változata sem, akkor ne vegyél iPhone-t. egyszerűen nem értem, miért kell folyamatosan jönni téríteni. nekem például eszem ágában sincs androidos oldalra menni, és adott esetben azon kacarászni, hogy szerintem az android milyen. mindenki más és más, tehát mindenki vegyen olyat, ami neki tetszik. nekem aztán nem fáj, ha androidosat használ, vagy WP-t. ha neki az vált be, akkor ennyi (de cserébe hiába kér segítséget a készülék használatában, nem tudok neki mit mondani rá, mert nem ismerem annyira azokat a készülékeket).

  59. @admin: Kitörölhetem a seggem a nagyobb telefonnal, semmit nem tudok csinálni vele, csak kényelmetlenebb zsebben hordani. Utálom már az iPhone 5-t is, hogy bizonyos nadrágomból ki kell tennem az asztalra, mert feszül. Tudom, hogy ma már ez egy teljesen normális dolog, én viszont idiótának érzem magam tőle, hogy egy megbeszélésen az iPad vagy a MacBook mellé még oda kell tennem a telefonomat is…
    Azért vettem iPad Airt, mert az iPad mini kicsi. Innentől nem értem, hogy az 5,5″ milyen új távlatokat nyithat bárki életében. Területileg az a kijelző legalább kétszer belefér a minibe.

    “elmondtam hogy feleslegesen szoltál hozzá…”

    Tessék akkor erre is válaszolni vagy ez nem felesleges? Mindig csak az én hozzászólásom az ugye? 😉

  60. @Jadeye: Pont én írtam hogy mindenki azt vesz amit akar. Ugy látom nem csak nekem kellene visszaolvasni… 🙂

    Te sem repdesel a 4.7″ és a 5.5″ tol… csak nem ismered el. Elmondtam a véleményem kész.

  61. A mobil internet használók a nagyobb képernyőt szeretik! A NAGYOBB JOBB!

  62. @AppleFan: “Te sem repdesel a 4.7″ és a 5.5″ tol… csak nem ismered el.”
    nem értem, mit nem ismerek el. ezt írtam korábban, ha ebből neked nem egyértelmű, hogy számomra nem szimpatikus az Apple ezen lépése az 5.5″ kapcsán, akkor nem tudom, hogy írjam érthetőbben:

    szintén nem értem igazából, hogy a jobb kamera miatt egyben miért a nagyobb készüléket kell válasszam, ha egyszer nem akarok tepsit.

  63. Feleségem i4-et, én pedig i4s-t használok, a kijelző méret miatt vettem magamnak egy Huawei P6 készüléket, amit szintén szívesen kézbe veszek.
    Már tűkön ülve vártam az új készülék/ek bemutatását és mindkét készülék el is nyerte a tetszésem.
    Ki is vágtam a méretarányos képeket, megnéztem egy samut a Média Margitba az i6 plus méret miatt, most itt van előttem az i6 Plus kép, mellette a Huawei és barátkozom az 5,5″ kijelző mérettel…
    Azt hiszem az lesz a befutó, pedig nem mondanám, hogy nagy kezem van!

  64. A sima 6 megkapja majd a "double tap és lejjebb csúszik a képernyő" featute-t?

  65. Egyesetben érné meg a 6 Plus: ha még nem volna iPadem, akkor szuper lenne 2 cucc helyett 1. De így nem.

  66. @djsad00: hát, ez engem is érdekelne, de igen erős a kamugyanú a történettel kapcsolatban. A hétvégén órákat gugliztam, de még csak hasonlót se találtam. Plusz azt is igen nehéz elképzelni, hogy ha létezne a jelenleginél 2-3szor nagyobb energiasűrűségű akkumulátortechnika, ami sorozatgyártható, az ne szerepelne a csúcsmobilokban.

  67. Nem is irta le a forrasat ergo nem is letezik !

  68. Sziasztok! Én 1 iPhone 6-t kaptam asztroszürke 16 GB-osat. iPhone 4S-em volt előtte és hát furcsa volt először de már mára megszoktam. Nagyon tetszik nem cserélném se fel fele se lefele.


Add a Comment