iPhone 6-tal készült, 240fps-es slo-mo videók

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Addig, ameddig mi továbbra is teszteljük nektek az iPhone 6 fotó és videó képességeit, külföldön már megjelent pár 240fps-es videó, ezek közül kettőt érdemes megnézni.

iPhone-6-wine

Az első videón különböző helyzeteket mutatnak be lassítva, a második videón pedig egy pohár bort kapunk 240fps-ben. Az iPhone 5s még csak 120fps-re volt képes, ez azt jelenti, hogy a videót negyedére lehetett lassítani. A 240fps-nél már nyolcadáig lehetséges a lassítás, tehát még lassabban még részletesebben megnézhetünk egy adott mozdulatot. Íme a videók:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “Az iPhone 5s még csak 120fps-re volt képes, ez azt jelenti, hogy a videót negyedére lehetett lassítani. A 240fps-nél már nyolcadáig lehetséges a lassítás” – igen, ha annyira igényesek vagyunk, hogy 30 képkocka/mp sebességgel szeretnénk visszajátszani. Gyakorlatilag másodpercenkénti 14 képfrissítésnél már folyamatosnak látjuk a videót, bár a gyors mozgások még darabosnak tűnhetnek, 24-25 fps-nél beszélhetünk standard videóról (mozis illetve PAL szabvány). Ha ezt vesszük alapul, akkor teljesen elfogadható minőséget kapunk 1/10-es lassítás esetén is egy 240 fps-es anyagból, de kis szögeltérésű mozgások esetén lemehetünk egészen akár 1/15-ig, és még mindig nem lesz belőle slideshow. 🙂

 2. @Jadeye: Köszönöm. 🙂 Nincs 5s-em, de felteszem, hogy a gyári kamera/fényképek alkalmazásban van ez a korlátozás. Szerencsére a világ legjobb szoftverellátottságú mobilplatformjáról beszélünk, így ennek áthidalása nem jelenthet akadályt. 😉

 3. Sziasztok!

  Keresek egy olyan programot telefonra ami a meglévő videóban tud bizonyos részeket kitakarni esetleg homályossá tenni kikockázni , az se baj ha fizetős.

 4. Sziasztok!
  Hogy lehet a 240 fps videót gépre tölteni úgy, hogy a rögzített helyen lassítson, vagy hogy egyáltalán lassítva játssza le.? Csak amit a Tempo-val szerkesztettem az maradt meg lassítva. A többi nemhogy nem lassú, de szakadozik és rossz a minősége. Ha már valaki feltette ezt a kérdést, akkor elnézést, de nem lelem….
  Előre is köszi a segítséget!

 5. @fecky23: a problémát az jelenti, hogy a slo-mo videók valójában nem lassítottak, hanem 240 vagy 120fps-sel készült videók. a számítógép nem fogja tudni, hogy ezeket neki a 240 vagy 120fps helyett 30fps-sel, és így lassítva kellene lejátszani, sem azt nem tudja, hogy honnantól kellene lassítani, majd honnan visszagyorsítani. a gép számára a videófájl egy szimpla 240 vagy 120fps-es videó, amit ennyivel is fog lejátszani, és így nem látszik majd lassítottnak, mondhatni “elvész” a lassítás (persze technikailag nem, csak ugye olyan gyorsan játssza vissza, ahogyan az rögzítve lett).

  ahhoz, hogy a lassítással együtt tudd letölteni, húzd be mondjuk iMovie-ba az iPhone-on, állítsd be a lassítás kezdetét-végét, ha szükséges, és bármi egyéb módosítás nélkül mentsd el új fájlként. ezt az új fájlt fogod tudni lementeni úgy, hogy az már tartalmazza a lassítást – ez az eljárás ugyanakkor átkódolja a videót, tehát már nem lesz 240 vagy 120fps, csak 30.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!