Akár 4K-s videót is le tud játszani az iPhone 6

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy fejlesztő kipróbálta, hogy az új iPhone 6-ok képesek-e lejátszani 4K felbontású és minőségű videókat, és meglepetésére simán vitte az új A8 processzor.

Screen Shot 2014-11-23 at 12.48.46

A WALTR nevű appal akár 4K videókat is rátölthetünk az iPhone készülékeinkre, és az alkalmazás képest azt lejátszani is, hála a 6-os széria A8 processzorának. Ahogy a fenti képen is látszik, zeneőrültek akár FLAC zenéket is áttölthetnek és hallgathatnak vele. Na de vissza a 4K-hoz, ami amellett, hogy hangzatos, persze értelmetlen is.

Az iPhone 6-nak 1334 x 750 pixel a felbontása, míg a 6 Plus-nak pedig 1920 x 1080 pixel, tehát teljes HD minőség. Ezzel szemben a 4K 3840 x 2160 pixel, amit természetesen az iPhone képtelen megjeleníteni, így teljesen értelmet ekkora felbontást használni, a pixelek nem jelennek meg. Ettől függetlenül jó tudni, hogy az A8 processzor erre is képes. :)

Önmagában a WALTR-ről is érdemes beszélni, de még nem próbáltuk ki, így valószínűleg majd egy másik cikkben fogunk beszámolni tapasztalatainkról.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Diario: 1 éves telefonok simán viszik a 4k-t. Le a kalappal a technologiának inkább.Am nekem egy két éves dell em van£500 ert vettem és simán viszi a 4k-t. :)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!