Az iPad Air 2 brutális sebességre képes, a Verge már ki is próbálta!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig várjuk, hogy itthon mi is kézbe foghassunk az iPad Air 2-t. Eddig nem voltam oda érte, sőt az Apple esemény alatt sem hozott lázba a nagyobb iPad, mivel én inkább az iPad minit tartom megfelelő nagyságúnak.

air-2-gold_4

Azonban már csak pár nap választ el minket a megjelenésig, és több médium, köztük a Verge is kipróbálta már a készüléket. Érdemes először a “kijelző mögé nézni”, milyen hardvert kapott az új iPad Air 2.

Az iPad Air 2 ugyanúgy megkapta az A8 processzort, mint az iPhone 6, azonban itt nem 2 magos, hanem 3 magos változatot raktak már bele a mérnökök, amit A8X-nek nevezünk. Ez azt jelenti, hogy a sebesség drasztikusan nőtt, még az iPhone 6-hoz képest is:

unknown

55%-kal gyorsabb, mint az iPhone 6, illetve ha megnézzük a sima iPad Air és az iPhone 5s A7-es processzorának eredményeit, azok közel megegyeztek sebességben. Idén az Apple valamiért belerakta az iPad Air 2-be a 3 magot és ezzel brutális sebességnövekedést kaptunk. Ha már itt tartunk, egy sárga 8GB-os 5c készülék 1240 pontot ér el, míg a jelenlegi iPhone 6 annak a dupláját, 2879-et.

Screen+Shot+2014-10-16+at+1.45.46+PM-642x360

A sebesség mellett rengeteget fejlődött a kijelző is, amely mostantól laminált, azaz egyáltalán nincsen levegő az érintőpanel és a kijelző között. További újdonság, hogy az új üveg 56 százalékkal kevésbé tükröződik, ami azért már a hétköznapi használat esetén is jelentősen érezhető lesz, különösképpen ha szabadban is sokat használjuk az iPadjeinket. Emellett ugye ott a vékonyabb kivitel és nem lóg ki a kamera sem. 🙂 A Touch ID pedig már csak a hab a tortán, az (online) Apple Pay fizetés mellett.

apple-ipad-air-2-002-2040.0

Ahogy fentebb írtam, a Verge szerkesztői már kipróbálták az új készüléket és valóban nem találtak benne kivetni valót. Erről készítettek egy rövid videót is, amit érdemes mindenkinek megnéznie:

Az iPad Air 2 már előrendelhető az iSTYLE-ban, Handrás szerint az arany készülékek fognak először érkezni, de időpontot egyelőre nem tudott mondani. Időközben az Apple már elkezdte kiszállítani a készülékeket 2-4 napos határidővel, tehát rövid időn belül hozzánk is elérhetnek:

Screen Shot 2014-10-22 at 13.20.38

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @farkas63: Az iPaddel tavaly csinálták meg az “extrát”, de semmi baj…

    @Robi: Ha lesz is, az valószínűleg szoftveres a következő iOS-szel. A tabletek (meg a telefonok is) hardveresen ott vannak, mint a notebookok. Gyorsabb lesz, meg minden, de kb. itt vége. 2-3 évente lehet frissíteni a gyorsabb vasért.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!