fbpx Skip to content

Alig várjuk, hogy itthon mi is kézbe foghassunk az iPad Air 2-t. Eddig nem voltam oda érte, sőt az Apple esemény alatt sem hozott lázba a nagyobb iPad, mivel én inkább az iPad minit tartom megfelelő nagyságúnak.

air-2-gold_4

Azonban már csak pár nap választ el minket a megjelenésig, és több médium, köztük a Verge is kipróbálta már a készüléket. Érdemes először a “kijelző mögé nézni”, milyen hardvert kapott az új iPad Air 2.

Az iPad Air 2 ugyanúgy megkapta az A8 processzort, mint az iPhone 6, azonban itt nem 2 magos, hanem 3 magos változatot raktak már bele a mérnökök, amit A8X-nek nevezünk. Ez azt jelenti, hogy a sebesség drasztikusan nőtt, még az iPhone 6-hoz képest is:

unknown

55%-kal gyorsabb, mint az iPhone 6, illetve ha megnézzük a sima iPad Air és az iPhone 5s A7-es processzorának eredményeit, azok közel megegyeztek sebességben. Idén az Apple valamiért belerakta az iPad Air 2-be a 3 magot és ezzel brutális sebességnövekedést kaptunk. Ha már itt tartunk, egy sárga 8GB-os 5c készülék 1240 pontot ér el, míg a jelenlegi iPhone 6 annak a dupláját, 2879-et.

Screen+Shot+2014-10-16+at+1.45.46+PM-642x360

A sebesség mellett rengeteget fejlődött a kijelző is, amely mostantól laminált, azaz egyáltalán nincsen levegő az érintőpanel és a kijelző között. További újdonság, hogy az új üveg 56 százalékkal kevésbé tükröződik, ami azért már a hétköznapi használat esetén is jelentősen érezhető lesz, különösképpen ha szabadban is sokat használjuk az iPadjeinket. Emellett ugye ott a vékonyabb kivitel és nem lóg ki a kamera sem. 🙂 A Touch ID pedig már csak a hab a tortán, az (online) Apple Pay fizetés mellett.

apple-ipad-air-2-002-2040.0

Ahogy fentebb írtam, a Verge szerkesztői már kipróbálták az új készüléket és valóban nem találtak benne kivetni valót. Erről készítettek egy rövid videót is, amit érdemes mindenkinek megnéznie:

Az iPad Air 2 már előrendelhető az iSTYLE-ban, Handrás szerint az arany készülékek fognak először érkezni, de időpontot egyelőre nem tudott mondani. Időközben az Apple már elkezdte kiszállítani a készülékeket 2-4 napos határidővel, tehát rövid időn belül hozzánk is elérhetnek:

Screen Shot 2014-10-22 at 13.20.38

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. A magyar iPhone 6 árakról nem lehet tudni valamit?

  2. Okt 26-tól…

  3. 24-től.

  4. szóval brutális 🙂 amint kézhez kapom meg is győződöm róla 🙂

  5. Szerintetek az Air2 instant get?
    Attól félek jövöre valami nagy újítás lesz.

  6. Én nem félek, hogy mostanában az Apple valamit felmutat mert 2-3 éve semmi extrát nem csinálnak.
    Amúgy ebben már 2GB Ram van.

  7. @farkas63: Az iPaddel tavaly csinálták meg az “extrát”, de semmi baj…

    @Robi: Ha lesz is, az valószínűleg szoftveres a következő iOS-szel. A tabletek (meg a telefonok is) hardveresen ott vannak, mint a notebookok. Gyorsabb lesz, meg minden, de kb. itt vége. 2-3 évente lehet frissíteni a gyorsabb vasért.

  8. Hát akkor csak óvatosan! Figyelni a traffipaxokat! ;0))

  9. @ef-dani: Mi olyan újításokra váagyunk mint a hologram, kivetító stb… ami tényleg ütne, ne csak ráncfelvarrások meg szoftver tuning.

  10. @farkas63: Na ilyen nem lesz, max. hosszú évek múlva. Bár nyilván nem véletlen nem terjedt el notebookokban sem a kivetítő…

  11. Hologram kivetítő? ;0))) Miért nem inkább teleport, vagy időgép!

  12. Köszi tényleg 24-én lesznek árak, handras-nál megtaláltam.

  13. @janoo:
    Az én egyik barátom pesti boltjába most hoznak arany színben212 000 ft a független, angol dugós.

  14. “Amúgy ebben már 2GB Ram van.”

    Bizonyíték???
    🙂

  15. @Jadeye:

    Köszi, így már tényleg elég kóser a cucc 🙂
    Csak megint korábban kell, jöjjön a jézuska 🙁

  16. Szerintetek wifi vagy wifi cellular érdemesebb venni ?

  17. Csak azt nem értem, hogy az rMBP-m kb 5600 pontot szerzett, ami APR-ben 470k.. ez az iPad meg ennyit, 160 ezerből.. Hogy is van ez?


Add a Comment