fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel az iOS 15, nagyjából 1 hónappal az iOS 15.6.1nyolc béta változat, és alig egy héttel az RC után az Apple kiadta az iOS 16-os frissítést.

Az iOS 16-ban az újratervezett Zárolási képernyőn új testreszabási lehetőségek állnak rendelkezésünkre, valamint widgetek, amelyekkel egy pillantás alatt áttekinthetjük az információkat. A Zárolási képernyőt összekapcsolhatjuk egy Fókusszal, és a Fókuszszűrők segítségével kiszűrhetjük a zavaró tartalmakat az appokban. Az Üzenetek fontos frissítéseinek köszönhetően szerkeszthetjük vagy visszavonhatjuk az éppen most küldött üzeneteket. A Vizuális definiálás funkcióval kiemelhetjük a kép témáját a háttérből, majd beszúrhatjuk olyan appokban, mint a Mail vagy az Üzenetek. Az iOS 16 rendszer ezenkívül új frissítéseket tartalmaz a Mailhez, a Térképekhez, a Tárcához, az Egészséghez és még sok máshoz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például Admin kolléga sarkára ejtett laptopja is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

 

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Egyéb kapcsolódó cikkeink:

Az iOS 16 esetén az Apple stílszerűen épp 16 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Nézzük, mit ír az Apple az iOS 16-ról!

Személyre szabott teljesítmény.

Az iOS 16 felpezsdíti az iPhone-élményt. Vadonatúj lehetőségeket kínál, hogy teljesen magadhoz alakítsd. Mindez még fejlettebb gépi intelligenciával és még gördülékenyebb kapcsolattartási, illetve megosztási funkciókkal társul.

Zárolási képernyő

Újragondolt zárolási képernyő

Villantsd meg kedvenc fotóidat a zárolási képernyőn, melyet most teljesen egyedivé tehetsz. Használhatod a fotó tárgyát jobban előtérbe hozó új többrétegű effektet, valamint különböző stílusokat is beállíthatsz, amelyek auto­ma­ti­ku­san megváltoz­tat­ják a zárolási képernyő színszűrőjét, alaptónusát és betűstílusát. Azt is beállíthatod, hogy egy fotósorozat képei a nap folyamán auto­ma­ti­ku­san váltsák egymást a zárolási képernyőn.

Widgetek

A zárolási képernyőre kitehető widgetek azonnal áttekinthető információt adnak a kedvenc appjaidból – láthatod például az időjárást, a naptáradban szereplő programokat, a dátumot, az időzónát, az ébresztéseket és egyéb jelzéseket, az akkumulátor töltöttségi szintjét vagy a tevékenység­gyűrűid aktuális állását.

Több zárolási képernyő létrehozása

Mostantól több különböző zárolási képernyőt is létrehozhatsz, mindegyiket egyedi háttérképpel és stílussal színesítve – a váltás is egyszerű közöttük. Ha inspirációra vágysz, körülnézhetsz a háttérképek galériájában, valamint a javasolt fotók és a tematikus gyűjtemények képei között.

Értesítések

A zárolási képernyő az értesítéseket kibontott listaként, halmozott vagy rejtett nézetben is meg tudja jeleníteni. Az értesítések a kép­ernyő alján jelennek meg, hogy sose legyenek útban.

Élő tevékenységek

Az élő tevékenységekkel közvetlenül a zárolási képernyődön követ­heted nyomon az éppen zajló eseményeket, hogy ne maradj le semmi­ről. Így a készüléked feloldása nélkül tudhatod meg például egy meccs állását, vagy hogy hol tart éppen a megrendelt ételed. Ez a funkcionalitás viszont csak később, egy szoftverfrissítésként fog érkezni.

Fókusz

Könnyedén beállíthatsz Fókuszokat

A Fókusz új, letisztult beállításaival egyenként kiválaszthatod, kiktől és mely appoktól szeretnél, illetve nem szeretnél értesítéseket kapni egy adott Fókuszban.

A Fókuszaidat a zárolási képernyőddel is összekapcsolhatod, így az kinézetében és működésében is mindig ahhoz fog igazodni, ahogy épp az iPhone‑odat használod. Egyszerű lapozó mozdulattal válthatsz át Személyes Fókuszról a közelgő megbeszéléseket és a teendőlistáidat widgetekkel mutató Munka Fókuszra.

Fókuszszűrők

A Fókuszszűrőkkel elrejtheted a zavaró információkat – ezzel bizonyos Apple-appokban, például a Naptárban és az Üzenetekben, valamint a külső fejlesztők különböző alkalmazásaiban is jobban különválaszthatod a munkád és a magánéleted.

Megadhatod például, hogy amíg Személyes Fókuszban vagy, ne jelenjenek meg a munkahelyi levelezésedhez tartozó értesítések.

Fotók

Megosztott iCloud-fotókönyvtár

Egyszerűbben, egy helyen oszthatsz meg fotókat és videókat akár öt családtagoddal, így együtt tehetitek teljessé a közös emlékek gyűjteményét.

A családtagok egyetlen megosztott iCloud-fotókönyvtárban bármikor hozzáférhetnek az összes felvételhez – azokhoz is, amelyeket nem ők készítettek vagy szerkesztettek.

Tele megosztási lehetőségekkel

Új megosztott fotókönyvtár létrehozásakor megadhatod, hogy meglévő fotóid közül az adott dátum óta vagy az adott emberekről készült képek kerüljenek bele. Miután létrehoztad a fotókönyvtárat, a Kamera appból közvetlenül oszthatsz meg benne felvételeket, sőt azt is beállíthatod, hogy automatikusan megossza a fotókat mindazokkal, akikkel korábban már megosztottad a fotókönyvtárad és épp a közeledben vannak. Az Önnek kategóriában pedig intelligens javaslatok segítenek eldönteni, hogy hozzáadj‑e egy új fotót a megosztott könyvtárhoz.

Mindenkinél szinkronban a szerkesztések és változtatások

A megosztott fotókönyvtár minden közreműködője hozzáadhat új fotókat, valamint szerkesztheti és törölheti a meglévőket. A kedvencek, a képfeliratok és a kulcs­szavak is szinkronizálódnak a tagok között, így ha egyikőtök rendszerezi a gyűjteményt, azzal a többieknek is megkönnyíti a keresést.

Üzenetek

Az üzenetküldés újraírva

A nemrég elküldött üzeneteidet mostantól átírhatod vagy akár teljesen vissza is vonhatod. Az üzenetek az elküldésük után 15 percig szerkeszthetők vagy vonhatók vissza.

És már megjelölheted olvasatlanként azokat az üzeneteket, amelyekre nem tudsz azonnal válaszolni, de később mégis szeretnél.

SharePlay az Üzenetekben

Nézzétek együtt a barátokkal a kedvenc sorozatotok legújabb részét vagy hallgassatok közösen egy új számot, miközben csetelhettek róla az Üzenetekben. Mivel a lejátszásvezérlők is megosztottak, mindenkinél szinkronban marad a lejátszott tartalom.

Sokoldalúbb csapatmunka

Már jegyzeteket, preziket, emlékeztetőket, Safari-lapcsoportokat és egyéb tartalmakat is megoszthatsz az Üzenetekben, ahonnan azonnal bele is vághattok a közös munkába. A beszélgetésben láthatod, ha valaki módosított egy megosztott projektet, és közvetlenül abból az appból veheted fel a kapcsolatot a többiekkel, amelyikben éppen dolgozol.

Mail

Továbbfejlesztett keresés

A keresés pontosabb és átfogóbb találatokkal szolgál, sőt már azelőtt ad javaslatokat, hogy elkezdenél beírni valamit.

Új levelezési funkciók

Egyszerűen visszahívhatsz egy éppen kiment e‑mailt, későbbi időpontra ütemezheted az üzeneteid elküldését, és emlékeztetőket állíthatsz be, hogy később reagálj egy levélre, vagy hogy visszatérj rá. (Szerkesztői megjegyzés: a Küldés visszavonása funkció csak az elküldés utáni 10 másodpercben áll rendelkezésre – szóval ez gyakorlatilag egy 10 másodpercig késleltetett küldés, nem pedig egy már kiküldött levél percekkel későbbi visszahívása.)

Az e‑mailekben már formázott linkeket is használhatsz, így még több részlet derül ki belő­lük egy szempillantás alatt. Ha pedig elfelejtenél egy mellékletet csatolni vagy egy címzettet megadni, a Mail észreveszi, és rákérdez, hogy szeretnéd‑e pótolni a hiányzó dolgokat. A funkció angol nyelven érhető el.

Safari és jelkulcsok

Védettebb bejelentkezés a jelkulcsokkal

A jelkulcsok egy újfajta, végpontok között titkosított bejelentkezési módot kínálnak, amely védett az adathalász támadásokkal és adatszivárgással szemben. Ezzel bármelyik közismert kétfaktoros hitelesítési rendszernél biztonságosabbak – és nem csak Apple eszközökön használhatók.

Megosztott lapcsoportok

Közvetlenül a Safariból oszthatod meg böngészőlapjaidat és könyvjelzőidet, küldhetsz üzeneteket és indíthatsz FaceTime-hívásokat. Akár a következő utazásotokat tervezitek a barátokkal, akár kanapékat nézegettek a pároddal, az összes lapot megoszthatod egyetlen helyen. Ha pedig ők is találnak valami jót, hozzáadhatják a csoporthoz a saját lapjaikat.

Gépi intelligencia

Tárgy leemelése a háttérről

A fotókról egyszerűen leemelheted a tárgyukat, vagy elkülönítheted a háttér eltávolításával. Ez a funkció többek között a Fotókban, a Képernyőfotóban, a Gyorsnézetben és a Safariban lesz elérhető. (Megjegyzés: ez az újdonság az A12 Bionic vagy újabb chippel szerelt iPhone-modelleken érhető el.)

Élő szöveg videókban

Ha egy videót olyan képkockán állítasz meg, amelyen valamilyen szöveg látható, használhatod rajta a megszokott szövegműveleteket, például kimásolhatod, lefordíthatod, megoszthatod, sőt rá is kereshetsz. (Megjegyzés: ez is az A12 Bionic vagy újabb chippel szerelt iPhone-modelleken érhető el, és angol, francia, japán, kínai, koreai, német, olasz, portugál, spanyol és ukrán szövegekkel működik.)

Gyorsműveletek Élő szöveggel

Mostantól még egyszerűbben tudsz telefonszámokat felhívni, weboldalakat megnyitni, pénznemek között váltani, más nyelvre fordítani és egyéb műveleteket végezni a fotókon és videókon feltűnő vagy a Kamerával befogott szövegeket felhasználva.

Gyorsparancsok külön beállítás nélkül

Az appok telepítése után azonnal használhatsz Siri-parancsokat.

Diktálás

Intelligensebb diktálás

A Diktálás a szöveg bemondása közben azonnal, automatikusan beszúrja a vesszőket, pontokat és kérdőjeleket. Emojikat is tehetsz az üzeneteidbe diktálással: csak mondd, hogy „happy face emoji.” (Megjegyzés: ez az újdonság az A12 Bionic vagy újabb chippel szerelt iPhone-modelleken érhető el, és a használatához beszédfelismerő modellek letöltése szükséges.)

Diktálj és gépelj egyszerre

Szöveg bevitele közben simán váltogathatsz az érintéses és a hangbevitel között. Gépelj a billentyűzeten, koppints a szövegmezőre, tedd át a kurzort, szúrj be QuickType-javaslatokat – mindezt anélkül, hogy kilépnél a diktálásból. (Megjegyzés: ez is az A12 Bionic vagy újabb chippel szerelt iPhone-modelleken érhető el, és angol, arab, francia, japán, kínai, koreai, német, olasz, spanyol, orosz és török szövegekkel működik.)

Térképek

Többmegállós útvonaltervezés

Több megállót is előre betervezhetsz az útvonaladba, és a korábbi útvonalaidat is egyszerűen megtalálod a Legutóbbiak pontban. A Térképek szinkronizálja az adatokat az összes eszközödön, így a Mac-eden kinézett útvonalat az iPhone-odon is láthatod, amikor elindulsz.

Tömegközlekedési kártyák és árak a Térképekben

Új tömegközlekedési kártyákat adhatsz a Tárcához, ellenőrizheted és feltöltheted a merülő egyenlegedet, és az utazás árát is megnézheted a Térképek app elhagyása nélkül.

Apple Pay és Tárca

Kövesd nyomon a rendeléseidet

A Tárcában megnézheted a nyugtáidat, és nyomon követheted az Apple Pay-jel kifizetett rendeléseidet.

Biztonságos kulcsmegosztás

A Tárcából biztonságosan megoszthatod a kulcsaidat a kedvenc üzenetküldő alkalmazásaidon – például az Üzeneteken, a Mailen és a WhatsAppon – keresztül. Te határozod meg, hogy mikor és hol lehet használni a kulcsokat, és bármikor vissza is vonhatod őket. (Megjegyzés: ez csak meghatározott autómárkákhoz és megfelelő jellemzőkkel rendelkező zárakhoz érhető el.)

Otthon

Újragondolt Otthon app

Az Otthon appot az alapoktól építettük újra – még hatékonyabb és még megbízhatóbb formában. Az áttervezett Otthon lapon kezelheted az összes okosotthoneszközödet. Az új kategóriák klíma, fények, biztonság és más jellemzők szerint válogatják szét számodra a kiegészítőket, és egy koppintással hozzájuk is férhetsz. A többkamerás nézet pedig az okosotthon-kamerákat helyezi a középpontba.

Ehhez az otthoni központhoz csatlakozó Apple eszközök mindegyikén a legújabb szoftververziónak kell futnia. Az otthon megosztásához és az Otthon alkalmazás értesítéseinek fogadásához otthoni központ szükséges. Otthoni központként csak Apple TV és HomePod használható.

Matter-támogatás

A Matter egy okosotthonokhoz kifejlesztett kapcsolati szabvány, amely számos különböző okosotthon-kiegészítő együttműködését teszi lehetővé a platformok közötti átjárással. Az Otthon appal és Sirivel zökkenőmentesen irányíthatod Matter- és HomeKit-kompatibilis kiegészítőidet. A Matter jóvoltából sokkal több készülék lesz kompatibilis az ottho­noddal, így még változatosabb választási lehetőségeid lesznek – a legmagasabb fokú biztonság megőrzése mellett. Ez a funkcionalitás viszont csak később, egy szoftverfrissítésként fog érkezni. A Matter-kiegészítőkhöz otthoni központként használt Apple TV vagy HomePod szükséges.

Egészség és fitnesz

Frissítések az Egészség appban

Az Egészség app új Gyógyszerek funkciója segít a gyógyszerszedés intézésében, követésében és megértésében. Szeretteidnek továbbá meghívót is küldhetsz, hogy megosszák veled az Egészség appban tárolt adataikat, így még jobban figyelhettek egymásra mindabban, ami igazán fontos.

Fitnesz app Apple Watch nélkül is

A Fitnesz app akkor is segít nyomon követni és elérni a fitnesz­céljaidat, ha nincs Apple Watch-od. Az iPhone mozgásérzékelői, a lépésszámod, a megtett távolság és külső partnerek edzésprogramjainak segítségével becslést készít az elégetett kalóriákról, hogy ezzel is hozzásegítsen a napi mozgáscélod megvalósításához.

Családi megosztás

Egyszerűen kezelheted a gyerekek felhasználói fiókjait

Könnyedén hozhatsz létre fiókot a gyerekeknek, hogy a megfelelő szülői felügyeleti beállítások a kezdetektől fogva aktívak legyenek. Életkor szerint adhatod meg a médiakezelési beállításokat, és gondoskodhatsz a Képernyőidő, a helyzetmegosztás és más lehetőségek megfelelő beállításáról.

A gyerekek Képernyőidőre vonatkozó kérései mostantól az Üzenetekben is megjelennek, ahonnan egyszerűen jóváhagyhatod vagy elutasíthatod őket.

Új készülék beállítása a gyermekednek

Saját készülékedről, a Gyors kezdés funkcióval egyszerűen beállíthatod gyermeked új iPhone‑ját vagy iPadjét a megfelelő szülői felügyeleti beállításokkal együtt.

Családi ellenőrzőlista

Hasznos tippek és javaslatok segítenek a legtöbbet kihozni a Családi megosztásból – a számos téma között ott van a beállítások frissítése, amely a gyerekek életkorától függően változik, a helymeghatározás bekapcsolása, de arról is kaphatsz emlékeztetőt, hogy a család minden tagjával megoszthatod az iCloud+-előfizetésedet.

CarPlay

A CarPlay új generációja

A CarPlay új generációja hamisítatlan iPhone-élményt ad az autózáshoz. A sofőr körüli összes képernyőhöz – és a műszerfalhoz is – szolgáltat tartalmat, ami egységes megjelenést biztosít, egyesítve az autó és az iPhone legjobb jellemzőit.

Közvetlenül a CarPlay-ből vezérelheted az olyan járműfunkciókat, mint a rádió és a klíma. A felhasználói felületet pedig a saját igényeidre szabhatod widgetekkel, gondosan összeállított műszercsoport­dizájnokkal és más lehetőségekkel. (Megjegyzés: a kompatibilis járművek listája 2023 végén várható.)

Adatvédelem és biztonság

Gyors reakció a biztonsági kihívásokra

Mostantól a normál szoftverfrissítések közti időszakban is kapsz fontos biztonsági fejlesztéseket, így automatikusan naprakészen tarthatod az iPhone‑od védelmét a biztonsági problémákkal szemben.

Biztonsági ellenőrzés

A Biztonsági ellenőrzés funkció a családon belüli és párkapcsolati erőszakot elszenvedőknek segít, hogy az adott helyzetben felülbírálhassák és alaphelyzetbe állíthassák a másoknak adott hozzáférést. A Biztonsági ellenőrzés alaphelyzetbe állítja a rendszer appokhoz tartozó adatvédelmi engedélyeit, és az adott eszközre korlátozza az Üzenetek és a FaceTime használatát.

Kisegítő lehetőségek

Ajtó észlelése

Ez a funkció az úti célodhoz vezető utolsó néhány méteren segít eligazodni: megkeresi az ajtót, felméri, milyen messze van, illetve hogyan lehet kinyitni. Hangosan felolvassa a szobaszámokat, a kerekesszékes akadálymentességet jelölő szimbólumokat és más hasonló fontos információkat is. Ez a funkció iPhone 12 Pro és iPhone 13 Pro készülékekkel használható.

Partnervezérlő

Két kontrollert egyesíthettek, amikor segítségre van szükséged egy játékban. Ha ugyanazt a játékost két összekapcsolt vezeték nélküli játékvezérlővel irányítjátok, szintet léphettek a kedvenc iPhone-, iPad- vagy Mac-játékaitokban.

Az Apple Watch vezérlése az iPhone‑nal

A Kapcsolóvezérlést, a Hangvezérlést és az iPhone összes többi kisegítő funkcióját is használhatod az Apple Watch-od vezérléséhez.

És mindez csak a kezdet.

Időjárás. Az előrejelzési modulokra koppintva részletesen tájékozódhatsz a levegőminőségről, a helyi előrejelzésekről és egyéb adatokról. Óránkénti előrejelzést kaphatsz a következő 10 napra, a következő óra csapadékintenzitását pedig percről percre láthatod. Az időjárási vészhelyzetekről – például tornádókról, hóviharokról vagy villámárvizekről – szóló kormányzati értesítéseket is megkaphatod az alkalmazásban.

Freeform. A Freeform egy új hatékonyságnövelő alkalmazás, amelyben közösen valósíthatjátok meg az ötleteiteket. Jegyzetelhettek, fájlokat oszthattok meg, valamint internetes linkeket, dokumentumokat, videókat és hangot is beszúrhattok. Ez a funkcionalitás viszont csak később, egy szoftverfrissítésként fog érkezni.

Apple TV. A tvOS 16 eszközkapcsolati támogatása új lehetőségeket nyit az Apple TV, az Apple Watch és az iPhone közös használatában. Amikor a közelben vagy, csatlakozz az eszközeiddel, és merülj el a tévézés minden eddiginél személyesebb élményében.

Spotlight. A Spotlight keresőt közvetlenül a Főképernyőn is elérheted, és részletes kibontott találatokat, intelligens javaslatokat, illetve még több képtalálatot kaphatsz az olyan appokból, mint az Üzenetek, a Jegyzetek és a Fájlok. Közvetlenül a Spotlightból indíthatsz időzítőt és futtathatsz parancsokat is.

Game Center. A Kontaktok app áttervezett irányítópultján láthatod, hogy mit és milyen eredménnyel játszanak a barátaid. A többrésztvevős Game Center-játékok SharePlay-integrációjának köszönhetően egy barátod is beszállhat a játékba, miközben FaceTime-oztok. Ez a funkcionalitás viszont csak később, egy szoftverfrissítésként fog érkezni.

FaceTime Handoff. Egyszerűen válthatsz eszközt a FaceTime-hívások közben – és egy szóról sem fogsz lemaradni. Egy koppintással átadhatod a hívást a Macedről az iPhone‑odra vagy az iPad­edre, és a váltást a csatlakoztatott Bluetooth-fülhallgatód is azonnal leköveti.

Emlékez­tetők. A listákat sablonként is elmentheted, létrehozhatod és megoszthatod, illetve rutinfeladataidhoz, utazási listáidhoz és bármilyen más célra is újrahasznosíthatod őket. A kedvenc listáidat rögzítheted is az egyszerűbb eléréshez. A Ma és az Ütemezett intelligens lista idő és dátum szerint rendezi az elemeket, hogy jobban átláthasd őket, és szükség esetén könnyebben állíthass be emlékeztetőt. A Teljesített lista pedig egy vadonatúj lista, amelyben a teljesítés idejével és más adatokkal együtt, egy helyen tekintheted át az összes teljesített emlékeztetődet.

Jegyzetek. Az iPhone‑odon a megosztás menü használatával bármelyik appból kiindulva készíthetsz gyorsjegyzetet. A készüléked jelkódjával zárolhatod a kívánt jegyzeteket – így nem kell hozzájuk külön jelszót megjegyezned. Az intelligens mappák új, testre szabható szűrőivel a létrehozás dátuma, a mellékletek és más szempontok alapján is rendszerezheted a jegyzeteidet.

Részvények. Több figyelési lista létrehozásával egyszerűen rendszerezheted a követett árfolyamjelzőket. A szimbólumokat tetszőleges feltételek, például ágazat, eszköztípus, tartott eszközök és egyebek szerint is csoportosíthatod. A közelgő pénzügyi jelentések időpontját felveheted a naptáradba, az új widgetekkel pedig még több információt kaphatsz egy pillantással.

Memoji. Fejezd ki az egyéniséged új Memoji-matricákkal és olyan új személyre szabási lehetőségekkel, mint az orrformák, a fejfedők és a természetes hajtextúrákat és hullámtípusokat jobban tükröző frizurák. A Kontaktok appban is egyedibbé teheted a kontaktjaidat az új Memoji-matricapózokkal.

Fordító. A Fordító appból elérhető kamerával lefordíthatod a magad körül látott szövegeket. A képet szüneteltetve olyan fényképet kaphatsz, ahol a fordítás az eredeti szövegre helyezve jelenik meg, és ki is nagyíthatod az egyes részleteket, de a Fotókönyvtárban tárolt fényképeken látható szövegeket is lefordíthatod.

Háttérkép

Megtetszett az iOS 16 új háttérképe? Kattints a kívánt képre a letöltéshez (új lapon nyílik meg):

Az iPhone 14 modellek új háttérképei pedig ebből a cikkünkből tölthetőek le: Töltsd le az iPhone 14 és 14 Pro háttérképeit!

Kompatibilitás

Az iOS 16 csak az iPhone 8 és újabb modellekre érhető el – így már nem támogatja az iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus és első generációs iPhone SE modelleket:

Hogyan telepíthető az iOS 16?

Bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük a Finder és az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is a számítógépünk segítségével, amit aztán “zárolunk”, így azt nem írja azt felül az új mentésekkel a gépünk. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 15-ös verzióban is, hiszen ezeket az iOS 16 frissíti az új verzióra.

A frissítéshez meg kell majd adnunk a készülékünk jelkódját.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük a számítógépünk segítségével is a Finderben vagy az iTunes-ban, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor a Finder vagy az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. Számítógéppel ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 16-ot, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor a gépünk azt feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 16-ot, és nem akarunk semmi “szemetet” esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a biztonsági mentésből visszaállítani azt. Ezt áthidalhatjuk azzal, hogy az iCloud fiókunkkal szinkronizáljuk az egyes adataikat, amelyekbe már az Üzenetek is beletartoznak. Az ilyen adatok a készülék új iPhone-ként való beállítása után az iCloud fiókunkba való belépéskor automatikusan letöltődnek a készülékre. A biztonsági mentéssel szemben viszont így egyes beállítások és tartalmak, így például az App Store-os alkalmazások adatai nem feltétlenül kerülnek vissza, kivéve ha utóbbiak az iCloud Drive-on tárolták az adataikat.

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent iOS 16 buildszáma 20A362, ami megegyezik az RC buildjével, így akinek már az RC verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Közvetlen letöltési linkek, ha a frissítés továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

A letöltött fájlokat Windows-on a ⇧ (shift), macOS-en az ⌥ (alt/option) lenyomása közben a Finder vagy az iTunes frissítés (vagy visszaállítás) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy visszaállítani) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Az összes, iOS 15-öt támogató készülékre egyúttal megjelent az iOS 15.7 is, így aki nem akar rögtön az iOS 16-ra frissíteni, vagy az már nem támogatja a készülékét, az felteheti a 15.7-et. Az iOS 16-ra való frissítés előtt nem szükséges, és igazából felesleges is előbb még az iOS 15.7-re frissíteni.

Ha a készülék nem dobja fel az iOS 16-ot

Ha a Szoftverfrissítés opcióban a képernyő alján nem jelenik meg, hogy az iOS 16 is elérhető, hanem csak annyit ír a készülék, hogy az iOS 15.7 naprakész, akkor szinte biztos, hogy egy béta profil van a készüléken. Menjünk a Beállítások, Általános, VPN- és eszközfelügyelet menüpontba, és a Konfigurációs profilok résznél töröljük ki az ott található béta profilt. Ezután már meg kell jelennie.

Az iOS 16-ra egyelőre nincs jailbreak

Talán semmi meglepő nincs abban, hogy az iOS 16-re egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen iOS 16-ra. Azt jelenleg nem lehet tudni, mikor várható egyáltalán jailbreak.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Hogyan tehető vissza az iOS 15?

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha a számítógépen a Finder vagy az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal, illetve kapcsoljuk ki az esetlegesen korábban engedélyezett automatikus frissítést a Szoftverfrissítés menüpont alatt. Magától a készülék csak akkor frissül iOS 16-re, ha korábban már bekapcsoltuk az automatikus frissítést.

Ameddig az Apple még aláírja az iOS 15 legutóbbi verzióját, addig akiknek nem vált be az iOS 16, azok az aláírási ablak bezáródásáig még vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 15-öt, noha ez nem javasolt.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni a Finderben vagy az iTunes-ban a megfelelő iOS 15-ös IPSW-t, és megvárni, hogy végigmenjen a folyamat. Hátrány: mivel ez visszaállítás, minden adat elvész, és az iOS 16-ról időközben készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 15-ös rendszerre.

Erről részletesen: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az Apple által aktuálisan aláírt IPSW-k letöltése: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 15 aláírási ablakát, ami után gyakorlatilag nincs lehetőség visszatenni az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót. Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Nekem nem működik megfelelően a készülék!

Ha a frissítés után bármi nem úgy működik, ahogyan azt elvárnánk, az alábbi cikkben leírt lépéseken célszerű elsőként végigmenni: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 16-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 16 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Zocs Zocs says:

    Sziasztok!
    Telefonon megjelent a 15.7-es verzió is a 16-os mellet, de iTunes még nem dobja fel csak a legutolsó 15.6.1-es verziót, mint legfrissebbet. Azon is meg fog jelenni később mindkét verzió (15.7, 16) vagy csak már 16-ra lehet frissíteni gépen keresztül és csak telefonon lehet 15.7-re frissíteni?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez ki fog derülni, de ha eleve az iOS 16-ot akarod feltenni, ahhoz nem szükséges az iOS 15.7-re frissíteni előtte, mehet direktben a 16-ra.

  3. Avatar for Zocs Zocs says:

    Még maradni akarok 15-ös verzión, ezért kérdeztem. A 15.7-es verziót szeretném letölteni, de gépről és nem telefonon keresztül, ezért lenne jó ha azon is feldobná a rendszer, de ha nincs más lehetőség akkor marad az OTA.

  4. Avatar for Zocs Zocs says:

    Még egy kérdés, ha csak OTA marad nem lesz a rendszerben valami galiba, hogy mindig gépen keresztül frissítettem az ios-t, tehát az egész szoftvert letöltöttem és azt telepítettem, mert telefonon jóval kevesebb a szoftver mérete.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    semmi különbség nincs a végeredmény tekintetében. bárhogyan frissítheted.

  6. Avatar for Zocs Zocs says:

    Köszi :slight_smile:

  7. Na, most már többet tudunk :slight_smile:
    Egy kérdés! Ha a 15.7-et rakom fel maradhat az óra 8.7-en, fogja kezelni?

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy 8 hónappal ezelőtti reddit poszt. de amúgy mindegy, mert ha csilliárdan töltik le épp a bármit, akkor egyszerűen leakad tőle az Apple. az egész világ frissít épp, majd helyreáll.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    egy adott iOS-verzió minden további nélkül kezeli a korábbi watchOS-verziókat. csak azt nem kezelné, ami az ő verziójánál újabb rendszert igényel.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igazából lényegtelen, ha az Apple-nél van a hiba. ha a szoftverben lenne, akkor az már tuti kijött volna az RC-nél is, ott meg nem volt világvége.

  11. Avatar for aw123 aw123 says:

    Ilyen volt mar korabban is IOS frissites idejen. Megoldodik. Keine panik!

  12. Avatar for huh huh says:

    Egy kérdés, most mi a helyzet a modellspecifikus háttérképekkel? Gondolok itt a pl. 13 Pro fénycsöves képeire. Már nem lehet megtalálni őket a háttérkép galériában, nincs is rá mód hogy ilyen módon beállíthatóak legyenek? Vajon a jövőben várható a visszatérésük? Gondolom Live háttérképeket pláne ne várjak, mivel a zárolt képenyő nyomvatartása már az új menüt hozza fel.

  13. Avatar for huh huh says:

    Arra gondoltam, hogy letöltés nélkül, gyári módon

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az Apple kivette a rendszerből, akkor azt nem tudod beállítani, mert nincs benne. letöltöd, beállítod, kész. :slight_smile:

  15. Sziasztok!

    Ha nem a legutolsó béta (RC) verzió volt fent, akkor kellene, hogy OTA-n dobja a frissítést?

  16. Köszi!
    Részben kőltöi volt a kérdés, de tuti ami fix :slight_smile:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ha más a build akkor igen.

  18. Köszi!
    Ehhez egyébként törölni kell a béta profilt?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az RC-t szeretnéd feltenni, és maradnál bétázni, akkor nem kell letörölni a profilt. ha a release channelre szeretnél váltani, akkor töröld le a profilt.

  20. iP 12-n egyelore elegge docogos… remelem idovel elmullik, xD

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem a legutolsó béta (RC) van fent neki, akkor most is az RC-t fogja feldobni neki, hiszen akkor egyértelmű, hogy más build van neki fent, mint ami az RC.

  22. Ezt a buzi nagy orat a vakoknak szantak? :laughing:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, hiszen ők látják a kijelzőt.

  24. Köszönöm, akkor várok még kicsit, mert egyelőre nem látom…
    Viszont, ha az RC van már fent és törlöm a béta profilt, akkor dobja a hivatalos verziót?

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem.

    A hivatalosan megjelent iOS 16 buildszáma 20A362, ami megegyezik az RC buildjével, így akinek már az RC verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

  26. Avatar for R_R R_R says:

    iP12 pro max és iP13 pro max-on is az akku-t szinte zabálja az iOS16… jobb felső sarokban mintha visszaszámláló működne, az akku üzemidő jelző helyett. Ip12pro max 48%-ról 1óra alatt 17%-on van, iP13 pro max 85%-ról 1óra alatt 56%-ra zuhant. Más is észlelt valami hasonló változást az akku idővel kapcsolatban?

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Igen tudom, de ha beta-zik amugy is, mert az RC-re kérdezett, azaz neki teljesen jó így az RC is, hiszen az azonos a hivatalossal build-ben, csak mehetnek fel utána a következő beta-k is majd.
    Erre gondoltam kb.

  28. Keresés gomb kikapcsolása: beállítások/ főképernyő/alul a gombbal

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát én ezt egyszerűen nem értem, minden frissítéskor mindig ugyanez van: a rendszer a háttérben még dolgozik. tedd töltőre, és majd reggelre befejezi.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez benne van a Főképernyőről szóló cikkben, amit meg linkeltünk is az újdonságok alatt, mint kapcsolódó cikk. :wink:

  31. Sziasztok. Nekem tűnik csak úgy vagy az appkönyvtárak mögötti szürke tényleg világosabb lett?

  32. Csak engem zavar, hogy alul jelennek meg az ertesitesek?

  33. Most mar kezd belerazodni de az elejen meg volt, hogy 1-1 app-t amikor ranyomtam csak 1 masodperc utan nyitott meg. (Ranyomtal es nem tortent semmi, aztan puff megnyitotta)

  34. Ha a zárolási képernyőre rakok ki widgeteket akkor számomra az eddigi oldalra ahol a widgetek voltak nem igazán van szükség. Azt ki lehet valahogy kapcsolni? Tudjátok amikor a kezdő képernyőn balra húzom el az ujjam. :smiley:

  35. Nem lehet ahogy sajnos az appkonyvtarat se.

  36. Az appkönyvtárat szeretem nagyon, az nem probléma. De ez így feleslegessé vált, elég szomorú, hogy nem lehet kikapcsolni…

  37. Hmm. Nekem tegnap este ment fel a rendszer, ma zabálja az akkut, ha nem is ilyen durván, de igencsak érzékelhető módon. Pedig eltelt egy éjszaka neki a 16-on wifi mellett… :man_shrugging:t2: :thinking: … i12 Pro.

  38. Egy friss rendszernel ez benne van, majd a 16.03-16.04-nel rendberakjak.

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    jelenleg nem lehet kikapcsolni, ahogyan azt a Főképernyőről szóló cikkben is kiemeltük:

  40. Van benne azért pár helyen ilyen “design ugrálás”, meg pl. Ilyen rácsúszás

    Egyébként “jól” fut. Ha gépelek akkor kicsit lagzik. Írok pl ide kommentet és a betűk nem kerülnek be, csak 1 másodperc után egy csomó egyszerre.

    A Plex app full furán néz ki, de gondolom ezt majd javítják
    A play/pause menü elfoglalja a képernyő 3/4-ét:

  41. Avatar for micra micra says:

    Sziasztok! Lefrissítettem az iphone 11-m a 16-os ios-re. A százalékkijelzést olvastam, hogy nem mindegyik készülék támogatja, köztük a 11 sem. Viszont töltéskor észrevettem, hogy a képernyő közepén sem jelenik már meg az akksi százalék, hogy hol tart a töltés. Más is tapasztalt ilyet, más típusoknál?

  42. XR-en ugyanezt tapasztalom. Ez elég zavaró…

  43. Avatar for Wico Wico says:

    Sziasztok! Az OTP alkalmazásba be tudtok jelentkezni? Nekem béta óta nem megy. Viszont most, hogy kijött a végleges gondolom már jónak kéne lennie. Esetleg más is tapasztalt ilyet vagy csak nálam jelenik meg a probléma?

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Most meg az Erste jó és az volt végig a beta-k alatt. Biztosan váltják egymást a bankok a bénázásban.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem az OTP-vel egyik béta esetén sem volt gond, és most sincs vele semmi baj, szerintem nálad lesz valami. töröld le, és töltsd le újra.

  46. Avatar for Wico Wico says:

    Letöröltem és újratelepítettem, ahogy mondtad és működik! Köszönöm szépen! Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a hiba :smiley:

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    na akkor az szerencse. :slight_smile:

  48. Avatar for aw123 aw123 says:

    Iphone 12 mini, ugyanez a szitu, toltes kozben ha ranezek nem mutatja hol tart. Ez sokaig nem maradhat igy, kb csak halalosan idegesito.

  49. Avatar for expa expa says:

    Ha idegesít benneteket akkor miért frissítetek ilyen hamar? Ha hamar akkor fogadjátok el a hibákat. Én biztosan várok az első javításig…

  50. Avatar for aw123 aw123 says:

    Egyebkent az iment rajottem, hogy zaroltkepernyos widgetkent ki lehet rakni, es igy mar nekem megfelel.
    Az mas kerdes hogy egyik telefonomon, amihez az oram is parositva van, ott a hozzaadhato widgetek kozott csak az ora akkuja valaszthato, hianyzik a telefone :slight_smile: Namost, gondoltam egyet, telefon ujraindit, majd ujra ranezek es most meg csak a telefonom szerepel az akkus widgetek kozott. Jo, hozzaadom azt, elmentettem. Lezarom a telefont, majd ujra ranezek, es az akku kijelzes atugrott a telefonos widgetrol az oraera, magatol. Lesz itt meg mit finomitani :slight_smile:

  51. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nekem tegnap este volt hasonló, annyi elteréssel, hogy akkor mutatta a widget a telefont töltöttségét amikor 20% alatt volt. Ekkor az óra még bőven 70 felett járt. Gondolom ez nem bug, legalábbis ami nálam volt.

  52. Számomra egyelőre követhetetlen, hogy mikor melyik eszköz töltöttségét mutatja és milyen logika alapján éppen azt (az alacsonyabbat, vagy az éppen töltés alatt állót, vagy felváltva… egyiket sem találtam beigazolódottnak). Ha legalább koppintásra váltana az eszközök között mondjuk.
    Valaki rájött már ennek a logikájára vagy ez csak sima bénaság?

  53. Avatar for pAnk pAnk says:

    Szerkesztés közben ha rányomsz akkor lehet kézzel választani, hogy melyik készülék töltöttségét mutassa. Alapértelmezettként automatikusra van állítva, jelentsen ez bármit is :slight_smile:

  54. Üdv!
    Több ismerősömnél is rosszul müködik a viber!
    Ujra lett rakva de semmi!
    Ha egy beszélgetésben rámész az ember nevére, nem jelennek meg a beállítások!
    Valakinél hasonló?
    Megoldás?
    Köszönöm

  55. Avatar for Czo Czo says:

    Mit jelent az, hogy “egy beszelgetesben ramesz az ember nevere”, illetve, mit jelent az, hogy “ramenes utan” nem jelenik meg a beallitas?

    A Viber fejlesztoknel jelezted mar a hibat? :smiley: ok valoszinuleg sokkal inkabb tudnak ezzel mit kezdeni.

  56. Avatar for aw123 aw123 says:

    Es mire nyomok ra es hol? PONTOSAN. Talaltam nehany kulfoldi bejegyzest is rola, de sehol nem birtak normalisan leirni, csak total feluletesen. Kezdem gyanitani, hogy nem mindenkinel egyforman mukodik mert mar szet nyomkodtam a kepernyot widget szerkeszteskor :slight_smile: de shogy nem ajanlja fel a valasztas lehetoseget.

  57. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Megjelent a 16.1 fejlesztői béta

  58. Avatar for aw123 aw123 says:

    Valaszolok magamnak, zarolt kepernyo akkumulator kijelzes kapcsan. Szerkeszteskor, eloszor hozzaadjuk az akksi ikont az ora alatt elhelyezkedo widget savba, majd kozvetlenul ezutan ott nyomunk ra (nem hosszan!) az ikonra abban a savban, addig amig meg aktiv a szerkesztes lehetoseg (az ikonok bal felso sarkaban ott a kor :). Ekkor ugrik elo egy plusz menu, ahol kikapcsolhato az automata valtas es tudjuk fixalni az adott keszuleket. Mindket widget kijelzes tipust, az 1 egyseg, es a 2 egyseg szeleset is kulon kell allitani.

  59. Avatar for pAnk pAnk says:

    Bocs, nem olvastam a kérdésed, nekem meg túl egyszerűnek tűnt, ezért fogalmaztam úgy. Pontosan erre gondoltam, amit csináltál. Ettől függetlenül még mindig él az eredeti felvetésed, hogy mi alapján történik a váltás automatikus módban?

  60. Ha senki nem frissit akkor hogy a bubanatban fognak kiderulni az esetleges hibak vagy amik eppen nem tetszenek az embereknek az adott verzioban? Pl. Nekem qurvara nem bejovos ez az alulra kerult ertesites es valtoztatni se lehet a regire.

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt már a WWDC óta tudni lehetett, hogy ez így lesz, hiszen külön kiemelte az Apple, tehát gyakorlatilag nem újdonság. ha lentről felfelé húzod rajtuk az ujjadat, akkor megnyitja őket a korábbi nézetben.

  62. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nekem is furcsa volt kinézetre kb. két napig, viszont sokkal jobban kézre áll, főleg ha törölni szeretném.

  63. 2 bugot is tapasztalok, az egyik, hogy safariban scrollozok és belefagy az oldal, bezárom újranyitom megint jó, teljesen random.
    A másik, megy egy videó, kiküldöm airplayen apple tv-re, bal fent az x-re nem vagy nagyon nehezen reagál. I11pm

    Akku gyors merülést viszont nem tapasztaltam.

  64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vegyél fel róla hibajegyet, és küldj diagnosztikai logokat az Apple-nek, hogy javíthassák:

  65. Megoldódott, be volt kapcsolva az asztali mod. Egyes weblapok miatt nekem jó volt, nem kellett állítgatnom. Gondolom majd javitják. Infót köszönöm, ha valamibe belefutok még megírom nekik. :wink:

  66. Avatar for gunar gunar says:

    A kommenteket olvasva, néhánynál azt látom, hogy ha megnyernék életük legjobban vágyott autóját és nem azon az oldalon lenne a tanksapka nyílás ahol a régin, el sem mennének átvenni. :crazy_face:

  67. Avatar for Bob Bob says:

    Ugy látom az üzenet elküldve hangot még mindig nem kehet kikapcsolni. Forradalmi újítás lenne pedig.

  68. Avatar for Bob Bob says:

    Hát ez eddig nem jutott eszembe:)
    Nem hiszem hogy érdekli őket egy ujabb feedback, cikkek tucatjai foglalkoznak a témával évek óta, support forumjukon is vannak rola témák. Ez egy Apple hülyeség amire nincs magyarázat, csak így működik és kész.

  69. Avatar for Czo Czo says:

    Ha nincs ticket, nincs igeny. Ha van egy ujabb ticket, akkor az megporgeti a meglevo ticket “duplicate” szamlalojat, miszerint te is szeretnel ilyet. A forumon sirankozokbol nem lez ticket, nem lesz gondolkodas es legfokeppen, nem lesz funkcio sem.

  70. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amikor a fejlesztés időbe és így pénzbe kerül, hiszen a fejlesztők munkaidejét ki kell fizetni, addig az olyan problémák, amelyek nem a hivatalos felületen keresztül érkeznek be, gyakorlatilag nem léteznek.

    ez nem csak az Apple-nél van így, hanem bárhol, hiszen mégis honnan tudhatná a fejlesztői csapat, hogy valamit szeretnél változtatni, ha azt nem velük közlöd, hanem mondjuk a szomszédnak veted fel egy grillezés során.

    mindenről legyen ticket, akkor lehet hivatkozni rá, hogy már ekkor és ekkor jelezve lett, mégsem történt semmi. ticket nélkül viszont kevés az esély, hogy bármi is történjen.

  71. Avatar for Bob Bob says:

    Ah, ertem, akkor azert jonnek amugy lassan a feature-k mert csak az ujsagirok irnak rola hogy kellene valami de senki nem veszi a fáradtsagot hogy irjon feedback-et :wink:
    Na megyek dobok egyet…

  72. Avatar for gunar gunar says:

    Jól látod, ha lassan érik ezt a számot ami már az eladott vasak és adott szoftvert használók számához képest számottevő, akkor még gondolom jön egy elbírálás, hogy hogyan is lehet megoldani és az mibe fáj, stb. majd ha döntöttek és abba az irányba, hát megpróbálják orvosolni is azt, akkor lassabban jön a megoldás is. Ha nem így van mégsem akkor azt csak az Apple és a mindenható ismeri, meg pár bennfentes esetleg. :slightly_smiling_face:

  73. Avatar for Bob Bob says:

    En most mar nagyon bizok ebben, mert ez kb egy 5 dollaros feature, ebben mar a unit test is benne van :smiley:

  74. Avatar for gunar gunar says:

    Szerintem túl optimista vagy egy ekkora céggel szemben, de legyen igazad. :slightly_smiling_face:

  75. Sziasztok. Bob jól értem, hogy az a hang zavar, amit akkor játszik le amikor elküldesz egy sms-t? Mert, ha igen akkor a beállítások<hangok és haptikus jelzések<szöveghang és ott a “semmi”-t beállítva, szerintem akkor nem fogod hallani a hangot. Igaz, azt se ha üzeneted jön😀. Ez csak egy javaslat, ha jól értelek.

  76. Avatar for Bob Bob says:

    Igen, ez a problémám. Ismerem ezt a megoldást, de mint ahogy írtad, így bejövőre sincs hang:(

  77. Sziasztok.

    Én azt veszem észre minden napos használat mellett, hogy nagyon merül az aksi 13 Pro Max a készüléken és eddig az IOS 15.6.1 esetében nem volt ez tapasztalható de amióta 16 van rajta nagyon merül. Eddig kibírt kb másfél napot most ez lecsökkent egy napra szinte. Szóval ez nem igazán lett egy jó update és nagy durranás sem sajnos nem hozza azt amit vártam tőle… :man_shrugging:

  78. Nem bétát használok, hanem rendes IOS 16,- t és 3G iPhone óta használok Apple terméket minden évben megvettem a legújabbat szóval igen lehet mondani Apple fan vagyok hát igen ez van szóval nem ma vettem először a kezembe iPhone,-t és ezzel nem felvágni szeretnék távol álljon tőlem, napi szintem használok kb 100 alkalmazást a munkám miatt ez elég idegesítő, hogy ennyire elcseszett kiadás lett ami nem béta ráadásul. Remélem orvosolja az Apple ezt a hibát minél hamarabb és nem tudom ti észrevettétek e de 30% alatt totál belassulnak a készülékek én nagyon sejtem, hogy az Apple megint közreműködik ebben ahogy anno a régebbi modelleknél volt ez tapasztalható hogy szándékosan lassította a készülékeket, hogy mindenki vegyen újat …

  79. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez szóba sem került sehol. ugyanakkor ahogyan arról már számtalanszor szó volt, egy frissítés után mindig lehetnek hibák, az egyes appokat nem frissítette a fejlesztője, stb. minden egyes frissítés után van, akinek nem működik úgy, mint előtte, jobban merül, akadozik, bármi. kivétel nélkül, minden frissítés után, mindig volt ilyen.

    az általam linkelt cikk sem a bétákra vonatkozik. a béta esetén ugyanis bármi lehet, és ott azzal tehetsz a legtöbbet, ha jelzed az Apple felé.

    mindegyik app frissült már az iOS 16 megjelenése óta? amelyik nem, és problémát tapasztalsz az esetében, azt a fejlesztője felé érdemes jelezni, mert azt neki kell orvosolnia.

    én nem vettem észre ilyet, de ez nyilván nem jelent semmit. viszont ha már eleve régebbi a készüléked, és így az akku kapacitása is csökkent, az értelemszerűen okozhat ilyesmit, ha meg bekapcsolod az alacsony töltöttségű módot, az pláne, arra meg 20%-nál rá is kérdez.

    mit ír a készüléked, milyen állapotú az akkumulátora, mi a maximális kapacitásnál a százalékos érték? Beállítások, Akkumulátor, Akkuállapot és töltés. eredeti akkumulátor van benne, vagy azt bármi, nem hivatalos Apple szervizpartner cserélte ki?

    az akkuproblémákról is írtunk már, az abban leírtakat is érdemes lenne kipróbálni:

    nem volt olyan, hogy azért lassították volna, hogy újat vegyél. ezt azok terjesztették, akik nem értették, mi történik, de kellett rá valami magyarázat, és kitaláltak rá egyet.

    a teljesítményfelügyelet opció, ami már nagyon régóta le is tiltható, eleve csak akkor kapcsolt be, amikor a készülék akkumulátorának a teljesítménye nem volt megfelelő, és ezért a készülék magától újraindult váratlanul, vagy kikapcsolt. ezt az egész funkciót pedig azért vezette be eleve az Apple, mert anno az iPhone 6s-ek a téli hidegben tömegesen kikapcsolgattak és újraindultak, ami miatt persze sokan ekézték az Apple-t.

    de ha logikusan végigondolod ezt a népszerű elméletet, hogy az Apple ezt szándékosan csinálná, hogy emiatt vegyél új készüléket: ha veled direkt kitol egy gyártó azzal, hogy szándékosan elrontja a régi készülékedet, akkor te komolyan megveszed tőlük az újabbat, amit majd ugyanúgy el fog rontani? a vásárlók egyszerűen elfordulnának a cégtől, tehát semmi értelme nem lenne.

  80. Én megértem a te álláspontodat is és nyilván nem ma foglalkozol ezzel a kérdéssel te sem de ha én hazudok akkor az is amit elég sok helyen lehetett anno olvasni erről nem tudom ez mennyire helytálló és értem amit mondasz is hogy sokan elfordulnának a cégtől és nem akarok itt példálózni és ezzel foglalkozni sem mert nem az én dolgom ez. Az akkumulátor 99% gyári minden ahogy a készülékem is mindent be szoktam állítani rendesem de ez szemet szúr és az is, hogy szinte elég sokszor feldobja az ISO 16 óta, hogy a szolgáltató egyéb díjakat számolhat fel iMessage és Facetime bla bla mikor megnyitok egy alkalmazást pld tehát teljesen úgy érzem mintha valami bétát használnék a készüléken pedig nem.

  81. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt azért dobja fel, mert akkor a jelek szerint nincs aktiválva az iMessage és FaceTime, és ennek aktiválása miatt rákérdez. ha elfogadod, és bekapcsolod, akkor utána többet nem kérdez rá. az iMessage és FaceTime aktiválásához szükséges silent SMS-ek általában semmi pénzbe nem kerülnek a hazai szolgáltatóknál.

    erre mutass már egy képernyőfotót, mert az előbbi, tehát az iMessage és FaceTime aktiválásáról szóló kérdés alkalmazásoktól függetlenül jelenik meg.

  82. Küldtem neked üzenetet.

  83. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    válaszoltam is rá közben. :slight_smile:

  84. Avatar for expa expa says:

    Ha ilyen régóta használt apple telefont akkor megtanulhattad volna, hogy az első fő kiadást sosem telepítjük fel mert tele van bug-al. Ha eddig nem akkor majd talán most…

  85. Nem az okoskodásra vagyok kíváncsi, ahogy szerintem más sem !! Ezt meg te tanulhattad volna már meg. És nem tudom miről beszélsz nem bétát használok és eddig a kiadásra szánt verziók nagyon is jól működtek, ahogy a béták is szóval nem értem miről beszélsz. Ha építő hozzászólást nem tudsz írni csak okoskodni vagy kritizálóan cinikusan megnyilvánulni azt ne itt erre vannak más helyek és emberek, akik erre vevők !!!

  86. Avatar for expa expa says:

    Mindig az fáj ami igaz :smiley:

  87. Ma először használtam az új “köztes cél” funkcióit a Mapsben. Le vagyok nyűgözve, hogy amikor elérem a köztes célt, megkérdezi, hogy folytatni akarom e vagy megállok. Rég használtam más térképet, de ez a bonyolult funkció egyikkel se működött.

  88. Neked ? Lehet. Nekem nem, de neked úgy látom nagyon. De ez így van jól minden platformon van egy okoska, kis mindent tudó, kis tudálékos. Te így vagy jó ne is aggódj ezen … ennyit tudsz :joy: :grin: :rofl:

  89. Tudod mit nem értek ? Hogy te tagja vagy egy ilyen közösségnek ? Hát ezen nagyon elgondolkoznék a helyedben. De amúgy ezen se aggódj te így vagy jó, téged így kell elfogadni ilyen okoskának kis mindent tudónak. De elfogadunk így nyugi :grin: :joy:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for Lajhar Avatar for aw123 Avatar for White64GB Avatar for R_R Avatar for Wico Avatar for huh Avatar for HUNFreedom Avatar for Zocs Avatar for Dubliner Avatar for bencehornyak Avatar for Bob Avatar for pAnk Avatar for kristofAcs Avatar for farkas63 Avatar for grofzero Avatar for szanyizoli Avatar for expa Avatar for igerywhite Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Zocs Zocs says:

    Sziasztok!
    Telefonon megjelent a 15.7-es verzió is a 16-os mellet, de iTunes még nem dobja fel csak a legutolsó 15.6.1-es verziót, mint legfrissebbet. Azon is meg fog jelenni később mindkét verzió (15.7, 16) vagy csak már 16-ra lehet frissíteni gépen keresztül és csak telefonon lehet 15.7-re frissíteni?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez ki fog derülni, de ha eleve az iOS 16-ot akarod feltenni, ahhoz nem szükséges az iOS 15.7-re frissíteni előtte, mehet direktben a 16-ra.

  3. Avatar for Zocs Zocs says:

    Még maradni akarok 15-ös verzión, ezért kérdeztem. A 15.7-es verziót szeretném letölteni, de gépről és nem telefonon keresztül, ezért lenne jó ha azon is feldobná a rendszer, de ha nincs más lehetőség akkor marad az OTA.

  4. Avatar for Zocs Zocs says:

    Még egy kérdés, ha csak OTA marad nem lesz a rendszerben valami galiba, hogy mindig gépen keresztül frissítettem az ios-t, tehát az egész szoftvert letöltöttem és azt telepítettem, mert telefonon jóval kevesebb a szoftver mérete.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    semmi különbség nincs a végeredmény tekintetében. bárhogyan frissítheted.

  6. Avatar for Zocs Zocs says:

    Köszi :slight_smile:

  7. Na, most már többet tudunk :slight_smile:
    Egy kérdés! Ha a 15.7-et rakom fel maradhat az óra 8.7-en, fogja kezelni?

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy 8 hónappal ezelőtti reddit poszt. de amúgy mindegy, mert ha csilliárdan töltik le épp a bármit, akkor egyszerűen leakad tőle az Apple. az egész világ frissít épp, majd helyreáll.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    egy adott iOS-verzió minden további nélkül kezeli a korábbi watchOS-verziókat. csak azt nem kezelné, ami az ő verziójánál újabb rendszert igényel.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igazából lényegtelen, ha az Apple-nél van a hiba. ha a szoftverben lenne, akkor az már tuti kijött volna az RC-nél is, ott meg nem volt világvége.

  11. Avatar for aw123 aw123 says:

    Ilyen volt mar korabban is IOS frissites idejen. Megoldodik. Keine panik!

  12. Avatar for huh huh says:

    Egy kérdés, most mi a helyzet a modellspecifikus háttérképekkel? Gondolok itt a pl. 13 Pro fénycsöves képeire. Már nem lehet megtalálni őket a háttérkép galériában, nincs is rá mód hogy ilyen módon beállíthatóak legyenek? Vajon a jövőben várható a visszatérésük? Gondolom Live háttérképeket pláne ne várjak, mivel a zárolt képenyő nyomvatartása már az új menüt hozza fel.

  13. Avatar for huh huh says:

    Arra gondoltam, hogy letöltés nélkül, gyári módon

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az Apple kivette a rendszerből, akkor azt nem tudod beállítani, mert nincs benne. letöltöd, beállítod, kész. :slight_smile:

  15. Sziasztok!

    Ha nem a legutolsó béta (RC) verzió volt fent, akkor kellene, hogy OTA-n dobja a frissítést?

  16. Köszi!
    Részben kőltöi volt a kérdés, de tuti ami fix :slight_smile:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ha más a build akkor igen.

  18. Köszi!
    Ehhez egyébként törölni kell a béta profilt?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az RC-t szeretnéd feltenni, és maradnál bétázni, akkor nem kell letörölni a profilt. ha a release channelre szeretnél váltani, akkor töröld le a profilt.

  20. iP 12-n egyelore elegge docogos… remelem idovel elmullik, xD

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem a legutolsó béta (RC) van fent neki, akkor most is az RC-t fogja feldobni neki, hiszen akkor egyértelmű, hogy más build van neki fent, mint ami az RC.

  22. Ezt a buzi nagy orat a vakoknak szantak? :laughing:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, hiszen ők látják a kijelzőt.

  24. Köszönöm, akkor várok még kicsit, mert egyelőre nem látom…
    Viszont, ha az RC van már fent és törlöm a béta profilt, akkor dobja a hivatalos verziót?

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem.

    A hivatalosan megjelent iOS 16 buildszáma 20A362, ami megegyezik az RC buildjével, így akinek már az RC verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

  26. Avatar for R_R R_R says:

    iP12 pro max és iP13 pro max-on is az akku-t szinte zabálja az iOS16… jobb felső sarokban mintha visszaszámláló működne, az akku üzemidő jelző helyett. Ip12pro max 48%-ról 1óra alatt 17%-on van, iP13 pro max 85%-ról 1óra alatt 56%-ra zuhant. Más is észlelt valami hasonló változást az akku idővel kapcsolatban?

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Igen tudom, de ha beta-zik amugy is, mert az RC-re kérdezett, azaz neki teljesen jó így az RC is, hiszen az azonos a hivatalossal build-ben, csak mehetnek fel utána a következő beta-k is majd.
    Erre gondoltam kb.

  28. Keresés gomb kikapcsolása: beállítások/ főképernyő/alul a gombbal

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát én ezt egyszerűen nem értem, minden frissítéskor mindig ugyanez van: a rendszer a háttérben még dolgozik. tedd töltőre, és majd reggelre befejezi.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez benne van a Főképernyőről szóló cikkben, amit meg linkeltünk is az újdonságok alatt, mint kapcsolódó cikk. :wink:

  31. Sziasztok. Nekem tűnik csak úgy vagy az appkönyvtárak mögötti szürke tényleg világosabb lett?

  32. Csak engem zavar, hogy alul jelennek meg az ertesitesek?

  33. Most mar kezd belerazodni de az elejen meg volt, hogy 1-1 app-t amikor ranyomtam csak 1 masodperc utan nyitott meg. (Ranyomtal es nem tortent semmi, aztan puff megnyitotta)

  34. Ha a zárolási képernyőre rakok ki widgeteket akkor számomra az eddigi oldalra ahol a widgetek voltak nem igazán van szükség. Azt ki lehet valahogy kapcsolni? Tudjátok amikor a kezdő képernyőn balra húzom el az ujjam. :smiley:

  35. Nem lehet ahogy sajnos az appkonyvtarat se.

  36. Az appkönyvtárat szeretem nagyon, az nem probléma. De ez így feleslegessé vált, elég szomorú, hogy nem lehet kikapcsolni…

  37. Hmm. Nekem tegnap este ment fel a rendszer, ma zabálja az akkut, ha nem is ilyen durván, de igencsak érzékelhető módon. Pedig eltelt egy éjszaka neki a 16-on wifi mellett… :man_shrugging:t2: :thinking: … i12 Pro.

  38. Egy friss rendszernel ez benne van, majd a 16.03-16.04-nel rendberakjak.

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    jelenleg nem lehet kikapcsolni, ahogyan azt a Főképernyőről szóló cikkben is kiemeltük:

  40. Van benne azért pár helyen ilyen “design ugrálás”, meg pl. Ilyen rácsúszás

    Egyébként “jól” fut. Ha gépelek akkor kicsit lagzik. Írok pl ide kommentet és a betűk nem kerülnek be, csak 1 másodperc után egy csomó egyszerre.

    A Plex app full furán néz ki, de gondolom ezt majd javítják
    A play/pause menü elfoglalja a képernyő 3/4-ét:

  41. Avatar for micra micra says:

    Sziasztok! Lefrissítettem az iphone 11-m a 16-os ios-re. A százalékkijelzést olvastam, hogy nem mindegyik készülék támogatja, köztük a 11 sem. Viszont töltéskor észrevettem, hogy a képernyő közepén sem jelenik már meg az akksi százalék, hogy hol tart a töltés. Más is tapasztalt ilyet, más típusoknál?

  42. XR-en ugyanezt tapasztalom. Ez elég zavaró…

  43. Avatar for Wico Wico says:

    Sziasztok! Az OTP alkalmazásba be tudtok jelentkezni? Nekem béta óta nem megy. Viszont most, hogy kijött a végleges gondolom már jónak kéne lennie. Esetleg más is tapasztalt ilyet vagy csak nálam jelenik meg a probléma?

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Most meg az Erste jó és az volt végig a beta-k alatt. Biztosan váltják egymást a bankok a bénázásban.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem az OTP-vel egyik béta esetén sem volt gond, és most sincs vele semmi baj, szerintem nálad lesz valami. töröld le, és töltsd le újra.

  46. Avatar for Wico Wico says:

    Letöröltem és újratelepítettem, ahogy mondtad és működik! Köszönöm szépen! Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a hiba :smiley:

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    na akkor az szerencse. :slight_smile:

  48. Avatar for aw123 aw123 says:

    Iphone 12 mini, ugyanez a szitu, toltes kozben ha ranezek nem mutatja hol tart. Ez sokaig nem maradhat igy, kb csak halalosan idegesito.

  49. Avatar for expa expa says:

    Ha idegesít benneteket akkor miért frissítetek ilyen hamar? Ha hamar akkor fogadjátok el a hibákat. Én biztosan várok az első javításig…

  50. Avatar for aw123 aw123 says:

    Egyebkent az iment rajottem, hogy zaroltkepernyos widgetkent ki lehet rakni, es igy mar nekem megfelel.
    Az mas kerdes hogy egyik telefonomon, amihez az oram is parositva van, ott a hozzaadhato widgetek kozott csak az ora akkuja valaszthato, hianyzik a telefone :slight_smile: Namost, gondoltam egyet, telefon ujraindit, majd ujra ranezek es most meg csak a telefonom szerepel az akkus widgetek kozott. Jo, hozzaadom azt, elmentettem. Lezarom a telefont, majd ujra ranezek, es az akku kijelzes atugrott a telefonos widgetrol az oraera, magatol. Lesz itt meg mit finomitani :slight_smile:

  51. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nekem tegnap este volt hasonló, annyi elteréssel, hogy akkor mutatta a widget a telefont töltöttségét amikor 20% alatt volt. Ekkor az óra még bőven 70 felett járt. Gondolom ez nem bug, legalábbis ami nálam volt.

  52. Számomra egyelőre követhetetlen, hogy mikor melyik eszköz töltöttségét mutatja és milyen logika alapján éppen azt (az alacsonyabbat, vagy az éppen töltés alatt állót, vagy felváltva… egyiket sem találtam beigazolódottnak). Ha legalább koppintásra váltana az eszközök között mondjuk.
    Valaki rájött már ennek a logikájára vagy ez csak sima bénaság?

  53. Avatar for pAnk pAnk says:

    Szerkesztés közben ha rányomsz akkor lehet kézzel választani, hogy melyik készülék töltöttségét mutassa. Alapértelmezettként automatikusra van állítva, jelentsen ez bármit is :slight_smile:

  54. Üdv!
    Több ismerősömnél is rosszul müködik a viber!
    Ujra lett rakva de semmi!
    Ha egy beszélgetésben rámész az ember nevére, nem jelennek meg a beállítások!
    Valakinél hasonló?
    Megoldás?
    Köszönöm

  55. Avatar for Czo Czo says:

    Mit jelent az, hogy “egy beszelgetesben ramesz az ember nevere”, illetve, mit jelent az, hogy “ramenes utan” nem jelenik meg a beallitas?

    A Viber fejlesztoknel jelezted mar a hibat? :smiley: ok valoszinuleg sokkal inkabb tudnak ezzel mit kezdeni.

  56. Avatar for aw123 aw123 says:

    Es mire nyomok ra es hol? PONTOSAN. Talaltam nehany kulfoldi bejegyzest is rola, de sehol nem birtak normalisan leirni, csak total feluletesen. Kezdem gyanitani, hogy nem mindenkinel egyforman mukodik mert mar szet nyomkodtam a kepernyot widget szerkeszteskor :slight_smile: de shogy nem ajanlja fel a valasztas lehetoseget.

  57. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Megjelent a 16.1 fejlesztői béta

  58. Avatar for aw123 aw123 says:

    Valaszolok magamnak, zarolt kepernyo akkumulator kijelzes kapcsan. Szerkeszteskor, eloszor hozzaadjuk az akksi ikont az ora alatt elhelyezkedo widget savba, majd kozvetlenul ezutan ott nyomunk ra (nem hosszan!) az ikonra abban a savban, addig amig meg aktiv a szerkesztes lehetoseg (az ikonok bal felso sarkaban ott a kor :). Ekkor ugrik elo egy plusz menu, ahol kikapcsolhato az automata valtas es tudjuk fixalni az adott keszuleket. Mindket widget kijelzes tipust, az 1 egyseg, es a 2 egyseg szeleset is kulon kell allitani.

  59. Avatar for pAnk pAnk says:

    Bocs, nem olvastam a kérdésed, nekem meg túl egyszerűnek tűnt, ezért fogalmaztam úgy. Pontosan erre gondoltam, amit csináltál. Ettől függetlenül még mindig él az eredeti felvetésed, hogy mi alapján történik a váltás automatikus módban?

  60. Ha senki nem frissit akkor hogy a bubanatban fognak kiderulni az esetleges hibak vagy amik eppen nem tetszenek az embereknek az adott verzioban? Pl. Nekem qurvara nem bejovos ez az alulra kerult ertesites es valtoztatni se lehet a regire.

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt már a WWDC óta tudni lehetett, hogy ez így lesz, hiszen külön kiemelte az Apple, tehát gyakorlatilag nem újdonság. ha lentről felfelé húzod rajtuk az ujjadat, akkor megnyitja őket a korábbi nézetben.

  62. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nekem is furcsa volt kinézetre kb. két napig, viszont sokkal jobban kézre áll, főleg ha törölni szeretném.

  63. 2 bugot is tapasztalok, az egyik, hogy safariban scrollozok és belefagy az oldal, bezárom újranyitom megint jó, teljesen random.
    A másik, megy egy videó, kiküldöm airplayen apple tv-re, bal fent az x-re nem vagy nagyon nehezen reagál. I11pm

    Akku gyors merülést viszont nem tapasztaltam.

  64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vegyél fel róla hibajegyet, és küldj diagnosztikai logokat az Apple-nek, hogy javíthassák:

  65. Megoldódott, be volt kapcsolva az asztali mod. Egyes weblapok miatt nekem jó volt, nem kellett állítgatnom. Gondolom majd javitják. Infót köszönöm, ha valamibe belefutok még megírom nekik. :wink:

  66. Avatar for gunar gunar says:

    A kommenteket olvasva, néhánynál azt látom, hogy ha megnyernék életük legjobban vágyott autóját és nem azon az oldalon lenne a tanksapka nyílás ahol a régin, el sem mennének átvenni. :crazy_face:

  67. Avatar for Bob Bob says:

    Ugy látom az üzenet elküldve hangot még mindig nem kehet kikapcsolni. Forradalmi újítás lenne pedig.

  68. Avatar for Bob Bob says:

    Hát ez eddig nem jutott eszembe:)
    Nem hiszem hogy érdekli őket egy ujabb feedback, cikkek tucatjai foglalkoznak a témával évek óta, support forumjukon is vannak rola témák. Ez egy Apple hülyeség amire nincs magyarázat, csak így működik és kész.

  69. Avatar for Czo Czo says:

    Ha nincs ticket, nincs igeny. Ha van egy ujabb ticket, akkor az megporgeti a meglevo ticket “duplicate” szamlalojat, miszerint te is szeretnel ilyet. A forumon sirankozokbol nem lez ticket, nem lesz gondolkodas es legfokeppen, nem lesz funkcio sem.

  70. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amikor a fejlesztés időbe és így pénzbe kerül, hiszen a fejlesztők munkaidejét ki kell fizetni, addig az olyan problémák, amelyek nem a hivatalos felületen keresztül érkeznek be, gyakorlatilag nem léteznek.

    ez nem csak az Apple-nél van így, hanem bárhol, hiszen mégis honnan tudhatná a fejlesztői csapat, hogy valamit szeretnél változtatni, ha azt nem velük közlöd, hanem mondjuk a szomszédnak veted fel egy grillezés során.

    mindenről legyen ticket, akkor lehet hivatkozni rá, hogy már ekkor és ekkor jelezve lett, mégsem történt semmi. ticket nélkül viszont kevés az esély, hogy bármi is történjen.

  71. Avatar for Bob Bob says:

    Ah, ertem, akkor azert jonnek amugy lassan a feature-k mert csak az ujsagirok irnak rola hogy kellene valami de senki nem veszi a fáradtsagot hogy irjon feedback-et :wink:
    Na megyek dobok egyet…

  72. Avatar for gunar gunar says:

    Jól látod, ha lassan érik ezt a számot ami már az eladott vasak és adott szoftvert használók számához képest számottevő, akkor még gondolom jön egy elbírálás, hogy hogyan is lehet megoldani és az mibe fáj, stb. majd ha döntöttek és abba az irányba, hát megpróbálják orvosolni is azt, akkor lassabban jön a megoldás is. Ha nem így van mégsem akkor azt csak az Apple és a mindenható ismeri, meg pár bennfentes esetleg. :slightly_smiling_face:

  73. Avatar for Bob Bob says:

    En most mar nagyon bizok ebben, mert ez kb egy 5 dollaros feature, ebben mar a unit test is benne van :smiley:

  74. Avatar for gunar gunar says:

    Szerintem túl optimista vagy egy ekkora céggel szemben, de legyen igazad. :slightly_smiling_face:

  75. Sziasztok. Bob jól értem, hogy az a hang zavar, amit akkor játszik le amikor elküldesz egy sms-t? Mert, ha igen akkor a beállítások<hangok és haptikus jelzések<szöveghang és ott a “semmi”-t beállítva, szerintem akkor nem fogod hallani a hangot. Igaz, azt se ha üzeneted jön😀. Ez csak egy javaslat, ha jól értelek.

  76. Avatar for Bob Bob says:

    Igen, ez a problémám. Ismerem ezt a megoldást, de mint ahogy írtad, így bejövőre sincs hang:(

  77. Sziasztok.

    Én azt veszem észre minden napos használat mellett, hogy nagyon merül az aksi 13 Pro Max a készüléken és eddig az IOS 15.6.1 esetében nem volt ez tapasztalható de amióta 16 van rajta nagyon merül. Eddig kibírt kb másfél napot most ez lecsökkent egy napra szinte. Szóval ez nem igazán lett egy jó update és nagy durranás sem sajnos nem hozza azt amit vártam tőle… :man_shrugging:

  78. Nem bétát használok, hanem rendes IOS 16,- t és 3G iPhone óta használok Apple terméket minden évben megvettem a legújabbat szóval igen lehet mondani Apple fan vagyok hát igen ez van szóval nem ma vettem először a kezembe iPhone,-t és ezzel nem felvágni szeretnék távol álljon tőlem, napi szintem használok kb 100 alkalmazást a munkám miatt ez elég idegesítő, hogy ennyire elcseszett kiadás lett ami nem béta ráadásul. Remélem orvosolja az Apple ezt a hibát minél hamarabb és nem tudom ti észrevettétek e de 30% alatt totál belassulnak a készülékek én nagyon sejtem, hogy az Apple megint közreműködik ebben ahogy anno a régebbi modelleknél volt ez tapasztalható hogy szándékosan lassította a készülékeket, hogy mindenki vegyen újat …

  79. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez szóba sem került sehol. ugyanakkor ahogyan arról már számtalanszor szó volt, egy frissítés után mindig lehetnek hibák, az egyes appokat nem frissítette a fejlesztője, stb. minden egyes frissítés után van, akinek nem működik úgy, mint előtte, jobban merül, akadozik, bármi. kivétel nélkül, minden frissítés után, mindig volt ilyen.

    az általam linkelt cikk sem a bétákra vonatkozik. a béta esetén ugyanis bármi lehet, és ott azzal tehetsz a legtöbbet, ha jelzed az Apple felé.

    mindegyik app frissült már az iOS 16 megjelenése óta? amelyik nem, és problémát tapasztalsz az esetében, azt a fejlesztője felé érdemes jelezni, mert azt neki kell orvosolnia.

    én nem vettem észre ilyet, de ez nyilván nem jelent semmit. viszont ha már eleve régebbi a készüléked, és így az akku kapacitása is csökkent, az értelemszerűen okozhat ilyesmit, ha meg bekapcsolod az alacsony töltöttségű módot, az pláne, arra meg 20%-nál rá is kérdez.

    mit ír a készüléked, milyen állapotú az akkumulátora, mi a maximális kapacitásnál a százalékos érték? Beállítások, Akkumulátor, Akkuállapot és töltés. eredeti akkumulátor van benne, vagy azt bármi, nem hivatalos Apple szervizpartner cserélte ki?

    az akkuproblémákról is írtunk már, az abban leírtakat is érdemes lenne kipróbálni:

    nem volt olyan, hogy azért lassították volna, hogy újat vegyél. ezt azok terjesztették, akik nem értették, mi történik, de kellett rá valami magyarázat, és kitaláltak rá egyet.

    a teljesítményfelügyelet opció, ami már nagyon régóta le is tiltható, eleve csak akkor kapcsolt be, amikor a készülék akkumulátorának a teljesítménye nem volt megfelelő, és ezért a készülék magától újraindult váratlanul, vagy kikapcsolt. ezt az egész funkciót pedig azért vezette be eleve az Apple, mert anno az iPhone 6s-ek a téli hidegben tömegesen kikapcsolgattak és újraindultak, ami miatt persze sokan ekézték az Apple-t.

    de ha logikusan végigondolod ezt a népszerű elméletet, hogy az Apple ezt szándékosan csinálná, hogy emiatt vegyél új készüléket: ha veled direkt kitol egy gyártó azzal, hogy szándékosan elrontja a régi készülékedet, akkor te komolyan megveszed tőlük az újabbat, amit majd ugyanúgy el fog rontani? a vásárlók egyszerűen elfordulnának a cégtől, tehát semmi értelme nem lenne.

  80. Én megértem a te álláspontodat is és nyilván nem ma foglalkozol ezzel a kérdéssel te sem de ha én hazudok akkor az is amit elég sok helyen lehetett anno olvasni erről nem tudom ez mennyire helytálló és értem amit mondasz is hogy sokan elfordulnának a cégtől és nem akarok itt példálózni és ezzel foglalkozni sem mert nem az én dolgom ez. Az akkumulátor 99% gyári minden ahogy a készülékem is mindent be szoktam állítani rendesem de ez szemet szúr és az is, hogy szinte elég sokszor feldobja az ISO 16 óta, hogy a szolgáltató egyéb díjakat számolhat fel iMessage és Facetime bla bla mikor megnyitok egy alkalmazást pld tehát teljesen úgy érzem mintha valami bétát használnék a készüléken pedig nem.

  81. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt azért dobja fel, mert akkor a jelek szerint nincs aktiválva az iMessage és FaceTime, és ennek aktiválása miatt rákérdez. ha elfogadod, és bekapcsolod, akkor utána többet nem kérdez rá. az iMessage és FaceTime aktiválásához szükséges silent SMS-ek általában semmi pénzbe nem kerülnek a hazai szolgáltatóknál.

    erre mutass már egy képernyőfotót, mert az előbbi, tehát az iMessage és FaceTime aktiválásáról szóló kérdés alkalmazásoktól függetlenül jelenik meg.

  82. Küldtem neked üzenetet.

  83. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    válaszoltam is rá közben. :slight_smile:

  84. Avatar for expa expa says:

    Ha ilyen régóta használt apple telefont akkor megtanulhattad volna, hogy az első fő kiadást sosem telepítjük fel mert tele van bug-al. Ha eddig nem akkor majd talán most…

  85. Nem az okoskodásra vagyok kíváncsi, ahogy szerintem más sem !! Ezt meg te tanulhattad volna már meg. És nem tudom miről beszélsz nem bétát használok és eddig a kiadásra szánt verziók nagyon is jól működtek, ahogy a béták is szóval nem értem miről beszélsz. Ha építő hozzászólást nem tudsz írni csak okoskodni vagy kritizálóan cinikusan megnyilvánulni azt ne itt erre vannak más helyek és emberek, akik erre vevők !!!

  86. Avatar for expa expa says:

    Mindig az fáj ami igaz :smiley:

  87. Ma először használtam az új “köztes cél” funkcióit a Mapsben. Le vagyok nyűgözve, hogy amikor elérem a köztes célt, megkérdezi, hogy folytatni akarom e vagy megállok. Rég használtam más térképet, de ez a bonyolult funkció egyikkel se működött.

  88. Neked ? Lehet. Nekem nem, de neked úgy látom nagyon. De ez így van jól minden platformon van egy okoska, kis mindent tudó, kis tudálékos. Te így vagy jó ne is aggódj ezen … ennyit tudsz :joy: :grin: :rofl:

  89. Tudod mit nem értek ? Hogy te tagja vagy egy ilyen közösségnek ? Hát ezen nagyon elgondolkoznék a helyedben. De amúgy ezen se aggódj te így vagy jó, téged így kell elfogadni ilyen okoskának kis mindent tudónak. De elfogadunk így nyugi :grin: :joy:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for Lajhar Avatar for aw123 Avatar for White64GB Avatar for R_R Avatar for Wico Avatar for huh Avatar for HUNFreedom Avatar for Zocs Avatar for Dubliner Avatar for bencehornyak Avatar for Bob Avatar for pAnk Avatar for kristofAcs Avatar for farkas63 Avatar for grofzero Avatar for szanyizoli Avatar for expa Avatar for igerywhite Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for ef-dani