fbpx Skip to content

Néhányszor már írtam az AppleCare+-ról, amit az iPhone 11 Pro-m óta használok. Eddig kétszer lett cserélve a teljes készülék az AppleCare+-on belül, és most is már lassan akkumulátor cserére szorul a 11 Pro-m. Egyszóval többszörösön megtérült ezalatt az idő alatt már, de ilyen volt például a sarkára ejtett laptopom is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen tett meg nekem: Sarkára ejtettem a laptopomat és ingyenesen cserélte a kijelzőt az Apple – AppleCare+

Az AppleCare+ első körben 2 évre köthető meg, de utána meghosszabbítható. Lényegében mindenre kiterjed: törés, ázás, akkumulátor, bármilyen alaplapi hiba. Az Apple ilyenkor hazánkban önrész nélkül javítja, adott esetben cseréli a készüléket, például Apple Watch esetén. Idén az Apple változtatott, most már nem csak évi két alkalommal hibázhatunk, hanem már igazából korlátlanul, tehát normális, észszerű körülmények között bármennyiszer kihasználható az AppleCare+. Bár szerintem az évi kettő alkalom is bőven elég volt eddig is, de innentől már nincs ilyen megkötés sem. Mit kell tudni még az AppleCare+-ról?

Hazánkban hivatalosan nem érhető el az AppleCare+. Ez alapvetően külföldön köthető meg – vagy külföldi kártyával és címmel tudjuk megkötni. Ez persze itthonról is megtehető, ebben a cikkben részletesen leírtam hogy kell: AppleCare+ vásárlása hazánkban az iPhone-hoz, iPadhez vagy Apple Watch-hoz!

Ez úgymond egy hivatalos kiskapu a megkötésre, és ezek után világszinten elfogadja az Apple az AppleCare+-t, így hazánkban is. Amennyiben nincs bankkártyád és külföldi címed, a Szifon.com csapat külön díj ellenében (ezzel támogatsz minket és például ezt a cikket is) megköti neked és 2 évre le van tudva a biztosításod. Természetesen külön igény esetén segítünk a későbbi ügyintézésben is, erre is volt már példa.

Ha a készüléked vásárlástól számított 60 napon belül van, akkor írj egy emailt a [email protected] és segítünk a megkötésben!

 

Amennyiben van külföldi kártyád és címed, és megnézted, hogy az adott országban elérhető-e az AppleCare+, olvasd el ezt a cikket, hogy Te magad is meg tudd kötni. Ha pedig rendelkezel már AppleCare+-szal, de megújítanád, akkor itt olvashatsz többet róla.

Miért jobb egy AppleCare+ bármilyen biztosításnál?

Sok helyen köthető biztosítás a készülékedhez. Ilyen a mobilszolgáltató, vagy bármilyen más, nagyobb kiskereskedelmi hely. A biztosítás önmagában nem rossz dolog, sőt, szerintem egy Apple Watch-ra kötelező, de mégis egyfajta problémát okozhat. A biztosítók (a saját költségeik csökkentése okán) általában nem szeretnek hivatalos szervizekkel dolgozni, tisztelet a kivételnek. Tehát előfordulhat, hogy nem eredeti alkatrész kerül a javítandó készülékbe, és ez későbbi hibákat is okozhat.

Csak hogy az Apple Watch példánál maradjak: betört az óra kijelzője, visszaviszed, hogy biztosításban cseréljék ki (a kijelzőt) mert ugye itt nem teljes készüléket cserélnek, hanem javítják. Ebben az esetben csak a kijelző lesz cserélve, de emiatt én már nem mondanám vízállónak, nem mernék vele úszni sem. Az AppleCare+ ezzel szemben a teljes készülék cseréjét adja, tehát minden új lesz, nem csak a kijelző.

Nyilván ez csak az Apple termékeknél fontos, egy sima TV-nél teljesen más a helyzet, ott egy sima biztosítás nyilván működik. Ezen felül a biztosítás általában kiterjed lopásra/rablásra is, de azért itt is szemfülesek kell legyünk, mert az általunk elvesztett vagy valahol ott hagyott készüléknek egy nem becsületes megtaláló általi eltulajdonítása nem minősül lopásnak a biztosító szerint.

Tehát ahhoz, hogy érvényesítsük a jogainkat a biztosító felé, bizony rendőrségi feljelentéssel és egyéb dolgokkal kell alátámasztani, hogy bizony tényleg lopás vagy rablás történt, és nem elvesztés. ??‍♂️

Ugyan az AppleCare+ esetén is van ilyen védelem például az Egyesült Királyságban, de ez nyilván nem terjed ki más országokra, plusz ott is mindenféle rendőrségi procedúrán végig kell menni, és igazolni, hogy ott lakunk. Szóval ez nem megoldás számunkra, csak a sima AppleCare+.

Nagyjából ezek a különbségek, tehát az AppleCare+ esetén minden esetben hivatalos Apple szervizben lesz javítva, cserélve a készülék, míg egy termékbiztosításnál ez kétes lehet. Volt már egyébként jó tapasztalatom biztosítóval is, de összességében én nem ajánlom őket, ha egyszer adott a lehetőség az Apple hivatalos biztosítására.

A sima AppleCare és az AppleCare+ nem összekeverendő! Itthon kizárólag a sima AppleCare vásárolható meg, ami lényegében egy garancia kiterjesztés, és nem vonatkozik a fenti hibákra sem.

Mennyibe kerül az AppleCare+?

Az AppleCare+ ára országonként eltér, én most az angliai árakat fogom alább felsorolni, de lényegében felmegyünk az adott ország Apple oldalára, például “Apple.com/uk” és berakjuk a kosárba a terméket, majd a végén ki fogja írni, hogy mennyibe kerül az AppleCare+:

  • AirPods (2 év): 29 GBP
  • iPhone (2 év): 149 GBP
  • iPhone Pro (2 év): 199 GBP
  • iPad, iPad Air, iPad mini (2 év): 69 GBP
  • iPad Pro (2 év): 129 GBP
  • Apple Watch (2 év): 89 GBP
  • Apple Watch Ultra (2 év): 99 GBP
  • Apple Macbook Air, Pro 13 (3 év): 219 GBP
  • Apple MacBook Pro 14 (3 év): 249 GBP
  • Apple MacBook Pro 15 (3 év): 349 GBP

Összesítés

Tehát ahogy látható, a legtöbb AppleCare+ 2 évet ad első körben, ami meghosszabbítható is. Mac-ek esetén 3 évet kapunk a fenti összegekért, ami országonként eltér. 60 napon belül kell lennie a készüléknek és hazánkban jelenleg nincs önrész, így lényegében csupán a fenti összeggel számolhatunk.

Mostantól nincs éves megkötés, tehát bármennyiszer kihasználhatjuk az AppleCare+ adta lehetőségeket, ameddig él a készülékre. Nem számít, hogy cégre, itthon, külföldön, hol lett vásárolva, az AppleCare+ mindegyik esetben megköthető, de csak az első 60 napban. Külön díj ellenében pedig mi is segítünk a megkötésben, és adott esetben a későbbi ügyintézésben is. Ehhez írj egy emailt a [email protected].

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ezek a lopásra is érvényesek, úgy tényleg drágább, de ugye az itthon nem érvényes.

  2. Ez a lopásos verzió félrevezetett :slightly_smiling_face: Ilyen nálunk sincs azért. Felcsillant a szemem egy pillanatra, de így se olcsóbb ott. :slightly_frowning_face:

  3. Avatar for cserko cserko says:

    iPhone 13 esetében a hátlapi üveg törése esetén csak az üveget cserélik, vagy a készüléket?

  4. Nekem mindig cserélték.

  5. Nekem “esedékes” lenne két telefon cseréje is — van olyan szervíz, amit ajánlanátok a gördülékenység miatt? Illetve ha csak az akksi és pár sérülés miatt vinném, hogy tegyem? Tényleg vágjam előtte földhöz?

  6. Avatar for cserko cserko says:

    A telefont, vagy csak az üveget? :grinning:

  7. Már egy ideje, legalábbis hazánkban a készülékházat + hátlapi üveget cserélik egyben.

  8. Avatar for bocika bocika says:

    Sziasztok!
    Csak egy visszajelzés:
    Márciusban az új 16” Macbook Pro ra €399 volt (Ausztria).

    Mindegyik Homepod Minihez is vettem AC+, kérdés: azzal Magyarországon mit tudok kezdeni? Gondolom ilyen esetben Ausztriában tudnám csak intézni a cserét. Szerintetek is?

  9. Igy van, sajnos amit itthon nem forgalmaznak azt nem tudod itthon cseréltetni. :confused:

  10. Az akku cserének mi a “feltétele”?

    Párom i12 minije 8 hónap alatt 82%-os lett, azóta semmit nem mozdult, de már nagyon csere érett… természetesen ac+ kötve.

  11. Hát elvileg 80% alatt, vagy “Szerizeltesse az akkumulátort.”

  12. Avatar for bocika bocika says:

    Köszi a gyors választ!!
    Sajnos sejtettem, de gondoltam egy kérdést megér! :slight_smile:

    Alapvetően az sem baj, ha csak (vagy legközelebb) ott tudom elintézni az esetleges cserét. De mindenképpen kényelmesebb lenne, ha forgalmaznák Magyarországon is. :wink:

  13. USA-ból hozozz ott kifizetett ac+ is érvényes itthon igaz?

  14. Igen, globálisan a világon mindenhol már.

  15. Avatar for cserko cserko says:

    A havidíjas AC+ is érvényesíthető itthon? Nekem UK havonta fizetős verzió van.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mindegy, milyen típusú, csak az számít, hogy legyen.

  17. Igaz :joy::man_facepalming:t2: Nekem telefont cseréltek mindig, de külföldi apple store-ban.

  18. Működik +++

  19. Köszi a sok infót!

    Egy korábbi cikkben írtad, hogy itthon nincs most önrész. Ez most is így van? Nyilván balesetre gondolok, mert ha garanciális a probléma, akkor ott nem merülhet fel az önrész kérdése.

    Még 1 kérdés: javítanak, vagy teljes készüléket cserélnek?

  20. Nincs továbbra sem önrész, javítanak.

  21. Hosszabbításról van infótok?
    Feleségemnek lejár hamarosan a 2 év (i12 mini) és szeretném hosszabbítani.

    Az alkalmazásban nem találtam rá lehetőséget.

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Amikor mar lejart, utana fogod tudni meghosszabbitani.

  23. Köszi az infót, akkor várok türelmesen.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for krisztiandeli Avatar for jimbimx Avatar for bocika Avatar for cserko Avatar for kleinguru Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Ezek a lopásra is érvényesek, úgy tényleg drágább, de ugye az itthon nem érvényes.

  2. Ez a lopásos verzió félrevezetett :slightly_smiling_face: Ilyen nálunk sincs azért. Felcsillant a szemem egy pillanatra, de így se olcsóbb ott. :slightly_frowning_face:

  3. Avatar for cserko cserko says:

    iPhone 13 esetében a hátlapi üveg törése esetén csak az üveget cserélik, vagy a készüléket?

  4. Nekem mindig cserélték.

  5. Nekem “esedékes” lenne két telefon cseréje is — van olyan szervíz, amit ajánlanátok a gördülékenység miatt? Illetve ha csak az akksi és pár sérülés miatt vinném, hogy tegyem? Tényleg vágjam előtte földhöz?

  6. Avatar for cserko cserko says:

    A telefont, vagy csak az üveget? :grinning:

  7. Már egy ideje, legalábbis hazánkban a készülékházat + hátlapi üveget cserélik egyben.

  8. Avatar for bocika bocika says:

    Sziasztok!
    Csak egy visszajelzés:
    Márciusban az új 16” Macbook Pro ra €399 volt (Ausztria).

    Mindegyik Homepod Minihez is vettem AC+, kérdés: azzal Magyarországon mit tudok kezdeni? Gondolom ilyen esetben Ausztriában tudnám csak intézni a cserét. Szerintetek is?

  9. Igy van, sajnos amit itthon nem forgalmaznak azt nem tudod itthon cseréltetni. :confused:

  10. Az akku cserének mi a “feltétele”?

    Párom i12 minije 8 hónap alatt 82%-os lett, azóta semmit nem mozdult, de már nagyon csere érett… természetesen ac+ kötve.

  11. Hát elvileg 80% alatt, vagy “Szerizeltesse az akkumulátort.”

  12. Avatar for bocika bocika says:

    Köszi a gyors választ!!
    Sajnos sejtettem, de gondoltam egy kérdést megér! :slight_smile:

    Alapvetően az sem baj, ha csak (vagy legközelebb) ott tudom elintézni az esetleges cserét. De mindenképpen kényelmesebb lenne, ha forgalmaznák Magyarországon is. :wink:

  13. USA-ból hozozz ott kifizetett ac+ is érvényes itthon igaz?

  14. Igen, globálisan a világon mindenhol már.

  15. Avatar for cserko cserko says:

    A havidíjas AC+ is érvényesíthető itthon? Nekem UK havonta fizetős verzió van.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mindegy, milyen típusú, csak az számít, hogy legyen.

  17. Igaz :joy::man_facepalming:t2: Nekem telefont cseréltek mindig, de külföldi apple store-ban.

  18. Működik +++

  19. Köszi a sok infót!

    Egy korábbi cikkben írtad, hogy itthon nincs most önrész. Ez most is így van? Nyilván balesetre gondolok, mert ha garanciális a probléma, akkor ott nem merülhet fel az önrész kérdése.

    Még 1 kérdés: javítanak, vagy teljes készüléket cserélnek?

  20. Nincs továbbra sem önrész, javítanak.

  21. Hosszabbításról van infótok?
    Feleségemnek lejár hamarosan a 2 év (i12 mini) és szeretném hosszabbítani.

    Az alkalmazásban nem találtam rá lehetőséget.

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Amikor mar lejart, utana fogod tudni meghosszabbitani.

  23. Köszi az infót, akkor várok türelmesen.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for krisztiandeli Avatar for jimbimx Avatar for bocika Avatar for cserko Avatar for kleinguru Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin