fbpx Skip to content

Általában saját tapasztalat alapján szoktunk véleménycikkeket írni. Ilyenek szoktak lenni az okos otthonunkkal kapcsolatos írásaink, de számos olyan, Apple szolgáltatást is teszteltünk már, amit aztán szintén véleményeztünk. Ritkán írunk úgy, hogy az nem alapul saját tesztelésen, tehát hogy nem próbálunk ki egy adott szolgáltatást.

Laptop AppleCare+ COVER

Nem először van szó itt az oldalon az AppleCare+-ról. Ez lényegében az Apple saját biztosítása, aminél a saját magunk által okozott kárt is javítja, vagy esetleg egyben cseréli a készüléket az Apple. Ez lehet egy leejtés, betört kijelző, lehet akkumulátor probléma, beázás, lényegében bármilyen, véletlenül okozott kár. Mikor megvettem az M1-es MacBook Pro-t, az első dolgom volt, hogy vegyek rá AppleCare+-t, mert ez nem egy olcsó gép, ha bármilyen problémába belefutok, ami nem garanciális, kemény költségekbe verem magam. Két hete szerencsétlenül a sarkára ejtettem a laptopomat a konyha kövén, ami végzetes hibának bizonyult a kijelző számára.

Összességében szerencsém volt, hogy nem tört be a kijelző vagy nem lett használhatatlan, mert így kényelmesen tudtam dönteni, hogy mikor viszem be egy hivatalos Apple szervizpartnerhez. Ettől függetlenül, ahogy látszik is, sötétben igen csak észrevehető, hogy hibás lett a háttérvilágítás. Ezen felül természetesen külsérelmi nyoma is lett, szóval esztétikailag egyáltalán nem volt szép látvány, sem kívülről, sem belülről, bár a használatot csak kevéssé befolyásolta a hiba.

Kívülről amúgy szerintem elég brutálisan nézett ki, nem volt szép látvány, de tudtam, hogy az Apple az egész kijelzőmodult cseréli ilyenkor, tehát a burkolat is új lesz. Egyébként ennek a cserének az ára 160.000-tól egészen 360.000Ft-ig terjedhet, ami elképesztő ár, minden bizonnyal hagytam volna a fenébe, ha nem lett volna rajta az AppleCare+.

Besétáltam tehát egy hivatalos Apple szervizpartnerhez, leadtam a gépemet, majd 3 nap múlva érte mentem és elhoztam. Nem volt semmilyen önköltségem, nem volt semmilyen probléma, kicserélték a kijelzőt 0Ft-ért. Mivel hazánkban az Apple nem forgalmazza az AppleCare+-t, így itthon nincs is plusz költségünk, de külföldön természetesen lett volna valamennyi önrész, de még az is töredéke a 260.000Ft-os kijelzőcsere árnak.

AppleCare+

Az AppleCare+-ról már írtunk korábban cikket itt a Szifon.com-on, és azon túl, hogy sajnos nem egyszerű megkötni, és ezt egy új készülék vásárlásától számítva kizárólag 60 napig lehet megtenni, a lehető legjobb biztosítás az Apple termékedre, noha nem olcsó. Az M1-es gépemre én még 110.000Ft-ért kötöttem meg 3 évre, így már most spóroltam vele, és már egy akkumulátor (topcase) is volt cserélve benne, ugyanígy térítésmentesen.

Röviden az AppleCare+ megkötéséhez külföldi, adott országhoz tartozó bankkártya szükséges, tehát hazai kártyával nem fog működni, illetve angol tudás is kell hozzá. Részletesen ebben a cikkben írtam az aktiválásról, de ahogy abban a cikkben is írjuk, külön díj ellenében nagyon szívesen segítünk a megkötésében, ha vásárlástól számított 60 napon belül van a készüléked. Ehhez csupán írj egy emailt a [email protected].

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Cice Cice says:

    Az akkut miért cserélték?

  2. Mert szar volt :smiley: 80% alá ment, így mondtam hogy ez nem pálya.

  3. Avatar for Cice Cice says:

    Én is észrevettem, hogy nagyon romlik, régebben nem volt ilyen gyors a degradáció. Szerencsére ez az új pro is nagyon tetszik, ha még egy évet kibír (így összesen 2-őt) akkor kevésbé fájó szívvel fogok váltani. :slight_smile:

  4. Hát sajnos az utóbbi 3 évben az aksik eléggé rosszak. Gyorsan romlanak szinte minden készülékben, majdnem évente kell már cserélni.

  5. Ha igénybe veszünk egy ilyen szolgáltatást és meg kell adni külföldi címet, akkor számít, hogy valódit adunk meg vagy nyugodtan lehet fiktív is?

  6. Nem számít a cím :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for csordas94 Avatar for Cice Avatar for SzifonAdmin