fbpx Skip to content

Az Apple az új szoftverek RC verziói mellett teljesen a semmiből elérhetővé tette az iOS 15.7, iPadOS 15.7 és macOS Monterey 12.6 esetén is az RC-t, ami azért érdekes leginkább, mert ezekből eleve nem is volt béta, ez most az első verzió belőlük, ami most egyben a kiadásra szánt változat is.

Mindenesetre az mindenképpen furcsa, hogy gyakorlatilag 5 nappal az iOS 16 szeptember 12-i megjelenése előtt miért ad ki az Apple a korábbi verziókhoz még egy utolsó frissítést, és ahhoz előbb még ezeket RC-ket. Egyúttal az is valószínű, hogy az iOS 15.7, iPadOS 15.7 és a macOS Monterey 12.6 holnap vagy pénteken meg is fog jelenni.

iOS 15.7 RC és iPadOS 15.7 RC

A build verziószáma 19H12.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 15.7 RC és iPadOS 15.7 RC letöltési linkek?

Az Apple nemrég nemcsak hogy a fejlesztői bétákat illetéktelenül megosztó oldalak ellen lépett fel, hanem Twitteren még olyanok fiókjai is átmenetileg felfüggesztésre kerültek, akiknek a tweetjeiben ilyen bétás oldalakra mutató linkek voltak.

Mivel az IPSW-k közvetlen linkjei bejelentkezés és így megfelelő jogosultság nélkül is elérhetővé teszik a fájlokat, így a jövőbeni esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében már nem tesszük közzé az IPSW-k linkjeit.

Erről bővebben: A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen.

A fejlesztők természetesen bármikor elérhetik a linkeket a fejlesztői központba belépve, akik pedig csak tesztelni szeretnének fejlesztői fiók nélkül, azok használhatják a nyilvános bétát.

macOS Monterey 12.6 RC

Az új build verziószáma 21G115.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS bétája kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 15-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 15-ről szólóakat itt, a watchOS 8-ról szólókat meg itt, a tvOS 15-ről készülteket itt, a macOS Monterey kapcsán pedig itt olvashatsz.

Szeptember 1-jéig még céges számlára is kérheted a keretezést!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Biztos valami orbitális hibát javít amit nem csak az iOS 16-ban akartak javítani hátha valaki mégse frissít rá.

 2. Avatar for gunar gunar says:

  Ja vagy már nem tud. (pl:SE és társai)

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @farkas63 @gunar mivel az RC az összes készülékre elérhető, nem csak azokra, amelyek már nem frissíthetőek iOS 16-ra, így nem lehet azt mondani, hogy azoknak szól, akiknek nem lesz iOS 16.

 4. Avatar for kchris kchris says:

  valószinuleg orbitális a hiba is és mindenkinek elérhetővé akarják tenni :).

 5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ebben az esetben szerintem teljesen felesleges RC-zni, nem egy frissítés jött már így a semmiből holmi zero day sebezhetőségek miatt. itt az RC az érthetetlen, az nem szokott lenni fontos biztonsági frissítés előtt, azt egyszerűen kiadják, és kész.

 6. Avatar for gunar gunar says:

  Mi van veled? Arról írtam, hogy kiknek szól és nem arról hogy kiknek nem és arra, hogy nem minden vasat lehet frissíteni 16-ra, azoknak ez fontos lehet és nem mert nem akarnak, csak mert nem is lehet. Így nem tudom hogyan is kerítettél bele abba a válaszba és minek is? Mostanában szeretettel leírod nekem is azt amit én előtte, csak más szavakkal. Köszi !

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de ha egyszer minden iOS 15-ös készülékre elérhető, akkor nem lehet olyan opció, hogy csak azoknak fontos, akiknek nem tudnak frissíteni iOS 16-ra…

 8. Avatar for gunar gunar says:

  Persze hogy nem, de ki is írt ilyent mert én biztosan nem, még csak nem is céloztam ilyenre?
  Annyit jegyeztem meg, hogy azoknak fontos lehet akik nem is tudnak mert pl SE v társaival rendelkeznek, ezért nem azért maradnak 16 alatt mert nem akarják x oknál fogva.
  Ahogy ugye a mai napig jönnek a régebbi vasakra is időnként, mint az 5S amivel a kisfiam játszik és nem is régen frissítettem, ha már a kezében van és netet is használ. Na de ne ragozzuk tovább, megint ki lettem igazítva, ahogy az elmúlt években rendszeresen. :slightly_smiling_face:

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de azoknak, akik nem tudnak iOS 16-ra frissíteni, semmi szükségük az iOS 16 megjelenése előtt kizavart 15.7-es RC-re, ha pedig ez egy fontos biztonsági frissítés, az Apple simán kiadhatta volna rögtön, ahogy egyébként szokta is minden esetben, ha valami CVE-t javítanak csak. ha viszont nem fontos biztonsági frissítés, akkor nem sok értelme van RC-zni belőle, pláne felkavarni az állóvizet az iOS 16 mindössze már 4 napon belüli megjelenése előtt.

 10. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor valamit egyikünk nem ért szvsz, mert aki pl SE-t használ beta-val és ugye nem fog tudni 16-ra frissíteni, neki semmi szüksége a 15.7 RC-re? Miért? Mivel vannak még akik SE-t használnak mert T-ID -s és nem szeretik a nagyobb vasat, a mini-k kiesnek igy a 16 is, de nem akarják beszívni majd az utolsó frissítéssel, hogy valami nem az igazi, hát feltol egy 15.7 RC-t és ha nem jó, marad a 15.x -en ami még neki megfelel. Azok szempontjából lényegtelen 4 v x nap múlva jön a 16 v késik mint a MÁV.
  Sok esetben az az érzésem van, mikor írok valamit és Te reagálsz rá, mi nem hogy nem hajóban evezünk, hanem még a folyó/tó is más. Hát igen nem érthetünk mindenben egyet :slightly_smiling_face:

 11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nincs olyan, hogy SE-t használ iOS 16-os bétával, mert már a béta is csak azokra a készülékekre elérhető, amelyekre majd a hivatalos verzió megjelenik, bár gondolom, nem erre utaltál, hogy iOS 16 béta lenne, így inkább csak azok miatt írom ezt le, akik felületesen olvasnak, hogy ezt ne értsék félre, és gondolják azt, hogy márpedig bétában lenne iOS 16 erre a modellre, miközben nincs és nem is volt.

  mivel az iOS 15.7-ből viszont semmilyen béta nem volt, hanem csak most az RC, így amikor megjelent a 15.6, igazából nem volt miért tovább bétáznia az adott embernek, mert már semmi újat nem hozott volna egyik béta sem, mert ugye a 16 lenne a lényeg, de az meg nem is volt rá sosem elérhető. az iOS 15-ös vonalon pedig semmi béta nem volt már a 15.6 bétája óta, és még jött is közben egy 15.6.1, szintén béta nélkül, azonnal hivatalosként.

  akinek eleve nem lesz iOS 16, annak abban az esetben fontos most a 15.7, ha az valami durva sebezhetőséget javít – de abban az esetben meg az Apple nem szokott vacakolni, kiadja azonnal a hivatalos verziót, ahogyan tette a 15.6.1-gyel is.

  az ilyen “nem akarják beszívni majd az utolsó frissítéssel, hogy valami nem az igazi, hát feltol egy 15.7 RC-t és ha nem jó, marad a 15.x -en ami még neki megfelel” esetén szintén nem kell RC, a hivatalos verzió megjelenése után évek óta több hét, mire az Apple már nem írja alá a korábbi verziót – kivéve persze ha az új verzió valami biztonsági sebezhetőséget javít a régivel szemben, akkor mindenkinek az az érdeke, hogy frissítsen. de akkor meg nem vacakol az Apple RC-vel, hanem rögtön kiadja.

 12. Avatar for gunar gunar says:

  Hú tényleg másik folyón evezünk. :slightly_smiling_face:
  Sehol nem írtam, hogy 16 beta-t használ, ott az idézet, én nem látom abban sem.
  Nekem konkréten az SE-n beta 15.x volt fent, majd letettük és jött helyette XR mert volt a sógor fiókjában és hirtelen az volt a legolcsóbb csere. Azt (SE) ha most frissíteni akarnám hát felmenne rá a 15.7 RC és ha nem jelenik meg a hivatalos belöle, de nem tetszene vmiért tudtommal még az RC-ről visszamehetne a 15.6 is, de javíts ki ha nem tudom jól. Na ebbe más is beleeshet akár, csak ő aktívan használja is az SE-t és az RC miatt nem teszi rá a 15.7-t, majd csak amikor minden ok vele. Mielőtt megkérdeznéd mi vele a baj, nem tudom az csak egy feltételes példa most. Ha meg az van hogy visszatehető a hivatalosról is a régebbi ahogy írod és mégis kiadtak egy RC-t ezek szerint feleslegesen, az Apple tudja miért tette “feleslegesen” .

 13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  lásd:

 14. Avatar for gunar gunar says:

  Na ez eszembe sem jutott, hogy van aki ezt hiszi, de igen az emberi “figyelmetlenség” határtalan tud lenni. Ok, jogos. én is figyelmetlen voltam kicsit.

 15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mégis miért ne jelenne meg? sosem volt még olyan, hogy egy RC után ne jelent volna meg a hivatalos verzió.

  még az iOS 38-ról is visszatehető lehet az iOS 15.6 ha azt még aláírja az Apple. ha nem írja már alá, akkor semmilyen verzióról nem tudod visszatenni a 15.6-ot, sem korábbi verzióról arra frissíteni. ehhez tehát nem kell RC. a hivatalos 15.7-ről is vissza fogod tudni azt a korábbi verziót, amit még aláír az Apple.

  de nem értem. soha nem volt olyan, hogy csak RC-ről lehetett volna visszatenni korábbit. nem annak a szoftvernek a verziójától függ, hogy mit tudsz visszatenni, ami a készüléken van. hanem csak és kizárólag attól, hogy az Apple épp mit ír alá.

  javaslom, olvasd el ezt a cikkünket:

  illetve nyilván ezeket is:

 16. Avatar for gunar gunar says:

  Igen ott az elsőnél kimaradt egy szócska az ugy akart lenni, hogy “jelenik meg még a hivatalos”
  (csinálok még emellett pár dolgot szinkronban és néha “kiesek a szinkronból” )
  Azt meg tudom hogy ameddig aláírja visszatehető bármi, de régebben kijött valami hivatalos és kb rövid idő múlva már nem írta alá az elődöt, ha ez x ideje megváltozott, akkor az nekem kimaradt, mivel én évek óta a legfrissebb beta-t is azonnal felteszem és ha nem olyan teljesen használhatatlan, ugye nem szokott, akkor marad a következőig és így megy ez tovább mindig, ergo nem kellett visszapakolnom a régit ki tudja mióta és ezért lehetnek kapcsolatos dolgok amik elkerülték a figyelmem. Ilyenkor csak írd rám 1xűen, hogy “Gunar ez meg az, ekkor meg akkor megváltozott, a Római birodalom is összeomlott közben és stb.” nem szoktam megsértődni. :grinning: Volt már hogy ugyan olvastam itt is de vmiért éppen nem jutott az eszembe és a régebbit toltam a kiigazításig, hmm nem vagyok hibátlan, sajnos :innocent: :slightly_smiling_face:
  UI.: Koszi a gyüjteményt, amikor kell szoktam keresni itt a megoldást, de most momentán, nem akarok semmit visszaállítani, minden jó ahogy van, bár a watch roaming ha jól értettem csak az 5-ös serial-tól érhető el majd, vagy az csak segélyhívás nem normál hívások? Nekem meg serial 4 LTE van csak, bár 2 év alatt az akkuja a szoftvere szerint még 98%-os és minden este töltőn van, ez meglep.

 17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  évek óta már több hét, vagy 1 hónap “türelmi időszak” van, kivéve ha jön egy még újabb verzió, és az pláne biztonsági sebezhetőséget javít. ha valaki próbálgatni akarja, hogy nála hogyan működik, akkor azt napokig meg tudja tenni bármi esetben.

 18. A péntek nem jött be. Akkor ma fog megjelenni egyszerre a kettő és lehet majd választani?
  (Én nem szeretem rögtön felrakni a friss rendszert, szoktam várni pár frissítést).

 19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ki fog derülni, ha egyszerre jönne mind, annak aztán pláne semmi értelme nem lenne.

 20. Tavaly tetszett, hogy lehetett választani.
  Óránál akkor most a nyolcasból a 8.7 marad?

 21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha az óra támogatja a watchOS 9-et, akkor az is megjelenik ma. hogy lehet-e majd 8.7-re frissíteni, és azon maradni a watchOS 9-et támogató órákon, az majd kiderül.

 22. Hat pedig egyszerre jott mind. :slight_smile:
  Es igen lehet valasztani, hogy iOS 15.7-t vagy rogton az iOS 16-t akarod letolteni. (iPadOS 16 ugye meg nincs, ott csak 15.7 elerheto)

 23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nincs is sok értelme. aki frissíteni akar iOS 16-ra, annak felesleges. aki nem akar frissíteni, az meg eleve nem biztos, hogy a 15.7-re frissít majd.

 24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igazából mivel biztonsági frissítések lettek a címben említett verziók, amelyek közül az egyik sebezhetőségre az Apple azt írja, hogy aktuálisan ki is használhatják épp, ami pont hogy sürgőssé teszi a megjelenést, továbbra sem értem, minek vacakoltak RC-zéssel, mikor korábban csak úgy a semmiből kiadtak biztonsági frissítéseket.

  önmagában már az iOS 16 megjelenése is megterhelte a szervereket, ezt megfejelni a többivel szerintem rossz húzás volt, az App Store is megadta magát egy időre, mert nem lehetett elfogadni a frissített felhasználási feltételeket. szerintem ezt ki tudta volna védeni az Apple azzal, ha a címben említett szoftvereket kiadja még múlt hét pénteken, és úgy a sebezhetőségeket is napokkal korábban befoltozza, mint így.

 25. Sziasztok! Igaz nem RC, hanem már a mindenki számára kiadott verzióról írnék - máshol nem találtam a helyét az üzenetemnek. A macOS Monterey 12.6 (21G115) és a Safari 16 frissítéstől rettenet lassúvá vált a MacBook Air (2015 eleje). Safari és Mail alkalmazás sűrűn kifagy, alig tér magához a bekapcsolás/újraindítás után a rendszer. Safariban a videók lejátszása is komoly problémát okoz, mert nagyon akadozik. Megjegyzem az előző verzió tökéletes volt és hibátlanul futott minden alkalmazás és weboldal - nincs leterhelve a gép. Valakinek van ötlete? Köszönettel: Vincenzo

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vincenzo Avatar for Szifon Avatar for kchris Avatar for farkas63 Avatar for igerywhite Avatar for Jadeye Avatar for gunar