fbpx Skip to content

Ahogyan arra számítani lehetett, a ma esti keynote után az Apple elérhetővé tette az iOS 16, watchOS 9 és tvOS 16 kiadásra szánt, RC verzióit.

Az Apple közben az iOS 16-ot bemutató aloldalán frissítette a megjelenés idejét is, és az szeptember 12-én, hétfőn fog mindenki számára megérkezni, karöltve a watchOS 9-cel és a tvOS 16-tal – az iPadOS 16 és a macOS Ventura megjelenése viszont októberre van időzítve. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 16 RC

Az új build verziószáma 20A362.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

A béta kipróbálása

Ha szeretnénk kipróbálni a bétát, hogy hogyan működik a saját készülékünkön, akkor azt pár egyszerű lépéssel bármikor megtehetjük, és ha esetleg nem válna be, akkor visszaállíthatjuk az iOS 15 legfrissebb verzióját.

A pontos lépések ebben a cikkünkben találhatóak: Gyakori kérdések: így próbálható ki egyszerűen az iOS 16 bétája, majd tehető vissza az iOS 15.

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 16 RC letöltési linkek?

Az Apple nemrég nemcsak hogy a fejlesztői bétákat illetéktelenül megosztó oldalak ellen lépett fel, hanem Twitteren még olyanok fiókjai is átmenetileg felfüggesztésre kerültek, akiknek a tweetjeiben ilyen bétás oldalakra mutató linkek voltak.

Mivel az IPSW-k közvetlen linkjei bejelentkezés és így megfelelő jogosultság nélkül is elérhetővé teszik a fájlokat, így a jövőbeni esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében már nem tesszük közzé az IPSW-k linkjeit.

Erről bővebben: A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen.

A fejlesztők természetesen bármikor elérhetik a linkeket a fejlesztői központba belépve, akik pedig csak tesztelni szeretnének fejlesztői fiók nélkül, azok használhatják a nyilvános bétát.

Mi történik, ha felteszem az RC-t, majd letörlöm a béta profilt?

Amennyiben az iOS 16 hivatalos verziójának a buildje újabb lesz, mint ami az RC-jé, akkor az új verzió meg fog jelenni frissítésként.

Ha a hivatalos verzió buildje is ugyanúgy 20A362, mint az RC, akkor nem fog megjelenni frissítésként, mert már az van a készüléken.

A béta profilt elegendő egyébként majd csak akkor letörölni, ha már az iOS-ből is megérkezik a 16.1 első bétája, addig igazából felesleges.

watchOS 9 RC

Az új build verziószáma 20R361.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 16 RC

Az új build verziószáma 20J373.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Szeptember 1-jéig még céges számlára is kérheted a keretezést!

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Na így kellene ráéreznem a kenó számokra is v a lottóéra, stb. hogy ez ma kijön.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezen semmit nem kellett lottózni, ez teljességgel előre látható volt.

  3. Mindig is a bemutató napján jött ki az RC.

  4. Avatar for hiper hiper says:

    iPhone

  5. Szevasztok. Most már feldobnám az RC-t a telóra, de nem engedi telepíteni a béta profilt… van valami beállítás amit eszközölni kellene előtte?

  6. Közben máshonnét tudtam telepíteni🙂.

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Miert nem az Appletol telepted kozvetlenul? :smiley:

  8. Avatar for hiper hiper says:

    Hi!
    Az előző bétánál párszor, most meg gyakran eldobja a vonalat ha órán veszem fel vagy hívok. Ma pedig a telo kezdte eldobni ha BT kapcsolódott az autóhoz. Vezetékes autó-kapcsolatnál nem tapasztaltam, viszont a Sygic az utolso beta óta rendszeresen ‘nem tudja hol van’, érdekes módon oda szegezi magát az előzö leállítási ponthoz. Tapasztaltatok ilyesmit?

    (13 Pro-W7)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for farkas63 Avatar for hiper Avatar for varangy Avatar for Jadeye Avatar for gunar