fbpx Skip to content

Az iOS 16 második bétája még szerdán, június 22-én érkezett, és persze hozott pár újdonságot vagy változást is, ami vagy eleve nem volt még a beta 1-ben, vagy pedig az Apple a visszajelzések hatására finomított rajta.

Ezekről például az iDownloadBlog készített egy rövid videót, amit alább beillesztettünk a cikkbe, illetve azért szövegesen is összefoglalnánk, milyen újdonságokról vagy változásokról is van szó pontosan.

Először lássuk az elsősorban a vizuális típusoknak szóló videót:

  • Az Apple frissítette a lezárt képernyők szerkesztésének és létrehozásának folyamatát. Mostantól ráadásul már egy felfelé lökéssel megjelenik egy törlés ikon is alul, amire koppintva törölhetjük az adott lezárt képernyőt.
  • A háttérkép választásánál történt változtatások révén már sokkal egyértelműbb, hogy pontosan melyik háttérképet is cseréljük: a lezárt képernyőét, vagy a főképernyőét az ikonok mögött.
  • Amikor egy új fotót állítunk be háttérképként, a felületen már látszik egy kis szöveg (“Csípés a körbevágáshoz”), hogy a képet két ujjal összébb húzhatjuk, ha kicsinyítenénk, vagy pedig széthúzással nagyíthatjuk.
  • Két új szűrő opció a háttérképek esetén: kéttónusú és összemosott színek.
  • A Csillagászat névre keresztelt, dinamikus háttérkép már egy zöld pöttyel az aktuális helyzetünket is mutatja a Földön, ráadásul már a régebbi készülékeken is elérhető, mert a beta 1-ben nem volt az.
  • Az Apple javított a szöveges üzenetek szűrésén.
  • Az iCloud biztonsági mentés esetén már bekapcsolható, hogy az mobilinterneten keresztül is működjön, ami a korlátlan adatkerettel rendelkezők számára lehet előnyös.
  • A videólejátszásnál hosszan nyomva már tudunk “tekerni” a videóban.
  • Az Apple Cash esetén frissült a felület, és már látszik az egyenleg, illetve lettek küldés és kérés gombok is.
  • A Tárcában az Apple Card felülete már megjeleníti a napi/heti/havi jutalmakból adódó bevételeket.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.