Elérhető a második iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 és macOS Ventura béta

Két héttel a WWDC22 nyitó keynote-ja után az Apple elérhetővé tette a fejlesztők számára az iOS 16, az iPadOS 16, a watchOS 9, a tvOS 16, és a macOS Ventura második bétáit.

Az egyes újdonságokról hamarosan külön cikkeket teszünk majd közzé. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 16 beta 2 és iPadOS 16 beta 2

A build verziószáma 20A5303i.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 16 beta 2 és iPadOS 16 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 16 beta 2 és iPadOS 16 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 9 beta 2

Az új build verziószáma 20R5307h.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 16 beta 2

Az új build verziószáma 20J5319h.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, a nem 4K-s modellhez való IPSW pedig innen:

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

macOS Ventura beta 2

Az új build verziószáma 22A5286j.

A bétához a macOS Developer Beta Access Utility ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az Apple processzoros gépekhez való IPSW pedig innen:

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Gyorsabb lett határozottan a beta 1-hez képest (tudom, attól nem nehéz).

 2. gunar says:

  Na igen és talán jobban bánik majd az akkuval is, az emailek is visszatérnek normál kerékvágásba, stb. A Whatsapp megint azt csinálja magyarul, mint az IOS15 elején, csak angolul fut.

 3. Reméltem, hogy javítják, de nem.
  iPhone 8 Plus-on ha nincs kikapcsolva az automata elforgatás és bármi elfordul a homescreen “lefagy” (az óra ikon mozog, minden használható ugyanugy csak az ikonokra nemlehet rányomni). Eddig csak magán a homescreenen történt ez (ugye a 8plusnak még elfordul az egész) de mostmár ha nincs automata elforgatás DE youtubon ha kirakom teljes képre a videót az ugye elfordul és ugyanaz történik mint amiket leírtam.:joy: Nembaj majdcsak kijavítják, béta még, küldtem is nekik hibajegyet. Ezeket leszámítva minden szuperebb mint volt, tényleg gyorsabb reszpontivabb, sőt 8 Plusson is vannak mostmár a csillagászati hátterek is! Igaz akadoznak de vannak​:smiley:

 4. Neked legalább fut a Whatsapp…mindegy,addig Viber lesz, mert amúgy minden más app működik. (y)

 5. gunar says:

  A beállítás menüben menj oda az app-hoz és a nyelvet állítsd angolra akkor elvileg mennie kell utána.

 6. Kösz szépen, nem hittem volna hogy csak ennyin múlik :grin::call_me_hand:

 7. gunar says:

  Nincs mit, a 15 elején ugyan ez volt és valaki kitalálta ezt a megoldást, azóta bejön amikor a whatsapp renitenskedik. :slightly_smiling_face:

 8. Ti hogy tettétek fel? Én tegnap letöltöttem a. 16 ipsw fájlt és nem tudtam felrakni. Lehetséges hogy a 15.6 béta profil megléte miatt nem tudta felrakni a 16-ot?

 9. Jadeye says:

  miért IPSW-vel próbálod? fent van a béta Xcode is? a készüléken lévő béta profil nem számít az IPSW-nek.

 10. Nincs fejlesztői profilom. Hogyan működik ez az Xcode ? Valami leírást tudnál hozzá? Mert tesztelném a 16-ot meg nem is nagyon használok hivatalos verziót csak bétákat

 11. Czo says:

  Ezt igy plane nem ertem. Fejelsztoi beta erheto el, nem a publikus beta. Ha se Xcode, se Developer accountod nincs, akkor miert nem varod meg a publikus beta verziot?

 12. Szerinted miért akarom most felrakni? Mert nem bírom kivárni hogy kijöjjön. Na és erre voltam kiváncsi hogy hogy lehet felrakni mert nem bírtam elképzelni hogy akinek fel van itt rakva azoknak mindnek van fejlesztői felhasználója?

 13. Jadeye says:

  de miért nem a béta profilt töltöd le? honnan szedted le az IPSW-t?

 14. Az ipsw-t azt a cikkből volt linkelve. A béta profilra meg azt írta hogy érvénytelen béta profil.

 15. gunar says:

  a régi beta profile-t azt töröld mindenképp mielőtt a 16-hoz valót feltolod és azután ha fent van simán OTA jön majd a friss 16beta

 16. Jadeye says:

  nem kell letörölni, egyszerűen felülírja.

 17. gunar says:

  Hát ez már lehet, nekem volt régebben az egyiknél ha jól emléxem, nem akart feltelepülni az új beta profile, mert a régi ott figyelt. Azóta mindig előbb törlöm a régit, utána tolom csak fel az újat, biztos ami biztos alapon. :slightly_smiling_face:

 18. Basszus sikerült. Valószínű a béta profil kavart be. Mert még fent volt a 15.6-é addig nem engedte fel a 16-ét. De megoldódott. Köszi szépen a segítséget.

 19. Jadeye says:

  fura, mert nekem ugyanígy fent volt a 15.6 miatti profil, de egyszerűen felülírta a 16-ossal. na de mindegy, a fő, hogy sikerült.

 20. Nem lehet, hogy public beta profil vs. developer beta profil? Mert az ugy valoban nem mukodik.

 21. A 15.6 az public volt. A 16 betaprofilra kiírta hogy érvénytelen profil. Aztán félúton megállt az ipsw telepítés Dfu módban került a teló aztán felraktam a hivatalos 15.6-ot és úgy sikerült letölteni a developer 16-ot. Úgyhogy köszi mindenkinek aki segített vagy válaszolt.

 22. Xs-en nincs gond az elforgatással és a whatsapp is fut magyar nyelvre állítva. Csak egy kis infó

 23. gunar says:

  Már fut, de lehet a következő frissítés után megint nem fog, csinált már ilyent a 15 elején is, majd mikor kijön ősszel a hivatalos, addigra talán jó is lesz.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!