fbpx Skip to content

Azok, akik használtak már feltört iPhone-t vagy bármilyen, Androidot futtató telefont, csak “kamilláztak”, amikor az Apple bemutatta, hogy az iOS 16-tól lesz személyre szabható lezárt képernyő egyedi betűtípusokkal és widgetekkel.

Ez ugyanis egyáltalán nem új dolog az okostelefonok világában, csak az Apple egészen idáig úgy csinált, mintha erre nem lenne szükség, pedig egyre inkább hasznosnak bizonyult és végre ezt belátták. Nézzük meg az iOS 16 új lezárt képernyőjét!

A MacRumors-nál készítettek egy rövid videót, ahol mozgásban is megnézhető az iOS 16 lezárt képernyője:

Egészen elképesztő, hogy előre összeállított háttérképek közül válogathatunk, pont mintha egy Huawei telefont látnánk, ahol a Témák alkalmazásban lehet böngészni az elérhető ikonok, lezárt és főképernyők közt.

Az egyetlen különbség, hogy egyelőre úgy tűnik, hogy az Apple implementációjában nincsenek reklámok gyárilag. Persze lehet, hogy ez csak az iAd csődjének köszönhető.

iOS 16-tól lehetőséged lesz megváltoztatni az óra betűtípusát, az óra felett a dátumot és az óra alá akár 4 widgetet is kihelyezhetsz. Vannak kis és közepes méretű widgetek: előbbiből 4 fér el az óra alatt, utóbbiból pedig 2, de szabadon kombinálhatod is őket.

Ha nem használod a widgeteket, akkor a háttérképed tárgyán beállíthatsz egy kiemelés effektet, ami portrémód-szerűen a háttér részévé teszi az órát:

Ahogy itt látható, a baba mögött elbújt az óra kicsit, ezzel 3 dimenzióssá téve a lezárt képernyőt.

Az értesítések is máshogy fognak viselkedni iOS 16-tól, a kijelző alját fogják csak elfoglalni, amíg nem görgetsz bele, így több látszódik majd a háttérképedből.

Soha nem gondoltam volna, hogy az Apple ilyen szintű testreszabási lehetőségekkel fog előrukkolni az iOS 16-tal, de hát 2 éve még a főképernyőre helyezhető widgetekre is azt mondtam volna, hogy teljesen esélytelen.

Ahogy az iOS egyre érettebb lesz, az Apple kénytelen beletenni azokat a funkciókat is, amiket a konkurenciánál már évekkel ezelőtt megtalálhattál, de az biztos, hogy közel sem ennyire átgondoltan.

Neked hogy tetszik az iOS 16 új lezárt képernyője?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for SiMoon SiMoon says:

  A képek alapján számomra ez éppen azt az igénytelenséget tükrözi, mint amik miatt idegenkedni szoktam az androidos telóktól, persze lehet csiszolnak még rajta őszig és csak nagyon béna példákat hoztak fel. Szerencse, hogy nem lesz kötelező használni :slight_smile:

  Nekem dizájnfronton egyelőre nem tetszik az irány az apple-nél, a funkcionalitás és teljesítmény viszont rendben van.

 2. Ez konkrétan az androidos felhasználók csalogatása. Alig várom, hogy színesen villogó ledeket tegyenek rá :joy:

 3. Ohm. De. Kotelezo jelenleg ugyanis nincs olyan opcio, hogy minden marad a regiben.

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hát annyiban van, hogy nem kötelező widgetet kitenni, de mondjuk az rohadt zavaró, hogy a régebbi, vékonyabb betűtípusos óra a múlté, csak vastagabb van.

 5. Avatar for Bob Bob says:

  Az az ora betutipus tenyleg nagyon tre, ezt remelem nem hagyjak benne

 6. Ha jól tudom, akkor az óra betűtípusa testreszabható lesz.

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  most is az, de csak hat típus közül választhatsz, és egyik sem az eddig megszokott vékony.

 8. Avatar for expa expa says:

  Ez még csak BETA. Még lehet kerül majd bele…

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  persze, de az is simán kinézhető az Apple-ből, hogy csak azért sem. :smiley: de hát majd szeptemberig még kialakul.

 10. Sziasztok. Az mikor lesz már végre alap hogy ne csak 3 napi hiváslistámat tartsa memóriában, hanem jóval többet? Vagy esetleg van valami program rá???

 11. Avatar for Czo Czo says:

  Nem napra van limitalva. Nekem latszanak benne 2021-esek is. Aszem az utolso 100 darab latszik kb. Viszont mintha az utolso 1000 lenne tarolva, mert azok alapjan irogatja ki az utolso hivasidoket.

 12. Tudom hogy nem napra van.? Csak sok hívások van, pont ezért gondoltam hogy ne ilyen keveset mutasson??? Van valami megoldás??

 13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  jelenleg nincs rá megoldás, csak az, hogy veszel fel rá egy feature requestet:

 14. A widget része oké, de igen, nekem is hiányzik az original vékony San Francisco óra betűtípus.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for AirPista Avatar for SiMoon Avatar for Szifon Avatar for misiszurom Avatar for Bob Avatar for expa Avatar for Jadeye