fbpx Skip to content

Január óta folytak be a pletykák, hogy az Apple mit tervez bemutatni majd 2021-ben márciusi eseményükön.

Aztán eltelt a március és nem lett a jóslatokból semmi, de most már tudjuk, hogy jövő héten tényleg lesz Apple esemény, így leporolhatjuk a márciusra ígért előrejelzéseket is.

Bemelegítésként nézzük át az idei pletykákat a “márciusi” eseményről:

Most már tudjuk, hogy sem a március 16-i, sem pedig a március 23-i dátum nem jött be, mert az április 20. lett a tényleges nap. De mikre számíthatunk?

iPad Pro

Ez szinte tuti, hogy érkezik. Már a meghívó designjából is következtethetünk arra, hogy az esemény központja egy rajzolással kapcsolatos kütyü lesz és ez szinte mindig az iPad Pro-t és az Apple Pencilt jelenti.

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor jön a 12,9 colos iPad Pro mini-LED kijelzővel és év végén jön majd a kisebb modell is. Arról, hogy ez miért nagy dobás, itt értekeztünk: Mi az a mini-LED és miért lehet fontos idén az Apple-nek?

Külsőre nem várható nagy izgalom, az új iPad Pro ugyanúgy fog kinézni, mint a 2020-as modell, de belül azért bőven lesznek változások.

Egyrészt várható a Thunderbolt csatlakozó megjelenése és az Apple A14X chip is szinte borítékolható azután, hogy az iOS bétája elkotyogta ezeket: Új iMac-ekről és A14X chipről árulkodtak a legújabb béták.

iPad mini

Régóta pletykáltak arról, hogy az Apple egy újratervezett iPad mini modellen dolgozik, ami széltől-szélig tartó kijelzőt és iPad Pro-ra hajazó designt kap.

Most az előrejelzések alapján azonban úgy tűnik, hogy az iPad mini is csak egy belső frissítésen fog átesni és továbbra is megmarad a Touch ID-s főgomb és a vastag keretek is.

Persze önmagában már egy belső frissítés is örvendetes, hiszen jelenleg az Apple A12-es chipje található meg az aprócska táblagépben és ennél már bőven tudnak jobbat tenni a házba.

AirTag

Több mint egy éve pletykál az összes lap az érkezéséről és mi sem bizonyítja jobban, hogy ez egy igazán elhúzódó termék, mint az, hogy az Apple már tavaly áprilisban elszólta magát az érkezéséről: Az Apple révén véletlenül kiszivárgott az AirTag és az új iPhone SE.

Az AirTag egy aprócska kis kütyü lesz, amit a Lokátor alkalmazással összepárosíthatsz és utána ráakaszthatod gyakran elhagyott cuccaidra, mint például kulcstartódra vagy hátizsákodra. Így ha esetleg nem találod ezen tárgyaid, a környékükön lévő iOS eszközök segítenek majd megtalálásukban.

Valószínűleg nem lesz nagyon olcsó a kütyü, legalábbis a legutóbbi értesülések alapján: EverythingApplePro: 39 dollár, azaz nagyjából 17 ezer forint lesz egy AirTag.

Ha esetleg kéne egy kis segítség, hogy elképzeld, hogy működhet majd a Tárgyak fül a Lokátor alkalmazásban, már befutottak az első olyan kiegészítők, amik ott fognak “élni” az AirTag mellett: Három új terméknél érhető el a Lokátor támogatás.

Apple TV

Ahhoz képest, hogy mennyire egyszerű termék az Apple TV és hogy milyen könnyen tudná az Apple naprakészen tartani, szörnyen elhanyagolt eszköz a cég palettáján. Épp ezért azonban minden termékbemutató előtt be lehet dobni, hogy itt lenne az ideje a frissítésnek.

Ez természetesen most is igaz, hisz a legutóbbi Apple TV frissítés még 2017 szeptemberében volt, amikor még izgatottan vártuk az iPhone X-et.

Új Mac-ek

Tavaly novemberben az Apple nagy lendülettel kiadta az első saját chipes MacBook Airt, 13 colos belépő MacBook Pro-t és Mac mini-t, azóta azonban nem frissítettek egy számítógépet se.

Így most már sokan egyre fogyó türelemmel várják, hogy a cég dobbantson valamit. Bőven vannak még izgalmas termékek, elég csak az iMac-re vagy a nagyobb MacBook Pro modellekre gondolni, hiszen ezek mind olyan termékek, ahol az Apple ismét nagyot tudna mutatni saját M-szériás chipjeivel.

A MacBook Pro-k valószínűleg nyáron érkeznek, de egy frissített iMac család teljesen elképzelhető akár most is.

iOS 14.5

Az Apple következő nagy iOS frissítése az Apple Watch tulajdonosoknak elhozza a maszkos feloldást, a Facebook számára pedig rémálmokat okoz majd.

Természetesen az új verzió újdonságairól többször részletesen is beszámoltunk már:

Az Apple minden bizonnyal kitér majd az iOS 14.5 hasznos újításaira és azokra a változtatásokra is, amik a felhasználók adatainak védelméért felelősek. A cég jól tudja, hogy ezek is olyan előnyök, amik sokakat marasztalnak platformjaik mellett, ezért fel kell hívniuk a figyelmet arra, ha tesznek a privátszféránk felé irányuló támadások ellen.

Ahogyan azt már a tavaly őszi médiaesemények kapcsán megszokhattuk, most is egy előre összeállított videót nézhetünk majd meg “élőben” az Apple oldalán, amikor megkezdődik április 20-án a közvetítés.

Te mit vársz a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Én a 14.5-öt várom végre, a maszk miatt főleg. De ez az adatvédelmi opció is érdekel. Én nagyon mellette vagyok, és bár nem vagyok paranoiás, azonnal bekapcsolom. Én úgy vagyok vele, hogy inkább fizetni vagyok hajlandó valamennyit egy szolgáltatásért, de akkor az ne sunnyogjon nekem a háttérben.:slightly_smiling_face:

  2. Ezzel maximálisan egyetértek.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for varangy Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Én a 14.5-öt várom végre, a maszk miatt főleg. De ez az adatvédelmi opció is érdekel. Én nagyon mellette vagyok, és bár nem vagyok paranoiás, azonnal bekapcsolom. Én úgy vagyok vele, hogy inkább fizetni vagyok hajlandó valamennyit egy szolgáltatásért, de akkor az ne sunnyogjon nekem a háttérben.:slightly_smiling_face:

  2. Ezzel maximálisan egyetértek.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for varangy Avatar for SzifonAdmin