fbpx Skip to content

Március 23-án az Apple kiadta az iOS 14.5 és a macOS 11.3 ötödik bétáit és ezekben a rendszerekben olyan kódfoszlányokat találtak, amikből új iMac-ekre és iPad Pro-kra következtethetünk.

Most már valószínűtlen, hogy az Apple márciusban eseményt tartana, de ez határozottan azt jelzi, hogy közel van egy termékbemutató. Nézzük is meg, hogy mikre derült fény!

A macOS Big Sur legújabb bétájában két, eddig ismeretlen iMac modellt találtak a 9to5Mac-nél, melyek az „iMac21,1” és az „iMac21,2” névre hallgatnak, kódnevük pedig J456 és J457. Ez azért különösen érdekes, mert a Bloomberg idén januárban pont ezeket a kódneveket jósolta meg: Bloomberg: sokat kell még várni a Face ID-s iMac-re.

Ha minden igaz, az új iMac-ek nagyobb kijelzőt, Pro Display XDR-hoz hasonló formatervet, Apple Silicon chipet és állítólag színopciókat is hoznak magukkal. Az új iMac-ek kapcsán felmerülő pletykákról itt olvashatsz bővebben februári összefoglalónkban: Úton az újratervezett, Apple Silicon chipes iMac.

A 9to5Mac-nél az iOS 14.5 bétát is szétszedték és egy új chip alapot és egy új GPU-t találtak.

Az új GPU a „13G” kódnévre hallgat, ami eddig egy iOS eszközben sem található meg, a chip alapnál pedig a „T8103”-at találták meg, ami az Apple M1 chip kódneve. Ebből arra lehet következtetni, hogy az A14X egy M1-re épített chip lesz egyedi grafikus gyorsítóval.

Ez a chip feltehetően az új iPad Pro modellekbe fog kerülni, melyek azonosítóit is megtalálta az oldal: J517, J518, J522 és J523.

Az, hogy ezek a hardverinformációk bekerültek az iOS 14.5-be, azt sejtetik, hogy már nem kell sokat várni az új iPad Pro családra, hiszen ha ősszel jönnének ezek a modellek, akkor megvárták volna a támogatás integrálásával az iOS 15-öt.

A pletykák alapján az új iPad Pro modelleken Thunderbolt csatlakozó lesz, jobb kamerákat kapnak és a 12,9 colos modell esetén még Mini-LED kijelzőre is számíthatunk.

Mindkét új termék határozottan izgalmasnak tűnik a leírtak alapján, így itt lehet az ideje, hogy izgatottak legyünk.

Te várod az új iMac-et és iPad Pro-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok