Elérhető az ötödik iOS 14.5, iPadOS 14.5, watchOS 7.4, tvOS 14.5 és macOS Big Sur 11.3 béta

Az Apple elérhetővé tette az iOS 14.5, az iPadOS 14.5, a watchOS 7.4, a tvOS 14.5 és a macOS Big Sur 11.3 ötödik fejlesztői bétáját.

Az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, vagy pedig új cikket teszünk közzé, amint napfény derül rájuk.

iOS 14.5 beta 5 és iPadOS 14.5 beta 5

A build verziószáma 18E5186a.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.5 beta 5 és iPadOS 14.5 beta 5 letöltési linkek

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az iOS 14.5 beta 5 és iPadOS 14.5 beta 5 IPSW-fájljai pedig az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 7.4 beta 5

Az új build verziószáma 18T5190a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 14.5 beta 5

Az új build verziószáma 18L5193a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az IPSW pedig innen:

Az Apple egységesíti a távirányító elnevezését, és mostantól már nincs külön Siri Remote név, hanem arra minden esetben Apple TV Remote néven hivatkozik. Eddig a Sirit támogató országokban a távirányító neve Siri Remote volt, mindenütt másutt pedig Apple TV Remote.

A Home gomb neve mostantól TV gomb lesz:

A képernyőfrissítés esetén mostantól már elérhető a 29.97Hz és 59.94Hz frissítési gyakoriság a 30Hz/60Hz helyett:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Big Sur 11.3 beta 5

Az új build verziószáma 20E217a.

A fejlesztői béta konfigurációs eszköz ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. totopad says:

  Lassan többet gyúrnak rajta, mint egy új főverzión…

 2. Hacsi says:

  Eddig használhatatlan volt az új funkció, hogy az óra oldja fel a telefont. Most eddig ez a verzió elég jól csinálja.

 3. gunar says:

  nekem már elég régen teljesen jól műxik, a kezdeti gyengeségeit kijavították már a harmadik verziónál a kiadása után sztem.

 4. Hacsi says:

  Powerbeats-et használok és érezhetően a BT kapcsolattal van a baj. Mert sokszor megrecsen a zene amikor feloldja az óra a telót. De megint ugyan az van mint az elöző verziókban. Az óra azt hiszi, hogy sikerült a telót feloldani és kirakja a vissza zárás képernyőt a teló viszont zárva marad.

 5. gunar says:

  Akkor lehet a Powerbeats kavarhat bele, mert nálam egy ideje mint írtam nem is vehető észre ez a funkció annyira jól műxik és ez már pár frissítéssel ezelőtt megjavult a kezdeti bizonytalan működéséhez képest.

 6. Hacsi says:

  Érdekes, hogy jól érzékelhetően romlik el. Frissítés után azonnal felold. 1 nappal később már van egy kis csúszás. 2 nap múlva már 2-3 másodperc vagy fel se old. Az óra persze kiirja, hogy vissza zárhatom és ha megteszem majd feloldom a telót akkor egy rövid ideig megint jó lesz.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!