fbpx Skip to content

Mark Gurman a Bloombergnél kiadott egy rakás jóslatot, többek közt egy olyat is, ami a Face ID-s iMac-et érinti.

Mielőtt rohannál megnézni, hogy mennyi pénzt is rejtettél a párnád alá arra a célra, ha az Apple kiadna egy Face ID-s Mac-et, higgadj le egy kicsit, mert Gurman szerint még sokat kell várni rá.

A Face ID még 2017-ben jelent meg az iPhone X előlapján és azóta sokan arra várnak, hogy ez a technológia eljöjjön Mac-re is, hiszen ott sokkal kevésbé lenne zavaró a technológia egyetlen jelenlegi gyengesége, a viszonylag szűk betekintési szög.

Gurman alapvetően az új MacBook Air modellekről szóló elemző cikkében ejtette el az izgalmas információ morzsákat arról, hogy pontosan mikor is jön a Face ID-s iMac:

Az Apple készített olyan Mac-eket, amik képesek a mobilinternet hálózathoz is csatlakozni és van bennük Face ID – a cég arcfelismerő rendszere. De egyik funkció sem érkezik a közeljövőben. Utóbbi, a Face ID, eredetileg az idei, újratervezett iMac modellel debütált volna, de most már ez valószínűtlennek tűnik és csak egy későbbi hardveres frissítéssel kapja meg.

Tekintve, hogy az Apple a legtöbb esetben csak évi egyszer (már ha egyáltalán) frissíti az asztali gépeit, így ha az idei év végén érkezik a Face ID nélküli, újratervezett iMac, akkor 2022 őszéig kell várnunk egy olyan iMac-re, ami felismer minket.

Persze ha ez így lesz, akkor nem lepődnék meg, ha a korai iFixit szétszerelések alkalmával tágas helye lenne a FaceTime kamerának. Nem ez lenne az első eset, korábban például a harmadik generációs iPod touch-ban volt extra hely kihagyva a végül be nem tett kamerának: Így nézhetett volna ki a kamerás iPod touch 2009-ben.

Az újratervezett iMac-ről már tavaly áprilisban is elmélkedett Gurman, szóval már jó ideje téma. Jelenleg úgy tűnik a pletykák alapján, hogy az új all-in-one gép kisebb kijelző körüli keretet és vékonyabb kialakítást kap. Az alapmodell kijelzője 23 vagy 24 colosra nőne és természetesen az Apple saját chipje hajtaná.

Persze önmagában abszurdak azok a híresztelések, hogy egy még be nem jelentett Mac-ben nem lesz egy olyan funkció, ami eddig egy Mac-ben se volt, de azért néha mégiscsak érdemes rápillantani, hogy mivel rukkolnak elő.

Szerinted mire érdemes számítani az első Apple Silicon iMac-ektől?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Azt hittem a laptopok kapják meg először a Face ID. Ott az újlenyomat olvasók már integrálva vannak. Ott könnyebb lenne az átállás. Meglepő hogy először asztali termékbe akarják beépíteni ahol mindenféle biometriai azonosító hiányzik… Szerintem nem is igazán a betekintési szög a fő probléma hanem a tekintési távolság. Bár lehet hogy rosszul gondolom. Jöhetne egy touch ID-s Bluetooth billentyűzet is.

  2. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    A telefonban én utálom, csak annyit kérek, ne erőszakolják rám, maradjon mellette az ujjlenyomat is.

  3. Avatar for Czo Czo says:

    Pedig iMac/MacPro/MacMini-nel lenne ez logikus. A kijelzobe epitett FaceID totalisan secure modon tudna csatlakozni vezeteken a gepben es igy a T2-ben levo secure enclavehoz. Vezetekek nelkul nem tudsz ilyet illeszteni. Tehat szerintem, hamarabb lesz displayben FaceID, mint wireless keyboardban TouchID.

  4. A Mac mini :astonished: ? És abban hol lenne a kamera?

  5. Avatar for Czo Czo says:

    A kijelzoben?

  6. Ezért van még mindig i8-am :slight_smile: SE-re erről váltani nem annyira érdemes, többiben meg nincs TouchID. De az hírlik, hogy visszatér hamarosan. Így kimarad nekem minden X, 11, 12, de majd a 13! :slight_smile:

    Rájöttek, hogy jelenleg a maszkviselés miatt nem olyan húdehappy a FaceID. Remélem, hogy nem a MaskID lesz a megoldás, hanem visszajön a touch… :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Eti36 Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for sandrew