fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone 12 modellek megjelenésével vezette be az iPhone-ok esetén az 5G támogatását. Persze azért van ebben a történetben egy csavar is: ha kettős SIM-et használunk, akkor még a jelenlegi legfrissebb, hivatalos iOS-verzióval, az iOS 14.4-gyel sem tudjuk engedélyezni az 5G-t.

Az iOS következő frissítése, a 14.5 többek között ezt is orvosolja majd, és ennek köszönhetően ha a készülékben használt egyik előfizetésünk támogatja az 5G-t, és van ilyen lefedettségünk is, akkor már rendelkezésünkre áll majd az 5G is, és nem kell az egyik vagy másik kártyát kikapcsolni átmenetileg, ha az 5G nyújtotta nagyobb sávszélességre van épp szükségünk.

Ez az újdonság igazából nem hoz szembetűnő változást a Beállításokban, mindössze annyi a különbség, hogy most már nincs kiszürkítve az 5G be és az 5G Auto opció, illetve már nem csak annyi szerepel a leírásban, hogy “Az 5G nem érhető el Kettős SIM módban.”, hanem ugyanaz, mint ha csak egyetlen SIM lenne a készülékben:

A Bekapcsolt 5G funkció 5G-t használ, amikor az elérhető, még akkor is, ha ezzel csökken az akkumulátor üzemideje.

Az Automatikus 5G funkció csak akkor használ 5G-t, ha ezzel nem csökkenti jelentős mértékben az akkumulátor üzemidejét.

A DSDS (Dual SIM Dual Standby) miatt azonban továbbra is egyszerre csak az egyik kártya tud az 5G-re kapcsolódni, a másik kártya a beállításainktól függően 4G/LTE-n, vagy pedig 3G-n lesz.

Az iOS 14.5 eddig napfényre került újdonságaival folyamatosan frissítjük a bétáról szóló cikkünket, illetve a Face ID-s feloldást megkönnyítő, új opcióról külön is írtunk: iOS 14.5: mostantól maszkban is felold a Face ID, ha a kezünkön van az Apple Watch!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for teejax teejax says:

    “ nem kell az egyik vagy másik kártyát kikapcsolni átmenetileg, ha az 5G nyújtotta nagyobb sávszélességre van épp szükségünk.” ez azért mosolyt csalt az arcomra látva a telekom 5g hálózatán mért értékeket. Szánalmasan lassú a hálózatuk, 5G néha lassabb mint 4G :smiley:

  2. Ez azért nem a Telekom hibája :smiley: Mit tapasztaltál és hol. Hol volt a jeladó? Kint vagy bent voltál? Az 5g sokkal több környezeti tényezőtől függ mint a 4G.

  3. A cikkben nincs benne, de a frissítés után működik végre iPhone-nal a Vodafone 700mhz-es 5G hálózata 12/12 pro-val. Azóta színte egész Bp folyamatosan van 5G szinte bárhol és vidéken is a lefedett helyeken. Telekom esetében pedig a 2100as 5G hálózat lett támogatott a frissítés által. Természetesen kell hozzá változatlan 5G képes díjcsomag is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for olivercsizmazia Avatar for teejax Avatar for SzifonAdmin