fbpx Skip to content

A sima iPad esetén az Apple egy igen egyszerű forgatókönyvet alkalmaz: fogják a korábbi évek Pro vagy Air házát és beleteszik az 1-2 generációval korábbi A-szériás chipet.

A japán Mac Otakara szerint ez idén is így lesz és ezúttal a 2019-es iPad Air adja majd az alapot a belépő iPadhez.

Ez jelentősen vékonyabb kialakítást eredményezne, mert jelenleg az iPad 7,5 mm vastag, míg a 2019-es Air csak 6,3 mm vastag volt.

Az Air ráadásul könnyebb is, csak 460 grammot nyom, szemben a jelenlegi iPad 490 grammjával.

A 2019-es iPad Air még főgombbal és Lightning csatlakozóval rendelkezik és ezeken az Apple nem tervez változtatni, de így is érkeznek majd hasznos újítások az új belépő iPadbe, például a laminált kijelző, a P3 színpaletta és a TrueTone támogatás szerepében.

A Pro modelleket is említette a japán oldal, ott szerintük nem fog változni a design, de jelentősen gyorsabb A-szériás chipeket kapnak majd.

A frissített sima iPad hírét már tavaly decemberben elejtette a kínai cnBeta pletykaoldal, ők akkor 10,5 colos kijelzőt, A13 chipet és 4 GB RAM-ot jósoltak az Apple 2021-es táblagépébe. Ráadásul szerintük az új iPad egy kicsivel olcsóbb is lenne, 134 990 helyett 126 990 forintra árazná be itthon a cég, ami jelenleg az oktatási szektor számára kínált ár.

Igazából a táblagépek szegmensében az iPadnek annyira nincs konkurenciája, hogy az Apple simán megteheti, hogy 2-3 éves alkatrészekből összedob egy megengedhető(bb) árú eszközt és azzal is a legjobb ár-érték arányt hozzák a piacon.

Akiket pedig jobban érdekel a dolog, azoknak ott van az iPad Air és az iPad Pro.

Te mit vársz a 2021-es iPad családtól?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok