fbpx Skip to content

Az iOS 14.5 sok várva-várt újítást hoz majd magával, többek közt lehetővé teszi számodra, hogy megkérd az alkalmazásaidat, hogy ne kövessenek más alkalmazásokon és webhelyeken keresztül.

Ha egy alkalmazás fejlesztője nem teszi bele az alkalmazásba az új iOS 14.5 API-t, akkor az Apple vissza fogja azt dobni. Többé nem lehet csak úgy egyedi eszközazonosítókat tárolni és így profilt készíteni az iOS felhasználókról!

A Forbes magazin szerint több játékfejlesztő cég is megjárta most az Apple döntése miatt, többek közt a Heetch, a Radish Fiction és az InnoGames is. A visszautasítás okaként ezt kapják a fejlesztők: „Az alkalmazásod algoritmikusan átalakított eszköz és használati adatokat használ egyedi azonosító készítéséhez, amit utána a felhasználó követésére használ”, ezután pedig a cég felsorolja az összegyűjtött adatokat is.

A mobilos marketing elemző Eric Seufert szerint az Adjust SDK-ja a felelős a visszadobott alkalmazásért, ami jelenleg is több mint 50 ezer alkalmazás részét képezi.

Sok fejlesztő megjárta, mert az Apple elkezdte visszadobni azokat az alkalmazásokat, amik tartalmazták az Adjust SDK-t, ami eszköz követéshez gyűjt adatokat.

Sokszor a fejlesztők importálnak egy ilyen SDK-t, hogy reklámokat helyezzenek el az amúgy ingyenes játékaikba, hogy így szerezzenek jövedelmet. Ezt az Apple sem állítja meg, de az alkalmazásnak rá kell kérdeznie és ha a felhasználó nem egyezik bele, akkor ezeket az adatokat nem szabad gyűjtenie az alkalmazásnak.

Az Adjust közben frissítette az SDK-ját és most már nem gyűjtenek össze olyan adatokat az eszközökről, mint processzor típusa, memória mérete, töltési és töltöttségi állapot, így elképzelhető hogy hamarosan visszakerülhetnek majd az azt használó alkalmazások is.

Egyelőre persze még a végleges iOS 14.5 se jelent meg, ezért kicsit furcsa ez az ütemezés az Apple részéről, de simán lehet, hogy ez csak azt jelzi, hogy már itt van a küszöbön a frissítés. A megjelenés hivatalos időpontját a cég nem közölte.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok