fbpx Skip to content

Annyi izgalmas bejelentést tett az Apple a múlt heti WWDC-n, hogy szinte el is lehetett veszni köztük.

Az iOS 14 végre elhozta a widgeteket, a macOS 11-es verziószámra ugrott és friss felülettel bővült, és az Apple bejelentette az Apple Silicon váltást. Ennyi hír kapcsán könnyen elfeledkezhetünk róla, hogy a bemutató előtti pletyka rengetegben sok olyan jóslat is volt, ami nem jött be. Vessünk most ezekre egy pillantást!

Újratervezett iMac

Mark Gurman már áprilisban megjósolta, hogy az Apple idén egy újratervezett iMac-et fog a piacra dobni, mely szerinte 23 colos kijelzőt kap.

Később aztán júniusban az EEC adatbázisába került egy új iMac, melyből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy nagyon közel állunk az új asztali géphez.

Végül pedig az iOS 14 egy kiszivárgott változatában találtak arra utaló ikont, hogy az Apple egy újratervezett, „áll” nélküli iMac-en dolgozik.

Sajnos azonban hiába vártuk az új iMac-et, az Apple nem mutatott be új hardvert (a fejlesztői átállást segítő csomagon, vagyis DTK-n kívül).

ARM Mac

A DTK egy Mac mini, amibe az új iPad Pro chipjét szerelték és csak fejlesztők vásárolhatják meg, ezért nem igazán lehet azt mondani, hogy egy igazi Apple Silicon Mac lenne.

Az Apple szerencsére legalább annyit elárult, hogy azért még idén érkezik tőlük az első valódi Apple Silicon chippel felszerelt Mac.

Véroxigén mérő az Apple Watch-ban

Az iOS 14 kiszivárgott változatában találtak arra utaló jeleket, hogy az Apple Watch valahogyan véroxigén mérési lehetőséggel bővül.

A szenzor már az első Apple Watch óta megtalálható, ahogy arra az iFixit rá is világított 2015-ben, de az Apple egészen idáig nem engedélyezte a funkciót, feltehetően az FDA elfogadási folyamata miatt.

Épp ezért népszerű pletyka volt, hogy az Apple majd a watchOS 7-tel felemeli a szoftveres korlátozást és elérhetővé teszi a véroxigén mérést, de ez nem történt meg.

Lehet, hogy végül csak az Apple Watch Series 6 lesz rá képes?

AirPods Studio

Az Apple saját fejhallgatójáról már 2018-ban is pletykáltak, de igazán csak idén indult be a gépezet.

Márciusban az iOS 14 kiszivárgott változatában jelent meg egy ikon, ami leleplezte az új fejhallgatót, aztán Mark Gurman is nyilatkozott arról, hogy az Apple egy új fejhallgatón dolgozik, végül pedig a 9to5Mac kapott egy fülest a fejhallgatóval kapcsolatban, amiből kiderült, hogy AirPods Studio lesz a neve.

Most már csak abban reménykedhetünk, hogy az AirPods Studio majd szeptemberben érkezik az új iPhone-okkal együtt.

AirTag

Az AirTaggel kapcsolatos pletykák tavaly szeptemberben indultak, amikor is azt hittük még, hogy az iPhone 11-gyel együtt fogja az Apple kiadni. Aztán később az iOS 13 megjelenése után a MacRumors-nál felfedezték, hogy a Lokátor alkalmazásban egy rakás nyomkövetőre utaló jel található.

Idén februárban Ming-Chi Kuo jósolta az AirTag érkezését, melynek neve ekkorra tisztázódott a pletykák közt, később pedig a japán Mac Otakara nyilatkozott a kütyüről.

A legnagyobb jel persze az volt, amikor maga az Apple szólta el magát egy videóban az AirTag kapcsán, de azért biztos, ami biztos Mark Gurman is beletette pletykagyűjteményébe.

Sajnos azonban az Apple egészen eddig nem adta ki az AirTaget és mivel az iOS 14 már támogatni fogja a harmadik féltől származó, a Lokátor alkalmazásba épülő kütyüket is, egyre inkább csökken a termék létjogosultsága.

Frissített Apple TV

Idén februárban a tvOS 13.4 első bétája árulkodott az új Apple TV-ről, majd később miután a 9to5Mac hozzájutott az iOS 14 egy belső változatához, felfedték, hogy az Apple jobb távirányítón dolgozik.

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy ezekről még nem kell lemondanunk teljesen és valószínűleg a szeptemberben vagy októberben ezek többsége be mutatásra kerül valamilyen formában.

Te mit hiányoltál az idei WWDC-ről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok