Kuo: évközben érkezik az AirTag

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője ismét nyilatkozott, ezúttal az Apple Tile-szerű, UWB technológiát használó kütyüjéről.

Kuo szerint a kütyü gyártását az Apple valamikor 2020 második vagy harmadik negyedévében fogja nagyobb mennyiségben berendelni.

Ha minden igaz és lehet Kuo-nak hinni, akkor a legnagyobbrészt a Sanghajban található Universal Scientific Industrial fogja gyártani a valószínűleg AirTag névre keresztelt nyomkövető lelkét adó chipet az Apple számára. Jóslata alapján az USI a chip-ek 60%-áért fog felelni.

Persze az, hogy a tömeggyártás valamikor a második vagy harmadik negyedévben indul be, nem jelenti azt, hogy akkor meg is tudjuk majd venni. Joe Rossignol összegyűjtötte, hogy az elmúlt években az Apple mennyivel előbb mutatta be az első generációs új termékeit:

Ahogy látható, az iPhone-ra 5 hónapot, az iPadre 3 hónapot, az Apple Watch-ra és a HomePodra pedig 7 hónapot kellett várnunk.

Az Apple ezekkel a korai bemutatókkal a kiszivárgásokat szeretné elkerülni, valamint az érdeklődést is megnöveli a termékek iránt.

Te várod már az AirTag megjelenését?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Ez a fütyülésre megszólaló kulcstartó továbbfejlesztett változata lesz? Mi takar a nyomkövető ”kütyü” pontosan?

  2. Arra rakod rá amire akarod, és integráltan fogod látni a tag helyzetét szerintem a Find My appban.

    Az UWB technológiának nézz utána ha komolyabban érdekel, gyakorlatilag gigahertzes tartományban leadott nagyon sűrű intervallumban (nanoszekundumos lépték) leadott jelek. És e karakterisztika miatt jól pozícionálható és kalkulálható (a Wi-Fi vagy Bluetooth-szóval szemben). A jó pozícionálás alatt pedig pár centit értek.

    És szerintem az iPhone 11 sem véletlen kapta meg. :wink:

  3. Nekem inkabb az a kerdesem hogy min keresztul kuld jelet? Mondjuk elhagyom valahol a kulcsomat. Van a kozelben valaki iphonenal, akkor azon keresztul lathato lesz? Milyen iphone kell hogy legyen? Minimum 11?
    Vagy hogy mukodik ez?

  4. Jadeye says:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!