fbpx Skip to content

A japán MacOtakara felfedett néhány infót arról, hogy az Apple milyen újdonságokat tervez idén kiadni.

Természetesen csak pletykákról van szó és nem “tuti információkról”, de azért egész érdekesek, így érdemes vetni egy pillantást rá, hogy mit is remélnek ők az idei iPhone-októl és az AirTagtől.

Szerintük idén az új iPhone neve iPhone 12 lesz és támogatni fogja a 802.11ay szabványt. Jelenleg a Wi-Fi hálózatok a 2,4 és 5 GHz-es tartományokat használják, a 802.11ay azonban 60 GHz-en megy.

Ez lehetővé teszi, hogy nagyon kis távolságokon nagyon nagy sebességű adatátvitelt hajtson végre két eszköz közt. Ilyesmi jól jöhetne például AirDrop fájlküldések során, de az Apple valószínűleg valami látványosabb újdonságot is kitalálna, hogy el tudják adni az új szabvány támogatását újdonságként.

Az iPhone 12-vel azonban nem ér véget a történet, a MacOtakara ugyanis úgy véli, hogy az Apple a kínálatban tartja majd az iPhone 11-et, de frissíti új hardverrel. Valószínűleg ez egy iPhone 11s lesz.

Az ősz pedig nem csak az iPhone-ok miatt lesz izgalmas, hanem mert érkezik az AirTag is, az Apple Tile-szerű eszköze, melyet már Ming-Chi Kuo is megjósolt.

A lap szerint az AirTag az Apple Watch-hoz hasonló vezeték nélküli töltést fog használni. Egyelőre nem tiszta, hogy ez egy egyedi töltőfejet, az Apple Watch töltőfejét vagy Qi-kompatibilis töltést jelent, mindenesetre határozott előrelépés a korábbi pletykákhoz képest, amik még felhasználó által cserélhető elemekről szóltak.

Szerinted mit hoz még magával az idei ősz az Apple számára?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!