MacOtakara: új Wi-Fi szabvány, frissített iPhone 11 és AirTag

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A japán MacOtakara felfedett néhány infót arról, hogy az Apple milyen újdonságokat tervez idén kiadni.

Természetesen csak pletykákról van szó és nem “tuti információkról”, de azért egész érdekesek, így érdemes vetni egy pillantást rá, hogy mit is remélnek ők az idei iPhone-októl és az AirTagtől.

Szerintük idén az új iPhone neve iPhone 12 lesz és támogatni fogja a 802.11ay szabványt. Jelenleg a Wi-Fi hálózatok a 2,4 és 5 GHz-es tartományokat használják, a 802.11ay azonban 60 GHz-en megy.

Ez lehetővé teszi, hogy nagyon kis távolságokon nagyon nagy sebességű adatátvitelt hajtson végre két eszköz közt. Ilyesmi jól jöhetne például AirDrop fájlküldések során, de az Apple valószínűleg valami látványosabb újdonságot is kitalálna, hogy el tudják adni az új szabvány támogatását újdonságként.

Az iPhone 12-vel azonban nem ér véget a történet, a MacOtakara ugyanis úgy véli, hogy az Apple a kínálatban tartja majd az iPhone 11-et, de frissíti új hardverrel. Valószínűleg ez egy iPhone 11s lesz.

Az ősz pedig nem csak az iPhone-ok miatt lesz izgalmas, hanem mert érkezik az AirTag is, az Apple Tile-szerű eszköze, melyet már Ming-Chi Kuo is megjósolt.

A lap szerint az AirTag az Apple Watch-hoz hasonló vezeték nélküli töltést fog használni. Egyelőre nem tiszta, hogy ez egy egyedi töltőfejet, az Apple Watch töltőfejét vagy Qi-kompatibilis töltést jelent, mindenesetre határozott előrelépés a korábbi pletykákhoz képest, amik még felhasználó által cserélhető elemekről szóltak.

Szerinted mit hoz még magával az idei ősz az Apple számára?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Remélem ez az ocsmány szögletes dizájn nem jön vissza…

 2. Én meg remélem, hogy visszajön! Évek óta ugyanazt a formatervű unalmas telefont kapjuk! Ideje váltani!

 3. Én is bízok benne, hogy visszajön. Régi design sokkal szebben nézett ki mint a mostani… ráfér a “frissítés”
  Mellesleg ez a háttérkép nincs meg valakinek? :slight_smile:

 4. Put2 says:

  A face id és a kamera kivételével semmi lényegi változás nem történt a iPhone 8as óta! A sebesség papíron nagyon nagyot változott… De a való életben észrevehetetlen… Ha valaki tud 2 nyomos okot mondani a kamera fejlődés kivételével, hogy miben jobb az iPhone 11 az i8-tól annak tényleg gratulálok! Ugyanis az van, hogy nem érdemes lecserélni a telefont, mert amennyivel drágább lett annyival nem tud többet! Remélem az új telefon valamit fel tud mutatni, ami miatt érdemes lenne cserélni!

 5. gunar says:

  Az senkinek nem tűnik föl, hogy a képen lévő telón nincsen sziget? Hová lett? Persze tudom hogy ez csak egy fotoshopos kép, de lehet elárul vmit.

 6. zsoxxa says:

  Oled kijelző? True-Tone? +1: AR? olyan Lehet még tudni pár újdonságról. Az hogy te nem veszed észre, attól független ottvan :slight_smile:

 7. Lehet, a furgesegen nem latszik a valtozas, de azert van masodlagos hatasa: az akksi teljesitmenye is jelentosen javult. Mindez a faceid + kamera mellett azert szvsz eleg utos erv.

 8. Put2 says:

  Zsoxxa: Oled kijelző az talán egy érv lehet… De True-Tone i8 is tudja… Ar szintúgy, de annak napi haszni nincs, én még nem láttam olyan, hogy az AR hiánya bármilyen kellemetlenséget is okozna… Tehát ezek nem nyomos érvek! Az i8 egy nagyon eltalált telefon, egy átlagos felhasználónak semmi előnye nem származik abból ha vált i11-re max az, hogy új a teló meg menő, a kamera jó de profi szinten senki sem használja… így amire használják többen pl face insta stb arra untig elég bármelyik teló kamerája tehát engem ezek nem győznek meg, hogy emiatt váltsak… Nekem kimondottan hiányzik az Ujjlenyomat olvasó! Vezetés miatt olyan szögben van, hogy nem lát rám a face id és emiatt számomra bosszantó!

 9. Put2 says:

  Akksi miatt nem aggódom, mert ha dolgozok, akkor egész nap töltőn van a teló! Melo után meg estig simán elvagyok… De másnak lehet, hogy ez egy nyomos érv, csak sajnos az ára is elszállt… Így van aki azt mondja, hogy vesz egy töltős tokot…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!