fbpx Skip to content

A MacRumors már az iOS 13 megjelenése előtt talált a Lokátor alkalmazásban arra utaló jeleket, hogy az Apple egy Tile-szerű eszközön dolgozik.

Most azonban, hogy az iOS 13 végleges változatával egy kicsit többet tudtak játszadozni, sikerült az alkalmazásban is aktiválniuk a rejtett fület.

A Személyek és Eszközök fül mellett jelenleg a Lokátor alkalmazásban az Én fül van, de ha minden igaz, az csak ideiglenesen foglalja ott a helyet, amíg az Apple elkészül Tile-szerű eszközével, amire a MacRumors Apple Tag néven hivatkozik. Utána az Én fület egy “Dolgok” fül váltja majd, ahol elvesztésre hajlamos tárgyaidat rögzítheted.

Az alkalmazás jelenleg “B389” néven hivatkozik az új kütyüre, így nem tudhatjuk, mi lesz a végleges neve, de igazából a nevénél sokkal fontosabb az általa nyújtott funkcionalitás.

Szüleimnek már meséltem róla, hogy az Apple ilyesmin dolgozik és anyám azonnal rákapott az ötletre, hogy apámnak vesz kettőt, ha megjelenik, mert sosem találja a kocsik kulcsait.

A “B389” segítségével ugyanis “felcímkézheted” mindennapi használati tárgyaidat, mint például a táskádat vagy épp a kulcscsomódat és utána a Lokátor alkalmazással megkeresheted, ha véletlenül nem találnád.

A Lokátor alkalmazásban a felhasználók értesítést is beállíthatnának, ha véletlenül maguk mögött hagyják a megjelölt tárgyat, vagy ha nem találják, akár hangot is lejátszhatnak a hozzákötött “B389”-en.

Természetesen vannak helyzetek, amikor direkt akarod magad mögött hagyni az adott tárgyat, például ha iskolatáskáról van szó és épp bulizni mész, így a Lokátorban biztonságos helyeket is beállíthatsz, amiknél nem értesít telefonod, ha ott hagyod az “Apple Tag”-hez kötött tárgyat.

Arra is lesz lehetőség, hogy megadd, mi történjen, ha elhagynád a tárgyat. Az Apple kütyükön jelenleg is használható elveszettnek jelölés is működne, ehhez azonban az is kell, hogy egy másik iPhone használó elsétáljon az adott tárgy mellett. Ekkor a megtaláló telefonján megjelenhetnének a te elérésedhez szükséges adatok, hogy könnyen vissza tudja hozzád juttatni.

Azt sajnos még nem tudjuk, hogy az Apple mikor adja ki ezt a kiegészítőt, sőt, az se biztos, hogy piacra dobnak ilyesmit. Annyit tudhatunk, hogy komolyan dolgoztak ilyesmin és mivel a Barátok és az iPhone keresése alkalmazás összeolvadt, logikus lenne, hogy a “Dolgok” fül is belekerüljön.

Te szereznél magadnak “Apple Tag”-et? És ha igen, mire tennéd rá?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok