fbpx Skip to content

Szeptember 10-én jönnek az új iPhone-ok, de úgy tűnik, hogy az Apple egy sokkal izgalmasabb újdonságot is be fog mutatni.

Szinte biztos, hogy az Apple be fog lépni a Tile/nyomkövetők világába egy új eszközzel, ami szorosan kapcsolódik majd az iOS 13 új Keresés alkalmazásához.

Volt már, hogy nem találtad a lakáskulcsod vagy épp a táskád és örültél volna, ha valahogy meg tudtad volna keresni, mint az iPhone-od az Apple Watch-od/iPhone keresése segítségével?

Másokban is felmerült már és erre találták ki a Tile-t, ami egy Bluetooth kiegészítő, amit ráakaszthatsz a keresendő tárgyaidra. Valahogy így néz ki:

Az Apple-nek is megtetszett ez az ötlet és az iOS 13 Keresés alkalmazásában a MacRumors talált néhány referenciát, ami arra utal, hogy az Apple egy saját Tile-féle eszközön dolgozik.

A Keresés alkalmazásban így nem csak a barátaidat vagy Apple kütyüidet tudnád nyomon követni, hanem szinte bármit, amire rá tudnád rögzíteni az Apple Tile-szerű eszközét.

Az iOS-ben lévő fájlokból arról is van egy elképzelésünk, hogy miként fog kinézni ez az eszköz:

Nem látszik túl izgalmasnak, de nem is ez a lényeg, hanem az általa nyújtott funkcionalitás.

A MacRumors szerint ha üres a Keresés alkalmazás utolsó füle, ez az ábra jelenne meg:

Ebből látszik, hogy az Apple azt javasolja, hogy kerékpárodra, táskádra vagy épp kulcscsomódra tegyél egy ilyen kütyüt, hogy könnyen nyomon tudd követni.

A Keresés alkalmazás ráadásul egy AR (kiterjesztett valóság) móddal is bővülne, ami lufikkal jelezné, ha közel vagy a keresett tárgyhoz.

Az iOS 13 azt is felfedte, hogy maga az eszköz gombelemmel működne az Apple TV régebbi típusú távirányítójához hasonlóan, amit egy csavar eltávolítása után lehet majd cserélni.

Lehetőség lesz arra is, hogy a Tile-szerű kütyüvel felvértezett tárgyaidat “elveszett” módba kapcsold, ami riasztana, ha valaki megtalálja.

A tárgyak feltérképezését az az iOS 13-as technológia támogatná, ami azt is lehetővé teszi, hogy az internethez nem kapcsolódó MacBookokat is megtaláld a Keresés alkalmazással. Erről bővebben ide bökve olvashatsz.

Sajnos a termék árazásáról még nincs semmi információnk, de a piacon lévő, Tile-szerű kütyük 30 dollár környékén vásárolhatóak meg, szóval ilyesmire lehet számítani az Apple-től is.

Te vennél ilyen nyomkövetőt a tárgyaidhoz?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.