Te frissítesz majd az iOS 12-re? Ezekre az újdonságokra számíthatsz!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két hét múlva már megjelenhet az iOS 12, amit június óta tesztelnek a bétát használók. Az eddigi visszajelzések alapján ez a rendszer az eddigi legjobb, és leggyorsabb lesz még a régebbi készülékeken is, így nagyságrendekkel többen fognak frissíteni az első időszakban, mint az iOS 10 vagy 11 esetén. Persze csak akkor, ha nem lesz semmi eget rengető hiba.

Az iOS készülékek 85%-a már a 11-es rendszert futtatja, tehát a legtöbb Apple felhasználó már frissített. Érdemes is, főleg az akkumulátor állapotától függő lassítás elkerülése érdekében, de számos olyan funkció is megjelent az elmúlt évben, ami miatt jobb az iOS 11. Az iOS 12-vel már az első bétától kezdve gyorsabb rendszert kaptunk, és ahogyan azt az Apple ki is emelte, az iOS 12 fejlesztésekor a stabilitás és a gyorsaság sokkal fontosabb tényező, mint az egyes új funkciók, de ettől függetlenül számos újdonsággal találkozhattunk már.

iOS 12 sebességteszt

(Akár 70%-kal gyorsabb indítás a Kamera esetén, akár 50%-kal gyorsabb billentyűzet-megjelenítés, és akár kétszer gyorsabb alkalmazás-indítás még nagy munkaigényű feladatok futtatása közben is.)

Egyes YouTuberek már összehasonlították az iOS 12-t a régebbi rendszerekkel, illetve régebbi készülékekkel is. Ilyen például az iPhone 5s, ami konkrétan fürgébb lett már az első bétával is, mint amilyen az iOS 11-gyel, ami azért nagy szó az Apple részéről, sőt, akár 30%-os sebesség növekedést is tapasztalhatunk. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján mi is bátran kijelentjük, hogy az eddigi legjobb béta rendszereket adta nekünk az Apple, és bizony az iOS 12 egy tényleg stabilabb és gyorsabb rendszer lett így 2018 őszére.

Íme néhány cikkünk a sebességgel kapcsolatban:

iOS 12 jó reggelt

A béták tesztelése alatt szép lassan kiveséztük az iOS 12 egyes funkciót is, így most össze is szedtünk nektek azokat a cikkeket, amiket érdemes gyorsan elolvasni, ha fel akartok zárkózni:

Ugye hogy nem kevés funkcióról beszélünk? És akkor még az egyes bétákban felbukkanó apróságokat számba se vettük, amikről a béta cikkeinkben találtok információkat. A Szifon.com csapat bátran ajánlja majd a szeptemberi iOS 12-es frissítést készüléktől függetlenül, mivel az Apple idén valóban odatette magát, egy olyan rendszert adott nekünk, ami megbízható és gyors.

Te frissítesz az iOS 12-re?

Hogy tetszettek az iOS 12 bétái?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Én korábban annak a híve voltam, hogy az első pár hibajavítás után kell feltenni az új rendszereket, vagy még annál is később. Gyakorlatilag sosem frissítettem szeptemberben, csak, ha új telefont vettem. Most ehhez képest public béta 3 óta használom az IOS 12-őt, baromi stabil és gyors, legalábbis 8 Plus-on, és az utcsó béta, meg mintha még egy pöppet fluent-ebb lenne. Most tényleg nagyon odafigyeltek.

 2. Idén szerintem is odatették magukat, a béták is sokkal használhatóbbak voltak. Mondjuk ez a watchOS 5-re nem volt elmondható az elején, most már az is kezd rendben lenni.

 3. alali says:

  Csatlakozom, beta 1 óta használom az iOS 12-t, tényleg mára teljesen hibamentesen megy nálam is. i7Plus, iPadPro 10,5.

 4. Csatlakoznék… Szintén iszonyat jó nekem is, beta elejétől iPhone 8 plussal.

 5. SE-n sokkal jobb a 11-nél. Tuti felfrissítem. 5S-re leszek kíváncsi. Van egy iOS 7-es 5S-ünk, így tervezem az összehasonlítását.
  Kb az összes Apple készülékünket felfrissítjük, annyira jó lett. Bár sajnálom az alap iOS-es 6S-t, de na, csak az animáció miatt gyorsabb a 12.

 6. Én jelenleg 5s-t használok. Szinte minden infót elolvastam a IOS 12-ről illetve próbáltam minden videót megnézni ahol 5s-en hasonlítják össze a 11-el. Szó mi szó várom a szeptembert, hogy tudjam frissíteni. Én a béta verziókat nem próbálgattam kivárom türelemmel :slight_smile:

 7. Én lemaradi vagyok, SE-n nekem tökéletes a 10.3.3 és amíg nem követelik az alap alkalmazások az újabb iOS-t, marad is. Sem a 11, sem az eddig látott 12 nem hozott olyan változást, amire szükségem lett volna.

 8. Put2 says:

  Nekem még a 10.2 van! Hibátlanul megy, i7Plusz! Az iOS 12-re lehet, h frissítek :slight_smile: eddig jókat hallani róla!

 9. Nagyon gyorsak voltak a béták, de élesben jópár memória kezelési gond van még az utolsó bétában is. A GPS pedig sokkal hamarabb veszít jelet iPhone X-en. Múlt héten össze-vissza navigált a tengernél időnként hosszabb út alatt. A galériában is vannak akadások, amik 11 alatt nincsenek. Pl. az egyik ilyen az automatikus fénykép javítás funkció. Teljes reset iCloud nélkül tapasztaltam a hibákat sajnos. Remélhetőleg a végleges ezektől mentes lesz már. iPad pro-n pl nincsenek ilyen hibák. Egyenlőre marad a 11.4.1. Ezzel nincs semmi probléma és elég gyors is.

 10. ET1 says:

  Nagyon jó lenne végre az ébresztés hangerejét a csengéstől függetlenül beállíthatóvá tenni! Így egyszerűen. Alvás funkció nélkül.
  Van infótok?

 11. ET1 says:

  Még az is nagyon érdekelne, hogy a Mail-ben a levelek mappa-struktúrája miért van állandóan full lenyitva? Miért nem lehet a pici nyilakkal (háromszögekkel) nyitni/zárni a mappákat? (iPhone-on)
  Scrollozásban spórolnék…

 12. ET1 says:

  Lemondtam róla.
  Viszont az Alvás funkció egész jól működik! :grinning:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!