iOS 12: megújul a Ne zavarjanak funkció

Még 2012-ben, az iOS 6-ban vált elérhetővé a Ne zavarjanak funkció. Ezzel lényegében letilthatjuk a bejövő hívásokat, és némíthatjuk az értesítéseket. Ilyenkor a készülék nem jelez nekünk, illetve csak egyes, általunk megadott kontaktok vagy csoportok hívhatnak minket. Azt hiszem, ezt nem kell senkinek sem bemutatni.

iOS 12 Ne zavarjanak

A Ne zavarjanak módot a Beállítások alatt testre szabhatjuk, és a Vézérlőközpontban lévő hold ikonra kattintva aktiválhatjuk. Az iOS 12-vel ez a funkció kibővül, jóval több lehetőséget kapunk a már meglévők mellé.

Ahogy az Apple is írja, most már kiterjesztethetjük a Ne zavarjanak módot egy adott helyszínre, a következő eseményig, illetve 1 órára is, ha éppen valakivel csak egy rövid tárgyalásunk van. Sokszor az emberek elfelejtik, hogy a Ne zavarjanak be van kapcsolva, mivel ugye a felső hold ikon már nem látszik az új iPhone X készüléken. Ezért az iOS egy értesítést is mutat a zárolt képernyőn olyankor, ha ez a funkció be van kapcsolva.

A funkció lényegében továbbra is a megszokott módon működik, beállítástól függően nem kapunk értesítéseket és hívások sem csörögnek ki. Érdemes megemlíteni még az új, “Ágyban töltött idő” nevű csúszkát, mellyel még maguk az értesítések sem fognak a főképernyőn megjelenik, plusz kapunk egy reggeli időjárás előrejelzést is, ami következőképpen néz ki:

iOS 12 Ne zavarjanak időjárás

Ennek az eléréséhez kapcsoljuk be a Beállítások, Ne zavarjanak menüpontban lévő “Ágyban töltött idő” opciót, és mikor átváltunk Ne zavarjanak módba, akkor az értesítést kapcsoljuk ki, így már megjelenik reggel az időjárás is. 🤗

Szintén fontos, hogy az Adatvédelem menüpontban engedélyezve legyen az Időjárás számára a helymeghatározás a “Mindig” opcióval, mert másképp nem jelenik meg az előrejelzés.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!