iOS 12: megújul a Ne zavarjanak funkció

Még 2012-ben, az iOS 6-ban vált elérhetővé a Ne zavarjanak funkció. Ezzel lényegében letilthatjuk a bejövő hívásokat, és némíthatjuk az értesítéseket. Ilyenkor a készülék nem jelez nekünk, illetve csak egyes, általunk megadott kontaktok vagy csoportok hívhatnak minket. Azt hiszem, ezt nem kell senkinek sem bemutatni.

iOS 12 Ne zavarjanak

A Ne zavarjanak módot a Beállítások alatt testre szabhatjuk, és a Vézérlőközpontban lévő hold ikonra kattintva aktiválhatjuk. Az iOS 12-vel ez a funkció kibővül, jóval több lehetőséget kapunk a már meglévők mellé.

Ahogy az Apple is írja, most már kiterjesztethetjük a Ne zavarjanak módot egy adott helyszínre, a következő eseményig, illetve 1 órára is, ha éppen valakivel csak egy rövid tárgyalásunk van. Sokszor az emberek elfelejtik, hogy a Ne zavarjanak be van kapcsolva, mivel ugye a felső hold ikon már nem látszik az új iPhone X készüléken. Ezért az iOS egy értesítést is mutat a zárolt képernyőn olyankor, ha ez a funkció be van kapcsolva.

A funkció lényegében továbbra is a megszokott módon működik, beállítástól függően nem kapunk értesítéseket és hívások sem csörögnek ki. Érdemes megemlíteni még az új, “Ágyban töltött idő” nevű csúszkát, mellyel még maguk az értesítések sem fognak a főképernyőn megjelenik, plusz kapunk egy reggeli időjárás előrejelzést is, ami következőképpen néz ki:

iOS 12 Ne zavarjanak időjárás

Ennek az eléréséhez kapcsoljuk be a Beállítások, Ne zavarjanak menüpontban lévő “Ágyban töltött idő” opciót, és mikor átváltunk Ne zavarjanak módba, akkor az értesítést kapcsoljuk ki, így már megjelenik reggel az időjárás is. 🤗

Szintén fontos, hogy az Adatvédelem menüpontban engedélyezve legyen az Időjárás számára a helymeghatározás a “Mindig” opcióval, mert másképp nem jelenik meg az előrejelzés.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. dokk says:

  Bocs, de az időjárás résznél milyen értesítést kell kikapcsolni?

 2. Agent_H says:

  “és mikor átváltunk Ne zavarjanak módba, akkor az értesítést kapcsoljuk ki”
  Ezt nem vágom. Nekem automatikusan kapcsolódik be minden este 10-kor és reggel 6-kor ki.
  Mit kell kikapcsolni pontosan, hogy megjelenjem az időjárás?
  Kösszi
  :slight_smile:

 3. Agent_H says:

  Köszi, és minden alkalommal? vagy elég egyszer? :slight_smile:

 4. p33n4 says:

  Nekem elhuzas nelkul is megjelenik az idojaras…

 5. Akkor ezt időközben javították a bétában.

 6. llovasz says:

  Nagyon régóta használom ezt a funkciót úgy hogy ez nálam folyamatosan be van kapcsolva. Nem tudom, hogy az normális-e (nekem nagyon nem), hogy telefonálás közben ez a funkció nem működik. Tehát ha vonalban vagyok, akkor a hívásvárakoztatás miatt bárki (szám nélkül, ismeretlen szám, kontaktban lévő szám) bele tud csörögni. Van erre valami megoldás? Köszi.

 7. jadeye says:

  a beállításaiban a némításnál a mindig opció van kiválasztva?

 8. llovasz says:

  A némításnál a ‘Mindig’ van pipálva.

 9. llovasz says:

  Köszi, veszek fel róla hibajegyet.

 10. Lajhar says:

  6S-en az új bétával bárhogy állítgatom nekem nem jelenik meg az időjárás

 11. A Beállítások -> Ne zavarjanak menüpontban közvetlenül a legfelső bekapcsoló csúszka alatti leírásban ott van, hogy a funkció csak zárolt készüléknél működik (vagyis billentyűzár és kikapcsolt kijelző). Telefonálás közben ezek a feltételek nem élnek, így be tudnak csörögni.

 12. szorian says:

  Az is elég gáz szerintem, hogy a helymeghatározás az időjárás alkalmazásban mindig-re kell állítani mert akkor majd jól fogja zabálni az aksit a folyamatos GPS pozíció miatt.

 13. jadeye says:

  nem zabálja, mert nem nézegeti másodpercenként.

 14. pomum says:

  Nekem minden javasolt beállítással együtt sem jelenik meg az időjárás.

 15. Esetleg ezek nincsenek kikapcsolva? A Beállítások / Helyzetmeghatározás alján találod meg a rendszerszolgáltatásokat.

  Az iránytű kellhet még neki.

 16. pomum says:

  Mindez be van kapcsolva.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!