fbpx Skip to content

Még 2012-ben, az iOS 6-ban vált elérhetővé a Ne zavarjanak funkció. Ezzel lényegében letilthatjuk a bejövő hívásokat, és némíthatjuk az értesítéseket. Ilyenkor a készülék nem jelez nekünk, illetve csak egyes, általunk megadott kontaktok vagy csoportok hívhatnak minket. Azt hiszem, ezt nem kell senkinek sem bemutatni.

iOS 12 Ne zavarjanak

A Ne zavarjanak módot a Beállítások alatt testre szabhatjuk, és a Vézérlőközpontban lévő hold ikonra kattintva aktiválhatjuk. Az iOS 12-vel ez a funkció kibővül, jóval több lehetőséget kapunk a már meglévők mellé.

Ahogy az Apple is írja, most már kiterjesztethetjük a Ne zavarjanak módot egy adott helyszínre, a következő eseményig, illetve 1 órára is, ha éppen valakivel csak egy rövid tárgyalásunk van. Sokszor az emberek elfelejtik, hogy a Ne zavarjanak be van kapcsolva, mivel ugye a felső hold ikon már nem látszik az új iPhone X készüléken. Ezért az iOS egy értesítést is mutat a zárolt képernyőn olyankor, ha ez a funkció be van kapcsolva.

A funkció lényegében továbbra is a megszokott módon működik, beállítástól függően nem kapunk értesítéseket és hívások sem csörögnek ki. Érdemes megemlíteni még az új, “Ágyban töltött idő” nevű csúszkát, mellyel még maguk az értesítések sem fognak a főképernyőn megjelenik, plusz kapunk egy reggeli időjárás előrejelzést is, ami következőképpen néz ki:

iOS 12 Ne zavarjanak időjárás

Ennek az eléréséhez kapcsoljuk be a Beállítások, Ne zavarjanak menüpontban lévő “Ágyban töltött idő” opciót, és mikor átváltunk Ne zavarjanak módba, akkor az értesítést kapcsoljuk ki, így már megjelenik reggel az időjárás is. ????

Szintén fontos, hogy az Adatvédelem menüpontban engedélyezve legyen az Időjárás számára a helymeghatározás a “Mindig” opcióval, mert másképp nem jelenik meg az előrejelzés.

[newsletter_signup_form id=9]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for dokk dokk says:

  Bocs, de az időjárás résznél milyen értesítést kell kikapcsolni?

 2. “és mikor átváltunk Ne zavarjanak módba, akkor az értesítést kapcsoljuk ki”
  Ezt nem vágom. Nekem automatikusan kapcsolódik be minden este 10-kor és reggel 6-kor ki.
  Mit kell kikapcsolni pontosan, hogy megjelenjem az időjárás?
  Kösszi
  :slight_smile:

 3. Köszi, és minden alkalommal? vagy elég egyszer? :slight_smile:

 4. Avatar for p33n4 p33n4 says:

  Nekem elhuzas nelkul is megjelenik az idojaras…

 5. Akkor ezt időközben javították a bétában.

 6. Nagyon régóta használom ezt a funkciót úgy hogy ez nálam folyamatosan be van kapcsolva. Nem tudom, hogy az normális-e (nekem nagyon nem), hogy telefonálás közben ez a funkció nem működik. Tehát ha vonalban vagyok, akkor a hívásvárakoztatás miatt bárki (szám nélkül, ismeretlen szám, kontaktban lévő szám) bele tud csörögni. Van erre valami megoldás? Köszi.

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a beállításaiban a némításnál a mindig opció van kiválasztva?

 8. A némításnál a ‘Mindig’ van pipálva.

 9. Köszi, veszek fel róla hibajegyet.

 10. Avatar for Lajhar Lajhar says:

  6S-en az új bétával bárhogy állítgatom nekem nem jelenik meg az időjárás

 11. A Beállítások -> Ne zavarjanak menüpontban közvetlenül a legfelső bekapcsoló csúszka alatti leírásban ott van, hogy a funkció csak zárolt készüléknél működik (vagyis billentyűzár és kikapcsolt kijelző). Telefonálás közben ezek a feltételek nem élnek, így be tudnak csörögni.

 12. Az is elég gáz szerintem, hogy a helymeghatározás az időjárás alkalmazásban mindig-re kell állítani mert akkor majd jól fogja zabálni az aksit a folyamatos GPS pozíció miatt.

 13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem zabálja, mert nem nézegeti másodpercenként.

 14. Avatar for pomum pomum says:

  Nekem minden javasolt beállítással együtt sem jelenik meg az időjárás.

 15. Esetleg ezek nincsenek kikapcsolva? A Beállítások / Helyzetmeghatározás alján találod meg a rendszerszolgáltatásokat.

  Az iránytű kellhet még neki.

 16. Avatar for pomum pomum says:

  Mindez be van kapcsolva.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Lajhar Avatar for Agent_H Avatar for pomum Avatar for Szifon Avatar for p33n4 Avatar for llovasz Avatar for dokk Avatar for Vari_Gery Avatar for Jadeye Avatar for szorian Avatar for SzifonAdmin