fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC 2012-n, még júniusban jelentette be az iOS újabb változatát, a ma megjelent 6-os verziót. Ez több újdonságot is hoz a rendszerben, de azért drasztikus változásokra nem kell számítani. És hogy mit is hoz az iOS 6 az 5.1.1-hez képest? Ezeket szedtük össze az alábbi cikkben.

Új funkciók

Ahogyan korábbi cikkünkben már írtuk, a vizuális típusoknak a lifehacker összeszedte az iOS 6 legfontosabb tulajdonságait 3 percben:

A fontosabbakról pedig következzen egy összefoglaló, a cikk végén pedig linkgyűjtemény az összes, részletesebb cikkel az iOS 6 kapcsán.

Frissített dizájn

Az iOS nem kapott ugyan különböző stílusokat, amik között pár tappintással válthatnánk, viszont az alap alkalmazások közül több dizájnját is módosították, némelyiket kevésbé, másikat jobban. Teljesen megváltozott például a Zene (Music) app, finomítottak az Időjárás (Weather) kinézetén, és a Telefon (Phone) appban kifehérítették a tárcsázót:

 

 

Ezeknek a változásoknak a többsége elsőre elég furcsa lesz, de hamar meg lehet szokni, és aztán már a régit látva fogjuk felhúzni a szemöldökünket.

Új híváskezelő lehetőségek

Új felületet kaptunk a bejövő hívások esetén is. Küldhetünk neki rövid szöveges üzenetet, ha épp nem vagyunk elérhetőek, vagy pedig megadhatjuk, hogy egy órával később szóljon nekünk az Emlékeztetők (Reminders) alkalmazás:

Facebook-integráció

A Twitter után a Facebook is a rendszerbe kerül. Ehhez csak jelentkezzünk be a Beállítások (Settings) appban a Facebook fiókunk adataival, és onnantól a megosztás funkció segítségével a legtöbb alkalmazásból már közvetlenül a Facebookra is posztolhatunk. Ráadásul a Facebookon található eseménynaptár mellett egyúttal a névjegyzékünket is szinkronizálhatjuk az ismerőseink Facebookon található adataival, bár ezt jobb óvatosan kezelni, mert a Facebook legutóbbi email-átállítós húzása miatt esetleg eltűnhetnek címek, noha a Facebook júliusban azt állította, hogy ezt a hibát javítják. Amennyiben pedig nincs még telepítve a Facebook app, úgy a menüben a telepítés (install) gombra nyomva már fel is teszi az iOS, épp ahogyan azt a Twitternél már megszokhattuk. Emellett az Értestítési központban (Notification Center) is megtalálható már a Facebook gomb:

 

Ráadásul az App Store és iTunes Store alkalmazásokban ezek után már lájkolhatjuk is majd a tartalmakat.

A frissített dizájnról, a híváskezelő funkciókról és a Facebook-integrációról bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – első rész

Új térkép a Google Maps helyett

Az új térképet erős kritika fogadta az első béta megjelenésekor, mert elég drasztikus változást jelent a már 2007 óta megszokott Google Maps-szal szemben. A különbség azonnal szembetűnő lesz: teljesen más a térkép kinézete, és egyes funkcióiban kevesebb, míg másban viszont több lett.

 

Az újabb készülékeken 3D-s nézetben (FlyOver) is nézhetjük a térképet, persze csak a támogatott városok esetén. Mivel Amerikában is  csak a nagyobb városokban érhető ez el, így Magyarországon ilyen nem lesz egyhamar.

A Google Maps tömegközlekedési útvonaltervező funkcióját az új térkép jelenleg nem támogatja, így amennyiben Budapesten való közlekedésünket eddig ezzel terveztük meg, úgy azt az iOS 6 térképén egyelőre nem tudjuk megtenni. Erre viszont jó megoldás lehet, ha Safariból használjuk a Google Maps-t, vagy ha megjelenik majd az App Store-ban önálló alkalmazásként, akkor azt.

Az új térképről bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – második rész: Apple térkép, Fotók, Ne zavarjanak

Az új térkép viszont elhozta a turn-by-turn navigációt is, bár ez iPhone 3GS és iPhone 4 esetén nem lesz elérhető. Ezzel a funkcióval az alkalmazás rendes navigációként használható, és konkrétan szól, mikor és merre kell mennünk.

 

A turn-by-turn navigációról bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – negyedik rész: Turn-By-Turn navigáció, Game Center

Ne zavarjanak!

Az egyik igen hasznos új funkció a Ne zavarjanak! (Do Not Disturb) lett. A Beállítások (Settings) alatt ezzel a kapcsolóval teljesen lenémíthatjuk a telefont. Ilyenkor nem csörög, nem rezeg, nem világít, érkezzen bármi, azonban mindent megkapunk. Tehát ez félúton van a Repülőgép mód és a sima némított állapot között. Emellett  az Értesítések alatt időzíthető is, és utána magától be- és kikapcsol, ha egyszer beállítottuk.

 

És hogy fontos hívásokat még ilyenkor is megkapjunk, ha valaki másodszor hív 3 percen belül, akkor az már ki fog csörögni és nem lesz lenémítva. Ezen felül külön engedélyezhetünk adott telefonszámokat a névjegyzékünkből, amelyek ilyenkor elsőre is kicsörögnek.

A Ne zavarjanak! funkcióról bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – második rész: Apple térkép, Fotók, Ne zavarjanak

Megosztott Fotó-adatfolyam

Fotóink egy-egy csoportját immár általunk kiválasztott emberekkel is megoszthatjuk, illetve a Fényképek alkalmazásban már nem albumként, hanem egy elkülönülő “fülként” jelenik meg a Fotó-adatfolyam (Photo Stream) oldal.

 

Ezt a mappát csak azok látják, akikkel mi megosztottuk, azonban ők nem pakolhatnak bele. Viszont hozzászólhatnak a képekhez, így mókás beszélgetések alakulhatnak ki. Egyébként ezeket a megosztásokat egyetlen gombnyomással megoszthatjuk webre is, tehát az iCloud szerverén keresztül mások számára is elérhetővé tehetünk bizonyos albumokat, illetve akik nem rendelkeznek iOS 6-os készülékekkel, azok számára szintén a weben lesznek ezek elérhetőek.

A Megosztott Fotó-adatfolyamról bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – második rész: Apple térkép, Fotók, Ne zavarjanak

PassBook

A PassBook nem más, mint egy “digitális kártyatartó”. Kuponjainkat, repülőjegyeinket, mindenféle egyéb kedvezmény kártyáinkat tárolhatjuk benne digitálisan, ami egyébként egy jó ötlet, de egyelőre csak Amerikában látjuk létjogosultságát. Persze ki tudja, mit hoz a jövő itthon. Egyébként a kártyát lehet frissíteni is, tehát adott esetben, ha egy akció változik, akkor azt a kártya tulajdonosa is látja, és külön értesítést is beállíthatunk rá.

 

A PassBookról bővebben itt: iOS 6 beta 2: Shared PhotoStream, Guided Access, Passbook

Irányított hozzáférés

Az Irányított hozzáférés (Guided Access) a kisegítő lehetőségek alatt található. Bekapcsolása után csak azt az egyetlen alkalmazást használhatjuk, ami esetén bekapcsoltuk, illetve megszabhatjuk, hogy annak az alkalmazásnak csak melyik részét érhetjük el. És ugyan elsősorban nem erre lett kitalálva, de például ha az ismerős kölcsönkéri az iPadet internetezni, akkor beállíthatjuk, hogy csak a Safarit használhassa, és a készülék nem engedi majd kilépni az appból.

Az Irányított hozzáférésről bővebben itt: iOS 6 beta 2: Shared PhotoStream, Guided Access, Passbook

Panoráma mód

Az iOS 6 GM változatában elérhetővé vált, és az iPhone 5 egyik újdonságaként a keynote-on bemutatkozott panoráma mód már iOS 5 esetén is ott volt a rendszerben, igaz elrejtve, és még elég kezdetleges változatban. Most az iOS 6-ban ez már egy sokkal szebb felülettel rendelkezik, a képernyő tetejéről átkerült annak közepére. Bekapcsolása után a fotó rögzítése közben az irányítást segítő nyíllal jelzi, mennyiben térünk el éppen a kiindulási ponttól képest függőleges irányban a vízszintestől. A panoráma mód csak iPhone 4S és újabb készülékek esetén érhető majd el alapból, de talán némi trükközéssel talán korábbi készülékeken is bekapcsolható.

A Panoráma módról még béta korában írtunk bővebben, itt: iOS5 kamera: a rejtett panorámafunkció bekapcsolása

App Store

A jó öreg App Store (és iTunes Store) is kapott egy komolyabb frissítést, ami nem csak ráncfelvarrás, hanem funkciók tekintetében is hozott azért újdonságokat. Kényelmi funkció például, hogy az alkalmazások frissítéséhez mostantól nem kell majd megadnunk az Apple ID-nk jelszavát, hanem elég csak rányomnunk a frissítés gombra. Korábban volt szó arról is, hogy majd az ingyenes appok letöltésénél sem kell majd jelszó, de ott továbbra is megmaradt a jelszókérés. Ráadásul az App Store a letöltés és telepítés közben már nem lép ki a főképernyőre, és a folyamatjelző csík is helyet kapott a felületen.

 

A dizájnt érintő másik változás a kereső által megtalált, vagy a Genius által ajánlott alkalmazások adatlapját érinti: az eddigi listanézet helyett az iOS 6-ban “kártyás” megjelenítés lesz, amin az adott alkalmazás adatain túl annak egy képernyőképe is látható.

 

Az App Store-t érintő változásokról bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – harmadik rész: App Store, Zene, Kritikus hibák és Frissült az App Store az iOS 6-ban

Mail

A Mail kapcsán is történtek változások. Az egyik a VIP fiók, amibe az általunk megjelölt emberek levelei kerülnek, amikre ráadásul külön értesítéseket is be tudunk állítani. A másik változás, hogy a levelek frissítéséhez elegendő lefelé húzni a fiókok listáját, és eléggé lehúzva megjelenik a frissítésjelző, majd ha tovább húzzuk, már frissít is.

 

Ezen felül egy megkezdett levélhez már a Cut-Copy-Paste opcióban helyet kapott új Beillesztés funkció használatával is hozzáadhatunk képet vagy videót. A levélírás ikonjára a jobb alsó sarokban hosszan nyomva pedig megnyitja a piszkozatainkat. Ráadásul mostantól a jelszavas Office dokumentumokat is meg tudjuk nyitni.

A változásokról bővebben itt: A nagy iOS 6 teszt – első rész és Az iOS 6 újításainak (majdnem) teljes listája

Viszlát beépített YouTube

Az iOS 6-ból eltávolításra kerül a beépített YouTube alkalmazás: már az iOS 6 beta 4-ben kivették a rendszerből. Ez nem feltétlen akkora probléma, mert Safariban is használható a Youtube, illetve a Google közben kiadta az App Store-ban külön alkalmazásként. Sajnos ez egyelőre nem támogatja az iPadet, így azon csak a kisméretű ablakban fut.

 

A YouTube-ról bővebben itt: Megjelent az iOS 6 béta 4, nincs többé beépített YouTube és App Store: Megjelent a YouTube alkalmazás iPhone-ra!

[appstore id=”544007664″ country=”HU” style=”custombox1″]

Siri

Az iOS 6-ban Siri többek között sportszakértői funkciókkal is bővül: rengeteg újfajta információt tud majd nekünk mondani; többek között ilyenek a statisztikák, mérkőzések dátuma, helyezések aktuális állása. De új funkcióként az éttermek között keresve az OpenTable segítségével már asztalt is foglalhatunk majd, vagy vacsora után még egy mozi kapcsán is kikérhetjük a véleményét. Mindezt akár Twitterre vagy Facebookra is megírhatjuk Siri segítségével, de alkalmazások indítására is megkérhetjük. Ráadásul az iOS 6 a retina iPadre is elérhetővé teszi a személyi asszisztenst.

Erről bővebben itt: Az iOS 6 újításainak (majdnem) teljes listája

FaceTime 3G-n

Ugyan a FaceTime esetén ez már az iPhone megjelenése óta húzódik, de az iOS 6-ban végre elérhető lesz a FaceTime mobilinterneten is. A helyzet iróniája, hogy noha az iPhone 4 hozta be a funkciót, hivatalosan sosem lesz elérhető rajta 3G-n is.

Erről bővebben itt: iOS6 új funkciók kontra támogatott készülékek

Új Óra ikon

Ez tényleg csak apró változás, és magát az appot funkcióiban nem érinti, de az iOS 5.1.1-hez képest iOS 6-ban az Óra ikonján már új mutatók lesznek. Sajnos ezek továbbra sem animáltak, pedig jailbreakkel ilyen tweak is elérhető már régóta.

Az Óra ikonjáról bővebben itt: Frissült az Óra app ikonja iOS 6-ban

Új Emoji-k

Az iOS 6-ban a használható emoji karakterek száma is jelentősen bővült. Az emoji billentyűzet bekapcsolásához a Beállítások – Általános – Nemzetközi – Billentyűzet alatt adjuk hozzá az Emoji-t. Ezek után a billentyűzeten megjelenő földgömb gombbal válthatunk közöttük.

 

Új iCloud funkciók

Az iOS 6 megjelenésével az iCloud új funkciói is elérhetővé válnak, így a jegyzeteink és emlékeztetőink is elérhetőek az iCloud webes felületén, és automatikusan szinkronizálódnak az egyes eszközeink között. Emellett elérhetővé vált az iOS 6-ot futtató készülékeken az Elveszett mód, amikor a készülék távoli lezárását követően a megadott üzenetszöveg mellé telefonszámot is választhatunk, így a becsületes megtaláló azt egy gombnyomással magáról a megtalált készülékről fel is tudja hívni:

Az iCloud új funkcióiról bővebben itt: Elérhetőek az iCloud.com új funkciói: Elveszett mód, Jegyzetek, Emlékeztetők

Támogatott készülékek

Az iOS 6 által támogatott készülékek kapcsán két meglepetést is okozott rögtön az Apple. Az egyik, hogy az iPhone 3GS még megkapja az iOS 6-ot, noha valószínűleg ez lesz rá az utolsó frissítés, vagy esetleg még elmennek vele valami köztes 6.1.3-as verzióig például. A másik, ami a nagyobb meglepetést okozta, hogy az iPad első generációja már nem támogatott. Ez csak azért kissé érthetetlen, mert a 3GS-hez képest az iPad erősebb hardverrel bír.

Az egyes készülékek által támogatott funkciók azonban már eltérnek, nem csak régiók, de készülékek alapján is, erről az alábbi táblázatból tájékozódhatunk. az itt felsorolt funkciók egyike sem lesz elérhető az iPhone 3GS-en, illetve nem szerepelnek az ábrán az új készülékek sem, amelyekre viszont értelemszerűen szintén elérhetőek lesznek az új funkciók.

Erről bővebben itt: iOS6 új funkciók kontra támogatott készülékek

Hogyan telepíthető?

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük az iTunes segítségével is, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. iTunes-ban ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 6-ot, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor az iTunes feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra. Ha függetlenített a készülékünk, akkor ne telepítsük az iOS 6-ot, mert azzal frissül a baseband, amivel a függetleníthetőség is elvész.

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 6-ot, és nem akarunk semmi szemetet esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ha viszont az adatainkra (például SMS-ek) szükségünk van, akkor használjuk az iBackupBot-ról szóló cikkben leírtakat: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Az egész világ próbál most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei most eléggé leterheltek. A hivatalosan megjelent iOS 6 buildszáma 10A403, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek az van fent, nincs teendője!

Közvetlen letöltési linkek, ha a készüléken vagy az iTunes-ban továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

A letöltött fájlokat Windows-on a shift, OS X-en az alt lenyomása közben az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Jailbreak?

Az iOS 6 jailbreakje kapcsán annyi már biztos, hogy a GM verzió tethered módon jailbreakelhető a redsn0w legfrissebb változatával, amennyiben iPhone 4 vagy korábbi készülékről van szó. Az újabb készülékek esetén nem nem használható. Ráadásul ez a verzió csak SSH hozzáférést biztosít, a Cydiát nem telepíti, és a hivatalosan elérhető Cydia nem is fut egyelőre külön módosítás nélkül az iOS 6-on.

A tethered és untethered jailbreak közti lényeges különbségekről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?

SHSH

Ha valaki eddig még nem tette volna meg, az 5.1.1-es SHSH-t mindenképp érdemes lementeni a TinyUmbrella segítségével, még akkor is, ha szóba sem kerül a jailbreak, hiszen ártani nem árt, viszont bármikor hasznos lehet később.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Linkgyűjtemény

Az iOS 6-ról szóló összes cikkünk:

Olvasd el a hozzászólásokat is

246 Comments

  1. Siri a Touch 4g-be is van?

  2. Apple Tv-re lehet tudni mikor jön?

  3. Frissitett mar vki ? Es milyen lett ?

  4. Vki tolja már fel vmi serverre 😀

  5. elkezdtem letölteni ha lejött utána hova menti le az ipsw-t?

  6. Úgy remélem, hogy valaki okos JB Ember rávarázsolja a Sirit az iPad 2 re!

  7. @aang: Vagyis arra gondoltam hogy oldják meg hogy legyen siri iPad 2-n is 😉

  8. Nekem az iOS 6 GM-re azt írja, hogy naprakész szoftver, ilyenkor mi van? Restore?

  9. Ilyen rendezett és szépen összeszedett cikket, régen láttam már a NET-en! Így kell csinálni 🙂

  10. Hi! Mi baja lehet a készülékemnek, ha ráfrissítek a jb-re? Eddigi frissítéseknél nem volt semmi gondom.

  11. Nekem azt írja az itunes hogy hiba a letöltésnél!

  12. nekem megvan az ios 6 3gs-hez kell valakinek felrakjam?

  13. ha felrakom és esetleg lassú (3gs), akkor tinyumbrellával vissza tudom rakni az 5öst ugyeugye? (shsh mentve)

  14. az vajon miért van hogy az iphone 5-nél a build szám 10A405 a többi készüléknél pedig 10A403?

  15. 🙁

    Lehalt az update:
    “an unknown error occurred 1603”

  16. iTouch 4G felhasználóként nem hiszem, hogy valaha frissítek, mivel már az iOS5 is hatalmas lassulást okozott a 4-hez képest. Biszont ha valaki letesztelné és elmondaná, hogy tapasztalt-e lassulást annak hálás lennék.

  17. @gasztony: nem semmi agodalom azért naprakész mivel neked az van fent amit most publicáltak általában a GM-et szokták kiadni nekem is az volt fent de én gondoltam ink. tolok 1 tiszta restore-t most fogom beaktiválni éppen 😉

  18. Nem értem hogy miért kell bizonyos funkciókat kihagyni egyes készülékeknél, pl az i4-emen miért lenne olyan bajos ha lenne rajta panorámafotózás? ….

  19. Azt hiszem én holnap frissítem a telómat. Nem várok most a JB -re, ki tudja mikor lesz, viszont szeretném már használni az új rendszert.
    A kérdésem az lenne, hogy iOS 6 esetében működik pl. a i-Funbox? Ugye ehhez iOS 5 alatt nem kellett JB. Csak azért, mert ha most manuálisan lementem az adatokat, akkor utána nehézkes lesz őket visszatennem iOS 6 -ra 🙂

  20. @Patrik: Nekem meg már meg van az iOS 7 is. Hagyjuk már az ilyen kamu dumákat.

  21. Sziasztok!
    Tudtok segíteni abban, hogy számítógépről miért ír folyton errort frissítéskor az iTunes? Csak wifin keresztül tudom telepíteni a szoftvert. Iphone 4-ről van szó.

    Köszönöm!

  22. @infy: a kontaktok meg ilyenek manuális visszarakásához kell a JB!

  23. @Patrik: az oké, hogy kb ugyan az, de a GM verziók a bétákhoz hasonlóan le szoktak járni egy bizonyos idő után (tudtommal).

  24. Jadeye, láttok valami különbséget a GM és eközött?

  25. @athis1975: a hivatalosan megjelent iOS 6 buildszáma 10A403, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek az van fent, nincs teendője.

  26. Jadeye a GM lejár valamikor? vagy maradhat következő frissitésig?

  27. Azt nem tudja valaki, hogy honnan lehet kimenteni a billentyűzet szótárát? Jó lenne ha azt a sok dolgot nem kéne újratanítani neki.

  28. @Jadeye: Köszi, közben olvastam írtad Twitteren. Furcsálom Apple Tv-re semmi, mondjuk utoljára béta sem jött. Remélem valamire készülnek azért:-)

  29. @kroland20: a GM tudtommal nem jár le, de ha biztosra akarsz menni, akkor backup, restore a hivatalosra, aztán visszaállítod backupból.

  30. Ez mit takar?

    “Made for iPhone hearing aids”

  31. Köszi Jadeye!!

  32. Gyors, és eléggé stabilnak tűnik (10 perce van fent:)), az új térkép személy szerint tetszik. Emellett nagy pozitívum, hogy az összes kontaktot automatikusan frissíti a facebookból, nekem viszont az app store új dizánja kifagyott 10 másodperc után és visszaállította magát a régire.

  33. Helló ismét! Valaki meg tudná mondani, hogy miért ne frissítsem le a jb-es készülékemet?? Köszi

  34. @Kontibalazs: Stitchelt ipsw-vel fogod tudni vissza rakni,a tss server nem megy iOS 5-ösön.

    @DanielHidi: Töltsd le más honnan.

    @Dr.Lecter: Mi a hibaüzenet ? Mit ír ki az iTunes ?

    @KekszNET: Próbálj meg másik USB portot.

  35. Passbooknal meg mindig semmi:-(

  36. Nekem OTA frissítésnél iPhone 4-en (no JB) azt írja 10 perce kb hogy frissítés előkészítése és a csík a vége előtt nagyon kicsivel áll!
    Várjak még? Vagy mit csináljak?
    Köszi!

  37. @athis1975: a PassBook önmagában nem csinál semmit, hanem külső oldalakról vagy emailben kaphatsz hozzá majd passokat, jegyeket, stb, ha majd az adott oldalak támogatni fogják.

    @gerdur14: várj. az OTA időigényes. kibontja, ellenőrzi, telepíti.

  38. @Gerdur14: Várjá még egy kicsit.

  39. Köszi!!!!
    kb mennyi idő még?:) csak mert idegesítő hogy vége előtt áltt meg kb 1mmrel:D

  40. @Jadeye: Csak abból gondoltam ott alul az Appstore gomb, lett volna idejük csinálni:-)

  41. @Gerdur14: Nem tudom,elég túl terheltek a szerverek szal eltarthat egy darabig.

  42. @Jadeye: Szia
    nekem a beta4 van fennt s érdeklődnék ha ota nem is az itunes fel fogja dobni a frissítési lehetőséget?Vagy manuálisan töltsem le valahonnan?

  43. @Isty: iTunes feldobja frissítést,de én várnék még egy kicsit.

  44. Mellesleg másnap is van hasonló problémája, hogy az Appstore új dizájnja nem jelenik meg ?

  45. @hSn0wQ: Várok ezen ne muljék,csak sztem a beta4 nek le fog járni az ideje,de biztosan nem ma 🙂

  46. Na, felment-
    Eddig tetszik, gyors, nem fagy.
    Full restore volt.
    Gondolkozom rajta hogy visszarakom a beállításokat iCloud-ból de aztán lehet nem…
    Amit sajnálok hogy így akkor elvesztek a játékmentéseim. Bár sokat amúgy sem játszom, szóval kb. mindegy is.

    Vagy rakjam vissza most iCloudból? akkor azok is visszajönnek?
    Persze a játékot visszatoltam a sync-nél.

    Vki?

  47. iPad2 jb-elt és nem tudom ferissíteni. Azt irja hogy az iPad nem frissíthető.
    5.0.1ről akarném frissíteni most

  48. ilyenkor megneznek egy statisztikat hogy mennyi korabban “gyari”fuggetlen device gazdaja vakarja a fejet 🙂

  49. solarenqu nekem gyári független, de a cydia miatt kell a jb. Ha olyan progikat nem lehet az appstorebol megvenni amit a cydiába van akkor kell a jb.
    Ezt az apple magának köszönheti

  50. @206wrc:
    okeoke, nem pont erre gondoltam 🙂

  51. Telenornal mukodik a szemelyes hozzaferesi pont generalas? Nekem hibat dob. Vagyis dobott, most csak teker ott szepen…

  52. @206wrc: ez le van írva a cikkben, és amióta OTA frissítés létezik, azóta így van: “Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges.”

    @dnp: gond nélkül megy. esetleg reset network settings, ami után ugye újra meg kell adnod a carrier beállításait. de mennie kell.

  53. Na végül egy fecske (Lufthansa) bekerült a Passbookba:-)

  54. @Jadeye: Én a megoldást kérdeztem ha van de ezek szerint arra nem kapok választ

  55. @Jadeye: Ja amugy meg iTunes-en keresztül akartam frissíteni!

  56. @206wrc: Jailbreakelt rendszeren nem támogatott az OTA frissítés.No,de ha letöltöd az iOS 6.0-t,DFU módba helyezed a készüléked,SHIFT+Restore-val betallózod az ipsw-t,ozt vársz akkor mennie kell. 😉

  57. @206wrc: Tudod még mi jó megoldás ? Vársz egy-két napot/hetet és akkor rakod fel az új OS-t.

  58. @Jadeye: Reseteltem, de semmi. Mellette a kis tekero porog a vegtelenbe 🙁

  59. @crayo: Senki nem tudja hol van bill. szótára? Nagyon kéne.
    Vagy ezt nem tudja még az iCloud sync?

  60. @hSn0wQ: Szia! 3194-es hibát ír visszaellenőrzés után.

  61. eeeees ismet igazam volt:D
    ocsmany lett a tarcsazo,de meg ocsmanyabb a zenelejatszo!:(
    hova jutunk igy?:(

  62. Üdv!

    Jelenleg jailbreakelt a készülékem. Szeretnék frissíteni, de szeretném az smseimet megtartani. Ha csinálok egy backupot iOS5-ön és iBackupBot-tal kiveszem belőle csak az smseket és átrakom az új iOS6 backupba, az mennyire jó megoldás? Akkor is teli rakja régi “szemetekkel” az új rendszert?

  63. iOS 6 alatt a Safari beépített Google keresője nem menti el a beállításokat, mondván a Safari nem fogadja a cookie-kat. Természetesen engedélyezve van. Ez iOS 5 alatt tökéletesen működött. Angol nyelven használom az iPhone-t, és így nem tudom beállítani, hogy a google magyar találatokat dobjon.

  64. @Jadeye: Szia! A Hosts fájl hol van win7,64 bit esetén? Mert én nem találom.

    @StefaN_: Már mint úgy érted,hogy csinálsz egy backupot iOS 5-ön,kiszűröd belőle az SMS-eket iBackupBot-val,iOS 6-ra frissítesz,és vissza állítod a backupot.Így mehet.

  65. Már megint miért várok moderálásra ??? Semmi rossz indulatut nem írtam,kéretik kirakni a kommentemet.

  66. @StefaN_: az iBackupBot az jó megoldás, bár tesztelni még nem teszteltük iOS 6-tal, viszont elvben mennie kellene gond nélkül. ezzel kiegészítettük a cikket.

    @BoRRoNeo: esetleg töröld a Safari minden cache-ét, lődd ki multitaskingból, és utána próbáld újra.

    @hSn0wQ: megnézem mindjárt, a moderációs rendszer automatikusan fogja meg a dolgokat. –engedélyeztem, a hosts fájl helye a fentebb linkelt hibaüzenetes cikkben benne van.

  67. Az app store nekem direktlink nyitasa után nem reagál, vagyis áll a kép, pl a passbook indítása után!
    Es nehezebbé vált az ékezetes karaktereketkijelölni, már nem elég irányba húzni az ujjam, rá kell menni a betűre! Tapasztalta valaki ezeket?

  68. Köszönöm a választ! Gondolom fotók esetén ugyanez érvényes. Viszont lenne még egy kiegészítő kérdésem: próbáltatok már így csengőhangot is visszaállítani, ami mondjuk Unlimtonesból lett letöltve?

  69. @Jadeye: Nekem nincs \etc mappa. 🙁
    C:\Windows\SysWOW64\drivers\ és itt megállt a tudomány.

  70. Beta 3-ról nem megy OTA-n 🙁 Azt írja hogy naprakész

  71. @ILevi: Akkor nyomj egy iTunes restore-t és kész.

  72. Nekem a Billentyűparancsok nem működnek, az OTA frissítés után megmaradt az összes de nem működtek varázslatos módon egészen idáig mert a post közben ujra működni kezdtek:D de elég fura…

  73. @Jadeye: Köszi! Mentéskor hozzáférés megtagadva hibaüzi

  74. 45 perc szenvedés (letöltés és lassúcska telepítés) után sikerült felrakni, sima 4-es telefonra. Amit nagyon hiányolok az az új térképből a tömegközlekedéssel való útvonaltervezés?! Ez miért? Esetleg van arról infó, hogy úgy, mint a youtube, a google maps is bekerüljön az app store-ba? Trémobilos vagyok, így a navigon ingyenes, de abban nincs tömegközlekedéses tervezés.

    Páran említették, hogy az app store kilép, nekem jó 5-10 perces nyomkodás után sem lépett ki és a desing sem változott. Összességében tetszenek gyorsan átfutva az új funkciók. Végre az emlékeztetőnél lehet csak úgy címet is bepötyögni, nem feltétlenül csak kontaktból.

  75. @Jadeye: Természetesen ezeket megcsináltam, de semmit nem használt. Szvsz bug. De most tapasztaltam egy jobbat, újraindítottam a telefont és újraindítás után visszaállt az App Store kinézete a régire. Felcserélődött az első menüsor és az új kinézetről visszaállt a régire. Azt olvastam, hogy más is írta, hogy a régi kinézete van az App Store-nak, de nekem az új volt aztán egyszer csak visszaállt a régire.

  76. (a képeket miért törli a frissítés?)

  77. @Spike31: A cikkben le van írva,hogy a youtube app fent van az AppStore-ba.

  78. Jb-s iPad et hogy frissítsem hogy ne vesszenek el a kepek, beallitasok ?

  79. @BoRRoNeo: nekem 3x csinálta, aztán próbáltam még egy full restoret, még 1x szórakozott és szétcsúszott az egész, utána megjavult(?) és azóta is jó… várj vele egy picit, ha nem frissít be az új designra később sem próbáld meg a restore-t újra.

  80. @hSn0wQ: Köszi, ezt tudom, le is van töltve, de én arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy a google maps az fent lesz-e illetve várható-e, hogy fent les úgy ahogy a youtube app 🙂

  81. Nekem nagyon érdekes dolgot csinált. iTunes-on keresztül feltettem úgy hogy előtte biztonsági mentést készítettem. Felment szépen, bejött a rendszer majd megkérdezte hogy visszatöltöm e a biztonsági mentésemet … mondom hogyapicsábane 😀 Megkérdezte, hogy iCloud vagy itunes bizt mentést tegye fel. Mivel iTunes-al csináltam most a legfrissebbet ezért azt tettem fel … hát mint mondjak kb 20%os sikerrel tette vissza…. az appok 80%a hiányzik, egyesével kell letöltenem az appstore-ból … sms-ek megmaradtak, az összes zeném eltünt, igaz itunes match-et használok …

    Beállításaim megmaradtak, hátterem is … csak az appok tüntek el …

    Amúgy JB-elt készülék volt … lehet ezért????

  82. @Dr. Lecter: Kösz9 Jadeye! Megcsináltam, felülírtam, frissít! Köszi!

  83. @zipcss: Nekem most miközben az App Store-ban keresgéltem, menet közben váltott vissza az új kinézetre. Beteg dolog ez.

  84. @Tomtrial: Jb-elt rendszer backupját nem tanácsos vissza tölteni.

    @Leipsig: iBackupBot-val lemented a képeket.Ennek a menetéről itt a cikk:
    szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/
    ,letöltöd iPad 2/3-ra az iOS 6.0-s ipsw-t (nyílván,ha iPad 2 akkor nem az iPad 3-ra kellő fw-t töltöd le,hanem azt ami iPad 2-re kell,ha iPad 3-ra akarod akkor nem az iPad 2-re írt fw-t fw-t szeded le,ha iPad 1-ed van abban az esetben nem tudsz frissíteni iOS 6.0-ra mert iPad 1-re nincs iOS 6.0),DFU módba helyezed a készüléked (letöltöd a Redsn0w 09.14b2-t,elindítod (Win7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtatod),kiválasztod az EXTRAS->Pwned DFU opciót,követed a Redsn0w utasításait,eredményül a készüléked képernyője fekete lesz,és az iTunes felismeri),restore-olsz iOS 6.0-ra (iTunes-t megnyitod,Windows esetén a SHIFT-et,Mac esetén az Alt-ot nyomva tartod amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,betallózod az iOS 6.0-t,vársz amíg végig fut a restore),végül pedig vissza töltesz iTunes backupból.

  85. Köszönöm a kimerítő választ 🙂

  86. Csak nálam akad a billentyűzet? 4s nincs JB

  87. Hát nem tudom én nem estem hasra ettől… Látszik hogy van benne munka meg minden de ezek amiket olvasok meg amiket én is tapasztalok olyan mintha 1 beta verziót töltöttem volna le…
    Egy kis segítséget is szeretnék kérni. Szóval van kb 80-100 kontaktom! Facebookon ebből 60-70 Biztos az ismerősöm de miért van az hogy az integrált facebook csak 15-höz rendeli hozzá az infókat (profil kép,email stb.) És a naptárba jól jönne a születésnapok jelzése de ezt csak akkor tudja ez a szerencsétlen ha a kontaktokat is engedélyezem a beállításokban ezzel persze lesz 300 név amivel semmit nemtudok kezdeni és még elég hülyén is néz ki… Ha erre tudna nekem valamilyen választ adni azt megköszönném! (lehet csak én vagyok béna):D

  88. @nemte:
    Miért nem olvasol utána? -.- ..amúgy nincs.

  89. @albhu: nálam nem akad.

    @zsiffin94: valószínűleg email alapján azonosítja őket, és így azoknak, akiket nem talál meg, nincs meg neked az az emailje, amivel regisztráltak facebookra.

  90. @Jadeye: Erre én is gondoltam de mivan akkor ha azoknak akiket megtalál, sincs meg az emailje? 😀

  91. Felejtsétwk már el ezt a jailbreakelt backupot ne rakjunk vissza dolgot.
    Csomó ember életét zavarjátok össze ezzel!

    Nyugodtan pakoljátok vissza a jb-s backupot, nem lesz belőle semmi gondotok.
    3+ éves backupot használok az új iPademen, anno a 3G-n kezdtem, onnan ment iPad 1-re és nemrég az új iPadre, mindegyik készüléken többször is volt törve és még sincs semmi gond.
    A backup amúgy is teleszemetelődik ha minden szart leszedsz, kipróbálsz, de ez csak a 256 ramos készülékeknél jelenthet gondot, onnan felfele ne is foglalkozzatok vele.

    Szinte a legcsodálatosabb Apple fícsört ne dobjátok már el így magatoktól könyörgöm, Jadeye te meg ne riogasd a népet, csak összehavarod őket…

  92. @zsiffin94: passzolom. nem használom a facebook integrációt.

    @fleshman: ha maga a dev-team sem javasolja, hogy jailbreakes készüléket frissítsen bárki, vagy ilyen készülék backupját visszaállítsa, akkor azért lehet benne valami, nem? valószínűleg nem ok nélkül van leírva… meg én nem “riogatok” senkit, ez pusztán tapasztalat. az, hogy nálad nem okozott problémát, az egy dolog, és akkor te szerencsésnek mondhatod magad, vagy csak fel sem tűnik, hogy annak amúgy másképp kellene működnie, mert sosem működött megfelelően, vagy nem is használtad az adott opciót. sokaknál viszont okoz problémákat. és tele van tőle felesleges szeméttel a készülék.

    többször volt már, hogy jailbreakes backup visszaállítása után nem mentette el a tulajnak az sms-eket, vagy nem tudta elküldeni őket, vagy megmaradtak módosíthatatlan opciók. nem ok nélkül írjuk le.

    a backup meg nem szemetelődik csak úgy tele attól, hogy appokat telepítesz meg törölsz, mert azokat egy az egyben törli ilyenkor nem csak a készülékről, de a backupból is, hiszen minek legyen benne, ha a készülékről törölted ugye. a RAM-hoz meg aztán végképp semmi köze. kicsit szerintem nézz utána.

    és persze mindenki azt csinál a készülékével, amit akar, nem kell azt tenni, amit mi javasolunk. (de aztán feleslegesen nyávogni sem kell, ha valami nem megy megfelelően.)

  93. @Flashman: Annak idején én frissítettem iOS 4.3.3-ról 5.0.1-re.Igazából kénytelen voltam mert valamit jól elcsesztem és lefagyott az ipodom a bootolásnál.Nem sokkal ezelött én készítettem egy backupot (tudod a biztonság kedvéért),a frissítés után teljesen vissza állítottam ezt a mentést.
    Ekkor még nem volt (semi-)tethered jb-nél jobb jb iOS 5.0.1-re (vagy lehet,hogy csak én nem tudtam róla) szal én nem jb-eltem akkor.És kb egy hete használtam ezzel az új rendszerrel a touchomat és utána egy rahedli appom nem indult el.És akkor tényleg nem csináltam semmilyen f*szságot a készülékemmel,egyszerűen nem működtek az appok.
    Elég egyértelmű volt,hogy a backup volt a ludas.

    Itt most jelenleg aki össze zavar valakit is az te vagy.Az oldalon világosan le van írva,hogy jailbreakelt rendszer backup-ját nem tanácsos vissza tenni.

  94. Az “App Store” hogy nézhet ki ilyen SZARUL!

    Balról jobbra még OK a “haladási irány”, de hogy a 4 ikon nem fér ki egy sorban, csak 3,5 és nem is lehet elfordítani hogy talán már úgy menne.
    Ezt ki hagyta jóvá és miért nem figyelnek oda 1 kicsit?

    A negyedik alkalmazást mindig csak “tippelem” mi lehet.

  95. @Jadeye: És,ha mondjuk én csinálnám meg a hosts fájlt az megoldás lenne ? Mert beírtam a Windows keresőbe,hogy HOST én nem adott ki semmit,az is beírtam,hogy etc,de arra sem talált semmit.Tiny Umbrella-ban meg arra lettem figyelmes,hogy az Advanced-on belül a Set hosts to Cydia on exit sorra nem lehet rákattintani,és az a sor ami meg azt mondja,hogy a Cydia-ból kérje le az SHSH-t azt sem lehet bepipálni.
    A host fájlt létre hozhatom ? Az nem oldaná meg a problémát ? A driver-es mappába csinálnék egy etc mappát és oda egy kiterjesztés nélküli hosts fájlt.Csak azt nem tudom minek kell lenni a hosts fájlban.Azt leírnád nekem ?

  96. @hSn0wQ: DFU modba raktam shift+ restor semmit se csinált. ALT+restor hozott be egy ablakot ahol kiválasztottam a letöltött fwt. Erre közölte hogy nem tölthető vissza mert nem kompatibilis a fw. Na most mit?

  97. @hSn0wQ: szerintem ott van az, csak rejtett, ezért nem látszik. kapcsold be a rejtett fájlok megjelenítését, és nézd meg úgy. mindenképp kell legyen hosts fájl, csak maximum nem látszik. másképp gond lenne az internettel.

    @206wrc: nem jó fájlt töltöttél le és választottál ki. töltsd le a megfelelőt.

  98. @ hSn0wQ: Tipikus hiba, akkor jelentkezik hogy ha több felhasználót használsz és valamiért már nem érzi aláírottnak az egyikkel a programjaidat.

    Megoldás: a backupod tejlesen egészséges, nem ott a hiba, hanem: lépj be azzal az accal amivel a fagyós progikat leszedted és frissítsd egy játékot vagy tölts le egy újat a storeból és voila, minden újra működik.

    Ez a hiba frissítések után szokott jelentkezni, amikor a gépen X account van belépve és a készüléken Z, Y account-al is vannak programok leszedve, ilyenkor ezek fagynak még a fenti dolgot el nem végzed.
    Illetve néha magától is csinál egy ilyet, nem kell hozza frissíteni a rendszert, nem jóttem rá hogy olyankor mi lelte…

    És továbbra is tartom a szavam, nyugodtan használjátok a JB-zett backupot, max azzal lehet gond hogy ha agyatlanul teletweakeltétek a rendszert akkor sok szemét marad amik foglalják a helyet az “other” kategóriába.

    @Jadeye: az a furcsa hogy hiába nincs köze a ramhoz, viszont egy fél éves backupos készülék már jelentősen lasabb a friss restorenál és ha pluszba 256-ramos és nagy felbontású akkor elkezdenek kifagyogatni az appok, és ezt JB nékkül is tudja produkálni.
    Nem tegnap óta foglalkozom almás termékekkel és mindent tudok szoftveresen és hardveresen is róluk, számomra nincs eltitkolt funkció és minden tökéletesen ment, ha az sms nem megy vissza akkor restore megint, ha még mindig nincs akkor backupextraktorral kiszeden és iFunBoxal beteszem a helyére.
    Valamint gondolom tudod, hogy ha a JBzett backupal valami csoda folytán gondok jelentkeznének akkor is ott a lehetőség hogy restoreoljak és utánna tisztát rakjak, de ne ajánlgassátok hogy ne használjak a backupjukat!!
    Nagyon sok ember azért jön ide hogy ne kelljen utánna olvasson, minden szavatokat elhiszi, és tőletek meg azt látja hogy a backup nem jó, ne használja, pedig rohadtul nincs ideje baszakodni de azt hiszi higy mindenki így csinálja.
    Elég sok iKütyü forog körülöttem és ha gond van akkor mindig hozzám jönnek, JB backupból még sose volt gond….

  99. @fleshman: talán meglepő módon én sem tegnap óta foglalkozom a dolgokkal. de inkább zárjuk le ezt a meddő vitát. a tapasztalat azt mutatja, és a dev-team is ugyanazt mondja, hogy jailbreakes backupot nem javasolt visszatenni. a dev-team is csak riogat vele? ez ellen hadakozhatsz, ahogy akarsz. de nekem aztán mindegy, azt csinálsz, amit akarsz.

    olvasgasd a kommenteket. többeknek van gondja a jailbreakelt készülék backupjának visszarakása után. legfrissebb például ő: https://www.facebook.com/szifon/posts/348002638625749?comment_id=2171658&offset=0&total_comments=6

    “tőletek meg azt látja hogy a backup nem jó, ne használja, pedig rohadtul nincs ideje baszakodni”
    mi semmi olyat nem mondunk, hogy a backup nem jó, hanem hogy jailbreakelt rendszerről készült backup visszaállítása nem javasolt. okozHAT problémákat a visszarakása pláne nem jailbreakelt rendszerre, és emiatt nem JAVASOLJUK, hogy visszategye. értelmezve a szöveteg, ez azt jelenti, hogy nem okoz minden esetben gondot, de elég sokszor meg igen. nem te kapsz napjában annyi megkeresést, mint mi, úgyhogy hidd el, kicsit több eszközre látunk rá, mint te, és bizony ez a tapasztalat. elnézésedet kérjük, amiért már próbálunk előre kiküszöbölni minden lehetséges hibaforrást…

    de nekem aztán mindegy, azt csinálsz a készülékekkel, amit akarsz. a tapasztalat akkor is azt mutatja, hogy sokkal nagyobb számmal fordulnak elő hibák jailbreakelt backup visszarakásakor, mintha tiszta backupról lenne szó. és utoljára mondom, ezt mi csak JAVASOLJUK, de egyébként mindenki úgy barmolja el a készülékét, amivel és ahogy akarja. zárjuk le végre a témát.

  100. @fleshman: Nekem is megannyi problémám volt vele, az egyik ugye a gyorsabb merülés, igen a tweak-ek elég sok esetben a probléma felelősek, de MI INNEN nem tudjuk megállapítani, hogy egy olvasó mit rakott fel a cydiából EZÉRT javasoljuk, hogy NE tegye vissza!

  101. Sziasztok.

    Fent van az IOS6 minden fasza kivéve egy dolgot: Zenelejátszó!

    iTunes Match-et használok, és a felhőben rengeteg zeném van fent. Eddig 5.1.1-en ha beléptem a zenelejátszóba akkor mutatta a daloknál, hogy melyik dal van letöltve és melyik dal van a felhőben. Most ez nem látszódik, olyan mintha minden zeném a készüléken lenne.

    5.1.1-en ha kiválasztottam egy előadót vagy albumot akkor akár egyesével is letudtam tölteni számokat és nem kellett a komplett albumot letöltenem mint most!

    5.1.1-en ha törölni akartam egy számot, akkor behúztam jobbról vagy balról és töröltem, ezután egyből mutatta, hogy már nincs a készüléken egy kis felhő ikonnal … azaz ha újra kellett az a zene akkor a felhőre kattintottam és letöltötte újra … MOST EZ NINCS!!!

    Ja és most nem tudok törölni a készülékről zenét … ez hogy lehetséges? Hiába húzogatom az ujjam balról vagy jobbról, nem jön be a törlés opció!!!!

  102. Viszont megvan az első idegesítő hiba: Beszélgetés közben egy idő után lezárja a billentyűzetet és ha be akarom fejezni a hívást akkor először fel kell oldani a a csúszka elhúzásával és utana lehet csak bontani a hívást.
    És nem lehet valahogy állítani az emlékeztetés idejét ,ha elutasítok egy hívást ,hogy ne 1 óra mulva riasszon?

  103. @tomtrial: én nem használok Match-et, úgyhogy ezt ráhagynám azokra, akik igen. de esetleg ha kikapcsolod a Match-et, és vissza?

    @Mkr: a lezáródó billentyűzettel még nem találkoztam, pedig az első beta óta használom. miről frissítettél? volt rajta jailbreak? az emlékeztetőnél meg elvileg kellene, hogy legyen opció, hogy mennyi időn belül jelezzen újból.

  104. Frissités és facebook kontakt szinkronizáció után nektek nem tűnt el a ewhatsapp kontaktlistátok? Nekem most mindenki csak telefonszám!

  105. Sziasztok.Még kezdő Iphoneos vagyok.I4em van.Egyenlőre még nem frissitek,de itt olvastam a jb-s bakcupokrol a szó váltást.Nekem sincs gondom vele.Viszont amit irt Jadeye lehet benne valami.Bnőmnek is I4e van és folyton azt mondja h az én telom lassabb mint az övé..
    Nah a kérdésem az lenne,hogy ha nekem van jbs mentésem,azt nem akarom vissza rakni de a kontaktok,smsek kellenek..Azt hogy tudom megoldani hogy “tiszta” jb mentes mentésbe legyen??
    Választ előre is köszönöm..:)
    További szép napot.:)

  106. Látom az Apple még mindig módszeresen kinyírja a régebbi iPhone modelleket. A 3Gs-t már eltemették és ahogy nézem a táblázatot a 4-re is kezdik dobálni a földet.

  107. Jadeye: Nem volt jailbreak. 5.0.1-ről frissítettem.
    Headsettel használom és úgy előjön a probléma az biztos ,most is direkt kipróbáltam 2:19 mp után lezár. Kipróbáltam simán kihangosítva úgy nem.
    Én arra ,gondoltam hogy amikor elutasítok egy hívást akkor ne 1 óra legyen az emlékeztetés idejének a lehetősége.

  108. Még egy kérdés.
    Ha nem volt jailbreak akkor elég egy sima update ,vagy ilyenkor is érdemes új telefonnak beállítani???

  109. Létezik megoldás jailbreak nélkül visszadobálni a fotókat és videókat a cameraroll-ba?

  110. @Jadeye:
    “az emlékeztetőnél meg elvileg kellene, hogy legyen opció, hogy mennyi időn belül jelezzen újból. ”

    Ilyen hol van?
    Mert pl. nekem is jó lenne egy rendes reminder rendszer, mert ez az egyszer rezeg és nem kell lenyomni semmit ha van pl egy megbeszélesem elég zavaró, maradtam már le így telkoról/megebszélésről 🙁

    (Nokia e71-nél pl. addig alertezett amíg nem nyomtad ki, vagy fél percig pl és ez alap beállítás volt, nem outlookban állítottam…)

  111. @Monaro220: a cikkben szó esik az iBackupBotról, az épp erre van.

    @Mkr: na akkor megvan, hogy miért. 🙂 a headset esetén persze, hogy lezárja, mert azt feltételezi, hogy a zsebedben van. ha le akarod tenni ilyenkor, csak nyomd meg a headset közepét, felvenni és lerakni azzal lehet, tehát nem kell hozzá a slide to unlock. (vagy például zenehallgatáskor egy klikk megállít, újabb klikk elindít, duplaklikk a következő szám, tripla az előző.)

    @StefaN_: simán vissza lehet őket másolni például DiskAid segítségével, de utána törölni kell a PhotoData mappát mindenestül, mert különben nem jelennek meg az előnézeti képek.

    @KekszNET: megnézem, nem szoktam használni annyira, főleg nem az emlékeztetős részét.

  112. Ok koszi csak eddig nem volt így az biztos.

    Még egy probléma! Minden contact 2x van a telefonban ,gondolom azért ,mert icloubbol is vissza backuppolta.

    Vagy lehet másért ,de mit lehet tenni?? Hogy lehet egyszerre törölni a contactokat ,mert akkor csak outlookbol visszaraknám.

  113. Szia!
    Kérnék egy kis segítséget. iPhone 3GS -re rátettem az iOS6-ot, de nem lett az igazi. (Lassú, merül az aksi mint a szél, stb…) Szóval megvan az SHSH fájl és az 5.1.1 firmware. Hogyan tudnám visszatenni?

  114. Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni. iPhone 3GS-re feltettem az iOS6-ot, de nem az igazi. Lassú, merül az akksi, stb..Mentettem SHSH-t, és megvan az 5.1.1. firmware. Vissza tudom tenni valahogy?
    Köszönöm!
    ui: vagy ha még ma aláírja az Apple, akkor SHSH nélkül shfit + restore-al?

  115. @Mkr: nincs opciód, hogy válassz a kontaktoknál, hogy melyik listát jelenítse meg? ha nincs, és tényleg duplán vannak, akkor ha az iCloud.com-on belépve kitörlöd őket, a készülékről is törlődik mind. ha marad valami, az nem az iCloudból van ott. aztán pedig Outlookból tudod szinkronizálni őket. de mindenképp legyen róla biztonsági mentés.

    @pinyo1975: mi is próbáltuk 3GS-en, és nálunk sem nem lett lassú, sem nem merül jobban, mint kellene. visszaállítottad bármi korábbi backupból? jailbreakelt volt előtte? ha visszaállítottad bármi backupból, esetleg próbáld meg anélkül, vagy manuális adatvisszaállítással az iBackupBot segítségével, ahogy írtuk a cikkben.

    az 5.1.1-et basebandet nem piszkáló custom, shsh-val összeöltött firmware segítségével tudod pwned dfu-ban visszatenni: http://szifon.com/2012/03/13/stitch-a-redsn0w-ban-ios5-os-firmware-alairasa-shsh-val/

  116. Jadeye:
    Megcsináltam ,icloud-bol töröltem ,semmi kontakt nem volt a telefonon.
    Outlookbol visszaraktam és most már 3x van a telefonban minden név.

  117. Jadeye:
    Köszönöm! Egyébként nem volt jb, csak simán frissítettem. Lehet, hogy restore kellene.

  118. @Jadeye: ezt szedtem le ez való hozzá nem?
    iPad2,4_6-1.0_10A403_Restore.ipsw

  119. @Mkr: ő… az jó. vajon ha most újból megcsinálnád, már 4x lennének? hmm. van valami opciód a névjegyzék bal felső sarkában, vagy nincs ott egy gomb sem?

    @pinyo1975: bizonyos időközönként nem szokott ártani egy teljes lepucolás. ha ezek után az adataid is kellenek, én azt manuálisan tenném vissza a biztonság kedvéért. az akku egyébként lehet, hogy már öreg, és azért merül jobban, mint kellene, de akkor azt iOS verziótól függetlenül megteszi.

    @206wrc: nem tudom, attól függ, milyen típusú az iPaded. az iPad2,4 az a második kiadású, csak Wi-Fi-s modell. de hagyd, hogy az iTunes töltse le, az akkor megfelelőt fog leszedni.

  120. Szerintetek iPhone 4-re lesz valami megoldás, hogy az új, letiltott funkciókat aktiváljuk?

  121. @Jadeye: Jól tudom, ha frissítek iOS 6 -ra és van mentett SHSH-m 5.1.1 -re akkor sem tudom visszarakni az 5.1.1 -et?
    Illetve iPhone 4S-nél van e lehetőség baseband frissítés nélkül telepíteni az iOS 6 -ot?

  122. @DaniL: jailbreakkel egy részére biztosan, de lesz olyan is, ami nem csak egy kis plist-piszkálást igényel, lásd a Siri sem másolható csak úgy át.

    @kiru_l: készülékfüggő. iPhone 4 és korábbiak esetén tudtommal megy gond nélkül, legalábbis még a beta során ment, igaz, akkor még SHSH sem kellett, mert az Apple aláírta az 5.1.1-et. iPhone 4S esetén nincs jelenleg lehetőség kikerülni a baseband frissítését.

  123. @Jadeye: Igen wifis ipad2 van nem hagyom a Magyar Iphone közösség fb postjábol töltöttem le ott volt hogy melyik modellhez mit kell letölteni.

  124. @206wrc: hogy másutt mit írnak, azért nem tudunk felelősséget vállalni, de ezek szerint ez mégsem az a modell, amihez valót letöltöttél. a Wi-Fi-s iPad 2-ből ugyanis két típus van: az egyik az eredeti kiadás, a másik az iPad 3 megjelenésekor piacra került, új, 32nm-es chipsettel szerelt. neked ezek alapján akkor nem az újabb van. de mondom, hagyd, hogy az iTunes maga töltse le, és akkor menni fog.

  125. @Jadeye: Bétáról még jó hogy lehet downgradelni.

    Amúgy jól tudom, nem lehet iOs6 -ról vissza frissíteni:

    http://blog.iphone-dev.org/

  126. Volt róla szó vmelyik bétában hogy lehet majd állítani mi használhat 3G-t és mi csak Wifit?
    Az kikerült ebből vagy csak én nem találom?

  127. @Jadeye: Mondom nem hagyom hogy ő töltse le! Ez tavalyi modell köze nincs a iPad3-hoz. Akkor adjál te linket hogy szerinted melyik jó hozzá.

  128. @Jadeye: Modell : MC980LL ha ez segít beazonosítani

  129. @kiru_l: nem jól érted. az az iPhone 4S és újabb készülékekre vonatkozik csak (So if you’re an A5+ owner up at 6.0 when the 5.1.1 window closes, you’ll be stuck there without a jailbreak for now.). olvasd tovább, ott írja, hogy: A4 devices and 3GS will always be downgradable (and jailbreakable) with saved blobs due to limera1n.

    @KekszNET: volt ilyen, azt valamiért kivették. Wi-Fi plus Cellular néven futott.

    @206wrc: de miért nem hagyod az iTunes-nak, hogy az töltse le? ha meg semmi köze az iPad 3-hoz, mert tavalyi, akkor mondom, nem megfelelő típushoz valót töltöttél le. amit leszedtél az a második kiadásúhoz való. neked az elsőhöz való kell, az meg fent linkelve van a cikkben. de továbbra sem értem, miért probléma, ha az iTunes tölti le.

  130. @Jadeye: Ha hagyom hogy ő szedje le ugyan ez van. Nem frissíthető ugyan ezt írja.

  131. 3gs-em van 5.1-el, mindegy hogy OTA frissítést vagy az itunest választom? van különbség?

  132. @206wrc: olyat nem csinálhat. de sejtem, mi lehet. és akkor kell legyen hibaüzenet, aminek meg van száma. próbáld meg akkor újból, hogy az iTunes-nak hagyod, hogy próbálkozzon. elvileg 3194-es hibát kell kapj, de szerintem ettől függetlenül a fenti cikkben linkelt hobaüzenetekről szóló írásunk alapján pucold ki a hosts fájlodat, mert szerintem az lesz a ludas. ha a hosts fájlban van gs.apple.com tartalmú sor, és nincs előtte #, akkor még letöltött firmware esetén sem fog menni a dolog, tehát azt mindenképp rendbe kellene szedni előtte. részletek a hibaüzenetes cikkben, lépésről-lépésre.

  133. @Jadeye: letöltöttem innen amit ti ajánlotok ipad2-höz azt irja hogy az iPad nem tölthető vissza

  134. @Jadeye: Ha hagyom hogy ő frissítse akkor ennyi jön hogy iPad nem frissíthető

  135. Sziasztok,
    Szamomra anyira unalmas latni ezeket a felesleges vitakat, amik itt a hozzaszolasokban mennek, hogy SGSIII vagy I5.
    Szerintem, az eladasi statisztika mindent elarul az emberek velemenyerol, meg akkor is ha a sajto le akarta huzni.
    Steve Jobs elinditott valamit, es itt nem akarok termekekrol vagy eppen a hozzajuk kapcsolodo processorokrol vagy szoftverekrol beszelni, annal is inkabb mert nem ertek hozza es nem is erdekel.
    Amit Ö meglatott az, hogy az embereknek a legfontosabb az elegancia, tokeletesseg es jol hasznalhatosag.
    Eszrevette, hogy ez az amivel a jovoben operalni kell, mivel akkorat fog fejlodni ez a piac ag, hogy ebben komoly penz lesz.
    Tehat, nem volt ertelme “divat” termeket gyartani, mert abbol van eleg.
    Olyat akart kesziteni ami minosegenel fogva mas, ami vegul sikerult is.
    Ebben az iparagban eleganciat teremtett es minoseget, ami vegul divatta valt.
    Az emberek erzekenyek lettek minosegre, ezt tukrozi most az eladasi statisztika!
    Ja, es ezzel nem akartam lehuzni a tobbi minosegi termeket gyarto cegeket, de almaek valamit megis jobban csinaltak, ha 24 ora alatt 2 millio telefont el tudtak adni!

  136. Menüben hol találom a helymeghatározás menüt? Tudjátok, hol engedélyezem, hogy melyik app-nak adok GPS jelet.

  137. @206wrc: mondom, ellenőrizd a hosts fájlodat, szerintem ott van a kutya elásva.

    @tomtrial: van egy új Privacy (Adatvédelem?) menüpont a Fényerő és háttérkép menüpont alatt, azon belül legfelül.

  138. neu.

    Akkor mit szóljon a kollégám, aki júniusban vett újonnan, szolgáltatótól Nokia Lumia-t (WPh 7-tel) és a winfosh 8 már nem fog felmenni rá?
    A hasonló cipőben járó kárvallott Win-felhasználók nem hallom, hogy savaznák kedvenc májkrémszoftjukat!

  139. Jadeye:
    Mar nincs Group gomb a sarokban miota toroltem illetve kikapcsoltam az Icloudban a contactokat. Inkabb nrm kiserletezek ,most jo.
    Szerintem ott lehetett a problema ,hogy az update utan valoszinu hogy az icloud visszarakta a contactokat es raengedtem az outlook szinkronizaciot is!

  140. IPhone 4-en mennyire merül az akksi?

  141. Van esély arra, hogy jbvel lehessen majd aktiválni a turn-by-turn funkciót i4en?

  142. @Jadeye: Őőő ! Hogyan kell engedélyezni azt,hogy a rejtett fájlok is láthatóak legyenek ? Bocs a láma kérdésért.

  143. @Jadeye: mitöröltem azt az egy sort és igy megoldódott. KÖSZÖNÖM

  144. Sziasztok!

    Had mondjam el hogy én egy hatalmas Apple “fanboy” vagyok, de mióta Steve meghalt kezdek egyre élégedetlenebb lenne az egésszel. Először is a nagyobb kijelzőt hülyeségnek tartom, nem kéne követni az androidos divatot, maradjon az hogy az iphone diktál. De ez még talán nagy nehezen megemészthető számomra, de az hogy lecserélték a csatlakozót, megha több szempontból is jobb, egyszerűen nevetséges baromság, aki megvette két kilóért a bowers and willkins dokkolót, az most szórakozhat átalakítókkal, és már nem is passzol úgy beée stb. (sőt van amelyik használhatatlan is lesz) De ez azt is jelenti hogy mostantól az iphone kiegészítőket csak az 5-ösre fejlesztik inkább a cégek, a többi csati úgye elavul, förtelmes baromság. Na mindegy, de ez kicsitt off itt, de lekellett írni.
    Jöjjön az ON: Mélységesen fel vagyok azon háborodva, hogy a 32 és 64GB-os ipod touchokra nem adták ki, még egy az egyben ugyanazzal a hardverrel bíró 3GS még igen. Mért???????????????????? Írni fogok nekik egy emailt.

  145. @Mkr: a fő, hogy most akkor mondhatni jó. 🙂

    @sunnzan: esély mindenre van, de majd kiderül. először untethered jailbreak kell, aztán jöhet a többi.

    @hSn0wQ: megnyitsz egy mappát, nyomsz egy alt-ot, a megjelenő menüsorban kiválasztod az Eszközök – Mappa beállításai… opciót (asszem ez a neve magyarul), és ott a Nézet (vagy megjelenítés?) fül alatt megkeresed a rejtett fájlok és mappák megjelenítése opciót, kiválasztod, alkalmaz.

    @206wrc: na, mondtam én. 🙂 az umbrella szokása azt betenni, ha nem állítottad át az alapértelmezettről, mert ilyenkor az umbrella futása nélkül is a cydiából tudná lekérni az SHSH-t, de az az iOS5 óta problémás.

    @iGyuri: első generációs iPadre sincs, pedig az meg még erősebb is hardveresen a 3GS-nél. üzletpolitika. írhatsz nekik, megírják majd, hogy nagyon sajnálják, de nagyjából ennyi.

  146. Jadeye:
    Köszi.

  147. Jöhet is a 6.0.1 mert ennek az App Store-ja mindig bekrepál.
    A Safari is elég bugos lett.. :\

  148. Sziasztok!

    Nekem nem mutatja a forgalmat a térképen. iOS 5.1.1-en jól működött.
    Valakinél megy rendesen?

    Köszi

  149. @Jadeye: Köszi ! Megtaláltam a Hosts fájlt,de javítsátok mert 64 bites win7 esetén nem a C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\ mappába van a Hosts fájl,hanem a C:\Windows\System32\drivers\etc\ mappában.Nálam legalábbis ott van.

  150. Ha esetleg valakit érdekel, most még SHSH nélkül lehet restore-olni 5.1.1-re, ha megvan a firmware. (iTunes shift+restore tallózva)

  151. @nagi777: az App Store a nagy forgalom miatt akadozhat. ha frissítettél, pláne jailbreakelt rendszerről, az is okozhat ilyet, vagy ha az adatok már több frissítést megértek. egy tiszta újratelepítés sok ilyen érthetetlen típusú hibát javítani szokott, az adataidat pedig manuálisan állítsd vissza, ne backupból. a cikkben fent leírtuk részletesebben.

    @piezzo: Magyarországon egyelőre nem elérhető a forgalom kijelzése az iOS 6 térképében: http://www.apple.com/ios/feature-availability/#maps-traffic

    @hSn0wQ: és az tuti, hogy 64 bites? mert azon pedig a cikkben megadott mappában kellene lennie.

  152. Hát ez a ne zavarj funkció egy kalap sz…
    Beállítottam, majd felhívtam egy másik készülékről, de ugyan úgy csörgött, mintha be sem lett volna állítva. A szám a kedvencek között sem szerepelt.

  153. @mremil: akkor nem kapcsoltad be. volt hold az óra mellett? ha nem, akkor nem volt bekapcsolva, és azért. beta 1 óta használom, azóta tökéletesen működik.

  154. @Jadeye: Igen.64 bites.Ebben biztos vagyok.Deamon Tools-ból a 32 bites verzió nem volt jó,a 64 bites változat viszont tökéletesen megy,7-zip-ből is 64 biteset kellett leszedni mert a 32 bites nem ment rendesen.
    Ha ez segít akkor Win7 Home Premiumom van.

  155. @Jadeye: A gond az, hogy az összes telefonhívást beengedi a rendszer, pedig be van állítva, hogy csak a kedvenceket.

  156. Jajjdejóöó, frissítés, tele a blog JB nyafival, mivan dőnek az ócó ukrán fédisznyók? Vegyetek Samsung Galaxy III-t, nincs ilyen gond, megfőzöd a ROM-ot, feltöltöd a romra, oszt kész van a teló, ne erőltesd, hogy megengedheted magadnak az iPhone-t 🙁

  157. @Jadeye: Tudnál segíteni? Jelenleg iOS 5.1.1 van az iPhone 4S -emen, le van mentve az 5.1.1 -es SHSH, viszont nem tudok restoreolni, ha a TSS szervert elindítom, akkor elszáll 11 -es hibakóddal, ha meg redsn0w-al stichelem az ipsw-t akkor 3108 -as hibakód, próbáltam DFU módban is.

    Mi a probléma?

  158. @mremil: és be van kapcsolva közben, vagy időzítve van? mutatja közben a holdat az óra mellett?

    @kiru_l: az iPhone 4S még mentett SHSH-val sem restore-olható az aktuálisnál korábbi firmware-re, ha már frissítettél, főleg nem az umbrellával. ez kizárólag iPhone 4 vagy korábbi eszközök esetén működik, és elvben ott is csak a redns0w-val az SHSH-val összeöltött speciális custom firmware segítségével. a 3. pont alapján:

    “iPad3, i4S (and iPad2 owners who don’t satisfy #2) will always be able to RE-restore the current 5.x OS that’s already on their device. […] But once you fall off the 5.x train by restoring to 6.x, you’ll be stuck there until the next jailbreak.”
    http://blog.iphone-dev.org/post/31869383801/blob-o-riffic

  159. @Jadeye: Tehát: a készüléke 5.1.1 található, és restoreolni szeretném 5.1.1 -re. iOS 6 sosem volt a készüléken. Tehát ha van SHSH 5.1.1 -re és a készüléken is 5.1.1 -van, tudom restoreolni 5.1.1 -re?

  160. @Jadeye: Hát ezt most nem értem, most működik.
    Kint volt a holdacska, és rejtett számról hívtam maga, és beengedte a hívást.
    Viszont most telefont kikapcsoltam, majd vissza, és most jó.
    Bár amikor próbáltam, akkor időzítve volt. Hát nem tudom.
    Azért köszönöm.

  161. @kiru_l: egyelőre sehogy, umbrellával meg semmiképp. hamarosan érkezik az új redsn0w, és majd azzal lehet: “All of these features will be released shortly in a new version of redsn0w. In the meantime please be sure you have your 5.1.1 blobs and stay at 5.1.1. Happy iOS6 day!”

    tehát egyelőre várnod kell, és amint kijön az új, akkor meg lehet majd csinálni vele.

    @mremil: ha korábbi backupból állítottad vissza, vagy frissítetted, akkor valami szoftveres dolog miatt ez elképzelhető. vagy lehet, hogy csak az újraindítás kellett neki. a fő, hogy most megy. 🙂

  162. @Jadeye: Értem, tehát majd stichelni kell a reds0wwal? Illetve én próbáltam az aktuális redsn0wwal és meg is csinálta, de 3108 -erroral edobja. Szóval ha jól értettem a következő verzióban ez működni fog.

  163. Sziasztok!

    iPhone 3GS new bootrom T-mobilos. Most 4.3.2 van rajta, 05.13.04 fw-vel. Jailbreakelve, függetlenítve van (nem gyári). Most szeretném frissíteni 5.1.1-re, de nem világos már hogy mi a menete hogy függetleníteni is tudjam? Letöltöttem a gyári 5.1.1 ipsw-t, gondolom iTunes-ban backup majd shift+restore 5.1.1 és Absinthe majd restore from backup? Aztán Cydiában van valami ami függetlenít, vagy teljesen el vagyok tévedve?

  164. @Kiru_l: A Redsn0w stitch-e soha nem támogatta az A5/A5x-es készülékeket.Tehát nem stitchelned kell majd.

    @Gabesz78: Először is gyorsan mentesz SHSH-t,aztán Redsn0w 09.14b2-ben az EXTRAS->Custom IPSW opciójával csinálsz egy NO_BB-s fw-t,aztán iTunes-ban csinálsz egy backupot,iBackupBot-val személyre szabod azt (szifon.com keresőjébe beírod,hogy iBackupBot utána már megtalálod a cikket ami az iBackupBot-ról szól),DFU módba helyezed a cuccod,utána SHIFT+Restore-val frissítesz erre a NO_BB-s fw-re,aktiválsz gyári kártyával,jailbreakelsz Absinthe 2.0.4-vel,vissza állítasz backupból,letöltöd a Cydia-ból az Ultrasn0w-t,berakod azt a kártyát a telódba amivel használni akarod,örüljé.

  165. @hSn0wQ: Ok, köszönöm! 🙂

  166. Hali! Hogy lehet kilépni ios6-ban az integrált facebook-ból ha egy másik fiókkal akarok belépni oda?

  167. @Jadeye: Elnézést! Most találtam meg! Miután beírtam a kérdést befagyott a böngészőm és nem találtam hogy hova írtam. Azért írtam be inkább újra a friss cikkhez. Aztán onnan töröltétek gondolom mert duplázás volt, így már ott sem találtam. Azt hittem megint a böngésző szarakszik, ezért tettem be mégegyszer… Nem volt szándékos.

  168. iPad 2 5.1.1.-et raknam vissza shift restoreval, jelengleg is ez an rajta es azt irja ki az iTunes, hogy nem toltheto vissza, mert nem kompatibilis a firmware file?! Ez mitol lehet? 16Gb wifi-s, es azt is toltottem le hozza. MAx annyi meg, hogy frissitettem azt a hulye iTunes-t..

  169. @Ombika: Új (iPad 2,4) vagy régi iPad 2-ről van szó ?

  170. Szerintem a regi, ezt hol tudom megnezni?
    Nem lehet ,hogy az a baj az apple mar nem irja ala 5.1.1-et?

  171. @Ombika: Akkor 3194-es iTunes hibát kapnál.
    Megnézni úgy tudod,hogy letöltöd az iPad 2,4-re való fw-t és megnézed.
    Egyébként,ha rádugod a gépre a készüléket és megnyitod a redsn0w-t akkor mit ír alul ?

  172. “Megnézni úgy tudod,hogy letöltöd az iPad 2,4-re való fw-t és megnézed.”

    Mármint azt nézed meg,hogy azzal az fw-vel végig fut e a restore.

  173. @hSn0wQ:

    MAsik oldalon ki lehetett ezt is valasztani. Thx

    Apple meg alairja az 5.1.1.-et?

  174. @Ombika: Nem tudom minden esetre mihamarább mentsél SHSH-t.Ha már nem írja alá akkor 3194-es iTunes hibát kapsz a restore kezdeténél.

  175. Igen mar azt kapom, most akkor tinyumbrella vagy mi a szosz kell hozza es ott pipalgatni bizonyos dolgokat?

  176. @Ombika: Jailbreakelt az iPaded ? Mert akkor van rajta Cydia ami elvileg elmentette az 5.1.1-es SHSH-d,de úgy biztos,ha megnézed.Ha a Cydia elmentette akkor a Tiny Umbrella Advanced fülében pipáld be a Save SHSH from Cydia-t vagy mi az Istent,aztán menj oda,hogy Save SHSH és várj amig az esernyő lementi az aláírást.Ezután nincs más dolgod mint várni,hogy kijöjjön a frissített Redsn0w.Egyelőre sajnos nincs nem fogsz tudni 5.1.1-re frissíteni.

  177. @hSn0wQ:

    Cydia kiirja fonntre, hogy SHSH: 5.1.1.

    Magyarul jelenleg hiaba van lementve, nemtudom ujra tenni 5.1.1-et?
    iPhone 4s 5.1.1-et amugy lehet fuggetleniteni?

    Koszonom

  178. @Ombika: Nem,nem fogod tudni most újra tenni az 5.1.1-et.
    A 4s függetleníthető a Gevey Ultra S SIM-vel,ha jól tudom.

  179. Sziasztok !

    Nekem Iphone 4s em van ez az első készülékem most vásároltam IOS 6.0 van rajta ! Hogyan tudom jelenleg ezt JB -ni ? vki tudna nekem segíteni ebben ?

  180. @Ombika, @hSn0wQ: az új redsn0w majd tud ebben segíteni elvileg, de még nem jelent meg, és kiadási dátum sem ismert, de majd megírjuk, ha megjelent.

    @kevins344: jelenleg sehogy.

  181. @hSn0wQ:

    Tehat szoftveresen nem..

    Jadeye: Thx

  182. @Ombika: ja várj, azt nem látom, hogy feltetted-e már az iOS 6-ot. ha feltetted, akkor azt az A5-ös vagy újabb készülékeken a jelenlegi információk szerint még SHSH-val sem lehet visszatenni.

    ellenben ha jelenleg még az 5.1.1 van fent, azt az új redsn0w-val újra fogod tudni húzni még így is, hogy az Apple már nem írja alá. de ha frissítettél 6.0-ra, akkor elvileg nem.

    //közben megtaláltam, hogy 5.1.1 van fent, azt újra fogod tudni húzni a frissített redns0w-val, ha megjelenik.

  183. @Jadeye: De itt most nem 5.1.1-re való frissítésről van szó? Akkor mi a helyzet?

  184. @hSn0wQ: ahogy látom, Ombika azt írta, hogy most is 5.1.1 van fent neki rajta, tehát nem értem, milyen frissítésre gondolsz. vagy melyik kommentre írod ezt?

  185. @Jadeye: Ja igen igazad van.Nem olvastam végig elég figyelmesen Ombika h.sz.-eit.

  186. Ma szerettem volna frissíteni a telefonomat (3Gs) iOS 6-ra és egy ideig minden úgy tűnt, hogy rendben megy, de most már órák óta csak az alma jel jelenik meg és tűnik el 5 másodperces váltásban.

    Valami ötlet, hogyan lehetne orvosolni?

  187. @AddamL: nyomd egyszerre 10mp-ig a home és a power gombokat, majd utána a power-t elengedve tartsd továbbra is lenyomva a home-ot további 20mp-ig. erre DFU-ba kell kerülnie, és az iTunes fel kell dobja, hogy talált egy eszközt, és restore szükséges. okézd le, engedd neki a restore-t, és hagyd, hogy végigmenjen.

    ha volt a készülékről backup, azt utána visszatöltheted rá.

  188. @Jadeye: Köszönöm a segítséget! 🙂

  189. Hello
    Amióta feltelepítettem ezt az iOS 6-ot,azóta nem nagyon észleli a mobil internetet.
    Ez mitől van?
    Igaz úgy csináltam,hogy elsőre kikapcsoltam a mobil internetet és után felcsatlakoztam WIFI-re.
    WIFI-re csatlakozás megy,de viszont a mobilnettet nem ismeri fel,nem írja bal oldalt,hogy 3G.
    Nekem Iphone 4S-em van és azon frissítettem 5.1.1-ről 6-ra.
    Köszönöm előre is a segítséget. 🙂

  190. @MrAlicard: hálózati beállítások törlése javasolt (beállítások, általános, törlés), de előtte kapcsold vissza a mobilinternetet az általános, mobiltelefon alatt.

  191. @Jadeye: Megcsináltam,de most sem lett jobb(ha arra érted,hogy Visszaállitás->Hálózati beállítások visszaállítása). Mondjuk délután csináltam ezt már,sőt még próbáltam az Összes beállítás törlése és Összes tartalom, beállítás törlése funkciókat is,közben a mobilnet bekapcsolva volt és a wifi kikapcsolva.

  192. @MrAlicard: és más készülékben ugyanez a kártya? más kártya ugyanebben a készülékben? csak mert elképzelhető, hogy maga a kártya adta fel.

  193. @Jadeye: Hmm Azt nem tudom,ez ilyen abonamentes,alig 5-6 hónapos az egész telefon,szóval a szolgáltatótól vettem. 😛

  194. @MrAlicard: az mindegy, ugyanahhoz a szolgáltatóhoz tartozó kártyát meg tudsz próbálni benne, de először inkább a saját kártyád próbáld meg egy másik, bármilyen típusú készülékben, és ha azzal sem megy, menj be a szolgáltatóhoz, ahol megnézik, és kicserélik a kártyát, ha az a hibás.

  195. Sziasztok!

    Nekem olyan problémám van, amióta felraktam (Iphone4), nincs hang, csak ha hívnak, teljesen olyan mint ha le lenne némítva. Bekapcsoláskor rezeg stb de hívásnál van hang más semmi. Ha a gombokkal próbálnék rá adni csak kiírja hogy csengő és semmi. Telepítés után a pin kód kérésnél sincs már. De ez még csak a kisebbik…. Nem tudom kikapcsolni :O Kikapcsolásnál újraindul :O Valaki találkozott már ilyennel? Vagy teljesen véletlen most történt volna valami vele? Nem az első már szóval nem lennék már hülye hozzá, de én ilyenről még nem is hallottam. Köszi előre a segítséget, ötleteket!

  196. Sziasztok!

    Letöltöttem, és kitörölte az össze kontaktot..:( smsek, híváslista megmaradt, de neveket már nem párosít hozzá. Az üzenetek alapján, amit tudtam mentettem újként, és eközben 1 fél pillanatra nem csak számokat mutatott az előzményekben.., ezért gondoltam, hogy nem tűntek el örökre.

    Nagyon jó lenne, ha mondanátok valami okosat! 🙂

  197. @HooD: OTA frissítéssel raktad fel?Mert akkor én ajánlanék egy restore-t.

  198. @hSn0wQ: Hmm, segíts kicsit, hogy az milyen is, nem vágom annyira. Amúgy a telefon simán kiírta, hogy elérhető, és én rányomtam, hogy frissítem. És restore-t itunesban tudok csinálni? Köszi 🙂

  199. @Jadeye: Thank you very much boss. 😀
    Tényleg az volt a baja. 😛
    Csak egy kicsit téves volt,hogy amikor frissítettem akkor mondott be fuccsot a kártya is,de a lényeg nem az iOS 6 volt a bűnös. 😀

  200. @szmse713: OTA frissítés=Beállítások (Settings),Általános (General),Szoftverfrissítés (Software Update) menüjéből frissíted a készüléked iOS firmware-ét.
    És igen iTunes-ból restore-olj.

  201. hSn0wQ
    Megvolt…. Mindenféle formában felraktam. Odáig eljutottam, hogy most már csak a Facebook értesítésnél nincs az “sms” hang. (mondjuk fogalmam sincs hogy, egyszer csak lett) de kikapcsolásnál még mindig csak újraindul. Nem mintha olyan sűrűn kapcsolnám ki, de borzasztóan idegesít…

  202. @HooD: Régebbi OS-eknél is ezt csinálta?

  203. Sziasztok!

    Van egy Ipad3-am amin 5.1.1 JailBreak van. Most felajánlotta a kütyüm hogy az IOS6 már elérhető és tudom telepíteni, de így nem mertem felrakni.
    – Ahhoz hogy felrakjam az IOS6-ot a JailBreakot le kell előtte szednem?
    – Ha le kell hogy tudom megtenni?
    – Ha nem kell leszednem, mert semmi gond nem történik ha JailBreakolva van, és IOS6-ra upgradolom, akkor csak símán elindítom a beállításokban az installt?
    Köszi

  204. @Mykl: Először is az OTA frissítés (az a frissítés amit a készüléken lévő beállítások appból tudsz megcsinálni) az nem működik jailbreakelt rendszeren.Hibát fog dobni próbáld ki.
    Másodszor a jailbreaket sehogy nem törlöd mert külön a jailbreaket nem lehet törölni.
    Harmadszor: iTunes-ban rányomsz a restore-ra és akkor frissül a készüléked iOS-e,de nagyon fontos,hogy semmit ne állíts vissza iTunes backup-ból mert gondot fog okozni -de én a helyedben nem dobnám el a jailbreaket egy elég rosszul szuperáló iOS miatt.(Mert ugye iPad 3 esetén az A5X-es proci miatt még csak jailbreak sem lesz iOS 6.0 esetén.)

  205. @hSn0wQ:

    Akkor Iphone 4S re sem lesz Jailbreak ? , mert a sima 4 re van , de a 4S hez nincs ! Akkor ezek szerint ne is várjam , hogy lesz hozzá egyáltalán ?

  206. @Kevins344: Nem ezt mondtam.Azt akarta jelenteni amit írtam,hogy A5/A5X/A6-os processzor esetén nem működik a Limera1n exploit így egyelőre azokban a készülékekben amikben A4-nél újabb proci van és iOS 6.0-t futtatnak azokra nincs jb.De lesz majd.
    Az iPhone 4-ben meg A4-es proci van így működik rajta a Limera1n exploit és ezért van rá (semi-)tethered jailbreak.De a cél most is az untethered jailbreak minden készülék esetén.De lesz majd untethered jb,nem azt mondtam,hogy nem lesz 4s-re jb,csak azt,hogy egyelőre a fentiek miatt nincs rá jb.Ennyi.
    Gondolom ezt a sort értetted félre:
    “(Mert ugye iPad 3 esetén az A5X-es proci miatt még csak jailbreak sem lesz iOS 6.0 esetén.)”
    Ezzel arra akartam utalni,hogy a frissítés után nem tudod majd jailbreakelni és downgrade-elni sem egy darabig.

  207. Na ez így már meg nyugtatóbb ! 🙂 Remélem hamar el készül 4S re is a Jailbreak , de nem hallani semmi infot arról , hogy egyáltalán készítik e ? vagy sem ..

  208. @kevins344: Hát nézd érdemes követni a DevTeam blogját ezen kívűl a pod2g blogját sem árt olvasgatni,a fontosabb jb hírek megjelennek itt is a szifonon,ezen kívűl a Greenpois0n.com-ra is érdemes ránézni,és az ih8sn0w blogját szintén jó,ha követed,a különböző jb hackerek twitterét is néha hasznos,ha figyeled,no és ne felejtsük el a tiny umbrella oldalát se mert ott is minden fontos infót elolvashatsz.Szerintem ezeket az oldalakat mindenképpen figyeld,ha érdekel a jailbreak sorsa.Annál többet amit az elöbb felsorolt oldalakon írnak mi sem tudunk.Abban viszont biztos lehetsz,hogy ha akad idejük és energiájuk a hackereknek akkor dolgoznak rajta,ugyanis több 100 iPhone tulaj ugrál a fejükön.Napi szinten meg nem fogják leírni,hogy hol tartanak,a fontosabb híreket megosztják velünk.Aztán egyszer majd csak kész lesz a jb. 🙂

  209. rányomtam a restorera es mar vagy 40perce csak az a kis pálcikák pörögnek!! ez normális? (32Gb-os és szinte teli volt) hA nem mit tudok tenni?

  210. @hSn0wQ: rányomtam a restorera es mar vagy 40perce csak az a kis pálcikák pörögnek!! ez normális? (32Gb-os és szinte teli volt) hA nem mit tudok tenni?

  211. Nem járt még senki így?
    Most már 2 órája csak pörögnek a pálcikác és nem tudok semmit csinálni!! Várjam meg míg lemerül???

  212. @mykl: Húzd le a gépről az iphone-t,tedd DFU módba és próbáld meg másik gépen.Esetleg töltsd le az iOS fw-t,azt SHIFT+Restore-ral tallózd be.
    De én az iPodommal már jártam így.Elég ijesztő volt,de megoldottam.

  213. az a baj hogy már nincs gépen, és nem tudok vele semmit csinálni!

  214. ki tudom valahogy kapcsolni????

  215. @Mykl: Mondom rakd DFU módba és indítsd el a restore-t egy másik gépen.

  216. Na annyit kiderítettem hogy nagyon elba@tam mert nem a gépen nyomtam restoret, hanem a peden! A DFU ekkor is működni fog?? Hogy rakom DFU módba?? 🙁

  217. Ja és a lényeg JailBreak volt rajta!! :(:(:(

  218. Hello! iphone 4-em van és miutána felraktam rá az IOS6-ot a wifi baromi lassú néha be sem tölt semmit..,viber használhatatlan,egész készülék belassúlt. nem volt jb-elve..tudnátok tanácsot adni mit csináljak!? kösszi!

  219. @Mykl: Édes Istenem! Szerinted minek írtam le,hogy jailbreakelt rendszeren nem megy az OTA frissítés? Egyébként nyomod addig a Power+Home gombot amíg sötét nem lesz a képernyő,elindítod a Redsn0w-t,kiválasztod az EXTRAS->Pwned DFU-t,rádugod a deszkád a gépre,aztán követed a Redsn0w utasításait.Másik lehetőség:
    1.rádugod a kütyüd a gépre
    2.nyomod a HOME+Power gombokat 15 másodpercig
    3.power gombot elengeded és nyomod 15 másod percig a HOME gombot.

  220. @iphone.m: Nyomj neki egy wifi network resetet,ha így se megy akkor iTunes-ból nyomj neki egy restore-t és ne állíts vissza semmit backupból.

  221. @hSn0wQ: Köszi!

  222. Nagyon kösznöm a segítséget! Jövök egy sörrel 🙂 A gépemet helyreraktam, már fent is van az IOS6!
    Hozzá kell tenni hogy alapvetően semmi előnyét nem tudtam kihasználni a JailBreaknak, ugyhogy nem is fogok vele foglalkozni. Arra a 10 programra amira szükségem van azt megveszem az Appstore-ból.

  223. Olyan kérdésem van hogy Ios 6 van rajta az Iphone 4S en hogyan tudom vissza tenni az 5.1.1 et hogy tudjam JB ni ? Mert nem igazán lesz JB az IOS 6 hoz 🙁 egy dbig .. mint kezdő Iphone 4S tulaj tudna nekem vki adni vmi infót erről ?

  224. Nem jailbreakelt iPhone 4-en jelenleg 5.1.1 fut, áprilisban vettem és rögtön frissítettem a készüléket erre, de azóta nem lehet újratéve, így elég lassú.
    Érdemes azt újrahúzni, vagy rámehet a ios 6?
    Sokaktól hallottam, hogy a 4-et már az 5.1.1 is fölöslegesen lassítja, kár volt feltenni… A 6 kiküszöböli ezeket a problémákat? Új életre kell vagy még lassabb lesz?

  225. Sziasztok.. Ipaden frissitettem iOS6-ra, minden tuti, kiveve, hogy az eddigi osszes fotomat, mely 150 albumban volt, egybe vegyitette a rendszer.. Hiaba szinkronizalom ujra, a gepen albumokban van, Ipaden omlesztve.. Lassan kezd elegem lenni az Apple-bol.. Ahelyett, hogy pendrivekent ramasolnam oket, szonkronizalgatok, ennyi foto igy orakig tart, es nem jo a vegeredmeny.. Van valakinek otlete?

  226. Sziasztok ipad3 nal 5.1.1es szoft jailbreakelvr de frissitesnel kilep golxamatosan valski help

  227. @szycsu: mint azt már számtalanszor leírtuk: jailbreakelt rendszer menüből történő frissítése nem lehetséges.

    illetve a jailbreakelt rendszer frissítése még iTunes-ban sem ajánlott, mert maradhatnak rajta olyan dolgok, amik később problémát okozhat.

  228. @Jadeye: Akkor lehetséges olyan hogy unjailbreak és felmegy a 6-os ios utána meg jailbreak megint vagy hogyan tudnám frissíteni 6ra????Kezdő vagyok ez az első applem de nem az utolsó és szeretnék tisztába lenni hogy mit merre hogyan köszönöm a segítségedet előre is .

  229. Sziasztok
    Lehet h rossz helyre irom a kérdésem elnézést érte. Ma vásároltam egy appot az appstore-bol 0.79 euro volt az ára, viszont az apple kerek 549 Ft vett le a kartyamrol, ami megkozelitoleg 2 euro. Miert vesz le tobbet, mi ennek az oka? Mar nem ez az első vásárlásom, hogy ez történik velem.
    Köszönöm előre is a válaszotokat.

  230. @szycsu: jailbreakelt rendszer frissítése több okból sem javasolt. restore, de az adatok backupból való visszaállítása sem javasolt, csak manuálisan, szerkesztett backupból: http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/
    illetve ezt is: http://szifon.com/2011/04/29/aranyszabalyok-ha-jailbreakeltel/

    @relativitas: erről van külön cikk: http://szifon.com/2011/11/26/gyakori-kerdesek-itunes-store-account-ok-apple-id/
    illetve ajánlom ezt is: http://szifon.com/2011/11/19/gyakran-ismetelt-kerdesek/

  231. @Jadeye: Nagyon Köszi a választ.

    Üdv

  232. Sziasztok! Mióta fent van az iPhone 4-en az iOS6 kétszer is elfejeltette a mobilnet és az mms beállításoknál a felhasználónevet. Találkoztatok ilyennel? Ha igen van-e rá megoldás?

  233. Udv! i4s, ios6. Az a gondom, hogy a icloud (regi mobileme cimmel) levelezes egyaltalan nem akar menni, pontosabban csak akkor jonnek meg a levelek, ha elinditom a mail appot. Amugy sem a push nem megy, sem fetch-elni nem hajlando, hiaba allitom be, hogy x idokozonkent huzza le a maileket. Van erre vmi otlet/megoldas? restore-t nyomtam mar… probaltam uj ajfonkent is beallitani es backupbol visszateve is… semmi eredmennyel.

  234. sziasztok! hol lehet átállítani, hogy a számomat kijelezze hívásoknál? korábbi verzióban volt olyan, hogy hívásátirányítás de ebbe sehol sem találom

  235. @fishhh: a hívásátirányításnak nincs köze a hívószámkijelzéshez. Beállítások app, Mobiltelefon alatt vannak az opciók, kezdve a hívásátirányítással, hívásvárakoztatással, vagy a hívószám elküldésével.

  236. @Norrbi: ez az ekezetes dolog ver idegesito, azt hittem, csak engem zavar… szerintem el is felejthetjuk, hogy valaha ujra a regi lesz…

  237. Sziasztok !

    Vettem egy i4 et és le szeretnék róla törölni mindent .. próbáltam a restore t de error 3194 hibval el szál és nem tudom le törölni jelenleg 5.1.1 van rajta szeretném ha továbbra is az lenne JB miatt .. hogy tudom újra rá tenni a 5.1.1 et anélkül hogy ezt a hibát kapnám .. előre is köszönöm a segítséget !

  238. Gyakran ismételt kérdésekben a válasz…használd a redsnow-t restorra…akkor megtarthatod a basebandet is és a rendszert is.

  239. Én Xperia Neo-ról váltottam Iphone 4-re,kicsit sokaltam érte a 120-at,de mondom iphone-om még nem volt,,,nagyon meg vagyok vele elégedve,meg tetszik is android-hoz képest már ez is villámgyors,,de egy két dolgot nem értek,nincs benne készenléti képernyö,meg widgeteket sem találtam,ez hiányzik androidhoz képest,,meg nem tudom hogy kell fizetni appstore-on a game-ekért,OTP-s kártyával,,a modern combat 3 kéne,meg egy-két jobb game,,a segitségeteket elöre is köszönöm.


Add a Comment