Megjelent az Absinthe 2.0 – Jailbreak iOS 5.1.1-re!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #4: Absinthe 2.0.4

Az új verzió támogatja az iPad 2 új változatát is. Tehát akik mostanában vásároltak újonnan iPad 2-t, és így az új kiadásút kapták, már ők is tudják azt jailbreakelni. A 2.0.4-es verziót a cikk alján tudjátok letölteni.

Frissítés #3: Absinthe 2.0.2

Az új verzió már támogatja a második kiadású 5.1.1-et az iPhone 4 esetén, tehát már nincs szükség az első kiadású visszarakására. Akinek ezzel volt gondja, az egyszerűen csak használja a 2.0.2-t. Ha már jailbreakeltél, akkor nincs szükséged az új verzióra!

chronicdevteam
#Absinthe 2.0.2 is now live! Includes support for new iPhone4 firmware 9B208
2012.05.27. 11:47

Letöltés a http://www.greenpois0n.com/ oldalról, alul is cseréltük a linkeket!

Frissítés #2: Absinthe 2.0.1

Pár apró hiba javítását tartalmazza az imént kiadott új verzió, a 2.0.1-es. Ha eddig gondod volt vele, akkor most próbáld meg az új verzióval. Ha már jailbreakeltél, akkor nincs szükséged az új verzióra!

chronicdevteam
some fixes have been pushed for a couple of little bugs, #Absinthe 2.0.1 is now live http://t.co/18aVuwM7
2012.05.25. 20:27

Letöltés a http://www.greenpois0n.com/ oldalról, alul is cseréltük a linkeket!

Frissítés #1: Rocky Racoon 5.1.1

Ha iPhone 4, vagy annál korábbi készüléked van iOS 5.1.1-el és tethered jailbreakkel, akkor restore nélkül a legegyszerűbb megoldás az untetheredre, ha Cydiából feltelepíted a Rocky Racoon 5.1.1 untethered csomagot.

Absinthe 2.0

Végre megjelent a várva-várt Absinthe 2.0. Ezzel akár a legfrissebb 5.1.1-es rendszert is jailbreakelhetjük. @pod2g-nek köszönhetjük a jelenlegi jailbreaket, ami untethered, tehát nem kell hozzá számítógép, mikor újraindítjuk az eszközt. Ez a jailbreak is userland, tehát az Apple a következő frissítésnél valószínűleg befoltozza majd a hibát. Érdemes azt is tudni, hogy ez egy “egygombos” jailbreak, tehát nem kell DFU-ba rakni a készüléket, csupán megnyomni a gombot. 🙂

 • Az Absinthe 2.0 képes jailbreakelni az iPad 3-at és az iPhone 4S-t.
 • Az Absinthe 2.0 csak iOS 5.1.1-et támogatja.
 • Jailbreakelhető vele az iPad 3, de az új kiadású iPad 2-k (iPad2,4) egyelőre nem.
 • Készítsünk biztonsági mentést, mielőtt nekiállunk a jailbreak-nek!
 • A jailbreak 1 kattintásos, tehát nem kell DFU-ba rakni a telefont, csupán összekötni USB-n keresztül a számítógéppel, majd pedig rányomni a jailbreak gombra.

A következő készülékekkel működik:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPhone 4S
 • iPad 1
 • iPad 2
 • iPad 3
 • iPod 3G
 • iPod 4G

Az Absinthe 2.0 jelenleg nem támogatja az AppleTV-t és az új kiadású iPad 2-ket sem (iPad2,4).

Letölthető a http://greenpois0n.com/-ról:

A HITB konferencián mutatták ma be azt az exploit-ot, amivel ez a jailbreak sikerülhetett. Íme a csapat:

A képen balról-jobbra: @pimskeks @iOPK @pod2g @p0sixninja és @planetbeing

Ezek még érdekelhetnek:


 1. meg még egy kérdés, lehet, hogy valakinek egyértelmű, nekem nem :/
  5.0.1 jb van az ipaden, ha ezt fel akarom tenni akkor előbb frissítenem kell 5.1.1re és utána jb, vagy egyből mehet ez? a válaszokat előre is köszönöm!!

 2. sziasztok iphone 3gs new bootos a telefonom ipad bb es 5.1tethered jb van rajta akkor hogy tudom feltenni az 5.1.1et?? redsnoval csinálok custom fwt és hozzáadom az shsht és ugy itunes és felrakom? mert ha igy akkor nekem nem okés mert 21es hibát ir pedig pwned dfuban van előre is köszönöm

 3. Lehet hülye kérdés de van 1 ipad2 -m médiamarktba vásároltam kb fél hónapja és nem tudom hogy ez az új fajta vagy a régi fajta ipad2 a széria száma : MC979…

 4. azzal ugye semmi gond nincs ha resotret nyok mert ugye már lehet hog yvki tudja az elöbbi postban irtam h az egyéb sokat foglal a szal ha ez a teendöm hogy
  1.csinálok egy biztonsági mentést
  2.restoret nyomok ami egyböl rárakja a 5.1.1 es verziót
  3.elinditom ezt a kis pogit amit itt emlitetettek (ekkor már ha jl sikerül semmi gond nincs rajta az új IOS és vele együtt a Jb is )
  amúgy nem tudom pontosan de ha jb vagyok akk nyomhatok resotret ?

 5. iPad 2-m van.

  Az MC979FD Tipus az ÚJ! tudtommal..
  Az én tipusom 1 éves és a verzió: 5.1.1 9B206

  Tehát a 9B206 a régi verziójú iPad 2. Tehát aki a media marktba vette és MC979FD volt a verziója az bizony az új…

  Remélem ezzel segítettem.. de javítsatok ki , ha ez nem így van 🙂

 6. Mellesleg. AZ Absinth mappában benne vannak azoknak a verziójú modelleknek a neve amely jailbreakelhető!!

  Tehát ezek a modellek:
  9A334
  9A405
  9A406

  Ezek voltak az iphoneok

  ÉS!! iPad 2-hez ez van:
  9B206

 7. @iapple: iTunes-on keresztül csinálhatsz restore-t.Csak a telefonodon lévő Settingsen belüli General (Általános)->Reset(Visszaállítás)->Erase all Content and Settings (Minden tartalom és beállítás törlése) opciót ne használd mert az jailbreakelt rendszeren tilos.

 8. Mivan?? 9b206 nekem is és Iphone 4s akkor nekem sem fog menni? Eléggé ketertelmuen írtad de lehet én vagyok a hülye sőt biztos 🙂 de most akkor hogy van ez?

 9. @iapple: iTunes restore esetén a firmware újraíródik tehát a Cydia is megy a süllyesztőbe.Az viszont nagyon fontos,hogy mi után jailbreakelted a készüléket ne készíts iTunes backupot mert azt nem szabad visszaállítanod mert akkor egy csomó appod nem fog elindulni.Bocs a sok mert miatt,de gyorsan írtam.

 10. Nekem 4s en ment a jailbreak lefrissitettem 5.1.1re utána jailbreak gomb.. cydia kis idő után megjelent, szifont source-ot sikerült beraknom, de viszont a hackoulot nem mi lehet a probléma?

 11. @Nnobi: Mármint az iTunes írja ezt nem ?
  Ebben az esetben nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fül alatt szedd ki a pipát a “Set hosts…” kezdetü sor elöl.

 12. Nekem a restore után is ugyanazt a hibát írja ki .
  lehet várnom kéne hátha később nem lesz leterhelt a apple szervere,mert mindig a visszaellenőrzés után dob ki…

 13. @hSn0wQ:

  Milyen gevey kell hozzá? és hol tudom beszerezni? Mert ez egy kinti iphone 4s 64gb ( Német T-mobile) Most már berakta a hackoulot a sourceok közé, viszont belemegyek és nincs benne semmi, se a többi gyári source ba csak a szifon source ba vannak “elemek”…:S

 14. @Nnobi: A 3194-es hiba az SHSH blobs hiánya miatt kerül ki,nem azért mert túl terheltek a szerverek.
  Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fül alatt szedd ki a pipát a “Set hosts…” kezdetü sor elöl.

 15. @Csabi777: A Gevey-ről itt mindent megtalálsz:appleberry.com
  A Cydia-s hibádat nem tudom.Mit ír ki a Cydia akkor amikor hozzá akarsz adni egy repo-t vagy amikor letöltesz vagy amikor frissítesz ?

 16. hát lehet valamit elcsesztem .. kivettem a pipát majd bezártam a tiny umbrellat a telon itunes ikon és az usb csatlakozó jelent meg és kidobott az itunes megint azt írja ki nem tud kapcsolatot létesíteni a szerverrel. innen hova tovább? kéne a telom mert hívást várok 🙂

 17. Hi, ipad 2 3g-m van, 5.0.1-es jb-vel, ha veletlenul nem sikerulne az 5.1.1-re a jb, akkor van lehetoseg visszarakni valahogy a 5.0.1-es szoftvert?

 18. nekem azt írja ki, hogy “Error detecting device (lockdown error -12)
  ezt még azelőtt írja ki, hogy bedugtam volna az iPad 2 wifi 5.1.1 9b206 MC979HC
  nagyon jó lenne ha műgödne, és már legalább 200x ujrainstaláltam.

 19. sziasztok! kicsit el vagyok bizonytalanodva ezért a segítségeteket szeretném kérni. van egy új bootromos ipad basebandes iphone 3gs-em. jelenleg 5.0.1 van rajta jailbreakelve függetlenítve ultrasn0w-al. a napokban megpróbáltam rá visszarakni a custom fw-s 5.0.1-et és nem sikerült (shsh meg van hozzá, itunes hibát írt, úgyhogy inkább hagytam az egészet) ha most felrakom az 5.1.1-es custom fw-t, amit remélhetőleg az itunes nem dob vissza, akkor utána jailbreakelek az absinthe-al és az ultrasn0w-ot ugyanúgy tudom használni mint eddig? előre is köszönöm a segítséget, bombi

 20. @Nnobi: Reseteld a telefont (Nyomd a HOME+POWER gombokat addig amíg nem jelenik meg az Apple logó).Utána esetleg töltsd le a gyári 5.1.1-et és tallózd be azt az iTunes-nak !Elvileg simán megkéne csinálnia.

  @Csabi777: Bocs elírtam:applenberry.com

 21. Hi !
  Ipod 4G-met jailbreak-elném
  Szóval muszáj teljesen letörölni mindent ???
  Az Absinthe 2.0 felrakásával is gondom van, végig megy a Dos parancs sor, ott van az exe, de akkor se tudom hogy kell feltelepíteni, csak ennyi lenne !
  A többi érthető.
  Valaki létszi HELP !!!!

 22. Iphone 3gs -en egyből működött
  annyi probléma van, hogy amikor a cydiaba felveszek egy repot-t pl a stableszifon-t is hibát ír ki de felteszi meg onnan a letöltés is működik meg a programok is.
  de egy csomó másik reponál hibát ír.

 23. @bombi1: Igen.Amúgy az 5.0.1-et úgy kell újra tenni,hogy:

  1.Megnyitod a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén XP kompatibilitás legyen beállítva és rendszergazdaként futtasd)

  2.Oda mész,hogy EXTRAS->SHSH blobs->Stitch.

  3.Oda mész,hogy IPSW és betallózod a Custom 5.0.1-et

  4.Oda mész,hogy Locate betallózod a hozzá tartozó SHSH blobsot

  5.Vársz amíg a Redsn0w összeönti az SHSH blobsot az IPSW fájlal.

  6.DFU mode-ba rakod a készüléket (Redsn0w EXTRAS->Pwned DFU)

  7.Betallózod a Redsn0w által megfőzött fw-t az iTunes-nak

  8.Végig várod a Restore-t

  @vtechun: SHSH blobs meglétével van lehetőséged rá.

 24. Köszönöm a közreműködést elvileg minden sikerült most a cydia dolgozik a gépen. rendszerem már fel állt és mükszik csak kicsit meg ijedtem….

 25. 4s-nel restore nelkul nem megy. restore-most-fut.. sztm lassan nyugodtan bele lehetne irni a cikkbe hogy a tuti sorrend a backup -> restore -> JB -> backup vissza 🙂 bar meg nem tudom ezt megerositeni 😀 meg nem is akarok okoskodni mert lehet marhasagot irok de nekem igy tunik logikusnak 😀

 26. egyebkent szerintem a backup annak is ajanlott aki nem akar minden ujraallitgatni 🙂 es a cikkbe beleirni valoban felesleges mert nem olvassa vegig senki 🙁 🙂

 27. i4s-en minden simán ment…win7en

  mellesleg valaki nem tudna segíteni mert most jailbreakeltem először és nemnagyon értek hozzá.
  sbsettingsel akartam kezdeni,rámegyek hogy telepítés és semmi…
  valaki tudna segíteni ?
  előre is köszönöm!

 28. Na, restore utan hibatlan, annyi meg hogy amikor ujraindul es az absinthe azt irja hogy “meg nincs kesz ne huzd le az eszkozt” akkor ha benne van a sim kartya a teloban (miert ne lenne) akkor nyugodtan be lehet irni a pinkodot mert utana fog csak az absinthe tovabblepni… de amugy megy! 😀 szoval a 10$ is megy a sracoknak! 😀

 29. backupolni szeretnem megvan a legutolso mentes, es azt mondja az itunes hogy adjnam meg a jelszavat a biztonsagi mentesnek, volt jelkodzar a telefonon amikor mentettem azt beirom arra azt mondja hogy nem jo 🙂 otlet? 🙂 mi lehet a kod? 🙂 marmint nyilvan nem konkretan mi hanem, na ertitek.. 😀

 30. @bombi1: pin kod sem jo 🙁 de erdekes mert azt modnja hogy van egy ujabb biztonsagi mentes is, arra azt mondja hogy visszaallitja de ott gyakorlatilag nincsen fent egyik alkalmzas sem.. 🙁 mas valami otlet? 😀

 31. Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy mióta 5.1.1 et használok nem tudok semmit frissíteni (sem appstoren sem installouson át és még gépről szinkronizálva se tudok frissíteni appokat) csak úgy megy ha kimentem a mentést és letörlöm majd felteszem az új verziót meg a mentést gondoltam majd az untethered után müködni fog de nem még mindig szar van rá valami ötletetek?

 32. @T.Mark: Próbálj meg másik USB portot,esetleg másik kábelt,vagy esetleg szedjél le mindent ami Apple utána indítsd újra a géped majd tedd újra az iTunes-t és utána megint indítsd újra a géped.Elvileg mennie kéne.

 33. Szia Szifon!

  Egy kérdésem van, eddig tökéletesen hibátlanul ment! Amikor egyszer csak azt írja ki hogy “Lockdown error -5”
  Valakinek valami ötlet?
  Elöre is köszönöm a segítséget! 😀

 34. Sziasztok! jb fentvan cydia működik és az itunes azt írja ki amikor telepíteni akarok egy programot,hogy sikertelen!!
  mi lehet az oka?

 35. ha most jb 501 van, restorelom 5.1.1-es szoftra, majd jailbreakelem az ipad2 3g-t, utana vissza tudom allitani az alkalmazasokat ugy hogy a jailbreakes cuccok is ugyanugy legyenek? ne kelljen mindent egyenkent beallitani, telepiteni ?

 36. heló. iphone 4 jb 5.0.1 van fent szerettem volna update-elni 5.1.1 re. iTunesban nyomtam egy restore-t, ott felajánlotta h restore and update, de amint elkezdi a restore-t hibakódot dob ki (21) és recoveryben marad a teló. abból tinyumbrellával kiszedem, de restore v frissítés sehogy sem megy. mi lehet a megoldás?

 37. sziasztok!
  Olyan problémám van nem tudok képet nézegetni,mert egyből kilép,kifagy..csak nagyítani tudok..ha léptetném egyből kilép a springboardba..

 38. Sziasztok!

  4s, full restore után, 5.1.1.

  Az abshinte elkezd futni majd visszadob, hogy próbáljam újra. Lehetséges, hogy túlterhelt a szerver?

 39. Úgy látom nem találkoztatok ilyen problémával:D és hogy lehet kimásolni a játékmentéseken? (nem egyesével:D) mert lehet hogy csinálok egy restoret

 40. sziasztok, nekem az a gond, hogy a cydia egyszerűen nem akarja betölteni a repokat, bármelyik repora rámegyek, egyszerűen nagy semmi fogad. hiába adok hozzá újat, errort ír. Több wifi hálózaton is próbáltam, szoftveres gond lehet. Ötlet?

 41. sziasztok! iPhone 3gs-em van , sikeres fw telepités és jb után , működő cydiaból felraktam az appsync 5.0+ verzióját és eltűntek a telefon és a kapcsolatok ikonok… más megoldás nincs?

 42. @BPeti:
  Így mentsd le a játékaid mentését:

  1.Töltsd le a gépedre az iFunBox-ot !

  2.Dugd rá a gépre a telefont !

  3.Nyisd meg az iFunBox-ot !

  4.Menj oda,hogy Apps !

  5.Menj bele annak a játéknak a mappájába amelyiknek a mentéseit leakarod menteni !

  6.Menj bele a Documents mappába és másold ki a tartalmát !(én az egész játéknak mappáját kimásolnám a helyedbe)

 43. Sziasztok,

  Van egy kis problémám, nemtudom 5.1.1-re updatelni az iPhone-omat. Se iTunes-on, se a telefonon belül! lefut az ellenőrzés és hibaüzi jön élből.

  Képek a hibaüzikről:

  http://img268.imageshack.us/img268/303/kpernyfot20120525191757.png

  http://img193.imageshack.us/img193/5120/imageor.png

  Találtam a neten az itunes hibára egy fixet, de viszont mikor a “hosts” file-t a /Private/etc be kiszeretném cseréni nemtudom mert az irja a gép hogy file használatban van, újrainditás után is! Mac os x Lion-t használok.

  Remélem valaki tud segiteni.
  iHack

 44. @raysmith: Töltsd le a gyári 5.1.1-et,tedd DFU mode-ba a készüléket,tallózd be az iTunes-nak az 5.1.1-et.
  A jailbreakre meg a Redsn0w+RockyRacoon 5.1.1-et ajánlom mert az Absinthe-nél jelenleg elég nehezen telepíti a Cydia-t.

 45. nekem is az a gond hogy nem engedi restolni rámegyek és azt irja ki hogy 10 perc err 1 perc után leáll és azt irja ki hogy gyözödjön meg a intenetes kapcsoltaról vmi ötlet már vagy 5 ször próbáltam :/

 46. Udv,valaki tudna nekem segiteni megcsinalni a JB-t,mert valamiert nem akar menni :(((
  Allandoan ezt kapom Error 3194 !!!

  Esetleg ha valaki tudd segiteni,akkor lecci Skypen keresztul csinaljuk mert ott tudunk beszelni.
  Skype; pacal-74

  Koszonom !!!

 47. @Kristof: Megoldva! 🙂
  Utánnanéztem, máshol, és így sikerült megoldanom:
  1. Csináltam egy backup-ot. (“Make a backup of your device iTunes by right clicking on your device name under the ‘Devices’ menu and click ‘Back Up”)
  2. Restore (visszaállítás)
  2/B ha a visszaállítás elszál 3194-es hibaüzenettel, (ahogy nekem is), akkor itt keres rá itt a szifonon, hogy hogyan tudod kitakarítani a host filet. És kövesd az ott leírtakat, aztán mehet a restore.
  3. A restore utána az ipad kéri, hogy konfiguráld. NE TEDD!
  4. Hanem egyből indítsd a jailbreak-et.
  5. Lefut a jailbreak. Öröm és boldogság! 🙂
  6. Aztán a backup-ból visszaálítod az eszközt. (“right click on your device name under the ‘Devices’ menu in the left panel of iTunes and click ‘Restore From Backup…’ then select the latest backup you created before”)

 48. Adott egy iPhone 4, SAM-el függetlenitve egy kártyára. Ha elinditom az Absinthe 2.0-át, ismeretlen eszközre hivatkozik és nem indul el a jailbreak.
  Sőt azóta már az iTunes is elszáll és nem ismeri fel az i4-et.
  Lockdown visszaállitásról van valami cikk, mit és hogyan kell?

 49. @iapple: Ha a wifi a baja akkor a wifi a baja ezen nem tudsz változtatni.Esetleg megpróbálhatod a wifidről lecsatlakozni majd újra rácsatlakozni;újra teheted az Apple cuccokat;…stb.
  Ettől még a wifi a hiba ezt nem tudod megváltoztatni.Ez van.

 50. Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy van egy iphone 4 5.0.1 jailbreak, és leakarom frissíteni 5.1.1-re .Az a gép amin az iphone szinkronizálva volt tönkre ment és egy másik gépre akarom lementeni az alkalmazásokat , ha szinkronra megyek akkor letöröl mindent, de a vásárlások átvitele se megoldás ebben az esetben.Hogy lehet megoldani esetleg egy programmal vagy mással…? előre is köszönöm a választ.

 51. @vidobali: Tedd újra az Apple cuccokat.Amúgy szerintem ne az Absinthe-t használd mert a Cydia telepítése nem megy olyan jól.Használd a Redsn0w 09.11b4-et ekkor lesz egy (semi-)tethered jailbreaked majd tedd untethered-é a RockyRacoon 5.1.1-el (a Cydia-ból letölthető)

 52. frissült az Absinthe 2.0.1-re, néhány apró hibát javít. ha eddig gondod volt vele, akkor most próbáld meg az új verzióval. ha már jailbreakeltél, ezt nem kell újból lefuttatnod. a linkeket frissítettük a cikk aljában, és van egy pár sor a cikk tetején a Frissítés #2-nél is.

 53. @vidobali: A Redsn0w hacktivál.

  @iH@ck: Sehogy.3 lehetőséged van továbbra

  iTunes update
  iTunes restore+update
  OTA frissítés

  Ezen kívül nincs más lehetőséged.

  @raysmith: Nincs jobb ötletem.Próbáld meg más wifivel vagy más géppel.

 54. Jailbreakeltem a telefonom, sikerült minden rendben volt, aztán a cydiaból telepíteni akartam valamit, és eltünt a cydia ikon, nem tudok belépni, ha újra próbálom jailbreakelni, akkor azt irja hogy nem lehetséges, mert már kivan.
  Valaki tud nekem ebben segiteni? köszönöm előre

 55. ha valami gond lenne jailbreak után, eltűnnének ikonok, stb, akkor először indítsd újra a készüléket.

  ha a cydia lassú, vagy az egyes source-ok nem elérhetőek, azon nem kell csodálkozni, milliók ugrottak most neki rajtad kívül. türelem, próbáld meg később.

 56. @hSn0wQ: Eggyik se mükődik! a 138-as hozzászolásban irtam is róla és linkeltem is képeket! és most hogy probáltam visszaálitani és frissiteni, dfu-ból , most már elöjött az kábel itunes jel, és ennyi. már a müködő 5.0.1-et se tudom használni!

 57. @szlioo: Milyen készülék ?
  Ha A4 vagy annál régebbi készülékeken esetleg ezt meg lehet csinálni:

  1.Restore 5.1.1-re (NE állíts vissza backupból mert nem fognak elindulni az appjaid)

  2.Redsn0w-al jailbreak ekkor lesz egy (semi-)tethered jailbreaked

  3.A Cydia-ból töltsd le a RockyRacoon 5.1.1-et.És így lesz egy untethered jailbreaked.

  A kommentekből úgy látom,hogy az Absinthe jailbreaknél a Cydia nem működik tökéletesen.

 58. cydia nem tud letölteni valamit, és a hackulo repot sem lehet hozzáadni, azért mert annyian próbálkoznak most, vagy nálam van a hiba?

 59. @pumika: Az Absinthe egy túl terhelt szerverről tölti le a Cydia-t.Ebből következően a Cydia sem működik tökéletesen mert nagy valószínűséggel hibásan fog letöltődni a Cydia.Tehát nem a hackulo repo-t használja mindenki,hanem az Absinthe tölti le hibásan a Cydia-t.

 60. sziasztok!
  szeretném a segítségeteket kérni 🙂 felkeltette az érdeklődésemet az új untethered 5.1.1 jailbreak, úgyhogy szeretném frissíteni a készülékemet. eddig sima ügynek tűnik, de (lehet, hogy csak nekem) nem az…
  Néhány hónapja vettem használtan egy 3GS-t (új boot rom-os) 5.0.1-el jailbreakelve, illetve ipad baseband-el függetlenítve.
  Szeretném frissíteni és jailbreakelni is; persze nem tudom iTunes-ban frissíteni, mert elszállna baseband hibával. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy redsn0w-al felrakom az 5.1.1-et és a legújabb Absinthe-vel jailbreakelem?
  Előre is köszönök minden segítséget!

  (illetve amit nagyon nem vágok, hogy pl a fent leírt módon frissítve tudom-e aktiválni és fog-e működni a push?)

 61. Már csak egy kérdés. A mentett lockdown fájlokat miként kell visszaállitani? Kell hozzá SAM, vagy T-pot-on keresztül bemásolom )hova is?) vagy a redsn0w-ban van ilyen lehetőség?

 62. @g.janosh: lerirom mit csinálj
  1.leszeded a resnow-t
  2.leszeded a ipsw-t a készülékhez
  3.redsnow-ban az extras menüpont alatt meg találod a custom ipws-t megcsinálod
  4.redsnow/extras/pwned dfu követed az utasításokat
  5.bemész itunes-ba win alatt:shift+restore mac:alt+restore betallozód a custom ipsw-t lefut a restore és kész frissítetél is és jailbreakelhecc ennyi

 63. @Patrik Polgár:
  köszönöm a választ! én is így gondoltam 🙂 csak azért vagyok ennyire bizonytalan, mert még nem csináltam ilyet és nem akarok belőle papírnehezéket csinálni…
  aktiválással és push-al nem lesz gondom?

 64. @Jadeye: szerinted az mért volt hogy az abshintel jb-ztem az i3Gs-em újboot és mikor végzett eltünt pár alkalmazás: telefon,üzenetek,safari,mail , de szolgátató volt ja és a cydia is eltünt nyomtam 1 reboot-ot és nem lett jó azóta már megcsináltam csak érdekelne hogy ez mért volt?

 65. @g.janosh: A Redsn0w-al nem fogod az fw-t telepíteni.Abba csak egy Custom fw-t tudsz készíteni.Szóval én a helyedben így csinálnám:

  1.Megnyitod a Redsn0w 09.11b4-et (Win 7/Vista esetén XP kompatibilitás legyen beállítva és rendszergazdaként futtasd)

  2.Az EXTRAS->Custom IPSW funkcióval elkészíted a Custom fw-t.

  3.A Redsn0w EXTRAS->Pwned DFU funkciójával DFU módba helyezed a készüléket.

  4.iTunes-on betallózod a Custom fw-t (Windowson a SHIFT,Mac-en az Alt lenyomása mellett a Restore-ra kattintasz és kikukázod a Custom fw-t)

  5.Végig várod a Restore-t (NEM állítasz vissza Backupból)

  6.Lefuttatod rajta a Redsn0w 09.11b4-et a Jailbreak gomb segítségével (Win 7/Vista esetén XP kompatibilitás legyen beállítva és rendszergazdaként futtasd)
  (Win 7/Vista esetén XP kompatibilitás legyen beállítva és rendszergazdaként futtasd)

  7.Ekkor lesz egy (semi-)tethered jailbreaked ezért bootoltasd. (A Redsn0w-n az EXTRAS menüponton belül a Select IPSW funkcióval betallózod a gyári 5.1.1-et majd a Just Boot opcióval bootoltatsz)

  8.Ezután a Cydia-ból töltsd le a RockyRacoon 5.1.1-et és így kapsz egy untethered jailbreaket.

 66. Hali!
  3Gs-en (új boot romos) megcsináltam mindent, ahogy le volt írva és tökéletesen működik minden. A tört programokat is simán felrakja, appstore-ból is telepít, installousból is telepít, tehát 100%-os.
  4.2.1 jb volt fent.
  Először biztonsági mentés, majd iTunesban restore és update, ezt jó sokáig csinálta.
  Aztán egy szűz telefon fogadott telefonszámok nélkül. Kérte, hogy írjam be a pin kódot, majd csatlakoztassam újra. Ez megtörtént, szépen felismerte és az ingyeneseket szinkronizáltam is.
  Aztán jött az Absinthe. Rányomtam a jailbreak gombra, majd a végén kiírta, hogy Done. Lehúztam a telót, cydia elindít és megy minden. A repok tényleg elég terheltek, alig akart bejönni valami. De megy minden.
  Köszi pod2g és szifon! 🙂

 67. @g.janosh: Az aktiválást meg,ha van gyári kártyád akkor azt ejtsd meg a jailbreak elött,ha nincs akkor a Redsn0w a jailbreak folyamán hacktiválni is fog,de ezután nem fog működni a push,a face time és az iMessages.Hogy ezeket helyre hozd esetleg ez a cikk lehet a segítségedre:
  szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/
  Utána töltsd le az Ultrasn0w-t és tedd be azt a SIM-et amivel használni akarod.

 68. Sziasztok!

  Az miért van Hogy engem a Jailbreak nem enged tovább…? Mindig leál a “Waiting for reboot” -nál! Ez szerver túlterhelés miatt van?

 69. @hSn0wQ:
  az a baj, hogy az előző tulaj se tudta milyen függő volt eredetileg (szerintem valami tengerentúli)…
  kicsit tartok az egésztől, nem akarom el*szni az egészet 🙂

 70. @skylinelaca: Továbbra is az AppSynce (tört appok szinkronizálása) és az Installous (tört appok letöltése a készüléket használva) van a cydia.hackulo.us repo-ból.Ez az egyetlen megoldás.Ezen kívül nincs más.

 71. 2.0-val megcsináltam 1x a jalibreaket; hogyan tudom 2.0.1-re frissíteni ? Nem tudom lefutatni, ezt írja ki : Device already jalibroken! Detected stash.

 72. Hát jól bementem a málnásba. Most okés az untethered az i4-en, de hiába másolom vissza a lockdown mappát, hiába volt a mentés, a telefon nem fogadja el az eddig használt kártyát, amire megcsináltam a lockdown mentést.

  Fasza ismét lett egy iPod-om

 73. @g.janosh: Ha semmit nem tudsz a gyári kártyáról akkor csak hacktiválni tudsz,de akkor sajnos nem lesz több iMessages,Push;és FaceTime.
  Amúgy meg semmit nem tudsz elrontani,ha követed az én,a Redsn0w és az általam oda firkált cikknek az utasításait akkor nem tudod elrontani.

 74. @hSn0wQ:
  teljesen elszáll a push?
  lövésem sincs, hogy előző gazdája hogyan oldotta meg (iMessage meg Facetime nekem nem lényeges) de az emaileknél fontos a push. Mondjuk, ha ez így van, akkor az hogy lehet, hogy most működik az email push szolgáltatás?

 75. Azt szeretném kérdezni akik már jailbrakeltek ezzel az absinthe-el 4S-t, hogy vannak e fehér ikonok néha bizonyos appok helyett?mint az előző (5.0.1.) jailbreaknél

 76. T.mobile-os iPhone-om van, részletre vettem, jailbreak-elni szeretném. A kérdés az hogy ha valamikor esetleg gubanc lesz a telefonnal és szervizbe kell vinni, akkor a restore után már semmi nyoma nem marad a jailbreak-nek? Csak nehogy az legyen hogy látják és ezért nem csinálják meg…

 77. @vidobali: A Redsn0w 09.10b6-nál fiatalabb verziók mind támogatják az A4-es iOS 5.1-es restore-t.

  @g.janosh: A régi gazdája 2 féle képpen oldhatta meg a push-t vagy volt gyári kártyája és azzal aktivált ebben az esetben,ha csak fel nem keresed a telefon régi gazdáját egyáltalán nincs lehetőséged a push megtartására,vagy a SAM nevü programmal aktivált,ebben az esetben bemégy a Settigsbe és ott a SAM menüponton belül megtudod nézni a szolgáltatót (az általam belinkelt cikkben le van írva,hogy hogy lehet kikeresni a szolgáltatót a SAM menün belül).Amúgy meg marad a hacktiválás amivel elúszik a Pushod.Sajnos. 🙁

 78. @g.janosh: Esetleg még van például a Cydia-ban a Pushfix nevü program.Azzal javíthatsz a Push működésén.Én egyszer tönkre vágtam a YouTube-omat és csak a Pushfix-el tudtam helyre hozni.Szóval a Pushfix az egy működő képes megoldás,de ettől függetlenül nem garantálok semmit.

 79. Legyetek szívesek segíteni 😀 Valakinek működik a weekillbackground? feltelepíti ott van a beállításokban de mikor lehúzom nem jelenik meg 🙁 Kérlek titeket, segítsetek 😀

 80. @g.janosh: Ahoz,hogy tudd használni a SAM-et ahoz jó,ha tudod,hogy milyen függő a készülék.Tehát az számodra nem egy járható út.
  Mondom szerintem ezt próbáld meg,hogy a Redsn0w lefuttatása után hacktivált lesz a teló és akkor utána töltsd le a Pushfixet.Annak meg kell oldania.

 81. fennt van a cydia, már csak 1 problémám van: nem tudom feltelepíteni az SbSettingset, mert ezt a hibát adja ki: HTTP/1.1 500 Internal Server Error
  mit tegyek?

 82. Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy ha megcsinálom a jb-t és megnyitom a cydiat tölt majd a végén kiírja hogy kevés a hely, utána kilép a cydia-ból és a kontaktok üzenetek appstore eltűnik! Fent az 5.1.1-es szoftver is a telefonon Iphone 3gs 8gb-om van. A segítségetek kérném hogy ez miért lehet. Előre is köszönöm!

 83. @kapasakos: Szerinted? Gondolkozz már egy kicsit. Elképzelhetetlenül sok ember ugrott rá a Cydia -ra. Túlterheltek a szerverek. A repok nem bírják a rohamot. Szerintem ma kár szenvedni a Cydia -val. Holnap próbálkozzon mindenki.
  Aki meg türelmetlen az szenvedjen, csak vegyen be egy zsák nyugtatót.

 84. @Sullivan: jól írtam be a címet, itt viszont ezt írja.
  @infy: tudom, de akkor sem NODATAval szokott kidobni.Arra viszont nincs ötleted hogy a weekillbackground miért nem működik?

 85. @g.janosh: Neki ugorhadsz most,de én ma már nem hiszem,hogy gép közelbe leszek.És annyian lógnak most itt,hogy az iPodommal nem tudok kommentet írni max a hozzászólásokat tudom olvasni.Szal én majd olyan holnap délután fogok tudni neked segíteni vagy,ha nagyon erölködök akkor délelött is.Na mindegy szép estét és sok szerencsét.

 86. Sziasztok!jailbreakeltem az iphon 4 em minden fasza…de látom hogy kijött a frissités…kérdés az lenne hogy mi az ujjitás és hogy hogy tudom azt rárakni a telora mert nem engedte?…..a másik kérdésem pedig az lenne hogy nincs a menüben wifi megosztás(personal hotspot),havernak ugyan ez a iphon 4 e van ugyanugy 5.1.1 szoftver és neki van?!???köszi előre is!

 87. Nekem lenne egy problémám. Iphone 4s 5.1 volt nekem alapból, csináltam backupot, majd frisitettem 5.1.1-re arról is backup itunesal, majd csináltam egy resetet, de mikor bekapcsolom a telót sim kártya aktivációt kér, Itt csak annyi a probléma hogy nincs hozzá original simem, mikor megvettem akkor aktiválták(Kb 2 hét múlva tudok hozzá szerezni geveyt). Mit csináljak? Absynthe nem engedi jailbreakelni a telót, mert azt írja ki hogy elöbb aktiváljam.

 88. Ezt nem hiszem el. Hazaértem most éjjel (május 26 03:00 és frissitettem 5.1.1-re) Akarom indítani az absinthe-ot és azt írja nem támogatott készülék. ??????? Most néztem hogy az apple kb egy órája frissíette az 5.1.1-et úgy hogy az 5.1.1 név maradt DE (9b206-ról 9b208-ra változott a verzió) Simán nyomtam a frissítésre mert ugye az új absinthe oldalán az van hogy a legfrissebbet is viszi frissítsen mindenki és csinálja, de úgy néz ki a 9b208-ban javították a JB hibát. Tehát buktam az egész jailbreak témát! Remek! SENKI NE FRISSÍTSEN!!! Ha nincs igazam és van megoldás írja meg valaki!!!!!!! AAAHHHHHHHHHHHHHHH

 89. Úgy néz ki nagyon nagy szerencsém volt. Letöltöttem a netről az 5.1.1 9b206-ot és alt + restore-val betallóztam. Az Apple még aláírta és vissza is ment rá. Így már a jailbreak is ment simán. DE! Javítsatok ki ha nem így van! Ha kijön egy új sw az apple csak nagyon rövid ideig írja alá a régit ebben az esetben a 9b206-ot. Tehát ha pl ma (május 26) reggel valaki olvassa a cikket hogy simán lehet frissíteni 5.1.1-re és jailbreakelni bedugja a telót az itunes csak annyit dob fel hogy 5.1.1 frissítés van update-eled? A mezei user nyom egy igen és felmegy a 9b208 amiben úgy néz ki javították a jailbreak hibát mert nekem már nem ment vele. Ha pl már reggel nem írja alá az apple a 9b206-ot akkor bukta az egész jailbreak lehetőséget! MINDENKI MENTSEN SHSH-t és VÁRJA MEG AMÍG AZ ADMINOK MEGERŐSÍTIK, HOGY IGAZAM VAN-E!

  NE FRISSÍTSETEK!
  NE FRISSÍTSETEK!
  NE FRISSÍTSETEK!

 90. Jönnek a cikkek ezek szerint igazam volt. Ebből is látszik milyen fontos menteni az SHSH fileokat! Remélem segítettem pár hozzám hasonló bepánikolt embernek 🙂 Viszont az oldalra gyorsan ki kéne írni mi a helyzet! Aki pedíg frissíteni akar töltse le az 5.1.1 (9b206)-ot és shift+restore-al tegye fel (már amíg aláírja az apple) és menni fog a JB.

  Én lefekszem nagyon hosszú volt ez az éjszaka 🙂 Remélem nem írtam semmi hülyeséget, Jadeye majd kijavít ha így volt, de csak a jó szándék vezérelt 🙂

 91. @Jadeye: fehérek lesznek az ikonok nalam is minden masodik cídias telepites utan… oké ujraindítom, de nem tudod veltetlen nincsen valamilyen megoldas, hogy ez ne legyen kb folyamatosan elofordulo problema? Koszonom a valaszt!

 92. @hSn0wQ:
  Úgy tűnik mégsem volt elég hosszú az éjszaka 🙂
  Megpróbáltam többször is Restore-ban feltenni a redsn0wban készített custom ipsw-t de az iTunes minden alkalommal elszállt 1601-es hibával.… újraindítottam a gépet, ccerélgettem az USB portot, de semmi.
  Valakinek esetleg tippje?

 93. @skylinelaca: Nem tudom.Nem használok AppSynce-t.Illetve nagyon ritkán,de nekem akkor sem volt semmi ilyen problémám.Esetleg indítsd újra a késtüléket többször.

  @solarenqu: Erre nincs megoldás.Egy csomó programot még csak nem is frissítettek iOS 5.1.1-hez.Hidd el,hogy majd javítják.Erre külön nem írnak szoftvert.Amúgy a Tiny Umbrella-ban mi nem látszik ?Ha a készülék akkor próbálj meg másik USB portot vagy használj másik drótot,esetleg töröld le az Apple cuccokat a gépedről utána indítsd újra a gépedet,majd tedd újra az Apple cuccokat és indítsd újra a gépedet,ezután szinkronizáld az iTunes-al és,ha így se ismeri fel akkor nézz meg másik gépet,hogy azzal is így viselkedik akkor a készülékeddel van a baj

  .@moreno17: Felesleges lefuttatni mégegyszer az Absinthe-t csak mert kijött egy új.Nem lesz tőle szebb a jb.Örülj,hogy most jól működik.De,ha annyira leakarod futtatni mégegyszer akkor Restore (NO BACKUP),aktiválás,majd jöhet az új Absinthe-vel jailbreak.
  Az eltünő menüpontok problémáját megoldja,ha újra indítod a készüléket (esetleg többször).

  @meck: Köszönjük.Ezzel megoldottál egy csomó hiba forrást. 🙂

 94. Sziasztok! Nálam a photos ikonja szürke… restoreolni akartam a “régi” 5.1.1-el de 21-es hibakódot kaptam szerencsére tiny umbrellával kitudtam szedni rrecoveryből. A telót újraindítottam párszor de mingid szürke az ikon :S

 95. Tegnap jailbreakeltem a 2.0.1-el és elszállt a push és az icloudra se fogadja el a kódot pedig 100% hogy jól van beírva..
  Ezen kívül nem működik a FaceTime és az iMessages se.
  T-mobileos iPhone 4, t-mobileos kártyával és a legfrissebb baseband-el.
  Valakinek hasonló probléma?
  ja igen, és rendesen beaktiváltam a jailbreakelés előtt
  Mit lehet tenni??

 96. tökéletesen működik, minden ment szépen :)…viszont az akkumulátor-töltöttségjelző eltűnt a beállításokból, most nem mutatja a százalékot 🙁 (iPod t. 4g)

 97. @g.janosh: Leírom neked lépésről,lépésre:

  1.Letöltöd az iTunes-t.

  2.Letöltöd a Tiny Umbrella-t thefirmwareumbrella.com-ról.

  3.Letöltöd a Redsn0w 09.11b4-et.

  4.Letöltöd a gyári 5.1.1-et (ügyelj rá,hogy (9b206) legyen és ne (9b208))

  5.Megnyitod az iTunes-t szinkronizálod a készüléket.

  6.Megnyitod a Tiny Umbrella-t.(érdemes mindent rendszergazdaként futtatni)

  7.Oda mész,hogy “Advanced” és kiveszed a pipát a “Request SHSH from Cydia” elöl illetve kiszeded a pipát a “Set hosts…”jezdetü sor elöl,és bepipálod azt,hogy “Save my all avilabe SHSH blobs”.

  8.Oda mégy,hogy “Save SHSH”

  9.Bemégy a gépeden Windows esetén a C:\Users\[felhasználónév]\.shsh mappákba,Mac esetén a ~/.shsh mappába.És onnan kimásolod az asztalra az SHSH fájlokat.

  10.Megnyitod a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén futtasd rendszergazdaként és xp kompatibilis módban)

  11.Bemész az EXTRAS->Custom IPSW menüpontba itt elkészíted a NO_BB-s Custom fw-t.

  12.Utána bemész az EXTRAS->SHSH Blobs->Stitch menüpontba.

  13.Oda mész,hogy IPSW,betallózod neki a Custom (NO_BB-s) firmware-t.

  14.Oda mész,hogy Locate és betallózod neki az asztalra kimásolt SHSH Blobs-ot.

  15.Várj míg a Redsn0w megfőzi a speciális firmware-t (ez egy előre aláírt fw lesz).

  16.Elmégy a Redsn0w EXTRAS->Pwned DFU opciójához,és követed a Redsn0w utasításait.(ekkor setét lesz a képernyő)

  17.Megnyitod az iTunes-t és Windows esetén tartsd nyomva a SHIFT-et,Mac esetén az Alt-ot és amíg nyomod az említett gombokat addig kattanjá a Restor-ra és tallózd be neki az elöbb megfőzött speciális fw-re.

  18.Vársz amíg végig megy a Restore és miután végig ment ne állíts vissza Backup-ból.

  19.Megnyitod a Redsn0w-t.

  20.Oda mész,hogy EXTRAS->Select IPSW,betallózod neki a gyári 5.1.1-et.

  21.Vissza mégy és rákattansz a Jailbreak gombra.Legyen bepipálva az “Install Cydia”

  22.Követed a Redsn0w utasításait majd vársz.Ekkor jailbreakelsz és hacktuválsz.

  23.Utána újra indul a készüléked és miután bebootolt nem fog elindulni a Cydia,a Safari,a Mail.

  24.Ezért rádugod a gépre a készülékedet,megnyitod a Redsn0w-t.

  25.Oda mész,hogy EXTRAS->Just Boot

  26.Követed az utasításokat és,ha mindent jól csináltál akkor alma logó helyett anonász logóval fog bebootolni a készüléked.

  27.Ezután megnyitod a Cydia-t és letöltöd a RockyRacoon 5.1.1-et,hogy untethered legyen a jailbreaked.

  28.Letöltöd a Cydia-ból a Pushfix-et,hogy működjön a Push,a FaceTime és az iMessages.

  29.Töltsd le az Ultrasn0w-t és tedd be azt a SIM kártyát amivel használni akarod.

  30.Ha minden igaz kész vagy.

 98. Én ez miatt nem tudok jailbreakelni:
  “Recovery completed. If you want to retry jailbreaking, unplug your device and plug it back in.” Rengeteg alkalommal próbáltam újra, de semmi:S Segítsetek!

 99. srácok, ma sem tudom hozzádni a hackulo repot, rettenetesen hosszan tölt, azt mondjátok a cydia a szar? akkor nyomjam megint a jailbreaket vagy mit tudok tenni?!

 100. srácok, ma sem tudom hozzádni a hackulo repot, rettenetesen hosszan tölt, azt mondjátok a cydiával van baj? akkor nyomjam megint a jailbreaket vagy mit tudok tenni?!

 101. @pumika: ülsz az ülőgumóidon, és vársz. ha már tört appokat akarsz telepíteni, akkor talán várd már meg, míg a rajtad kívüli millió ember is végignyomja a jailbreaket, és magához tér a cydia… hányszor kell ezt még leírni, hogy végre átmenjen, hogy nem lehet mást tenni, mint várni? már bocs…

 102. ha csak ennyi akkor várok, és ne kezdjük el ezt a tört appos dolgot, azért kérdezgetem ily’ bőszen hogy mi is lehetne csinálni mert nekem hSn0wQ olyan választ adott hogy nem a hackulo repo val van baj, hanem azzal hogy az absynth 2.0 valószínűleg hibásan töltötte le a cydiát. de ha csak várni kell akkor várok. időm mint a tenger és köszönöm a választ 🙂

 103. @pumika: amit említesz, hogy hibásan töltötte volna le, az abszurd, azt csak betippelte a kolléga, de tévedett, megesik. maga a cydia és az összes source az, ami nehezen bírja a rohamot, mert világszerte bombázzák lekérésekkel a szervereket. sajnos ez minden új jailbreak esetén napokig ilyen.

 104. @pumika: akkor passz, de olyan nem lehet, hogy hibásan tölti le a cydiát, mert akkor eleve nem működne, és nem csak adott source-ok hozzáadásával lenne gond. de esetleg megpróbálhatsz egy restore-t, és friss jailbreaket, vagy előtte csak simán frissíteni az alap source-okat, majd utána hozzáadni az újat. az is lehet, hogy az alap source-okat nem tudta frissíteni megfelelően, és azért vacakol most az új hozzáadásakor.

 105. igen, az alap source-okat sem tudja frissíteni, ott is elakad a downloadingnál, ez már a 3. jb és eddig mind a 3nál ugyan így megakadt. remélem idővel orvosolhatóvá válik ez a probléma, bár ma még nem próbáltam restore + új jb hátha megoldja majd

 106. Na kezdődik…. Megint szopok…
  Ha fejre állok is 3194 meg 3014…
  SHSH-k lementve Cydia-ban és Tiny Umbrellában is.
  Set hosts kilőve… Ha 5.0.1-et erőltetem, hat 5.1.1-et akkor is…

  (4S 5.0.1 -406 JB)

  Ötlete valakinek ? :S

 107. @konamarci: Félre értések elkerülése végett:A pumpikának nem bzip hibája van tehát az a megoldás amit én annak idején leírtam neked az pumpika esetében nem fog működik.

 108. @pumika: Nekem is így kezdődött. Hozzáad, letölt, megakad. Ám megláttam, hogy a listába már viszont elmenti. Onnan kitöröltem, majd újra elkezdtem mindent előröl. Aztán egyszer nem töröltem ki, hanem a CANCEL gombbal megállítottam és újra hozzáadtam, amíg piros színű hibaüzenetek nem jelentek meg a betöltődő sorokban. Akkor vissza sources-be és lám működik a Hackulo is.

 109. Lehet hülye kérdés, de eddig nem úgy volt, hogy jailbreak után ne állítsunk vissza backupot? Mindenesetre akkor most az lenne a kérdésem, hogy 5.0.1-es backupot nyugodtan felrakhatok majd, ha jailbreakeltem az 5.1.1-et, vagy valamit nagyon félreértettem? 🙂

 110. nekem az a baj hogy az alap sourcekat sem hajlandó upgradelni, ha a zodttd benn van, ha azt kitörlöm megy minden ahogy kell és ahogy megszoktam, DE pl az sbssettingst nem tudom felrakni mert valamilyen http errorokat dobál folyamatosan, restart után is, az egész cydia bugos nálam :\

 111. Nem tapasztalt valaki rendellenességeket ?

  Nekem 100%-ra töltve miután feltettem az 5.1.1-et 8%-ot merült az aksi 63 perc alatt.. pedig használva sem volt. Valakinek valami hasonszőrű dolog nem jelentkezett ?

  Mellesleg az iCloud sync is szar, megakad a képek letöltögetése közben : /

 112. @pumika: én tegnap este óta próbálkoztam aztán most kaja közben hirtelen felindulásból beléptem és sikerült feltennem.Leterheltek a szerverek, várj vele egy kicsit.
  Notification centerben ne feledd majd engedélyezni ha leszedted, én weekillbgvel este óta szórakoztam mire eszembe jutott hogy ott is engedélyezni kell.

 113. Helló!
  Mindent úgy csináltam,ahogy a videón, de nem megy :/
  iphone 4
  Azt mondja:
  “looks like you attempted to apply this jailbreak an it faled. will try to fix now…”
  Utána:
  Recovery compled. if you want to retry jaeilbreaking, unplug your deviace and plug it back”
  Valami ötlet?
  Köszönöm!

 114. Sziasztok

  Légyszi segítsetek. Most frissitettem i4-et 5.1.1-re 5.0.1-ről. Azt szeretném kérdezni, hogy tudom azt megcsinálni, hogy a jailbreak is működjön, és minden beállításomat icloud mentésből vissza is állíthassak. Beleértve az appok mentéseit is, melyeket elméletileg az icloud menteget.Előző OS is tört volt. Sajnos rengeteg mindenem van a készüléken, (szinte számítógépként használom:)). Így sajnos új iPhoneként nem szeretném, nem lehet beállítanom.

  Köszönöm

 115. @iMarcus: Ha jailbreakelt fw-ről csinálsz backupot és azt vissza állítod akkor nem fognak működni bizonyos appjaid illetve egyéb furcsaságokat fog csinálni a rendszer.Ha viszont egy nem jailbreakelt rendszerről csinálsz backupot az gond nélkül vissza tehető akármikor.Amint itt is olvashatod a jailbreak elött érdemes backupot csinálni és azt majd késöbb felhasználni.Nem a jailbreak után csinálni backupot és azt majd késöbb vissza állítani.

  @reddevils87: Tuttommal iCloud backupot használhatsz,de nem esküszöm meg rá.

  @Bughi:

  1.Bemész a beállításokba és ott az értesítési központhoz adod az SBSettings-et.

  2.Megnyitod az SBSettingset és ahoz a rézhez mész,hogy iOS 5+ Notification majd a Notification Options-be ami kell neked azt bepipálod.

  3.Ha nem respringelne magától akkor indítsdújra a készüléket és elvilegműködni fog.

  @jeti: iPhone 4 iOS 5.1.1 89B208)-ad van,mert az egyelőre nem jailbreakelhető.Viszont vissza tudsz tenni egy 9B206-osat ami jailbreakelhető.

  @kapasakos: Nem a szerverek túl terheltek.Ebben a pillanatban frissítettem a Cydia-mat,frissítettem 3 programot,és próba képpen hozzá adtam a cydia.hackulo.us-t a Cydia-mhoz és simán ment.

  @pumika: Esetleg érdemes megpróbálnod azt amit Sulivan leírt.Az a fájl amit ő megtalált itt lesz az iPhone mapparendszerében:/private/etc/apt/sources.list.d. és ott a cydia.list fájlban megtalálod a sources listát amit egy szövegszerkeztőben tudsz megnyitni.

 116. Hello all! Én le frissítettem meg jailbreak is tökéletesen ment csak utána jobban merül az aksim miután le frissítettem valakinek valami hasonló?

 117. új iPaddal lenne a következő gondom:
  – egyrészt a szifon repo-t nem hajlandó hozzáadni…
  – másrészt ha felteszem ezt a “pcre” update-et akkor akkor a gyári video app ikonja full fehér lesz (elindulni elindul, de engem eléggé zavar, hogy így néz ki)
  (5.1.1 9B206; shift+restore után még mindig fennál a probléma)
  tud vki erre vmi megoldást?

 118. @hSn0wQ: úgy tűnik, hogy csak kellet ide egy kommentet írnom, mert miután megírtam és visszamentem az iPadhez, addigra mind2 probléma megoldódott 😀
  előtte persze volt kb. 10 restart, meg 3 restore, na de mind1 🙂

 119. Sziasztok már eljutottam oda hogy az összes játékmentést kimentettem:D de lenne egy olyan kérdésem hogy hol találom meg a mentett wifi jelszavakat? mert a suliban a rendszergazda beírta nekem egyszer de nem mondta el és nem szeretném elveszteni restore miatt

 120. @jeti:Ne az Absinthe-t használd.Csináld meg a Redsn0w-val tethered módon a jb-t utána bootoltass,majd töltsd le a Cydia-ból a Rocky Racoon 5.1.1-et,hogy untethered legy a jb-d.

 121. @jeti: Mondtam,hogy (semi-)tethered jailbreaked lesz.Tehát nem fog elindulni a Mail,a Safari,a Cydia.

  Ezt kell csinálnod,hogy elinduljon:

  1.Elindítod a Redsn0w-t.

  2.Bemész az EXTRAS->Select IPSW-be és betallózod a gyári 5.1.1-et.

  3.Bemész a Redsn0w->EXTRAS->Just boot opciójához és követed az utasításokat.

  Ha minden igaz akkor a teló a hivatalos alma logó helyett anonász logóval tölt be.

 122. @jeti: Akkor valamit elszúrtál.
  Restoreolj és ne csinálj backupot illetve ne állíts vissza backupból,utána kezd előröl az egész jailbreakes történetet.Megkéne simán csinálnia.Ha nem megy így se akkor csináldmeg másik gépen.

 123. @hSn0wQ:előröl megcsináltam, backup nélkül (mondjuk eddig sem csináltam), de egy máshonnan letöltött ipsw-vel, (biztos,hogy tök ugyan az,tudom) most jo….behalok. -.-”
  köszönöm!

 124. Minden alap repo frankon megy kiveve a BigBoss repot . A kek ikon fenn van de ha rakattintok semmi nincs benne . Ez meg mindig a cydia a szerver esetleges tulterhelesebol szarmazo hiba ? Vagy nalam lehet a gaz ? Tegnap pedig mukodott … 😀
  koszi

 125. @BPeti: még mindig a keychainben.

  @Ádám: sokadjára is leírom, mert hiába szerepel a cikkben, és a kommentekben is számtalanszor: rajtad kívül milliók nyomkodják a cydiát épp, és a szerverek nem bírják. próbáld újra, vagy próbáld később.

 126. köszönöm :))
  még 1 kérdésem lenne.:
  a főképernyőn a dock appoknál eltünk a kis világos tálcám az appok alól
  ahhoz valamilyen megoldás létezik ?:))

 127. Sziasztok.
  Nekem egy 3GS-em van, AT&T, iOS 4.1, és 06.15.00 BB.
  Szeretnék frissíteni 5.1.1-re!
  Hogyan tudom ezt megtenni ??
  És ha esetleg menne az itt belinkelt verzióval(9B206),akkor nem fogom tudni aktiválni ugye???Ugyanis nincs AT&T SIM-em.
  Ha valaki tud,akkor segítsen,mert egyszer már jártam így,hogy frissítettem,és nem tudtam aktiválni.Vissza kellett rakni a 4.1-et.A segítséget előre is köszönöm!

 128. @dcsatlos: ahogyan a másik cikknél már írtam, “az itt belinkelt verzió, ahogy a cikk végén le is van írva pirossal, KIZÁRÓLAG iPhone 4 esetén érvényes.” tehát 3GS-re nincs másik verzió. az absinthe hacktivál, de akkor nem megy a push, se facetime, se imessage.

 129. Sziasztok!
  A segítségetekkel sikerült a 3gs-em jailbreak-elni appsinc fent, mennek a tört prg-k, köszi.
  De unlock-olni nem sikerült, se sam se ultrasn0w nem megy. BB:05.16.05 van más megoldás vagy várjak?
  Fontos lenne…

 130. Akkor ha frissítem simán az 5.1.1-re,és absinthe-ot indítok,akkor független lesz,és JB-is lesz?És marad a 06.15.00 BB???
  Köszi a gyors választ!

 131. @viktorio81: nálad mi a probléma? biztosíthatlak a szerverekkel semmi probléma 🙂 5.0.1 és 5.0ás fwről megy minden szépen ahogy kell. csak az új jbsekkel van baj, mármint az absinthosokkal

 132. frissítettem a telót 5.1.1-re,(9B206) hogyan tudom lementeni az SHSH-t?
  letöltöttem a progit, elindit, majd látok olyat hogy connected device meg recent device, meg olyat hogy saved SHSHs for xxx Iphone
  Iphone4s 5.1 (9B179) mi az a 9B179 mikor nekem 9B206

  kipipálva az all available shsh , request shsh from cydia meg a maradék kettő

  itt csak rányomok a fenti save shsh-ra azt ennyi?

 133. @dcsatlos: ahogy az 5.0 megjelenésekor megírtuk, a gyári 5.x telepítése belenyúl az iPad basebandbe, de nem írja azt felül, így utána újra kell flashelni, ami 5.x óta elég nehézkes. így custom 5.1.1 kell neked.

 134. Értem.És azt hogyan tudok szerezni/csinálni,és mi módom tudom azt felrakni a telóra??
  Bocsánat,de ebben a témában amatőr vagyok.!

 135. @BPeti: WifPassword nevü app nekem bevált.

  @dcsatlos: Redsn0w EXTRAS->Custom IPSW-vel eltudod készíteni.Amúgy kibeszélt itt arról,hogy az Absinthe függetlenít ?Soha nemfüggetlenített.

  @zed01: Letöltöd a legfrissebb Tiny Umbrella-t,bepipálod a Save all avilabe SHSH blobs-ot az Advanced fülönbelül,és rákatttintasz a Save SHSH-re.És ezzel megoldottad.

 136. Mondjuk van egy letöltött 5.1.1-em azt megadom neki,majd hozzárendeli a mostani BB-et,és iTunes-ban azt adom meg neki,hogy telepítse???

 137. @hSn0wQ: Sikerült megoldanom csak annyi volt, hogy újra kellet indítani a telot utána lehetett egyből telepíteni az AppSynce5.0+! De azért köszönöm szépen a segítséged 😉

 138. @Dcsatlos: leszed a legfrisseb redsnow-t blog.iphone-dev.org majd az ipsw-t felixbruns.de Ha ezzel megvagy csinálsz egy custom-ot a telefont pwned dfu-ba rakod (redsnow->extras)és shift+restoral felteszed Ha ezzel megvagy redsnowal felrakod újra az ipad bb-t. Jailbreak amit tethered lesz, tehát just boot-al kell elindítanod a pc-d segítségével. Cydia rockyracoon csomag ettől untether lesz. Majd felrakod az ultrasnow fixert(mert az ultrasnow jelenleg nem megy fel simán 5.1.1-re) és az ultrasnow-t.

 139. Hali!
  Ha a már egyszer sikeresen felraktam a JB-et a 4S-emre, de elcsesztem a repókat cydiaban, akkor egy újból lefuttatott JB megoldja a dolgot?
  Köszi!

 140. Hali!

  Ha a már egyszer sikeresen felraktam a JB-et a 4S-emre, de elcsesztem a repókat cydiaban, akkor egy újból lefuttatott JB megoldja a dolgot?

  Köszi!

 141. hogy bas*nák meg a jailbreakjüket….
  felraktam 5.1.1-et aztán icloud backup vissza.
  ez a szar absinth kifagy közbe.. a redsnow&cydias progival meg fehér a cydia ikon rákattintva nem történik semmi.

 142. Sziasztok!
  Lenne egy kis problema,ismeros meg regebben frissitett 5.1re amire nem volt untethred jail viszont 06.15.00 basebandel hasznalta.mivel jott az untethred jail 5.1.1re igy frissitett,felrakta ultrasnowt es a fixet is de mindig azt irja nincsen szolgaltatas.b.nomnek szinten 5.1.1van fent 06.15.00val megcsinaltam neki tokeletesen mukodik.a teloja svedektol van eddig mukodott,megprobaltam a snowbreezt is aktivalva ipad basebandel es restore aztan ujra jail de akkor sem megy.szoftwaresen minden stimmel megsem megy!
  PLS help!

 143. @reddevils87: nagyon egyszerű, nem jól csináltad. egyrészt visszaállítani a jailbreak után kellett volna, másrészt pedig a redsn0w továbbra is csak tethered-et tud, mert még nem frissült.

  @aren85: ha gyári firmware-rel frissített, az még mindig belenyúl az iPad basebandbe, így azt újra kell flashelni. de ezt már számtalanszor leírtuk, az 5.0 megjelenésekori cikkben is külön kiemeltük.

 144. @ToniSlow:

  Ez már majdnem érthető számomra!Persze vannak kérdések,pl:
  Pontosan melyik ipsw-t töltsem le?Latest iPhone 3G S firmware:iPhone 3G S 5.0
  ezt?????Vagy a latest iPad-eset?
  És ha kész vagyok akkor hogy rakom fel redsnowal újra az iPad BB-et?
  Hát ennyi lenne a kérdésem.
  És a választ előre is köszönöm!!!

 145. @Sn00thy: Nem.Az Absinthe nem engedi,hogy újra jailbreakeld a készüléket.Inkább restore-olj,ne állíts vissza backup-ból mert elromlanak az appjaid,majd utána megint futtasd le az Absinthe 2.0.1-et.

  @pumika: Töröld ki a hibásan működő sources-okat a plist fájlból,majd a Cydia-ban frissíts,azután add hozzá újra a sources-okat.

  @Assassino123: Az említett baseband nem függetleníthető.Neked iPad baseband-et kell telepítened.

 146. @Jadeye:

  De a visszaállítás icloudból képernyő rögtön az aktiválás után jön be. Jailbreak után hogy tudom visszaállítani Icloudból? Megcsinálom akkor absinth-tal.
  Help please

 147. Én nem tudom mi van itt srácok de valami nem klappol…
  Délután 63 perc alatt merült a 4S 8%-ot most 3 és fél óra alatt 25%-ot és itt csak készenlétről beszélek nem a használatról, pedig JB sincs, délutáni akku zabálás után restoreoltam. Az iCloud backuppal valami ismét nincs rendben, olynokat is visszaállít amikre nincs opció ki vagy be kapcsolni, és 70 megás videót 3 és fél órán át szenvedett vissza míg a képeket 10 másodpercenként. Telefon is el kezdett melegedni töltés közben pedig sosem tette…

 148. @dcsatlos: Senki nem beszélt itt iOS 5.0-ról.Neked a ToniSlow által már említett iOS 5.1.1 (9B206)-ot kell telepítened.
  iPad baseband telepítését a Redsn0w megoldja,ha így csinálod:

  1.Megnyitod a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén Xp kompatibilitás legyen beállítva,és rendszergazdaként futtasd)

  2.Az EXTRAS->Select IPSW funkciójával tallózd be a gyári 5.1.1-et.

  3.Menj vissza és kattints a jailbreak gombra.

  4.Pipáld be az Install Cydia sort és az Install iPad baseband sort.

  5.Kövesd az utasításokat és kész.

  6.Ezután lesz egy (semi-)tethered jailbreaked.Tehát nem fog elindulni a Cydia,aMail és a Safari.Ezért nyisd meg ismét a Redsn0w-t,tallózd be a gyári 5.1.1-et (EXTRAS->Select IPSW funkció) majd válaszd a Just boot opciót,kövesd az utasításokat és meg vagy.

  7.Töltsd le a Cydia-ból a RockyRacoon 5.1.1-et,hogy soha ne kelljen többet megcsinálnod a 6. lépést.

 149. @Sn00thy: Nem.Az Absinthe nem engedi,hogy újra jailbreakeld a készüléket.Inkább restore-olj,ne állíts vissza backup-ból mert elromlanak az appjaid,majd utána megint futtasd le az Absinthe 2.0.1-et.

 150. Segítsetek légyszi.
  Iphone 3gs 5.0.1 volt Jb-vel. Frissítettem 5.1.1-re és szinkron is volt sajna (bár ezt nem tudom hogy kell hogy ne legyen) az Absinth 2.01nem ment fel.
  Próbáltam restorelni, viszont az itunes 1600 hibát adott. Ezt kiderítettem hogy Pwned DFU kell tennem redsnowal. Ez meg is van viszont most custom IPSW kellene. Ilyet hol tudok letölteni, illetve milyen jó nekem?

 151. @hSn0wQ: megoldódott, meguntam és elkezdtem feltelepíteni mindent a saját kezemmel, pl nem az sbs tettinsget egybe hanem külön activator és így tovább, bug fixeket, adtam hozzű új repokat, aztán becrashelt a cydia és kövi indulásnál már minden ok volt vele, ment a zodttd repo és mindent fel is lehet rakni simán 🙂 köszönöm a türelmed és a válaszaid 🙂

 152. @nnz: Na most szedjük szét a kommenetedet:

  “Absinth 2.01nem ment fel”:
  Akkor futtasd le rajta a Redsn0w-t,ekkor lesz egy (semi-)tethered jailbreaked tehát nem fognak működni a Cydia,a Safari és a Mail ezért tethered bootot kell csinálnod (Redsn0w EXTRAS->Just Boot opció),majd töltsd le a RockyRacoon 5.1.1-et a Cydia-ból.

  “Próbáltam restorelni, viszont az itunes 1600 hibát adott. Ezt kiderítettem hogy Pwned DFU kell tennem redsnowal”:Ebben igazad van ezt a hibát valóban így kell kijavítani.

  “Ez meg is van viszont most custom IPSW kellene. Ilyet hol tudok letölteni, illetve milyen jó nekem?”Custom fw-t a Redsn0w EXTRAS->Custom IPSW funkcióval tudsz készíteni.De ez csak a szoftveres függetlenítés miatt fontos,az 1602-es iTunes hiba kijavításában nem kell custom fw-t készíteni.

  @Sn00thy: Esetleg megpróbálhatod hozzá adni a BigBoss repo-t a Cydia-hoz (/apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/)..De én a Restore-os megoldást ajánlanám.

  @g.janosh: Ma reggel azaz már inkább tegnap reggel írtam neked egy 30 lépésből álló utasítás sorozatot (241.hozzászólás),ennél szájba rágósabban nem tudom leírni neked a dolgokat..

 153. Sziasztok,úgy két nap tesztelés után úgy döntöttem visszarakom az 5.0.1 ,s majd a Jailbreaket is.Hát mit mondjak az 5.1.1 Tapasztalt hibák -bizonyos ikonok eltünnek, -az appok ikonjai cserélődnek,-néha csak fehér ikonok,-s az akkumlátor ‘nos kb 4 óra alatt 28% csőkkent ,úgy hogy semmi használat nem volt,-A cydiából 2 napja nem tudok letölteni bizonyos dolgokat,bár talán ezt a terheltség számlájára irom.

 154. Tud valaki olyan twaek-ről, amivel adott időpontban némára vált a hangprofil?
  iOS 4 alatt még volt több lehetőség, de iOS 5-re nem találok.

 155. @hSn0wQ:
  Megcsináltam a custum fw-t redsnowal, fel is ment. Az Absinth is felment, viszont így csak thetered a JB.
  Kérdés: Hogyan lehet unthetered? Esetleg vissza tudom tenni a gyári 5.1.1.ipsw-t?

 156. sziasztok! Én is 3 gs-t szeretnék jailbreakelni és iPad bb- t rátenni. Azt írtátok hogy a push a FaceTime és az iMessage nem fog menni de hallottam olyat is h a GPS- t is kicsinálja. Ez igaz? Szerintetek megcsináljam így vagy érdemes még vele várni hátha lesz valami jobb megoldás? Köszi

 157. @hSn0wQ:

  Köszi.

  De nincs olyan hogy install iPad baseband sor:(

  Csak
  install cydia
  install costum bundle
  deactivate

  a másodikat kell???Ha igen akkor mit kell betallóznom neki?

 158. Sziasztok! 3gs-re milyen tapasztalatok vannak 5.1.1.-el? Érdemes frissíteni? Most 5.0.1.-en vagyok, amivel nagy problémám nincs, de haver felrakta az új IOS-t és aksi problémái voltak! Másnál is gyorsabban merül a teló?

 159. @Jadeye: Hello!
  hogy erted ujra kell flashelni?siman csak rakjam ujra az ipad basebandet es kesz?gyari ipsw-el es snowbreezessel is volt de nem ment.akkor siman most rakjam fel a gyarit avagy ujra a snowbreezest ipad baseband nelkul es utana redsnow es ipad baseband install?

 160. @totopad: Aku merülést megoldja egy restore+No backup.Amúgy tök olyan mint az 5.1 annyi különbséggel,hogy az 5.1.1 jailbreakelhető untethered módon.De,ha jailbreakelni is akarsz akkor szerintem még egy kicsit várjál,hogy kiforrottabb legyen a dolog.Én a helyedbe lementeném az 5.1.1 SHSH blobs-át és így bármikor frissíthetnék 5.1.1-re.

  @iNED: A push,facetime,imessages csak akkor nem fog menni,ha nincs gyári kártyád ezért hacktiválsz,az iPad baseband csak a GPS-t barmolja el,de azt egy életre.

  @nnz: Csak tudnám minek írom le,ha el se olvasod.Kezdjük ott,hogy az Absinthe untethered jailbreaket csinál,de te azt mondtad (a 335. kommentedben),hogy nem működik az Absinthe.Erre mondtam,hogy használd a Redsn0w-t és akkor lesz egy (semi-)tethered jb-d amit untethered-é tudsz tenni egy Cydia-s csomaggal,a Rocky Racoon 5.1.1-el.De,ha már jailbreakeltél az Absinthe-vel akkor az már untethered jailbreak.
  Aztán a másik gondom,hogy ha nem függetlenítesz akkor minek neked Custom fw.Neked az iTunes a restore-nál 1600-as hibát dobott ki,annak a kijavítására nem kell Custom fw.Nem értem.

  @zed01: Ahoz,hogy jailbreakelj neked először frissítened kell iOS 5.1.1 (9B206)-ra.

  @dcsatlos: Lényegtelen,hogy mikor csinálod meg az iPad bb-s trükköt,de ha az iPad bb telepítése után frissítesz akkor mindenképpen Custom fw-vel kell frissítened.

 161. 2 kerdesem lenne.

  1. 4s-t en jb-eltem anno az 1. Absinth hasznalataval. Most felraknam a frisset, de olvastam olyat, hogy restore utan aktivalni kell (ituneson) a telot viszont akinek nincs sim kartyaja (pl. talalt keszulek) annak ez nem megoldhato. Nekem az elso jb-nel nem kert aktivalast. Mi van ha hagyok mindent, csak felteszem az uj szoftvert majd megnyomom a jb gombot? Regen igy csinaltam. Shsh kell?

  2. Szinten talalt (tenyleg) talan 3gs (hogyan tudhatom meg?) aktivalasra var ituneson keresztul. Viszont valoszinuleg le van tiltva es sim kartyat se tudom milyen volt/kell bele. Evvel mit tudok kezdeni?

  Elore is koszonom a valaszokat.

 162. @hSn0wQ:

  Értem.
  De csináltam egy Custom firmware-t az eredeti 5.1.1-ből(NO_BB_-s lett),aztán dfu-ba raktam a telót,majd iTunes-ban Shift-tel beraktam,hogy azt rakja fel!
  Erre írta ,hogy a Firmware nem stimmel a felrakni kívánt verzióval??!!(asszem valami hasonlót írt)
  Gondolom kimaradhatott egy lépés,gondolom a custom fw-hez hozzá kellene rendelni egy baseband-et??(mondjuk az iPad-ét?)Ha igen azt hogy csináljam?
  Már eddig is sokat segítettél hSn0wQ,nagyon köszönöm!

 163. Vagy esetleg futni kell a tinyumbrellának is a folyamat közben?
  Abból melyik verziót kell leszednem,és honnan??Egy linket elfogadok:)
  Olvastam hogy abban ki kell venni a pipákat 1-2 helyről,hogy rendesen fusson a frissítés.

 164. Ha esetleg másnak is kiakadna az Absinthe Win7 64 alatt a második fázisnál és kiírná a windows, hogy a folyamat nem válaszol, akkor Win XP SP3 módban futtassátok, nekem megoldotta.

 165. @Sn00thy: Nálam tökéletesen megy a BigBoss repo.(iPhone 3G iOS 4.2.1,Sn0wbreeze-el jailbreakelt és iPod Touch 4g iOS 5.0.1,jailbreakelt Redsn0w-val.)

  @dcsatlos: Hülyeség.A Custom fw-nek pont az a lényege,hogy nem frissíti a bb-t.Tehát nem kell kevergetni az fw-t a bb-vel.
  Esetleg töltsd le a gyári 5.1.1-et az iTunes segítségével (amikor rádugod a telót a gépre akkor kiad az iTunes egy üzenetet miszerint azt akarja,hogy frissíts,neked ekkor 3 lehetőséged van:”Cancel”,”Download and update”,”Download only”
  te ebből válaszd a 3. lehetőséget,a Download only-t és várj amíg letölti az fw-t,ha meg vagy Win esetén menj a gépeden a /(C:)/Documents and settings/user (felhasználóinév)/Application data/Apple computer/iTunes/iPhone software update mappába és az ott lévő fw-ből csinálj custom fw-t és azt tedd fel).

 166. nem ide tartozik,de már égen földön kerestem azt a tweaket amivel a betűtípust lehet változtatni az adott készüléken.
  valaki a nevét nemtudja véletlen ?:))

 167. @hSn0wQ:
  Értem.Most csinálom a cft-t,de ott ír valamit a bootrom-ról.Az enyém az új bootromos.Azt írja szükség van cfw-nél az SHSH Blobs-ra.
  Az nekem kell???Mi az??

 168. Na szerintem kevés vagyok a feladathoz.Nem értem!!!!Kikapcsoltam a vírusirtót is mert azt írta lehet az a baj,Újraraktam iTunest(előtte mindent töröltem!),megcsináltam a tinyumbrella-val az shsh blobs-ot (5.1.1),azt beleraktam a NO_BB_-cfw-be,majd iTunes-ba Shift,visszaállít(dfu-ban),elindult a folyamat(visszatöltés),majd az apple engedélyére várva 2 perc múlva 1602-es ismeretlen hiba lépett fel!
  hSn0wQ a leírásod fullosan érthető,nem is vagyok egy hülyegyerek,de ez ??!!!!
  A telefonom nem szimpatizál a gépemmel(3GS,AT&T).Csoda hogy a 4.1 felment rá anno:)
  Barátom 4s-e gond nélkül lefrissült,majd JB is felment rá szó nélkül ugyan erről a gépről!(win7 32 bit,és rendszergazdaként futtatok mindent,win xp sp3 kompatibilitási módban!)
  Nincs több ötletem:(

 169. Mondjuk nem tudom honnan szedett a TinyUmbrella SHSH blobs-ot 5.1.1-hez,mikor az még soha nem is volt a telefonomon???De csinált 2 file-t(.shsh,és asszem .ret vagy hasonló.)A cfw-hez az 5.1.1-es shsh-t csatoltam.Lett is egy

  2646337496012_NO_BB_iPhone2.1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw

  Ezt akartam felrakni,de nem jött össze:)

  Na most elmegyek haveromhoz,megpróbálom az Ő gépén hátha……..

 170. @dcsatlos: “nem tudom honnan szedett a TinyUmbrella SHSH blobs-ot 5.1.1-hez,mikor az még soha nem is volt a telefonomon”

  akkor most sokadjára is újból leírom, mert noha van külön cikk is az SHSH-król, látom, még mindig van, akinek kérdéses. az SHSH-t az Apple szerverei adják, és a lekéréséhez totál mindegy, mi van a készüléken. egy SHSH csak addig kérhető le, amíg az adott firmware-t az Apple aláírja.

  ez olyan, mintha neked mondjuk trabantod lenne még mindig, de az autószalonban mindig friss prospektust adnak az új kocsikról. tehát hiába nincs neked új kocsid, hanem a régivel jársz, attól még az új prospektust megkapod, ha kéred, amíg az az aktuális.

 171. @dcsatlos: Gyorsabban tudnék segíteni,ha ennél a cikknél folytatnánk a chatelést:szifon.com/2012/05/26/frissitett-kiadasu-5-1-1-az-iphone-4-hez-jailbreakelok-figyelem/
  (az iPodom már nem tudja megnyitni ezt a cikket ahol eddig beszéltünk én meg nem vagyok folyton gép közelben)
  Itt leírtam neked,hogy mit hova,hogyan kell csinálnod.

 172. Sziasztok
  Ipad 3 wifim van iOS 5.1 gyel teljesen gyári állapotban.
  Fel szeretnem tenni az 5.1.1 et majd jailbreakelni szeretnem. Mit tegyek ahhoz, hogy majd a későbbiekben teljes mértékben visszatudjam állítani a szoftvert az eredetire(5.1 vagy 5.1.1). Hogyha jailbreakelem és később visszatöltöm , akkor a garancia érvényes marad??

 173. Volna nékem egy gondom.
  Adott i4, frissítve,jailbreakelve 5.1.1-re. Visszament a backup (eddig sose volt ilyen jellegű probléma vele). iTunes-al tudok appot törölni, viszont ha a készüléken próbálom, megnyomom az x-et és nem reagál, majd kb 2 perc után nyom egy respringet és mintha mi sem történt volna.
  Valaki találkozott már ilyesmivel?

 174. @Jadeye: Más is tapasztalt olyat, hogy véletlenszerűen elmennek a hangok jailbreak után? Pl nem szól a billentyű hangja, vagy a lakathangok, ha lejátszok egy zenét vagy csengőhangot meg megjavul. Nincs levéve a hang sehol, és akkor is jelentkeznek ilyen dolgok.

 175. Sziasztok!Nem tudjátok,hogy tudnám visszaállítani az SMSeim.Frissítettem 5.1.1-re iphone 4.Eddig ha frissítettem,mindig úgy csináltam hogy mielött frissítettem,kimásoltam az sms.db fájlt majd visszamásoltam frissítés után,de most 5.1.1-nél ez nem működik,nem jelennek meg az az sms.ek.Köszi ha van rá megoldás!

 176. @meisterem: hogy más mit tapasztalt, azt maximum itt a kommenteket végigolvasva tudom én is, mert nem jailbreakelek. visszaállítottad korábbi, ráadásul jailbreakes backupból? friss rendszert jailbreakeltél, vagy már működőt?

  @gazfickooo: ha ezt használva teszed vissza, akkor mindenképp jó lesz, kivéve a csatolmányok, mert azt ezzel a módszerrel jelenleg nem lehet visszatenni: https://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

 177. @Jadeye: Szűz rendszerre engedtem rá a jailbreaket. Nem jelezte senki hogy ilyen problémája lenne? Mert én a neten kutakodva azt találtam hogy az Absinthe miatt van ez (5.0.1 nél is előjött egyeseknek)

 178. Sziasztok!
  Nem tudom járt e már így valaki?
  Most hogy kijött a JB,lefrissítettem a tefimet 5.0.1 -ről,minden rendben ment,felment az 5.1.1,utánna a 2.01,mindent beállítgattam a cydiában.
  Mikor a mobil netet akartam beállítani,akkor döbbentem rá eltünt egy menüpont.
  Hiányzik a mobil adatforgalom alól a mobil hálózat,ahol be tudnám állítani a mob.netet!?
  A családban 5db i4 et néztem meg min1ken 5.1.1 van,4 tefiről hiányzik ez a menüpont,és ami meglepő,pont azon maradt meg,emelyiknek nincs mobilnet előfizuja.
  Mi lehet a gond,mit tegyek!?
  Várom a segítséget,mert szeretném használni a mobilnetet.
  Köszi
  Laca